Gry
Cholera, nie sądziłem, że doczekam tak zajebiście zrobionych trailerów gier. Nie dość, że od razu chce mi się kupić 360, to jeszcze filmik sam w sobie jest absolutnie arcydziełem. Wiadomo kto go zrobił? Bo troszkę mi Blomkampem podjeżdża.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church

Odpowiedz
Reklamę Halo 3 nakręcił Rupert Sander, koleś wcześniej zdobył kilka nagród za swoje poprzednie reklamówki. Jak dla mnie kandydat do chwilowe porzucenia swojej profesji na rzecz reżyserii jakiegoś pełnometrażowego filmu, wielu dziś wpływowych reżyserów wcześniej trudniło się tylko w reklamach.
Demokracja: Bóg, który zawiódł

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):Reklamy seria Halo zawsze miała świetne, dziwne tylko że stylistycznie tak odbiegają od gry, która pod tym względem jest mocno kiczowata.

"Kolorowa" nie znaczy "kiczowata". Moim zdaniem design ma zajebisty, bo odchodzi od głupiego wyobrażenia kosmitów jako obrzydliwych, oślizgłych potworów. Obcy są obcy, a nie odrażający - to pierwszy taki przypadek w historii elektronicznej rozrywki.

Odpowiedz
military napisał(a):Obcy są obcy, a nie odrażający - to pierwszy taki przypadek w historii elektronicznej rozrywki.

Mam ci wymienić kilka wielkich hitów, gdzie obcy byli obcy, a nie odrażający?

Odpowiedz
Dawaj, mistrzu.

Odpowiedz
Chyba wszystkie gry z universum "Star Wars", "Mass Effect", seria "Wing Commander". Ot, kilka tytułów które przyszły mi do głowy od razu.

[ Dodano: Sob Wrz 05, 2009 23:16 ]
Że też zapomniałem: gry z Predatorem, no chyba że on nie wygląda jak obcy, tylko jest zwyczajnie odrażający. :)

Odpowiedz
Przyjebałeś jak leśniczy nocą o framugę. Co było pierwsze, Mass Effect czy Halo? Co do Star Wars - ekranizacja filmu to nieco inny przypadek, gra siłą rzeczy musi się trzymać tego, co było na filmie. Halo to uniwersum wykreowane od nowa. Jego konkurencją są Kłejki, Dumy i Diuki z klasycznymi brzydkimi potworami. A jeśli dla ciebie kotołaki z Wing Commandera nie są stereotypowymi potworami (włochate, wielkie kły), latającymi w stereotypowych statkach, to masz porównanie - powiedz, co jest bardziej obce, a co znajome (jak dla mnie koty są bardzo znajome):

[Obrazek: kilrathi.jpg]
[Obrazek: Grunt2.jpg]

[Obrazek: ships.93.jpg]
[Obrazek: phantom.jpg]

Odpowiedz
military napisał(a):Co do Star Wars - ekranizacja filmu to nieco inny przypadek

Co ty mi tu gadasz, odniosłem się do twej wypowiedzi, jeśli zapomniałeś to cytuję:

military napisał(a):Obcy są obcy, a nie odrażający - to pierwszy taki przypadek w historii elektronicznej rozrywki.

To, że coś jest na podstawie filmu nie ma nic do rzeczy, chciałeś kilka przykładów przeczących twojej tezie to je dostałeś. Oczywiście teraz będziesz negował, że nie to miałeś na myśli, że koty nie są zbyt obce, że to śmo i owo. Nie spodziewałem się niczego innego.

Odpowiedz
Solo, kot w WC to przeróbka znanego od wieków i nudnego motywu wilkołaka. Nic nowego, nic obcego. SW to licencja filmowa, a nie growa, więc odpada. To się nazywa logika, ale logicznego myślenia, ani w ogóle myślenia się po tobie nie spodziewałem, więc nic nie szkodzi że tak piszesz.:)

Swoją drogą to zawsze wyjeżdżasz z chamskimi tekstami a potem się dziwisz, że ludzie ci tak samo odpowiadają - to taka asekuracja na wypadek kolejnej odpowiedzi w tym guście. Kończy się na tym, że wszystkich nazywasz trollami. Ale skoro wszyscy mają do ciebie o coś pretensje, a nie mają ich między sobą, to może z tobą jest coś nie tak? Nigdy o tym nie pomyślałeś? To tak a propos, bo ta kwestia zastanawia mnie od pewnego czasu.

Odpowiedz
military napisał(a):To się nazywa logika, ale logicznego myślenia, ani w ogóle myślenia się po tobie nie spodziewałem

military napisał(a):Swoją drogą to zawsze wyjeżdżasz z chamskimi tekstami

Odpowiedz
Jak już mówiłem, myślenia się po tobie nie spodziewałem. Dlatego cierpliwie wyjaśnię:

Włączyłeś chamstwo do dyskusji, odpowiedziałem chamsko. - To zachowaj się jak facet i skończ z chamstwem ze swojej strony. Bo ze strony Solo żadnego chamstwa nie widzę, jeśli Ty owszem to porozmawiaj z nim o tym na privie. Po czym napisałem - wiedząc że znów odpyskujesz - że jestem świadomy własnego chamstwa, ale chciałbym wiedzieć czy ty jesteś świadomy, że te chamskie odpowiedzi zawsze prowokujesz.

Odpowiedz
Test Drive Unlimited - dziewczyny mają Simsy, a chłopaki TDU :) Cud malina. Fajnie odwzorowana wyspa Oahu, fantastyczny klimat, mnóstwo pięknych samochodów (szkoda, że BMW i Porsche nie dały licencji, ale jest za to Saleen i Maserati). Sama jazda daje niezwykłą przyjemność. Wożę się aktualnie Fordem GT :)

10/10
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Killzone 2- dziś udało mi się przejść pierwszego shotera na konsoli nexgen a zarazem pierwszy raz udało mi się przejść tego typu grę na padzie.
[Obrazek: killzone2.jpg]
Ogólnie nienawidzę grać w shotery na padzie bo IMO jest to bardzo denerwująca sprawa, wolniejszy czas reakcji to raz dwa ciężej wycelować, myszka i klawiatura jednak wygrywa.
Giera była swego czasu najbardziej oczekiwanym tytułem na PS3 więc nie dziwię się, że bardzo się ludzie na tym tytule rozczarowali. Nie jest to gra która wytacza nowe trendy w wirtualnej rozrywce ani nie ma jakiejś mega wciągającej, interesującej fabuły. Ot prtosta historyjka iście wojenna:
Jest planeta helgastów, są wojska ISA(jesteśmy jednym ż żołnierzy ISA) i uczestniczymy w inwazji na tą planetę. Oczywiście Helganie tanio swej skóry nie oddadzą tak więc rozpętuje się istna masakra. Akcja leci łeb na szyję, kolejne etapy przechodzi się bardzo szybko, walki są bardzo dynamiczne i wciągające. Niestety oprócz paru naprawdę wciągających i emocjonujących etapów tak jak na przykład poziom w osadzie Suljewa, i naprawdę świetnej grafiki gra nie oferuje zupełnie nic. Nawet zakończenie rozczarowuje. Przeszedłem grę bo przeszedłem, mam zwyczaj taki że jak coś zacznę to zawsze kończę. Jeśli ktoś nie lubi bezsensownych zabijanek to nie ma co szukać w tym tytule. Dodatkowym atutem gry jest brutalność i słownictwo które używane jest przez bohaterów. Na minus dodatkowe polskie tłumaczenie gry.
Parę scrennów:

[Obrazek: killzone-2-20071203082044421.jpg]
[Obrazek: killzone2_3speech1.jpg]
[Obrazek: killzone-2-20080715040149148.jpg]
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Ja jestem już na tyle zdegenerowany, że wolę pada od myszki w FPSach.:)

Halo Wars - drugi rts, jaki naprawdę mi się podobał - pierwszym był stary C&C. Oba łączy nieskrępowana zabawa i ostra jatka, która sprowadza grę w zasadzie do zręcznościówki. Misje są krótkie, ale zróżnicowane i intensywne - i to jest fajne, bo nie ma tak, że każda trwa po 5 godzin, i za każdym razem trzeba zaczynać od zera. Nie ma też usilnego utrzymywania jednostek przy życiu - zginą, to zrobi się nowe.:) To mi się podoba. Po prostu czysta wojenna zawierucha, bez niepotrzebnych komplikacji.

Druga zaleta - sterowanie. Dużo już o nim powiedziano. Projektowane specjalnie dla pada, proste, wygodne, i choć rzeczywiście nie pozwala na wykonywanie skomplikowanych manewrów taktycznych (najbardziej skomplikowany w tej grze wygląda tak: grupa A idzie z lewej, grupa B z prawej, środkiem czołgi. DAWAAAAAJ!). Ale to się sprawdza, bo i gra nie wymaga szczególnego móżdżenia. Jest fun, jest świetna grafika, jest zajefajne uniwersum Halo.

I jest jedna wada. Kiepawy scenariusz. Pracował nad nim inny gość od wymiatacza z serii Halo - i to czuć. Fabuła raczej banalna, dialogi... no nawet nie złe, ale totalnie bez polotu. Gdzie tam HW do epickiej treści Halo 3. Rozmach wprawdzie jest, są rewelacyjnie wykonane filmiki, ale do ekranu przykuwają świetnie zaprojektowane misje, a nie ciekawość, co stanie się z bohaterami. Szkoda, bo potencjał był gigantyczny. I za zmarnowanie go HW dostanie 9/10, a nie dychę.

A co do screenów - gra w ruchu wygląda sto razy lepiej. Jak to wszystko jest pięknie animowane, jak samochody podskakują na wybojach...! Miodzio.:)

[Obrazek: halo-wars3.jpg]
[Obrazek: halo-wars1.jpg]
[Obrazek: halo-wars-20080714035010861_640w.jpg]

Odpowiedz
military napisał(a):Ja jestem już na tyle zdegenerowany, że wolę pada od myszki w FPSach.:)
teraz konsola głównie służy mi do grania ale do pada w FPSach to się nigdy nie przyzwyczaję i nie uznam wyższości nad myszką bo bym tylko oszukiwał siebie i fakty:)

Odpowiedz
Swoją drogą to gry przeszły nie lada ewolucję... Choć pierwszy obrazek do dziś ma tonę klimatu.

[Obrazek: 456627.jpg]
[Obrazek: halo-wars-20080711035656506_640w.jpg]

Odpowiedz
A co to za gra? Panel sterowania identyczny jak w pierwszym RTSie jakim była Diuna 2?

Odpowiedz
Command & Conquer (czasem z podtytułem Tiberian Dawn). Najlepszy RTS wszech czasów - powaga. Za darmo i legalnie do ściągnięcia z netu. Nie grałeś - nie czekaj, graj.:)

[ Dodano: Wto Wrz 08, 2009 23:26 ]
Tylko upewnij się, że ściągasz wersję z filmami - fabuła jest opowiedziana pierwszorzędnie. No i zdobądź wersję z muzyką - też wymiata.

Odpowiedz
Za darmo?? Gdzie?

Odpowiedz
http://www.idg.pl/news/122144/Command.&.Conquer.do.pobrania.html

Choćby tu. Ogólnie w wielu miejscach.:) Red Alert też jest. Ale właśnie obawiam się, że to wersje bez filmów ani muzyki.

[ Dodano: Wto Wrz 08, 2009 23:31 ]
Jeśli pobierzecie i macie Vistę, napiszcie czy działa.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
3 gości