07-06-2010, 23:08
|
Gry
|
|
Parę newsowych filmików z E3:
http://www.gametrailers.com/video/e3-2010-potc-armada/101192 [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sszB-PtswOs[/youtube] [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oZ6pNMMT8ZQ[/youtube] [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=i5gRJ6dFSsM[/youtube]
thug life
13-06-2010, 09:30
Killzone 3 zapowiada się znakomicie. Super wygląda teatr działań, oraz dekapitowanie wrogów własnoręcznie. Jeszcze dołożymy do tego wykorzystanie PS Move i będzie świetna zabawa.
Kurde gram teraz z pierwszego Uncharted. Gra jest niesamowita. Jest tym czym powianiem być czwarty Indiana. Spielberg i Lucas powinni się uczyć pisania fabuły od gości z Naughty Dog.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 13-06-2010, 18:28
Heavy Rain - najbardziej wciągająca, mroczna, porażająca klimatem gra w jaką było mi dane grać. Niesamowicie zżyłem się z bohaterami gry, z boku grając ma się wrażenie że ogląda się jakiś genialny film. Gra mi kilka zakończeń które są następstwami decyzji które podejmujemy. Moje wbiło mnie bardziej w fotel niż te z film Siedem.
Jutro zacznę grę od nowa, będę podejmował inne decyzje. Pozycja obowiązkowa dla posiadaczy PS3! 13-06-2010, 19:40
Ta gra ma ponoć kilka legendarnych dziur scenariuszowych (legendarnych bo wszyscy o nich mówią, a nikt nie określa dokładnie gdzie występują bo nie chce psuć fabuły tym co jeszcze nie grali :P), zauważyłeś je? Bo one podobno są dość znaczne nawet. Jeśli tak to potwierdź i opisz, tylko pamiętaj o odpowiednim tagu, bo ja też jeszcze nie grałem :P
13-06-2010, 21:28 Rodia napisał(a):dziur scenariuszowychTo nie są dziury scenariuszowe tylko celowo twórcy gry wycieli pewne momenty by je potem sprzedawać w płatnych DLC:)
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 13-06-2010, 21:40
Ktoś gra w Leauge Of Legends? Gierka wygląda trochę jak kolorowo - kreskówkowy rzyg, ale to najlepsza darmowa sieciówka od czasu Quake Live. Trudno mi tak naprawdę opisać na czym to wszystko polega, ale to taka mieszanina RTSa, RPGa i Tower Defense. Na zachętę - tutorial z podstawami.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=he9OackYSvw[/youtube] Rejestrujemy się tu - http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4c156d3e49551 : )
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie. Bodie: Thought you said it was getting warmer. Poot: The world goin' one way, people another yo'. 14-06-2010, 01:50
Zwiastun Dead Space 2 ok, choć na siłę mroczny (gotyk w kosmosie - nie lubię).
Killzone 3 - fajne, szkoda że animacja się rwie (a może to mój odtwarzacz?). I czemu oni chodzą w tym mrozie w podkoszulkach? Fallout NV - WTF?! Jakaś dżungla? Jasno oświetlone miasto? Atak z kosmosu? Bardziej odejść od kanonu się nie dało. W ogóle zszokowała mnie informacja, ze Fallouty wyszły jakie wyszły... przypadkiem. Twórcy chcieli żeby w postapokaliptycznym świecie była bujna roślinność i dużo kolorów, ale ograniczenia sprzętowe im nie pozwoliły - więc ten czadowy klimat pustyni, syfu i apokalipsy to PRZYPADEK. Co zresztą widać po screenach z tego robiącego się Fallout MMO (rzyg jak mało co). No cóż, może to i dobrze, że Bethesda zabrała się za F3... Mogło być o wiele gorzej. 14-06-2010, 06:41 military napisał(a):Twórcy chcieli żeby w postapokaliptycznym świecie była bujna roślinność i dużo kolorówBzdura do kwadratu. Bo jak niby bujną roślinność nazwać "Wasteland" (którego z resztą są kontynuacją poniekąd)? "Fallouty od pierwszego pomysłu były ściśle osadzone w pustynno-madmaxowym klimacie. To Bethesda na dokładkę teraz z Obsidianem chcą koniecznie zarżnąć tę markę.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 14-06-2010, 10:20
Obsidian ma przy New Vegas wolną rękę. Niestety, twórcy oryginalnych Falloutów udowodnili już nie raz, że nie potrafią programować, przez co układają grę z gotowych klocków dostarczonych przez Bethesdę. Efekt? Fallout 3 do kwadratu.
Tu jednak małe sprostowanie z mojej strony - uwielbiam F3 i czepianie się go uważam już za skrajne fanbojostwo. Nie widzę też żadnej zbrodni w nieco bardziej kolorowym świecie - po premierze F3 masa ludu (w tym fani pierwszych dwóch odsłon) narzekali, że jest zbyt szaro, zbyt buro, zbyt jednolicie. O ile dobrze pamiętam, to nawet na tym forum ktoś się wykłócał o nierealistycznie żółty kolor nieba :P Jeśli dialogi i poziom trudności będą utrzymane na takim poziomie, jaki obiecuje Obsidian, to ja w New Vegas wsiąkam i reszta mnie nie obchodzi :) 14-06-2010, 10:40 military napisał(a):Fallout NV - WTF?! Jakaś dżungla? Jasno oświetlone miasto? Atak z kosmosu? Bardziej odejść od kanonu się nie dało.Jakaś dżungla? - jaka dżungla? Jedno ujęcie jakiejś porośniętej jaskini, która może być cholera wie czym. Jasno oświetlone miasto? - to Las Vegas. Fakt, mega odejście od kanonu - w końcu Nowe Reno w Fallout 2 było spowite mgłą i leżało w cieniu... Atak z kosmosu? - masz na myśli solar cannon? Okej, mnie akurat ten pomysł średnio rusza, bo wali mnie jakie nowe bronie dodadzą. Podejrzewam, że to broń, którą będzie się wykorzystywać w jednym zadaniu i tyle. Kto jak kto, ale twórcy Obsidian na pewno nie popsuje marki bardziej niż Bethesda. Cytat:W ogóle zszokowała mnie informacja, ze Fallouty wyszły jakie wyszły... przypadkiem.Nic dziwnego, bo jest kłamstwem. Khet napisał(a):Obsidian ma przy New Vegas wolną rękę. Niestety, twórcy oryginalnych Falloutów udowodnili już nie raz, że nie potrafią programować, przez co układają grę z gotowych klocków dostarczonych przez Bethesdę. Efekt? Fallout 3 do kwadratu.I bardzo dobrze, że układają grę z gotowych klocków. Fallout 3 jako silnik ma podstawy do zrobienia w nim rewelacyjnego RPG, co zresztą udowadniają liczne modyfikacje tworzone przez fanów i sprawiające, że ta gra jest grywalna. Problemem F3 było to, że był robiony prawdopodobnie - takie chodzą plotki - przez kompletnych debili i nie dość, że jest w środku pusty to merytorycznie nijaki i infantylny. Obsidian to ludzie z głową, którzy programować nie potrafią dobrze, ale piszą dobre RPG. Zwiastun Fallout New Vegas cierpi na tą samą dolegliwość, na którą cierpiały zwiastuny Alpha Protocol: pokazać walkę, broń, walkę, strzelanie, walkę, wybuch, broń, walkę, strzelanie, broń, wybuch, wybuch, a cały fun w ostatecznej grze wynika nie z walki, broni, strzelania i wybuchów, a z dialogów, fabuły i możliwości wyboru, których nie da się aż tak atrakcyjnie zaprezentować w 1-2 minutowym zwiastunie, jak rozpierdzielu przy użyciu słonecznego działa. 14-06-2010, 12:50 Cytat:. Fallout 3 jako silnik ma podstawy do zrobienia w nim rewelacyjnego RPGI to też miałem na myśli pisząc, że reszta mi wisi :) O ogólny poziom gry się nie obawiam i liczę na spełnienie obietnic o porządnej historii, dobrze rozpisanych dialogach i odpowiednio survivalowym poziomie trudności. Co do tej rzekomej merytorycznej pustki F3 - nie zgadzam się. Bethesda świetnie sobie poradziła z zarysowaniem świata i całego tła. Siła F3 tkwi imo w questach pobocznych, notatkach i audiologach znajdowanych w zakurzonych budynkach, barakach etc; wszystkich historiach opowiadanych gdzieś tam poza główną linią fabularną, która - i tu akurat przyznaję rację - jest do dupy :P 14-06-2010, 13:01 Rodia napisał(a):Ta gra ma ponoć kilka legendarnych dziur scenariuszowych (legendarnych bo wszyscy o nich mówią, a nikt nie określa dokładnie gdzie występują bo nie chce psuć fabuły tym co jeszcze nie grali :P), zauważyłeś je? Ja tam niczego nie zauważyłem, tzn. sama gra jest zrobiona tak żeby wszystkiego nie zdradzać aż do końca i o to chyba w tym chodzi nie? Na forum hdtv.com.pl wszyscy w sumie chwalą fabułę i twierdzą że gra znacznie zyskuje przy kolejnych przejściach, kiedy to podejmujemy inne, mniej czy bardziej nam bliskie decyzje. Przeczytałem z 2 zakończenia innych graczy i już wiem że wrócę do tej gry szybciej niż myślałem. Wszystkim wstrzymującym się przed zagraniem, zakupem szczerze polecam ten tytuł. 14-06-2010, 20:20 mroziek napisał(a):Ja tam niczego nie zauważyłem http://www.gamesradar.com/f/heavy-rains-big-plot-holes/a-20100224105436979020 14-06-2010, 21:19
http://www.gametrailers.com/video/e3-2010-call-of/101262 - Znów Eminem w Call of Duty.
Poot: It's a cold world Bodie. Bodie: Thought you said it was getting warmer. Poot: The world goin' one way, people another yo'. 15-06-2010, 16:58
No kawałek dość przeciętniacki, mieli do wyboru miliard tracków z większym pierdolnięciem.
Poot: It's a cold world Bodie. Bodie: Thought you said it was getting warmer. Poot: The world goin' one way, people another yo'. 15-06-2010, 17:15
Ależ fajnie się prezentuje Xbox 360 Slim.
http://www.allgamesbeta.info/2010/06/new-xbox-360-shipping-today-for-299.html Natal to teraz Kinect. Bleh, pierwsza nazwa zdecydowanie fajniejsza. 15-06-2010, 19:17 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |