03-09-2010, 13:14
|
Gry
|
|
A nie możesz zgrać płyt do postaci obrazów, zamontować wszystkie naraz w jakimś deamonie i po prostu klikać "ok" kiedy pojawi się konieczność zmiany płyt?
No właśnie problem pojawia się nawet w wypadku gry na wirtualnych obrazach :) Znalazłem właśnie jakiegoś patcha - na poprzednim systemie nie działał, ale teraz, na nowym, gra zainstalowała się bez żadnych problemów, więc może i łatka na coś się zda. Pogram do końca pierwszego CD i zobaczymy.
edit No i dupa blada, wysypuje się tak jak zawsze:[ 03-09-2010, 19:57
jeszcze nikt nie napisał, że
Książę powraca?!?! http://www.valhalla.pl/news23340-Duke-Nukem-Forever-juz-wkrotce.html
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie. Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier 04-09-2010, 13:35
@Wawrzyniec
Ale zauważ - gry, które wymieniasz to albo sandboxy, albo RPG albo pokrewne. to z definicji wiadomo, że będzie coś dłuższego. do RPG, które trwa 8 godzin nawet bym nie podchodził. no i jedna rzecz - nikt nigdy nie mówił, że Mafia II jest sandboxem. wszelkie porównania do GTA są z kosmosu, to zupełnie inny typ gry. Don Vito napisał(a):Dlatego gram w dwie, trzy gry rocznie. Wiem, że tak się sprawy mają, ale mam prawo trochę ponarzekać :P jasne, że masz, ja sam też praktycznie już nie gram, bo współczesny rynek skutecznie zabił moją niegdyś wielką miłość :) jedyne, w co bym zagrał, to Heavy Rain i Alan Wake, no ale ani jednej ani drugiej konsoli niestety nie posiadam.
Aktualnie rządzi: ja
04-09-2010, 13:47
Mafia II nie jest sandboxem? To czym ona jest? Skoro jest otwarty świat i pomiędzy misjami pozostawiona została pełna swoboda w poruszaniu się po stworzonym przez twórców mieście, no to chyba już się zalicza do sandboxa? Idziesz, jedziesz i robisz co chcesz i gdzie chcesz.
A jeśli chodzi o długość gier - zauważ, że wymieniłem jednego fightera i wymienię jeszcze dwa: Tekken 6 - 15 godzin z pocałowaniem w rękę (czyt. na pewno więcej) Soul Calibur IV - także ok. 15 godzin, o ile przejdziemy grę w jakichś 75%. I dla odmiany FPSy: Halo 3 - będzie z 18 godzin na przedostatnim poziomie trudności. Bioshock - również mniej więcej tyle czasu, z tym wyjątkiem, że grałem na normal.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church
04-09-2010, 19:47 Cytat:Tekken 6 - 15 godzin z pocałowaniem w rękę (czyt. na pewno więcej)To są te gierki, gdzie stoisz po jednej stronie ekranu i napierniczasz w komputerowego przeciwnika, dobrze kojarzę? To chyba nie polega na niczym innym, prawda? Jest tak jakaś fabuła, czy coś? W sensie inna niż "pokonaj wszystkie dostępne w grze postaci, aby zostać mistrzem"? Jak w takie coś w singlu można grać 15 godzin? A Mafia II to oczywiście sandbox, tylko taki w którym ta swobodna eksploracja świata jest zupełnie po nic. 04-09-2010, 19:55
Owszem, większość gry polega na walce wręcz (tudzież bronią białą) z przeciwnikami, tak samo jak np. większość Quake'ów polega na strzelaniu. Jako, że T6 i SC4 to najwyższa półka wśród fighterów, to nudno nie jest. Oczywiście poza story mode, w którym poznajemy historię postaci, w obu grach są dostępne inne tryby gry. W SC IV mamy np pokonywanie kolejnych poziomów wieży, gdzie za wykonanie zadania (nie zjechać postacią poniżej 75% życia, wyrzucić przeciwnika za arenę itd.) dostaje się przedmioty, w które można ubrać postać i które dają jakieś konkretne bonusy do statystyk (korzyści te można wyłączyć). Tekken 6 ma min. chodzone mordobicie (również do odblokowania itemy, postacie, filmiki...).
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church
04-09-2010, 20:04
Mam SC4 i T6, w żadnego z nich nie grałem w single więcej niż 2-3 godz (te wszystkie tryby poboczne to chyba tylko wymyślili dla ludzi co kumpli nie mają i internet mama odłączyła ;-))... Te tytuły są stworzone do gry z kumplami po piwku lub do naparzania po sieci... ;-)
Mafia 2 miażdży klimatem... Faktem krótka, bo na hard w weekend przeszedłem... Ale wszystkie GTA razem wzięte nie dorównują klimatem nowej Mafii... Swoją drogą chętnie bym zobaczył jej ekranizację (zrobioną przez Scorsese :))... Sterowanie autem w trybie realistycznym wreszcie nie przypomina grania w Burnout'a czy innego NFS Underground (vide GTA)... W sumie 2 minusy widzę, szkoda trochę, że potencjał części więziennej nie został lepiej wykorzystany... No i bolączka większości sandboxów - w późniejszym czasie od zadania do zadania trzeba całe miasto przejechać (niektórzy to lubią, ja nie do końca)...
thug life
05-09-2010, 20:53
Koniec świata już blisko... blizej niz sie wydaje
Duke Nukem Forever wyjdzie http://www.cdaction.pl/news/14618/duke-nukem-forever-ksiaze-zyje-i-ma-sie-nad-wyraz-dobrze-wideo.html
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 06-09-2010, 11:30
Sensacja sprzed kilku dni, podawana już zresztą na poprzedniej stronie. Pytanie tylko, czy po tylu latach nadal warta zachodu - trzymam kciuki mimo to.
06-09-2010, 12:03
Ja tam nadal w to nie wierzę, takie informacje, że "już zaraz, zaraz, już tuż, tuż, już wychodzi!!" dostawaliśmy tyle razy, że ta gra doszczętnie zaczęła mi zwisać. i najpewniej będzie to kolosalna klapa finansowa.
06-09-2010, 12:22
Ale teraz dali grę ludziom do łapy. Nawet Polacy już w to grali. Czyli że istnieje. I jest, z tego co czytałem, zupełnie przeciętna.
06-09-2010, 13:15 military napisał(a):I jest, z tego co czytałem, zupełnie przeciętna. czyli nie zdarzyło się nic, czego bym się nie spodziewał.
06-09-2010, 13:20
przegląd wszystkich poprzednich wersji od 1998 do 2010 tutaj
http://mediasylum.blogspot.com/2010/05/blog-post.html A najlepiej i tak zapowiadala sie ta , z 2001 [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NHU3sq8Wfjs&feature=player_embedded[/youtube]
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 06-09-2010, 14:18
Normalnie odpuliłem Duke'a! Ten ziomuś dla mnie nie istnieje!
Gram po raz drugi w Dead Space na "impossible" i z "to naprawdę sympatyczna giera!" przeszedłem do "nie powstał jeszcze lepszy survival, którego akcja dzieje się w przestrzeni kosmicznej". Dla mnie to jedna z bardziej niekwestionowanych 10/10 w historii gier. Fakt, jest dużo momentów a'la Resident Evil, gdzie znienacka wyskakuje jakaś maszkara, ale w zdecydowanej większości czasu spędzonego na prowadzeniu Isaaca jesteśmy karmieni tak gęstym klimatem, że czasami musiałem się zatrzymać i nacieszyć oczy doskonałym designem map i nasycić uszy niepokojącą ścieżką dźwiękową. Absolutnie idealna mieszanka gore i atmosfery zagrożenia. Taki mix "The Thing" i "System Shock 2". Bardziej pewny od zakupu sequela jestem w tej chwili tylko zakupu Diablo III. [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pf39bQ2nMz8[/youtube] Dobre gówno!
06-09-2010, 16:30
Też odpuszczam Duke'a, raz że mi pewnie nie pójdzie na moim kompie, a dwa rozgrywka pewnie będzie ukonsolowiona do granic możliwości.
06-09-2010, 17:55 Cytat: dwa rozgrywka pewnie będzie ukonsolowiona do granic możliwości.Kolejny :) A potrafisz li chociaż jasno określić, co rozumiesz przez "ukonsolowienie"? Bo ja na identycznej zasadzie mogę wyjechać ze swoją definicją "upecetewienienia", a to nie będzie miłe :P 06-09-2010, 19:59
No jak to - po prostu gra będzie zabawna i nie będziesz musiał uczyć się jej obsługi przez 4 godziny, nie będziesz musiał instalować dwunastu patchy i walczyć z zabezpieczeniami, no i nie będzie to gra zbyt skomplikowana - bo jak wiadomo po Duke'u oczekujemy przede wszystkim złożoności dokładnie takiej jak w pierwowzorze. Co najgorsze, gra nie będzie obsługiwała DX11, a to znaczy że będzie niegrywalna.
06-09-2010, 20:16
przez tzw. ukonsolowienie ja rozumiem przede wszystkim uproszczenie rozgrywki do granic możliwośc (niesmiertelność mojego alter ego w fpp czy tpp)i, wskazywania mi palcem gdzie dokladnie mam iść żebym czasem sie nie zgubił(wiedźmin) , czy ograniczenia mi pola manewru (wiedźmin który nie umie skakać przez płot i większe zarośla czy gears of war który nie może zejść ze skarpy bo niewidzialna ściana mu blokuje przejście). co do upecetownia - prosze bardzo mnie to i tak zlewa bo akurat teraz gram rzadko, a jeśli już to w coś starego i wiecznie żywego bo nowe gry mnie po prostu nudzą. wolę po raz n-ty przejść Fallouta, Warcrafta 2 czy pierwszego Eartha niż oglądać festiwal fajerwerków
06-09-2010, 20:33 Cytat:akurat teraz gram rzadko, a jeśli już to w coś starego i wiecznie żywegoTo zanim znowu zaczniesz pleść, zagraj w coś nowego i niech nie będzie to Wiedźmin, który akurat jest grą w pełni pecetową. Na zarzuty z początku posta nawet nie wiem co odpowiedzieć, bo to już zbyt abstrakcyjne. 06-09-2010, 20:49 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 12 gości |