Gry
Mierzwiak napisał(a):Jeśli kogoś interesują strategie i gry stricte RPG. Mnie nie, więc I don't give a fuck, a co za tym idzie na PC i konsolach jest dla mnie dokładnie to samo, nie mówiąc już o tym że cała masa gier to tytuły multiplatformowe.
Dlatego napisałem, że nie ma o czym dyskutować. :)

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):Dzisiaj grą przygodową nazywa się Alana Wake'a.

Ke? Wake to strzelanina z rozbudowaną częścią eksploracyjną. Survival horror z naciskiem na survival. Jeszcze nie widziałem, żeby ktokolwiek nazwał go przygodówką po premierze (bo wcześniej były spekulacje).

Odpowiedz
Kilkanaście minut gameplayu "Portala 2":
http://www.gamezilla.pl/content/e3-blisko-kwadrans-czystego-gameplayu-z-gry-portal-2
Garść ciekawych nowych pomysłów plus więcej tego, co robiło dobrze już za pierwszym razem. Kto jeszcze nie grał w jedynkę, która była zresztą niedawno dostępna za darmo, ten frajer ;)

Odpowiedz
military napisał(a):Ke?
Chyba coś pomieszałem :oops:

Tyler Durden napisał(a):Kilkanaście minut gameplayu "Portala 2"
Gabe Newell przypuszczał kolejne ataki na PS3 nazywając konsolę katastrofą i stratą czasu, a teraz wydają na nią grę. Śmiechu warte.

Odpowiedz
Mierzwiak, lepiej zlukaj ;] ->
http://www.gametrailers.com/video/e3-2010-portal-2/101577

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):Gabe Newell przypuszczał kolejne ataki na PS3 nazywając konsolę katastrofą i stratą czasu, a teraz wydają na nią grę.

To samo pomyślałem. Cóż, pieniądze nie śmierdzą. Podobno Steam będzie działał na PS3, a dla Valve to oznacza dodatkowe parę baniek w kieszeni.

Odpowiedz
Oj no polecieli na kasę, trudno. Ale tworzą takie gry, że wybaczam im to :P

Odpowiedz
http://e3.gamespot.com/video/6266626 - trochę więcej o nowym MK
thug life

Odpowiedz
Seria zjadająca własny ogon. To wszystko już było, z wyjątkiem grafiki oczywiście. Jak się tak dzieje, powinno zaczynać się od nowa, z kompletnie odmiennym spojrzeniem.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
To wszystko już było, ale 15 lat temu. Z chęcią zagram w stary hit z odświeżoną oprawą. Nie wiem, z czym masz problem.

Odpowiedz
Nie znasz Hitcha? Toż to fantasy. A fantasy to ZUOOO :-)
Why are you firing wallnuts at me?

Odpowiedz
Sam lubię pykać w "Mortal Kombat 2", ale od tego mam "Mortal Kombat 2". Grafika mi nie przeszkadza, bo digitalizowane postacie bardziej realistyczne już być nie mogą. Ogólnie podjarałem się 7 minutową zajawką i miałem nadzieję, że albo gry albo filmy pójdą w tym kierunku.
--
Laozi

Odpowiedz
A grałeś Hitch w tego MK2 na 50 calowej plazmie?

Ta gra powstała jak w użyciu były 14 i 15 calowe CRT i na takim sprzęcie da się grać (maksymalnie na 21 calowych CRT jakie w automaty salonowe montowano)...
thug life

Odpowiedz
Hitch napisał(a):Sam lubię pykać w "Mortal Kombat 2", ale od tego mam "Mortal Kombat 2".

Ja też go wczoraj ściągnąłem (bo kupić nie kupisz) - wersję bez muzyki i drugą - bez efektów dźwiękowych. Nie wiem, może po prostu nie działały pod obecnym systemem. Nawet pod dosboxem były problemy z dźwiękiem. I obrazem. I wyglądało to tak, że oczy wypadały z oczodołów. Poza tym granie w bijatykę na klawiaturze to jak kierowanie samochodem za pomocą krosna. No i nie mam tej gry na konsolę, tylko muszę się męczyć z pieprzonym PC. Także wyjmij piasek z waginy, Hiczu, i zaakceptuj fakt, że parę (milionów) osób z chęcią pogra w odświeżoną wersję.:) Przecież nikt nie zapowiada, że to będzie przełom.

Odpowiedz
Ciekawe, czy Ed Boon porwałby się na remake Mortala, gdyby wcześniej sukcesu nie odniósł Street Fighter IV (chociaż w przypadku tego pierwszego nie będzie takiego skoku jakości). Tak czy siak chętnie sobie odświeżonym Scorpionem pogram. Za dużo godzin przepadło mi na Mortal Kombat Trilogy, żeby teraz obojętnie przejść obok nowego turnieju.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church

Odpowiedz
military napisał(a):Nie wiem, może po prostu nie działały pod obecnym systemem.
Ja gram na emulatorze automatów, bo gdy MK2 było nowością, to komputery były sto lat za murzynami. W lepszej jakości klasycznych "Mortali" nie ma. Chyba, że jakieś reedycje na konsole, ale ich nie tykałem.
--
Laozi

Odpowiedz
Jaki automat, jaki rom, skąd?:)

Odpowiedz
Ja gram w MK (i kilka innych gier) na starym poczciwym Sega Mega Drive... Kupiłem kiedyś na allegro za 75 zł konsolę i 26 katridży do niej... ;-)

Jak ktoś lubi old schoolowe gry to najlepiej poszukać takiego pakietu z Mega Drive lub SNES...
thug life

Odpowiedz
A ja wciąż posiadam w domu już od kilkunastu lat swojego SNES-a i najlepszego FPS-a w historii czyli "Zero Tolerance". Kto nie grał ten nie wie co stracił :)

Odpowiedz
military napisał(a):Jaki automat, jaki rom, skąd?:)
MAME. Wklepujesz w goglu "MAME emulator" i szukasz Mortali. Jak coś to nie rozpakowuj romów, program czyta spakowane gry. Wszystko śmiga jak marzenie i można włączyć kilka efektów niwelujących pikselozę :)
--
Laozi

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
3 gości