Gry
No McClane jak nic :lol: Niezłe te screeny,pewnie za jakiś czas pojawią się w lepszej jakości.
Tylko co z premierą na PC? Oby nie było obsuwy do wiosny przyszłego roku.
koronex1989

Odpowiedz
Grafika na tych skanach wyglada ladnie, ale kurde, to juz nie jest Max Payne...:(
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Ale chodzi ci bardziej o wygląd bohatera czy zmianę miejsca akcji? Jeśli o to pierwsze chodzi,na początku byłem na nie ale z biegiem czasu coraz bardziej mi to się podoba.Wydarzenia z poprzednich części a także upływ czasu(12 lat jeśli wierzyć informacjom) odcisnęło swe piętno na bohaterze co uważam na plus. Co do miejsca akcji-owszem tu mam mieszane uczucia. Skoro tak bardzo zależało na zmianie otoczenia to można było pokusić się o inne miejsce w USA, ale żeby Brazylia? Trzeba czekać na lepszej jakości screeny i oczywiście zwiastun.
koronex1989

Odpowiedz
O wszystko. Max Payne to zawsze bylo mniej lub wiecej sledztwo osadzone gleboko w prawach nurtu noir. Trojka bedzie strzelanka z kretynska fabula i miliardem wybuchow.
--
Laozi

Odpowiedz
No tak, wybuchów w poprzednich częściach nie było, to były prawie przygodówki.
A Ty już po screenach wiesz jaka będzie gra i jaka będzie fabuła. Pogratulować. Widzę że do gier stosujemy podobny zabieg jak do filmów :wink:

Odpowiedz
Na razie zarys fabuły jest nieznany,nie wiadomo też kto w ogóle będzie głównym przeciwnikiem Maxa więc wstrzymałbym się z ocenianiem fabuły jako kretyńskiej :wink:
Wiadomo że będzie bullet time.Fajnie by było gdyby znalazłyby się przerywniki komiksowe tak jak w poprzednich częściach,oczywiście z tym samym głosem bohatera.
koronex1989

Odpowiedz
Max Payne to nie bullet-time, wybuchy i przerywniki komiksowe. Max Payne to, tak jak zauważył Hitch, policyjne śledztwo w klimacie noir, w formie starych filmów akcji, gdzie trupów jest cała kupa. Ze screenów wynika, że będzie to gierka o łysym typie, który w brazyliskim skwarze rozwala setki wrogów. Max Payne nigdy nie miał fabuły osadzonej w trakcie dnia. Payne to duszna atmosfera Nowego Yorku zamieszkanego przez bandziorów, ćpunów i dziwki. Mogli zmienić Nowy York, ale na Chicago, San Francisco albo LA. Brazylia w południowym słońcu? Hell no!
Może będzie to świetny shooter z miodną rozgrywką, bohaterem z jajcami i świetnymi tekstami, ale nie będzie to już Max Payne.

Odpowiedz
Zmiana wyglądu głównego bohatera - tak.

Akcja w pełnym słońcu - nie. Jasne, kilka fotek nie oznacza od razu że przez całą grę będziemy chodzić w ukropie wymagającym kremu z filtrem, ale w jakiś sposób kłóci się to z mrocznym klimatem nocnego miasta który tak pokochaliśmy w poprzednich częściach.

Guzeppe napisał(a):Mogli zmienić Nowy York, ale na Chicago, San Francisco albo LA.
Klimat nocnego LA rodem z Collateral Manna... mniam!

Odpowiedz
A mnie się podoba z grubsza wszystko. Wyobrażam sobie nowego Payne'a jak Miasto Boga połączone z Taśmami Rutangi. Może być z tego niezły czad, a że nie w klimacie starego Maxa - no trudno, ale nie będę narzekał że Max 3 to nie Max 2 z lepszą grafiką.

Świetne są komentarze pod skanami - "Rockstar zawsze robi brzydkich głównych bohaterów, oni nie wiedzą co to jest design postaci!!!" - gdzie się tacy rodzą?

Odpowiedz
military napisał(a):A mnie się podoba z grubsza wszystko. Wyobrażam sobie nowego Payne'a jak Miasto Boga połączone z Taśmami Rutangi.
Absolutnie nie twierdzę że to coś złego. Po prostu R* zaserwował nam lekki szok stylistyczny : )

Odpowiedz
Imo zmiana miejscowki moze zrobic Maxowi na dobre. Konkurencja jeste mocna i moze juz nie wystarczyc noir i bullet time. Zreszta Rockstar nie robi kup. Nie zdziwie sie jak klimat bedzie rownie mocny jak w poprzednich maxach, mimo sloneczka ;). Co do wygladu to jest, troche ludzika ze Splinter Cella przypomina.

Odpowiedz
Walkthrough z Saboteur(dla niezorientowanych, taki Assasins Creed w Paryżu okresu II Wojny Światowej):
http://www.gametrailers.com/video/e3-09-the-saboteur/50450
Po zobaczeniu tego trochę się jednak obawiam nudy jaka może się szybko pojawić ale być może to tylko echa traumy po dłuższym kontakcie z pierwszym AC :)

Odpowiedz
Mam tylko nadzieję że nie popełnią błędów jak przy Velvet Assasin koledzy po fachu, bo przy tej grze prawie usnąłem z nudów.
Grał ktoś w Prototype? Wygląda to wspaniale, jestem w trakcie.. kupowania.

Odpowiedz
Bez tych kropek tez bysmy sie domyslili :)
--
Laozi

Odpowiedz
Trudno się nie domyślić jeśli premiery w Polsce jeszcze nie było ; )
A następnym razem Hitch, byłoby dobrze jeśli coś byś do tematu wniósł :smile:

Odpowiedz
Wiedźmin - wrażenia po pierwszych 2 godzinach: fajowa gra, tylko że polskiego dubbingu nie da się słuchać, mózg wypływa uszami. Musiałem przeinstalować na wersję angielską. Dramat - żeby polska gra, osadzona w polskich realiach, miała koszmarną polską wersję językową... Różnica w grze aktorskiej w wersji angielskiej jest przeogromna. Tam nie ma napuszonej recytacji - tam po prostu grają.

[ Dodano: Pon Cze 15, 2009 12:07 am ]
Aha, no i oczywiście w ciągu tych 2 godzin zdążyło wywalić mnie na pulpit, mimo że to wersja rozszerzona, czyli upatchowana. Kocham pecetowe gry... Gdyby nie to, że Wiedźmin nie wyszedł na konsole, nawet kijem nie tknąłbym peceta w celach growych.

Odpowiedz
military napisał(a):Gdyby nie to, że Wiedźmin nie wyszedł na konsole
juz niedlugo :)

Odpowiedz
Wstrzymano prace :)

Odpowiedz
Nie wstrzymano. Szczegóły są wyjasnione w wywiadzie z jednym z właścicieli CDP w CD-Action.

Odpowiedz
Military - niestety, nawet rozszerzeno wersja ma tendencje do wykrzaczania się. Raz straciłem 2 godzin, innym razem pół. Nawet nie chce myśleć, jak można w to byłpo grać nieupatchowane.

A wyjśc ma kolejna wesja hiper-ultra-rozszerzona :D
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości