"Adr1ft", czyli "Gravity: The Game".
07-12-2014, 14:54
|
Gry
|
|
Pogrywam w Dark Souls. Właśnie "nawiedził" moją kampanię inny gracz, z którym tłukłem się chyba 15 minut - robiąc podchody i ostrożnie próbując wyprowadzić ciosy. Obaj mieliśmy już po ułamku zdrowia, bez regenerujących mikstur; zużyliśmy też wszystkie przedmioty do wykorzystania typu bomby i czary. Ręce się pocą, każdy ruch trzeba wykonywać z ekstremalną ostrożnością, bo stamina nie odnawia się aż tak szybko, a wystarczy jeden cios i koniec... Mam halabardę, więc próbuję sieknąć go z dystansu podwójnym obrotem - może pomyśli, że koniec pierwszego obrotu to koniec ciosu i podejdzie pod ostrze. Już raz się na to nabrał. Biorę zamach... i widzę, że gość przeczekuje, a kiedy ja zbieram siły do kolejnego zamachu, doskakuje do mnie z krótkim mieczem. Jeb - umieram.
Takiej emocjonujacej walki nie odbyłem jeszcze w żadnej grze. Co za gra. Czemu jeszcze w nią nie graliście?! 10-12-2014, 23:36
Bardzo dobrze wspominam stare X-Comy, ostatnio sobie ściągnąłem X-Com Terror from the deep PL, pograłem kilka godzin i wyrzuciłem. Rozgrywka ciągnie się w nieskończoność, kiedyś się mało ze strachu nie posrałem jak strzelał do mnie pikselowaty ufok, a teraz nudą zabija mnie samo chodzenie.
Nadal uważam, że X-comy były zajebiste i są, ale pograć już się dzisiaj nie da niestety (przynajmniej w moim przypadku), a szkoda... Wydali ostatnio grę, która miała być dobrym klonem X-Coma, nazywa się Xenonauts, zagrałem, rozczarowanie, nie polecam. Gram sobie teraz w Dragon Age - Początek, nie jest nawet w połowie tak dobry jak Baldurs Gate 2, ale i tak się dobrze bawię. 17-12-2014, 01:53 (10-12-2014, 23:36)military napisał(a): Pogrywam w Dark Souls Wypraszam sobie ;). Z całą serią Souls spędziłem na minionej generacji więcej czasu, niż z pierdyliardem innych tytułów w ostatnich latach łącznie. A jak ktoś nie spróbował, to pipa:) 17-12-2014, 09:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-12-2014, 09:49 przez Khet.)
Aktorstwo to teatrzyk dla dzieci - przegięte na maksa, normalnie w Shreku było bardziej realistyczne. A grafika zrobiła się nagle jakaś mało nextgenowa, nie uważacie?
19-12-2014, 19:10
E tam, wygląda lepiej niż dwójka, która wygląda mega czadowo. Więcej mi nie trzeba pod kątem grafiki :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 19-12-2014, 19:19
No, ale po prostu zauważam, że gdyby ktoś mi powiedział, że to jest jedna z najlepiej wyglądających gier nowej generacji, to odpowiedziałbym... "naprawdę?". Ta twarz Ciri bodajże to zresztą słaby przykład, bo już na PS2 robiono zajebiste twarze.
Jasne, różnica jest, ale nie wygląda to jak nic znacznie lepszego od tego, co było na poprzedniej generacji. Nie ten skok jakościowy, którego oczekiwałem po szumnych zapowiedziach (zwłaszcza jeśli chodzi o animację i oświetlenie w tym trailerze). 19-12-2014, 20:06 (19-12-2014, 19:10)military napisał(a): Aktorstwo to teatrzyk dla dzieci - przegięte na maksa, normalnie w Shreku było bardziej realistyczne.Bo "śmierć... śmierć" po nich przyszła, więc co się dziwisz. ;) A ja chcialbym zobaczyc to fantasy tylko z ludzmi, którzy potrafia grać, ale w taki sposob, jak takie osiedlowe prostaczki u Smarzowskiego. Gdzie czuc alkohol i biede z kazdego zdania. 20-12-2014, 04:33
Ale ta gra zbrzydła, nie robi w tym momencie na mnie żadnego wrażenie. Widzę, że w tej generacji twórcy ukochali w sobie downgrade. Najpierw Watch_Dogs, który był o wiele brzydszy niż na pierwszych gameplayach, potem Unity a teraz i widzę i dotknie to Wiedźmina.
20-12-2014, 10:45
Gram w Dark Souls sprzed 3 lat i powoduje opad szczęki większy niż jakikolwiek moment ze zwiastuna W3. Ta gra wygląda i jest animowana tak, że klękajcie narody. Gify w spoilerze.
20-12-2014, 15:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-12-2014, 15:42 przez military.)
Jak tak zakochałeś się w DS chyba będziesz musiał zaopatrzyć się w marcu w BloodBorne, czyli nowej grze od From Software. Miyazaki oczywiście zajmował się grą, bo przy DS2 podobno nie maczał palców zajmując się od razu po DS1 BloodBornem
20-12-2014, 19:12
Euro truck Simulator 2 -idealna gra do połączenia ze Spotify :) Wsiadasz, wybierasz zlecenie, jedziesz i relaksujesz się :) Plus dla autorów za to, że umieścili odnośniki do wszystkich najpopularniejszych stacji radiowych w Europie. Dzięki temu klimaciarsko giera wymiata.
![]()
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
20-12-2014, 20:13
a nie lepiej zrobic prawko na tira i dorabiac weekendami? Tez relaks, a jeszcze placa :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
20-12-2014, 20:20
Nie dziękuję :) Aha, uprzedzając pytanie - dziewczyn w grze nie ma.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
20-12-2014, 20:21
Mój chrześniak kocha tę grę a ja kocham wydawać pieniądze na DLC do tej gry dla mojego chrześniaka:
![]() W sumie nie wiem, czy pękać z dumy, czy się wstydzić, ale ostatnio nawet TotalBiscuit pochwalił, więc chyba siary nie ma ;-)
https://the-twilight-area.com/ - strona poświęcona serialowi "The Twilight Zone"
http://www.strefamrokupodcast.pl/ - podcast o "Strefie Mroku" https://readersinitiative.podbean.com/ - podcast o literaturze wszech treści 20-12-2014, 20:37 (20-12-2014, 19:12)Turus napisał(a): Jak tak zakochałeś się w DS chyba będziesz musiał zaopatrzyć się w marcu w BloodBorne, czyli nowej grze od From Software. Miyazaki oczywiście zajmował się grą, bo przy DS2 podobno nie maczał palców zajmując się od razu po DS1 BloodBornem TEN Miyazaki? Czy jakiś inny?:) Po DS mam zamiar obczaić Demon's Souls, DS2 chyba sobie daruję. 20-12-2014, 20:51 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 7 gości |