2011 to będzie gorący rok : )
09-12-2010, 22:29
|
Gry
|
|
Ruszyła także strona - http://www.unchartedthegame.com/
2011 to będzie gorący rok : ) 09-12-2010, 22:29
No i na VGA znowu pozamiatało Rockstar. Imo niesłusznie, ale whatever.
http://www.gametrailers.com/video/vga-10-uncharted-3/708329 - Uncharted 3 http://www.gametrailers.com/video/vga-10-mass-effect/708363 - Mass Effect 3 A oprócz tego także kolejne Elder Scrolls, mogę umierać:) 12-12-2010, 11:10
Trailerek Mass Effecta 3 zajebisty. Swoją drogą idą coraz dalej w kwestii animacji na potrzeby zwiastunów, Shepard wygląda niemalże fotorealistycznie.
12-12-2010, 12:01
Miał ktoś kiedyś do czynienia z emulatorem ePSXe? Zaczęliśmy dziś męczyć z kobitą Crashe Bandicooty - najlepsze platformówki ever - i w pierwszej części zacięło nas w jednym z etapów, w którym winda ma zacząć się poruszać, no ale nie chce zadziałać. Miałem już parę podobnych problemów z innymi grami na ePSXe. Jak uniknąć takich błędów? Czy jest lepszy emulator?
14-12-2010, 22:35
W którym levelu konkretnie jest ten problem? W pierwszym Crashu nie mogłem rozgryźć jak przedostać się windą do poziomu z bossem (Crash po prostu stał w miejscu i gapił się w sufit), ale pomogło klepanie trójkąta (albo przycisku go zastępującego na klawiaturze).
Przedwczoraj sam zacząłem męczyć trylogię Crasha na ePSXe, ale jedynym błędem jaki się pojawił (i mnie mocno wpienił) było nagłe wyparowanie zapisanych stanów z gry z trójki. Sam emulator uważam za najlepszą opcję i korzystam tylko z niego, od kiedy PSX zdechł. 14-12-2010, 23:11
Dzisiaj ruszyła druga odsłona charytatywnej akcji HUMBLE BUNDLE. Za dowolną kasę można kupić paczkę 5 gier niezależnych (dodam od siebie, że całkiem dobrych, dla samego Braida i Machinarium warto). Wymagany jest co najmniej PayPal lub karta do transakcji internetowych. Wchodzimy na powyższą stronkę, wypełniamy kwestionariusz, płacimy, potem dostajemy na maila linka do swoich kopii (w późniejszym czasie będzie je można przypisać do konta na Steamie) i ściągamy kiedy chcemy i ile chcemy. Super przejrzysta oferta, a dzieciaki (bo to akcja skierowana do chorych dzieci - szpitale zostaną wyposażone w książki, zabawki, konsole i gry dla małych pacjentów) będą mieć radochę. Wydatek nie musi być duży, każdy 1$ się liczy. Dodam, że pół roku temu uzbierano prawie 400 tysięcy dolarów. Patrząc na dzisiejszy wynik, jest szansa na spokojne przebicie tej kwoty. Polecam, jak ktoś ma 5-6 złotych na PayPal to nie ma lepszej opcji wyzerowania konta :)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
14-12-2010, 23:58 Khet napisał(a):W którym levelu konkretnie jest ten problem? Temple Ruins - po rozwaleniu pająka przechodzisz przez przejście z dzidami, idziesz w prawo i stajesz na takim okrągłym kamieniu, który powinien się odczepić od pozostałych i pojechać do góry. Nie jedzie. 15-12-2010, 09:04
Okej, wyczytałem, że to faktycznie wina emulatora :roll: Jeszcze tam nie doszedłem, ale nie mam już pojęcia na jakim innym emulatorze grać - wszystko inne poza ePSXe działa tragicznie.
Sam chyba zassam gry z PSStore po prostu. 15-12-2010, 11:46
PS Store - rzadko z tego korzystam, na PSP ładuje się wieki. Jest tam pierwszy Crash?
15-12-2010, 13:16
Jedynka i trójka, każda po 18zł.
Plusem Crashy jest to, że mają naprawdę ładną i czytelną grafikę nawet jak na dzisiejsze standardy i po skorzystaniu z opcji wygładzenia na PS3, można grać komfortowo nawet na TV HD. 15-12-2010, 13:29
Męczymy Crasha 2, działa dobrze na emulatorze - i jest po prostu świetny. Te gry nie zestarzały się ani o sekundę, choć czasem doprowadzają mnie do szału poziomem trudności (10 lat temu miało się lepszy refleks...). Brakuje mi takich platformówek na 360.
17-12-2010, 17:26
Dostałem nerdgasmu:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=T3pL_1_6z2g[/youtube]
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church
22-12-2010, 21:05
No, zwiastuny znowu mają kul rockową gitarkę, a w grze jak zwykle pewnie będzie pipowate plumkanie typowe dla fantasy...
22-12-2010, 21:18
Będzie na 99%, tylko co z tego, skoro pierwsza część i tak miała dowaloną do pieca muzę, dzięki której gra aż ociekała klimatem.
W DA brakowało mi jedynie lepiej zrealizowanych rozmów bohatera z NPC (przede wszystkim niech zatrudnią aktora, który odegra protagonistę). Podobno teraz ma być bliżej Mass Effecta. Jak na razie jest to najlepsza wiadomość jaką usłyszałem a propos DA 2.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church
22-12-2010, 23:19 Wawrzyniec napisał(a):Będzie na 99%, tylko co z tego, skoro pierwsza część i tak miała dowaloną do pieca muzę, dzięki której gra aż ociekała klimatem.To z tego, że miało być "daaaak fantazi", a było "pipa fantasy" z krwią tryskającą na postacie. I ostra muza w tle! Bo na cholere ten Manson w zwiastunie i rockowa gitarka w stylu 300, jak w grze bylo cos zupelnie odmiennego? Cytat:Podobno teraz ma być bliżej Mass Effecta. Jak na razie jest to najlepsza wiadomość jaką usłyszałem a propos DA 2.Jo, bo to to, czego RPG teraz potrzebują: być bardziej jak Mass Effect i typowe dla bioWare: dobra odpowiedź u góry, złowieszcza na dole, a na środeczku pipkowato-neutralna. Ale mnie tam rybka, jak mówie, gry od BioWare mnie nie robią. Ja czekam na coś nowego od Obsidianu znów... Albo jak Troika zmartwychwstanie... Niech już prędko Bethesda spieprzy Fallouta 4 i da zrobić kolejny spin-off Obsidianowi ze wsparciem Caina i Boyarskiego. 22-12-2010, 23:42 Crov napisał(a):Bo na cholere ten Manson w zwiastunie i rockowa gitarka w stylu 300, jak w grze bylo cos zupelnie odmiennego? Bo jednak autorzy zorientowali się, że pretensjonalna emo-muza pasuje do fantasy-RPG jak pięść do nosa.:) Muzyka była najgorszym elementem zwiastunów obu części DA, choć jeśli o trailer dwójki, mógłbym do niej dorzucić beznadziejny, pseudo-jrpg-owy wygląd bohatera i potworów, totalnie nijakie projekty otoczenia i nudę, która powoduje w mózgu rozpoczęcie procesów gnilnych. Hm, w zasadzie to poza Mass Effect Bioware nigdy nie zrobiło gry, która naprawdę by mi się podobała. 23-12-2010, 10:30 Cytat:Jo, bo to to, czego RPG teraz potrzebują: być bardziej jak Mass Effect Ja tylko piszę, że tego potrzebuje Dragon Age. Jeśli będzie bardziej przypominał ME, to okaże się znacznie lepszą grą.
23-12-2010, 11:40
Uncharted: Drake's Fortune - ostatni raz grałem na komputerze w 2007 roku. Od tamtego czasu bawiłem się tylko w MF Simulator 2007, a w gry na konsoli pogrywałem sporadycznie. Nie mniej, odkąd usłyszałem o Uncharted 2 zapragnąłem sprawić sobie dziecko Sony. W końcu mi się to udało, ale zanim zagrałem w Among Thieves postanowiłem po bożemu sprawdzić o co chodzi w części pierwszej.
To co dostałem zniszczyło mnie totalnie ! Jak wcześniej wspomniałem, miałem spory zastój jeżeli chodzi o gry, więc najpierw w oczy rzuciła mi się grafika, która jest świetna. Piękne lokacje i kapitalnie animowane postacie, które dzięki aktorom podkładającym głosy potrafią wzbudzić ogromną sympatię i wreszcie świetna fabuła, przywodząca na myśl najlepsze książki i filmy przygodowe ! Zagadki logiczne, pościgi, strzelaniny, wspinaczki, itp, itd ! Pojawił się również element paranormalny, który sprawił, że podczas eksploracji niemieckiej bazy w dżungli kilkukrotnie serducho zabiło mocniej. To jest klimat Panie i Panowie ! Grałem i grałem, ukończyłem grę w ciągu 2 dni (!), a potem przyszła kolej na ... Uncharted 2: Among Thieves - najdoskonalsza gra w jaką kiedykolwiek grałem ! Niesamowity scenariusz, filmowe zwroty akcji, jeszcze więcej wyrazistych postaci, kapitalna polska lokalizacja, grafika, która sprawiała, że momentami zatrzymywałem się i podziwiałem krajobrazy, pościgi i strzelaniny i wiele, wiele więcej ... uffff, ekipa z Naughty Dog sprawiła, że nie mam na razie ochoty wkładać do napędu konsoli płytki z inną grą. Po prostu wiem, że nic nie dorówna drugiej części przygód Nathana. Brakuje mi słów, żeby opisać doskonałość tej produkcji. Trzeba zagrać i przekonać się samemu ! Absolutny top obu części: 1. Akcja na pociągu z 2, 2. Eksploracja niemieckiej bazy z 1 (u-boot w dżungli !), 3. Walki w Nepalu z 2. Pozostaje czekać 10 miesięcy na część 3 ... 27-12-2010, 14:48 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |