Gry
Nie zauważyłem, że do arcade dodają kartę pamięci. Jeśli mi ona wystarczy, to faktycznie chyba nie ma co kupować droższych modeli. A później jeszcze kabel VGA do monitora trzeba dorzucić.

Premiera Halo ODST jest chyba w okolicach 25 września.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church

Odpowiedz
Tylko kup właściwy kabel, bo są kable i są kable.:)

[ Dodano: Nie Wrz 20, 2009 13:59 ]
Znaczy, lepiej jednak zainwestować te 20-30 zł więcej na kabel MS i mieć pewność, że będzie działał.:)

Odpowiedz
military napisał(a):A, i kupując konsolę zaopatrz się też w kabel HDMI. I baterie do joypada.:)
Lord, praise the Playstation 3, gdzie pady ładuje się konsolą lub komputerem przez USB :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Z tego co widziałem są specjalne akumulatorki do padów Xboxa, tyle że oczywiście trzeba znowu sięgnąć po portfel. Tym niemniej jakieś wyjście z sytuacji jest.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church

Odpowiedz
Wiesz, wystarczy kupić pojemne akumulatorki i zamiennie ich używać (jedna para się ładuje, druga jest używana) i wychodzi na to samo. Ja tak robię z bezprzewodową myszką i nie narzekam. A co do zakupu Xboxa to w życiu nie brałbym gołej wersji Arcade i kombinowałbym nad podłączeniem sprzętu pod net bo bez tego traci się połowę jego potencjału. Wersja Arcade to dla mnie taki haczyk na niedzielnych graczy, do tego ściema, bo jeżeli będziesz chciał wykorzystać w pełni moc sprzętu i tak będzie musiał dokupić różne peryferia, które w droższych wersjach masz w standardzie.

Odpowiedz
Tyler, mógłbyś uściślić co dokładnie tracę, kupując gołego arcade?

Odpowiedz
Mam arcade i nigdy nie dokupywałem niczego - oprócz kabla - czego nie byłoby w zestawie. Na jednej karcie pamięci jadę już 1,5 roku i mimo faktu, że mam stany gry z ok. 30 gier (w tym rpgów, wykorzystujących dużo miejsca), nigdy nie musiałem niczego usuwać i nadal mam ok. 30% wolnego miejsca.

A do pada zawsze możesz dokupić kabel jeśli przeszkadza ci konieczność ładowania lub zmiany baterii.

Odpowiedz
Ja mam pytanie do osób które mają "Batman: The Arkham Asylum" na PC - czy da się zmienić ustawienia klawiaturowe? Mam ochotę na tę grę, ale w demie zmienić sterowania się nie da, a i grać z tymi ustawieniami które są to grać nie idzie.

Odpowiedz
Kurcze, dość dawno temu wgłębiałem się w ten temat i nie pamiętam dokładnie, wiem natomiast, że jasno mi wtedy wyszło, że kupowanie Arcade się zwyczajnie nie opłaca, nie chcę jednak zmyślać, poszukaj sobie w sieci dokładnego opisu wszystkich wersji pakietów i sam oceń czy to co masz w wersji Arcade ci styknie, jeżeli będziesz zamierzał korzystać z internetu (a zdecydowanie polecam) to na pewno powinieneś zainwestować w droższy pakiet.

Odpowiedz
Solo - nie da się.

Odpowiedz
Tyler Durden napisał(a):jeżeli będziesz zamierzał korzystać z internetu (a zdecydowanie polecam) to na pewno powinieneś zainwestować w droższy pakiet.

Wow, dzięki że powtórzyłeś to co napisałem 5 postów wyżej.:)

A teraz, w ramach odprężenia, krótka lekcja z cyklu "jak robią cytaty na okładkach DVD".

XBOX360 ARCADE - DLA WSZYSTKICH MIŁOŚNIKÓW INTERNETU
"Arcade ci styknie, jeżeli będziesz zamierzał korzystać z internetu (a zdecydowanie polecam)"
Tyler Durden, forum KMF

:)

Odpowiedz
A czy jest opcja zmiany klawiatury jak w demie? Bo w demie jest, ale nie można niczego tam ustawić.

Odpowiedz
Ja nie miałem z tym żadnego problemu. Przestawiłem konfigurację wedle swoich potrzeb (nie gram na WSADzie nigdy) bez najmniejszych komplikacji. Wszystko zmieniłem podczas pierwszego odpalenia gry z 'BmLauncher.exe'.
--
Laozi

Odpowiedz
A jak to zrobić?

Odpowiedz
'Batman - Arkham Asylum\Binaries\BmLauncher.exe'
--
Laozi

Odpowiedz
Znalazlem, wielkie dzięki.
Teraz pytanie - czy te kombinacje ciosów da się jakoś kontrolować? Bo zauważyłem, że nokautować mogę przeciwników naciskając szybko klawisz uderzenia, a Batman sam robi co bardziej efektowne kombinacje.

Odpowiedz
Solo napisał(a):czy te kombinacje ciosów da się jakoś kontrolować?
Nie tyle kontrolować w dosłownym tego słowa znaczeniu, ale doprowadzać do tych właśnie coraz efektowniejszych akrobacji. Naciskasz szybko klawisz uderzenia a myszką nakierowujesz Bata na kolejnych wrogów. W ten sposób tworzysz długie, nieprzerwane kombosy za które dostajesz więcej punktów doświadczenia.
Od razu uprzedzam i daję dobrą radę: w przypadku przeciwników z nożami i paralizatorami konieczne jest przeskakiwanie nad nimi i załatwianie ich szybko od tyłu albo używanie peleryny w celu chwilowego ich zdezorientowania.

Natomiast jeśli chodzi już o samą Batman: Arkham Asylum (wczoraj przeszedłem), jest po prostu dojebana do pieca.

+ Klimat, klimat, KLIMAT!!! Lokacje są nieziemskie, kolorystyka genialna. Pomijając ten sam silnik, w ogóle pod względem feelu bardzo przypomina to Gearsy i Bioshocka. Trudno chyba o lepsze połączenie i Batek może się pochwalić właśnie taką atmosferą.
+ Ogólnie grafika, tekstury, oświetlenie, szczegóły (pod ziemią w snopach światła widać kurz).
+ Bardzo komiksowa konwencja objawiająca się w wyglądzie postaci, architekturze i elementach z pogranicza sci-fi i fantasy.
+ Aktorstwo. Conroy, Hamill, Sorkin. Czy trzeba dodawać coś więcej? Reszta również na wysokim poziomie.
+ Prosty, przyjemny system walki.
+ Realizm, czy może "realizm", tak czy inaczej chodzi o to że zwykłych przeciwników można rozwalać z hukiem, ale tych z bronią już nie. Zadanie: wchodzicie do wielkiego pomieszczenia w którym jest 7 gostków z karabinami. Nie liczcie że załatwicie ich w 3 minuty : ) Innymi słowy trzeba się zabawić w niewidzialnego łowcę.
+ Niewielki, ale sprawiający sporo frajdy arsenał gadżetów zwiększający się wraz z przechodzeniem gry.
+ Szybowanie z użyciem peleryny mniam : )

- Nieco antyklimatyczna finałowa walka. W kontekście fabuły jest w porządku, ale już nie pasuje do postaci.
- Za krótka.

Ocena: 10/10, jedna z najlepszych gier TPP/akcja w jakie grałem, niby sporo znajomych elementów, a jednak wnosząca spory powiew świeżości. Nie żałuję wydanych pieniędzy i z niecierpliwością czekam na kontynuację.

Odpowiedz
No to chyba mnie przekonałeś, bo czuję podskórnie że to może być coś zbliżonego w rozgrywce i mroczności klimatów do "Dead Space", do którego ciągle mam ochotę wracać. Umorduję tylko tego nieszczęsnego "Wolfensteina" i kupuję Batka.

Odpowiedz
Mierzwiak mówi prawdę! Jedną rzecz bym zmienił, jeżeli chodzi o oprawę wizualną (no, oprócz klockowatego Batmana): fajnie by było, gdyby Batman kiedy kuca, stoi, chodzi (nie biega) albo używa jakiegoś przedmiotu był przykryty swoją peleryną tak jak płaszczem, jak to często bywa w komiksach czy serialu animowanym. Mogłoby to subtelnie dodawać do klimatu, a peleryna w końcu służy czasem Batmanowi jako kamuflaż.

Sequel jakiś czas temu był zapowiedziany (a może tylko w plotkach wspomniany?). Mam nadzieję, że bonusowy filmik po napisach (który, co ciekawe, różni się w zależności od naszych statystyk w grze) nie świadczy o tym, co będzie w sequelu. Nie chcę już jadu (nota bene finał - nie licząc wchodzenia na "imprezę" - trochę zasysa, zwłaszcza w zestawieniu z resztą), a Batman ma jeszcze masę ciekawych przeciwników. Two-Face został wspomniany, więc może coś związanego z nim...

Tak czy siak, chciałbym znów otwarty świat (po Arkham chodzimy tak, jak nam się chce i kiedy się chce), a najlepiej całość, bądź część, Gotham. Nie zdziwiłbym się jakby zdecydowali się na całe miasto - w końcu sequel, więc musi być więcej i bardziej zróżnicowanie. Ale nawet jedna czy dwie dzielnice byłyby w pytkę. ;)

PS I rośliny w późniejszym etapie gry "kwitnące" na ścieżkach były irytujące, tak jak chorzy psychicznie przeciwnicy.

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):Nie tyle kontrolować w dosłownym tego słowa znaczeniu, ale doprowadzać do tych właśnie coraz efektowniejszych akrobacji. Naciskasz szybko klawisz uderzenia a myszką nakierowujesz Bata na kolejnych wrogów.

Hmmm, czyli tak naprawdę nie moge sam kombinować z uderzeniami, no. prawa-lewa-z kopa, tylko naciskam ile sił w palcach klawisz, a Batman sam, zależnie od sytuacji wykonuje kombosy?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości