Na początku przeczytałem Kinetic i było dużo fajniej od Kinecta. W ogóle spróbujcie sobie to parę razy głośno powiedzieć - kinekt, albo jeszcze gorzej kajnekt, okropnie brzmi.
15-06-2010, 20:02
|
Gry
|
|
Kinect? Kojarzy mi się z czymś... medycznym. Nie rozumiem polityki, Natal już od ładnego kawałka czasu funkcjonuje i każdy wie o co chodzi to wymyślają jakieś pierdoły. A powiedzieli dokładną datę premiery Nata... Kinecta?
Na początku przeczytałem Kinetic i było dużo fajniej od Kinecta. W ogóle spróbujcie sobie to parę razy głośno powiedzieć - kinekt, albo jeszcze gorzej kajnekt, okropnie brzmi. 15-06-2010, 20:02
Kajnekt startuje 4 listopada.
Nowy X360 natomiast został już wysłany do sklepów w USA. W Europie od 16 lipca. Ponoć całkowicie usunięto problem RROD. Zobaczymy. 15-06-2010, 20:39
Wow, nowy Xbox rzeczywiście WYGLĄDA. Jeszcze jak bez RROD to aż się zastanowię nad wymianą.:) Natomiast Kinkiet to jakaś marketingowa porażka - MS udowadnia że sobie w ch... leci z tym projektem. Najpierw zmiany nazwy z dobrej na gorszą (Wave), a potem na tragiczną, a teraz pokaz z udziałem... tancerzy (!) nauczonych choreografii tego, co jest na ekranie, bo nie mieli działającego Kinkieta.
Co mi się w E3 podobało: nowy wygląd X-a, gameplay z Halo Reach (wymiata, stare dobre Halo ale bardziej:)) i wszystko z Gearsów 3, Live w Polsce. Co sie nie podobało: muzyka w gameplayu Halo Reach, Kinect, nowy MGS (ileż można...). 15-06-2010, 21:21
Jest filmik, na którym cybernetyczny ninja kierowany kinkietem iksboksowym tnie arbuzy mieczem ninja. W sumie esencja MGS.
15-06-2010, 21:58
Za to z ceną X360 Slim przywalili... 299 $... Więc w Europie będzie 299 ⏠(bo taki przelicznik najczęściej mają)... Czyli u nas 1200-1300 zł...
W kwestii gier jednak Sony popisało się bardziej na swojej konferencji... Killzone 3, Infamous 2, Twisted Metal nowy, LBP2, Motorstorm nowy, Portal 2, w końcu oficjalna data premiery GT5 (2 listopada)...
thug life
16-06-2010, 09:01
No szkoda, że Sony ma więcej tytułów, na które można czekać z wypiekami na twarzy. Mimo wszystko ani Infamous, ani LBP, ani Motorstorm, ani Twisted Metal to nie jest ranga Gearsów, którzy są chyba najlepiej zapowiadającą się grą tego E3.
16-06-2010, 10:04
MS Polska zapowiedział cenę 1099 zł.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie. Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier 16-06-2010, 10:45
Zważywszy, że PS3 można kupić za 1199 zł to X360 Slim powinien być bez napędu Blu-ray wyceniony na jakieś 899 zł... Za 1099 zł będzie to margines sprzedawanych w Polsce konsol tego producenta... Dalej większość to będą arcade - właśnie jak to ma być, stare wersje przestają produkować, wyprzedadzą to co jest na magazynach i koniec?
Szkoda też, że ani jedni ani drudzy nie zaskoczyli czymś całkiem nowym... Mamy więc bardziej wypasione Halo, bardziej wypasione GoW, bardziej wypasione Killzone, bardziej wypasione Infamous... Na TGS we wrześniu pewnie zaczną przebąkiwać o nowym Uncharted...
thug life
16-06-2010, 11:06 piXi napisał(a):Za 1099 zł będzie to margines sprzedawanych w Polsce konsol tego producenta... Piraci nie będą musieli się martwić o RROD i dlatego kupią nawet drożej - myślę że ten fakt zadecydował o cenie. 16-06-2010, 14:47
Kupno konsoli na razie odłożyłem na czas (nie)określony i szczerze mówiąc nie jestem już taki pewny tej PS3, ale zobaczymy.
1099 zł mógłbym dać za nowego Xboksa, ale z kablem HDMI i jakąś grą w zestawie. 16-06-2010, 15:11
http://www.gametrailers.com/video/e3-2010-crysis-2/101804
Wow. EDIT: http://www.gametrailers.com/video/e3-2010-xcom/101215 WOW! To będzie COŚ! 16-06-2010, 15:50
Szkoda tylko, że Crysis 2 na konsole to będą popłuczyny tego co dostaną osoby mające w domu komputer z kartą graficzną kosztującą tyle co PS3 i X360 razem wzięte... ;-)
thug life
16-06-2010, 16:41 Cytat:Szkoda tylko, że Crysis 2 na konsole to będą popłuczyny tego co dostaną osoby mające w domu komputer z kartą graficzną kosztującą tyle co PS3 i X360 razem wzięte... ;-) Kiepska prowokacja ;-) 16-06-2010, 17:00
To nie prowokacja, tylko prawda. Na PC, z DX11, z ultra fucking high detalami ta gra zwyczajnie pozamiata. Tylko ile osób ma taki sprzęt?
16-06-2010, 17:04
I ile osób chce się bawić w instalację, sterowniki, patche, wysypy do systemu, ulepszanie sprzętu, kombinowanie z detalami grafiki? Najwyraźniej coraz mniej, skoro rynek PC to już margines jeśli chodzi o sprzedaż tytułów multiplatformowych. Ludzie wolą zrobić "pstryk" i grać, nawet jeśli oznacza to 1295230 polygonów zamiast 2930142.
16-06-2010, 17:09
military: Przesadzasz... Rynek gier na PC nie zaniknie, gwarantuje Ci to... Zobacz ile osób gra np. w takiego WoW'a, zaraz Starcraft 2 wychodzi, później Diablo 3... Wszystko wyłącznie na PC...
Tak samo użytkowanie komputera jako platformy do gier nie jest takie trudne, czasochłonne jak to próbujesz przedstawić... ;-) A teraz tak ogólnikowo (w żadnym wypadku nie do Ciebie) śmieszy mnie jak ktoś posiadając konsolę (którą sam jako sprzęt do gier zawsze o każdej porze przekładam ponad blaszaka), próbuje udowadniać, że PC nie mają lepszej grafiki (a mają zdecydowanie i to nawet na kartach graficznych z średniej półki 400-500 zł), albo, że granie na komputerze sprowadza się 23,5 godz grzebania w ustawieniach systemowych w ciągu doby, 20 min zawieszki i 10 min grania... A z drugiej strony toczą wojny (najlepiej na screenach) o to czy pozycja XYZ wygląda lepiej na PS3 czy X360... ;-) Jak ktoś zagrał w jakąś nową grę (albo chociaż widział) na max ustawieniach na PC to po prostu żadna gra na konsoli pod względem GRAFICZNYM nie zrobi na nim wrażenia...
thug life
16-06-2010, 17:37 piXi napisał(a):granie na komputerze sprowadza się 23,5 godz grzebania w ustawieniach systemowych w ciągu doby, 20 min zawieszki i 10 min grania... Zgadzam się co do grafiki, ale jeśli nie próbowałeś grać na viście w drugiego fallouta lub Halo 2, nie wiesz nic o tej kwestii...:) Natomiast Diablo 3 będzie na konsole.:) I oczywiście, granie na PC nie umrze, bo MMORPG to domena tej platformy (tak jak strategie), ale porównaj sobie sprzedaż gier bardziej... rozrywkowych. 1.78 million copies sold in the U.K., but of those only 53,400 (3%) are in the hands of PC gamers, making Modern Warfare 2 PC a pretty dismal failure 16-06-2010, 17:48 Cytat:Natomiast Diablo 3 będzie na konsole.:) :shock: Zarzuć jakimś newsem, żebym mógł się zejszczeć ze szczęścia.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church
16-06-2010, 17:51 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |