Gry
"Jeanette got body build for bedrooms." - Mercutio

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xL90iPahGko[/youtube]

[Instalowanie "Vampire the Masquerade: Bloodlines" po raz milionowy...]

Odpowiedz
http://www.gry-online.pl/S022.asp?ID=6728

Nie mogę się doczekać :)

Odpowiedz
Gdzie jak gdzie, ale w przypadku Mafii im bardziej twórcy będą mnie prowadzili za rączkę, tym lepiej. Pierwsza część, ze względu na swoją historię, to absolutnie najwyższa półka, jeśli o gry traktujące o przestępczości zorganizowanej chodzi. Ufam jej twórcom bezgranicznie.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church

Odpowiedz
http://gamecorner.pl/gamecorner/1,86580,8160610,Alicjo__po_co_ci_taki_wielki_noz_.html

Hell yeah!

Odpowiedz
Valve wypuściło darmowe Alien Swarm - takie L4D z kosmitami, z rzutu izometrycznego. Cienizna, a na zestawie klawiatura + myszka niegrywalna cienizna. Na konsoli jeszcze bym się porelaksował pół godziny dziennie w ten sposób, ale przy komputerze szkoda na to czasu.

Odpowiedz
A mi się nawet podoba. Ze znajomymi można raz przejść.
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.

Odpowiedz
Gra mnie nie interesuje, ale zwiastunik rewelacyjny:

DC Universe - MMORPG

http://www.gametrailers.com/video/exclusive-who-dc-universe/702049

Odpowiedz
Świetna recenzja Fallout 3:

http://www.nma-fallout.com/article.php?id=47347

The game continues mature themes of exploring a huge world, looting everything that isn't nailed down, killing anything that looks at you funny, and levelling up.

A z kolei podpisy przy autorach cytatów są świetne - zestawiając cytat Tima Caina i Todda Howarda od razu widać, który robił dobre RPG. :)

Odpowiedz
Twórcy gier przeciwko reprodukcji!

Gra, która będzie uczyć dziewczyny, jak odmawiać seksu :(

http://www.escapistmagazine.com/forums/read/7.219931-University-Videogame-Will-Teach-Girls-to-Say-No-to-Sex

Odpowiedz
Kane & Lynch 2 demo - syf, stylistyka trzęsawki gdzie się da, kiepskie AI. W skrócie wiele hałasu o nic.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Crov napisał(a):Gra, która będzie uczyć dziewczyny, jak odmawiać seksu :(

Po grze "Left Behind" w której musiałeś nawracać postronnych ludzi, żeby wstąpili do Twojej armii i strzelali do tych złych, a głównym surowcem była modlitwa, nic mnie już nie zdziwi.

Odpowiedz
Brutal Legend - niedopracowany system zarządzania żołnierzami, trudne do ogarnięcia sterowanie, nierówny poziom trudności. Ocena: 10/10. Bo ta gra, mimo wad, to czysty ubaw. Jeszcze chyba żaden sandbox nie sprawił mi tyle przyjemności; po prostu trudno się od tego oderwać, a zwiedzanie jest po prostu przyjemne. No ale to są szczegóły - prawdopodobnie gdyby to był rozbudowany Pong, w paletkę dało się tylko przesunąć w górę, i tak byłoby 10/10. Projekt świata gry to czysty geniusz, fabuła jest masakryczna, dialogi kopią, aktorzy wymiatają, soundtrack niszczy. Zrobiliby z tego jaki film animowany chociaż!

Odpowiedz
Grał już ktoś w Starcraft 2? Jak wrażenia? Warto się za to zabierać? Bo recenzje (hurraoptymistyczne) mnie nie przekonują. Wynika z nich, że to Starcraft 1 3D, a to moim zdaniem nic dobrego (jednak wolę te bardziej współczesne rtsy). Na dodatek graficznie jest to Warcraft 3 - te same elementy terenu (naprawdę IDENTYCZNE!), ta sama kanciastość, jednostki potrafią na siebie nachodzić... Menusy i filmiki są ok, ale reszta grafiki to rok 2003. Halo Wars bije S2 na głowę. W grze Blizzarda kuszą mnie głównie przerywniki filmowe, ale nie będę marnował czasu na żmudnego RTSa tylko dla filmów. Ktoś ma podobne/odmienne odczucia?

Odpowiedz
Cóż, Starcraft to swojego czasu jedyna gra, którą naprawdę chciałem wymasterować, ale zabrakło mi chęci. Za dwójkę pewnie bym się już brał, gdyby nie była tak cholernie droga (jak na grę pecetową). Teraz, kiedy o niej wspomniałeś, aż znowu zacząłem się zastanawiać, bo znalazłbym wiele powodów, poza filmikami, żeby w to pograć.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church

Odpowiedz
Starcraft to jedna z gier, w którą grałem największą liczbę godzin, obok takich gier jak Diablo II, Heroes III (a i II i I), GTA (jedynka, choć może w Vice City grałem dłużej), Call of Duty...

Już w jedynce były oszałamiające jak na tamte czasy przerywniki filmowe, wrył mi się w pamięć Hydralisk zabijający dwóch Marines co jadą Jeepem jakimś. W dwójce słyszałem, że przerywniki są równie niesamowite, ale ja się jakoś tak za bardzo nimi nie podniecam, bo z jedynki i tak wszystkich kampanii nie skończyłem, bo tutaj przede wszystkim liczy się gra sieciowa, lub gra na kompy - 10 lat temu internet w domu był rzadkością, a po sieci się chodziło pograć do kafejek internetowych, i jakoś się trzeba było ratować :) Widziałem kilka gameplay'i i mi się bardzo podoba, bo właśnie znacząco nie odbiega od jedynki, po prostu wszystko takie 3D i bardziej wygładzone i błyszczące - osobiście nie przepadam jakoś za tego typu grafiką, ale może się przekonam grając w najnowszego SC do niej. Podobnie razi mnie trochę grafika z Diablo III, gdzie jeszcze co według mnie psuje klimat są te ślady po machaniu byle czym (nie wiem jak to się nazywa) i właśnie przez to jakoś nie czekam z wypiekami na oczach na nową część. Zarówno w SC jak i Diablo (choć jedynki nie strawiłem, bo od razu od dwójki zacząłem) liczyła się grywalność, choć jak na tamte czasy dla mnie grafika w Diablo II była wzorowa i taką lubię.

W SC II jeszcze nie gram z dwóch powodów. Pierwszy to fakt, że chwilowo nie mam dostępu do swojego stacjonarnego PC (obecnie pracuje na laptopie z Ubuntu) - prawdopodobnie padł dysk Segeate'a i dwa tygodnie ma serwis na zajęcie się reklamacją, drugi to koszt gry, z którym mocno przesadzili, a zwłaszcza, że to dopiero jeden z trzech suplementów. Może bym kupił tego Starcrafta, może, ale jest też trzeci powód - Mafia II, która wychodzi już za niecały miesiąc, a koszt ma podobny - wiecie może skąd najtaniej wyrwać?

Ucieszyłem się ostatnio niezmiernie jak zobaczyłem wymagania sprzętowe Mafii II. Okazało się, że zalecane, są praktycznie identyczne z moim sprzętem kupionym w grudniu 2008: Athlon X2 5000+ (wymagają quad), ATI HD3870 i 2GB ramu. Kilka dni temu na gry-online zaprezentowano gameplay - http://tvgry.pl/?ID=1131 Wygląda to pięknie. Podoba mi się, co byłoby niedopuszczalne, że na PC tworzono osobno grę, bo GTA IV przez to, że było przenoszone z konsoli dużo straciło i pozostawiło po sobie kilka negatywnych wrażeń. Grafika na PC będzie najlepsza, do tego jest jeszcze PHYSX & APEX - konsole leżą. Moje zdziwienie wywołał też fakt, że wymagania te uważane są za wysokie, a przecież zalecane dla Mafii II to wymagania dla GTA IV - gry z 2008 roku. Się obawiałem z początku, że na średnich detalach będę musiał grać, a prawdopodobnie będę miał z 30-40 fpsów na full, choć trochę z mniejszą rozdzielczością.
Demokracja: Bóg, który zawiódł

Odpowiedz
Cytat:rawdopodobnie będę miał z 30-40 fpsów na full, choć trochę z mniejszą rozdzielczością.
No to konsole rzeczywiście leżą :P

Odpowiedz
Ronaldinho: Zapomnij, że z takim komputerem pograsz na full... 2K Games lubią zaniżać wymagania... Spróbuj zagrać w Bioshock 2 lub NBA 2K10 na minimalnym albo nawet zalecanym przez nich sprzęcie... ;]
thug life

Odpowiedz
Dziwi mnie, że po tylu bajkach sprzedawanych przez producentów a propos wymagań gier ktoś jeszcze im wierzy.

Cytat:bo GTA IV przez to, że było przenoszone z konsoli dużo straciło i pozostawiło po sobie kilka negatywnych wrażeń

Kilka? Czyli poza niebotycznymi wymaganiami sprzętowymi co konkretnie?

Odpowiedz
Ronaldinho napisał(a):GTA IV przez to, że było przenoszone z konsoli dużo straciło
GTA IV straciło przez to, że konwersja PC była zrobiona na odpierdol się. Wystarczy zainstalować patcha żeby zobaczyć jak gra powinna działać w dniu premiery.

Odpowiedz
Gears of War 2

- It's a giant worm! THEY'RE SINKING CITIES WITH A GIANT WORM!

10/10

P.S.
Rewelacyjna grafika, muzyka, reżyseria, tempo akcji, genialny patent z możliwością wybrania poziomu trudności osobno dla każdego gracza w co-opie. Chyba najlepsza gra na X-a.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
10 gości