Gry
Gdzieś czytałem, że w końcu nie wydają... Blizzard chciał aby granie online było możliwe jedynie przez battlenet... Sony i Microsoft (z naciskiem na tego drugiego) nalegały na swoje rozwiązania (PSN i Live)...

Na stronie Blizzard'a też nic o ewentualnych wersjach konsolowych nie ma...
thug life

Odpowiedz
military napisał(a):I ile osób chce się bawić w instalację, sterowniki, patche, wysypy do systemu, ulepszanie sprzętu, kombinowanie z detalami grafiki?
Coś w tym jest. Granie na konsoli jest nieporównywalnie przyjemniejsze, łatwiejsze i mniej problemowe.

Odpowiedz
pomijając już to, że konsole też mają ciągłe uaktualnienia, i nierzadko (zwłaszcza PS3) lubią się po nich wykrzaczyć. To już nie ta generacja co poprzednia, gdzie wszystko śmigało bez zarzutu, a błąd na płycie gry mógł oznaczać wycofanie całej partii ze sprzedaży.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
ja tam nigdy po żadnym uaktualnieniu nie miałem problemu.

Odpowiedz
Bo najwięcej problemów z konsolami mają Ci, którzy ich nie posiadają ;-)

Odpowiedz
Tak jak najwięcej problemów z grami na PC mają ci co na nich nie grają... ;-)
thug life

Odpowiedz
Weź mnie nie wpieniaj, bo ostatnio włączyłem Turoka na PC. Instalacja - 30 minut. Konfiguracja: za wysokie detale, damn; opcje, zmniejszenie, trzeba zresetować grę żeby zadziałało; reset; loading; teraz wygląda beznadziejnie!; zmiana rozdzielczości i detali; reset; loading; cholera, ale sterowanie słabe; zmiana; DUP - tapeta windows.

Odpowiedz
W mniej więcej ciągu ostatniego roku na PC grałem w Metro 2033, Cryostasis, Prey, GoW, 2 Stalkery i Prototype (o ile dobrze pamiętam)... Z żadnym nie miałem jakichkolwiek problemów z instalacją i konfiguracją...

Widocznie nie lubicie się z komputerem... ;-)
thug life

Odpowiedz
Ja go po prostu nienawidzę od czasu fochów z pierwszym Maxem Paynem pod XP.:) Gdyby nie fakt, że przypadkowo wygrałem Turoka, od tamtego czasu nie miałbym zainstalowanej żadnej gry na PC.

Odpowiedz
W dupach się poprzewracało. Przecież wszyscy jesteście z pokolenia (ja też), które pamięta jeszcze wielogodzinne sesje ze śrubokrętem przed Commodore :) A teraz nie chce się pół godzinki przed kompem poczekać, aż się gra zainstaluje. No ale ja się w sumie nie znam, bo obecnie na PC gram tylko w przygodówki i RPG-i, a z tymi (szczególnie pierwszymi) nie ma problemów z instalacją :P

Odpowiedz
Perfik napisał(a):A teraz nie chce się pół godzinki przed kompem poczekać, aż się gra zainstaluje.

Na szczęście czasy commodore/atari/spectrum minęły i teraz mamy takie miłe udogodnienie jak MOŻLIWOŚĆ WYBORU. Przy czym nie chodzi o wybór "jeden syf czy drugi - pieniądze takie same", tylko o wybór "popatrz na ładniejszą grafikę, ale męcz się z pierdołami i inwestuj co roku w nowy sprzęt", a "popatrz na gorszą, ale nadal bardzo ładną grafikę, miej w d. problemy sprzętowe, siedź na kanapie i patrz na 40-calowy ekran, grając najlepszym kontrolerem jaki kiedykolwiek wymyślono". Może jestem dziwny, ale wybieram to ostatnie.

Odpowiedz
A ja wybrałem PC z prostego powodu. Nie ma na konsoli żadnej gry, która by mnie zainteresowała w szerszym stopniu. Takiego Mass Effecta uważam mimo wszystko za zjebanego i potwarz na cRPGowego świata PC. Może na konsoli się sprawdza przy dużym ekranie i wygodnym fotelu, ale ja wolę mimo wszystko monitor, mysz i klawiaturę no i nieco bardziej ambitne tytuły niż siódme wody po kisielu MGS'a czy Halo (tego fenomenu zupełnie nie rozumiem).
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Nie wiem czy jest sens się kłócić po raz setny na ten temat. Sprawa jest prosta, jak ktoś lubi bardziej wymagające gry, jak przygodówki, strategie czy RPG to wybierze PC, a jak ktoś chce się zrelaksować, poskakać i postrzelać to bierze konsole. Inna sprawa, że ja do dziś bez auto celowania w GTA IV nie grałbym z taką przyjemnością na konsoli. Myszka to jednak lepszy wybór jeżeli chodzi o strzelaniny, moim skromnym zdaniem.

Gadanie, że na PC sto lat się instaluje i przygotowuje gry do grania jest bzdurą. Chyba, że faktycznie korzysta się z Visty. :) Chociaż ja z Vistą nie miałem wielkich problemów - bez problemu na laptopie śmiga mi Vampire - the Masquarade: Bloodlines, The Punisher, Batman: Arkham Asylum, Fallout 3, czy ostatnio Splinter Cell: Conviction. Na PCcie akurat gram w Alpha Protocol, które też śmiga bez problemu. Nie wiem, może lepiej się znam na komputerach i wystarczyło, że raz go skonfiguruje i będę mógł grać bez większych usterek... :)

Odpowiedz
Zgadzam się ze Snappikiem. Konsole służą mi głównie do zabicia czasu - ot pół godzinki w jakieś wyścigi czy strzelankę. Od czasu Final Fantasy XII (jeszcze na PS2) nie zdarzyło mi się spędzić na nich dłużej niż 2-3 godziny, a na kompie do dziś trafiają się gry przy których potrafię zaliczyć 10-godzinną sesję. Ostatnie gry przy których naprawdę dobrze sie bawiłem na X360 to Resident Evil 5 (w trybie Co-Op), Fable II i Dead Space (choć wersja na blaszaka jest lepsza).

Odpowiedz
A mnie najbardziej bawi dowartościowywanie się "gram na PC więc jestem mądry, konsole są pustą rozrywką".:) Może nie zdajecie sobie sprawy, ale granie w Starcrafta czy Baldur's Gate nie wymaga szczególnego intelektu.

Odpowiedz
military napisał(a):A mnie najbardziej bawi dowartościowywanie się "gram na PC więc jestem mądry, konsole są pustą rozrywką".:)
Jakiego dowartościowywania się? To jest zwykły fakt. Strategie, przygodówki i RPG wymagają większego zaangażowania i więcej myślenia, niż strzelaniny, platformówki, czy inne ogólnie pojęte gry akcji, które dominują na konsolach.

Odpowiedz
Ta.

Odpowiedz
Jeśli kogoś interesują strategie i gry stricte RPG. Mnie nie, więc I don't give a fuck, a co za tym idzie na PC i konsolach jest dla mnie dokładnie to samo, nie mówiąc już o tym że cała masa gier to tytuły multiplatformowe.

Przygodówki? Wymarły gatunek niestety. Dzisiaj grą przygodową nazywa się Alana Wake'a. Smutne.

Odpowiedz
Mierzwiak, jaki wymarły? Od groma tego wychodzi. Może na po 2000 był wymarły, ale obecnie zmartwychwstał :P
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
8 gości