Gry
wszystko fajnie prócz sterowania. Grales w RE4? To w 5 jest takie samo niewygodne i archaiczne. W sumie RE5 nową ma tylko oprawe. Reszta gameplau wyjeta z czwórki (nawet animacje przeciwników). Ale i tak sie fajnie strzela

Odpowiedz
Jestem fanem serii od samego początku (no dobra, zacząłem od drugiej części, ale i jedynkę szybko zdobyłem) więc również i po piątą odsłonę sięgnąłem jak tylko wyszła na PC. Wygląda to świetnie, sterowanie jak w poprzednich częściach więc albo się je akceptuje albo nie (ja na szczęście mogłem skorzystać z pada na którym gram w tytuły o rodowodzie konsolowym). W sumie większych minusów nie stwierdziłem, ale jakiś miesiąc temu po kilku godzinach gry tytuł odstawiłem na potem. Nie wiem w zasadzie czemu, najwyraźniej nie zdołał mnie odciągnąć od paskudnego złodzieja czasu jakim jest "Team Fortress 2". Ale jeszcze wrócę, w to nie wątpię, w końcu to RE, chętnie poznam dalszą odsłonę tego tasiemca z zombiakami. Ale to za jakiś czas bo na razie wkręciłem się w świetnego "Batman: Arkham Asylum".

Odpowiedz
CoD: Modern Warfare 2 chaos, brak klimatu i krótkie misje z czasem zastępują bardzo filmowe, dłuższe, niekiedy rewelacyjne zadania. W końcówce aż nadto filmowe (nieszczęsne motorówki), rozczarowuje też sam finał, ale ogólnie bardzo na plus.

Prototype - bardzo zła gra w której można robić bardzo fajne rzeczy. I tyle.

Odpowiedz
Zwiastun do gry, która nazywa się GTA na Dzikim Zachodzie, ale Rockstar stwierdził, że oficjalnie będzie na nią wołał Red Dead Redemption.

http://www.gry-online.pl/gol_video.asp?ID=12651

Twórcy + mechanika rozgrywki + klimatyczny zwiastun zapowiadają ciekawy produkt.

Odpowiedz
Zajebioza. Ale tej mechaniki rozgrywki to nie za bardzo widac w tym zwiastunie.

Odpowiedz
Dlatego podałem klimatyczny zwiastun jako jeden ze składników. Z zapowiedzi wynika (a przynajmniej takie odnioslem wraznie), ze dostaniemy GTA IV na dzikim zachodzie. Ciekaw jestem jak duzy bedzie swiat i jak bedzie wygladal.

Odpowiedz
Jakuzzi napisał(a):Zajebioza.
W rzeczy samej.

Rockstar jak zwykle wymiata, już po tym trailerku można zaryzykować stwierdzenie że będzie jedna z najlepszych gier 2010, do pełni szczęścia brakuje tylko wersji PC.

Odpowiedz
Fajny tekst o rzezi na lotnisku w MW2:

http://www.rockpapershotgun.com/2009/11/19/wot-i-think-about-that-level/

Odpowiedz
No i wreszcie jest na co czekać: "Medal of Honor", czyli restart serii we współczesnych klimatach, czyli odpowiedź EA na "Modern Warfare" 1&2. Akcja ma się dziać współcześnie w Afganistanie, a już12 grudnia pojawi się trailer gry. Teaser już teraz wygląda mniamuśnie. Mrrrr....

http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=49385

Odpowiedz
Przeciez teaser ogranicza sie w zasadzie do sfilmowania okladki gry.

Odpowiedz
I w związku z tym...

Odpowiedz
hmm, a juz myslalem, ze po nieudanym Airbourne, wydanym w innym tysiącleciu, serię usmiercono...
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
wujo444 napisał(a):ze po nieudanym Airbourne

Nieudanym? Super gra, naprawdę jedna z najlepszychw jakie grałe mw zeszłym roku. Owszem, pierwsze 2-3 misje to nuda, ale potem to już pełna jazda i śliczna grafika. Grywalność ogromna.

Odpowiedz
sam nie gralem, ale pamietam narzekania recenzentow i graczy, oraz spory dystans finansowy do CoD-a. W dodatku cisza trwała ponad dwa lata...
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
wujo444 napisał(a):hmm, a juz myslalem, ze po nieudanym Airbourne, wydanym w innym tysiącleciu, serię usmiercono...
Toć uśmiercono. Ta nowa część zaczyna nowy rozdział. Airborne był nieudany, to prawda, ale przeniesienie nowej gry do Afganistanu też nie wydaje mi się jakimś super pomysłem. Mam już dość strzelania się w tamtym rejonie.

Odpowiedz
Solo napisał(a):I w związku z tym...

... mowienie, ze "wygląda mniamuśnie" jest nieporozumieniem?

Cytat:Mam już dość strzelania się w tamtym rejonie.

Jakby to lokacja strzelanki byla najistotniejsza.. :p

Odpowiedz
Jakuzzi napisał(a):... mowienie, ze "wygląda mniamuśnie" jest nieporozumieniem?

Nie, bo dla mnie wygląda mniamuśnie.

Jakuzzi napisał(a):Jakby to lokacja strzelanki byla najistotniejsza.. :p

Jakby było dużo gier z akcją w Afganistanie.

Tak czy siak, oczywiście za wcześnie oceniać grę po okładce, ale właśnie okładka sugeruje cośfajnego - najemnik/komandos na niej wygląda dokładnie tak jak to czasami pokazują w tiwi - z brodą, brudny, zmęczony. Może będzie to krok w kierunku większego realizmu, mniej skryptów, więcej zabawy niż w "Modern Warfare" 1& 2.

Odpowiedz
Jakuzzi napisał(a):
Cytat:Mam już dość strzelania się w tamtym rejonie.

Jakby to lokacja strzelanki byla najistotniejsza.. :p
Dla mnie jest, bo nudza mnie zawsze misje w takich rejonach. Poza tym Bliski Wschód jest niesamowicie popularny w ostatnich latach (ostatnia dekada?) i jest to męczące. Cienko tak, że jak FPS to albo druga wojna albo współczesność (czasem jeszcze Wietnam i tropiki). Mogliby jakiś fikcyjny konflikt stworzyć opierając się choćby o Zimną Wojnę, jak w przypadku OFP.

Jest masa innych ciekawych miejsc, gdzie moznaby osadzić akcję strzelaniny wojennej, a nie znowu ten bliski wschod.

Odpowiedz
Są już pierwsze recki Avatara i, jak można się było domyśleć, zbyt pozytywne nie są:

http://www.gametrailers.com/video/review-hd-avatar/59665

http://xbox360.ign.com/dor/objects/843156/james-cameron-project-880/videos/avatar_vdr_120109.html

No i Cameron zapowiadał, zapowiadał i się przeliczył ;] Choć szczerze mówiąc po 10 minutach spędzonych przy demku spodziewałem się czegoś choć trochę lepszego...

Czy jestem jedynym, który ma wrażenie, że film będzie miał podobne opinie...?

Odpowiedz
Spokojnie. Bardzo rzadko bywa tak, żeby gra bezpośrednio na podstawie filmu była dobra.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
9 gości