17-11-2011, 19:11
|
Gry
|
|
No, Max Payne z lepszą grafiką. I dobrze. Tego oczekuję. Tylko martwią mnie te strzelaniny z wojskowymi - wolałbym, żeby fabuła była jednak stonowana i ograniczyła się do spraw policyjno-gangsterskich.
Co tu dużo mówić - wygląda czadowo. Dobrze, że seria trafiła do Rockstara. Miley, w jedynce i dwójce też się strzelało z pozornie dużo lepiej wyszkolonymi i wyposażonymi komando-przeciwnikami pod koniec. Także to żadne zaskoczenie, ani powód do narzekania :)
Mierzwiak: Ten zacny kawałek gra w jedynce i dwójce w menu.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 17-11-2011, 19:11 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-11-2011, 19:24 przez Hitch.)
Zatem w trójce jest ta sama melodia <ok>
Co do filmiku z MP3: Zmiana klimatu wciąż do mnie nie przemawia i jestem pewien, że jeśli ta gra będzie mieć jakieś wady to będzie to właśnie to, ale holy shit, jak to świetnie wygląda! 17-11-2011, 19:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-11-2011, 19:36 przez Mierzwiak.)
Ośmielę się stwierdzić, że brak nominacji za grafikę i muzykę dla Crysis 2 to żart. Grafika na chwilę obecną miażdży wszystko co istnieje. Muzyka - choć kwestia gustu - jest produkcją olśniewającą.
Oczywiście takie nagrody traktować należy tak jak Oscary - jest show i nic poza tym :)
I was always criticized for style and content, but I enjoy trying to tell stories a different way - Tony Scott
17-11-2011, 19:41
Crysis 2 to krok wstecz w stosunku do Crysis 1 więc wszystko się zgadza :)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
17-11-2011, 21:24 (17-11-2011, 21:24)Snappik napisał(a): Crysis 2 to krok wstecz w stosunku do Crysis 1 więc wszystko się zgadza :) Crysis 2 ma szerszy zakres możliwości graficznych. Dwójka ze wszystkimi ustawieniami minimalnymi lub wyłączonymi wygląda gorzej niż Crysis 1 z takimi samymi ustawieniami (co też przekłada się na to, że drugą część można odpalić na maszynach, na których pierwsza nie pójdzie)... Ale gdy w obu tytułach włączy się wszystko na maksimum to druga część jest widocznie lepsza graficznie... ;-) I tak jak Indroman napisał, żaden z nominowanych tytułów nie ma nawet startu do Crysisa 2 pod tym względem...
thug life
17-11-2011, 22:33
W jakim aspekcie jest lepsza?
- zrobili corridor shootera z arenami, mapy sa male i ciasne - modele wrogow 3 na krzyż, sie namęczyli.... - praktycznie zerowa fizyka zniszczeń (regres w stosunku do C1) Ok poprawili troche oswietlenie i cieniowanie, ale jak na 3 lata rożnicy to obie gry są bliźniacze.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
17-11-2011, 22:42 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-11-2011, 22:42 przez Snappik.) Cytat:Czyżby nominacja tylko za mimikę twarzy?Uwierz, że sam ten fakt wystarczy. Niby na screenach ogólnie gra wygląda średniawo, ale w ruchu jest śliczna. Oczywiście w starciu z takim "Uncharted 3" całościowo pod względem grafiki przegrywa, ale na nominację zasługuje.
-- Laozi 18-11-2011, 08:23
Wierzę na słowo :)
Ja tymczasem mam już GTA IV: Complete Edition i stwierdzam, że gra w dalszym ciągu wygląda fantastycznie i jeśli są jakieś momenty, w których grafika kuleje, to cutscenki - mocno takie sobie wykonanie postaci daje o sobie znać na zbliżeniach. 18-11-2011, 08:35
Mierzwiaku, niepotrzebnie zaopatrzyłeś się w GTA4 i dodatki w jednym wydaniu. Chociażby na http://www.gta.wikia.com wymieniają całkiem sporo bugów z tej wersji. Najzdrowiej mieć te pozycje oddzielnie. Poza tym, grafika się jednak mocno postarzała. Widać to choćby w zestawieniu z "Red Dead Redemption" czy też właśnie z "L.A. Noire" :)
-- Laozi 18-11-2011, 08:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-11-2011, 08:58 przez Hitch.) (17-11-2011, 21:24)Snappik napisał(a): Crysis 2 to krok wstecz w stosunku do Crysis 1 więc wszystko się zgadza :) Crysis robi wrażenie do dzisiaj bo biega się po gęstych krzakach, co wciąż jest wydarzeniem wyjątkowym. Żadna inna gierka nie oferuje takiej oczojebnej uczty na taką skalę. I gdy wszyscy oczekiwali, że Crysis 2 przywali dżunglę "razy dwa" pojawił się NY. No i wielki zawód, bo gdzie ta roślinność? Tymczasem w aspekcie technicznym jest lepsza, bardziej dopracowana, a i NY stanowi miłą odmianę od Puszczy Białowieskiej, bo wygląda po prostu obłędnie. Szczególnie od trzeciego poziomu. Szkoda tylko, że nie była produkowana z myślą "jedynie na PC", bo CryEngine 3 mógłby kopać dupska do potęgi.
I was always criticized for style and content, but I enjoy trying to tell stories a different way - Tony Scott
18-11-2011, 09:23 (18-11-2011, 08:51)Hitch napisał(a): Chociażby na http://www.gta.wikia.com wymieniają całkiem sporo bugów z tej wersji.A dokładny link? Bo na liście bugów przy żadnym nie jest zaznaczone, że występuje konkretnie w tym wydaniu. (18-11-2011, 09:23)Indroman napisał(a): Szkoda tylko, że nie była produkowana z myślą "jedynie na PC", bo CryEngine 3 mógłby kopać dupska do potęgi.Każda z wersji powstawała niezależnie i miała w pełni wykorzystywać możliwości sprzętu. Co do samej grafiki, jakkolwiek dobre by to nie było technicznie, to wygląda po prostu nudno, nudno i jeszcze raz nudno. Jedna wielka nijakość. Powtarzam: na razie nie ma ładniejszej gry niż Uncharted 3 z bardzo prostego powodu - nawet najlepsza technologia przegrywa w starciu z artyzmem. 18-11-2011, 21:09 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-11-2011, 21:12 przez Mierzwiak.) Cytat:nie ma ładniejszej gry niż Uncharted 3 Jest - "Machinarium" :D ![]() ![]() Tak, wiem, że nie do końca o to chodziło, ale to dobra okazja żeby zareklamować to cudo ;). 18-11-2011, 21:18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-11-2011, 21:20 przez Karol.)
Przeszedłem Machinarium, mam nawet plakat w pokoju. Fajna giera, ale trudna jak cholera, wielokrotnie musiałem konsultować się z sieciowymi solucjami bo nie wyrabiałem :)
18-11-2011, 22:08
A nie korzystałeś z tej księgi z podpowiedziami w rogu ekranu? Po przejściu krótkiej minigierki dostawało się podpowiedź w formie komiksu :).
18-11-2011, 22:20 (18-11-2011, 21:09)Mierzwiak napisał(a): Powtarzam: na razie nie ma ładniejszej gry niż Uncharted 3 z bardzo prostego powodu - nawet najlepsza technologia przegrywa w starciu z artyzmem. Mówisz o tej serii, która wali kiepskim antyaliasingiem na kilometr? ;-) ![]() Niektórzy chyba nie rozumieją, że jakość grafiki to nie różnorodność scenerii, różnorodność przeciwników czy wymyślność plansz...
thug life
18-11-2011, 22:34 Cytat:jakość grafiki to nie różnorodność scenerii, różnorodność przeciwników czy wymyślność plansz... Jakość grafiki to WŁAŚNIE to. 18-11-2011, 22:43
Pixi, szkoda, że dałeś screena z wersji multiplayer, która ma grafikę potężnie okrojoną w stosunku do singla.
MIerzwiaku, linka ci nie dam, bo sam nie pamiętam przy okazji czego o tym wspominali. Ot uznałem za warte odnotowania ;)
-- Laozi 18-11-2011, 23:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-11-2011, 23:35 przez Hitch.)
O... :P
No cóż, ja za to jako przygodówkowy weteran nie miałem jakiś wielkich problemów, podpowiedzi twórców jakoś mi wystarczyły (choć niektóre są rzeczywiście niejasne i trzeba się było nieźle wysilić żeby je odczytać). Jeśli dobrze pamiętam to grę przeszedłem w ciągu jednego popołudnia, które minęło mi na podziwianiu kolejnych lokacji i zachwytami nad muzyką, z nosem wciśniętym w monitor z niedowierzania nad pięknem grafiki, animacji, kreacji świata. Cudna rzecz. 19-11-2011, 01:53 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |

![[Obrazek: Machinarium_Microsoft_gry_4065342.jpg]](http://2.bp.blogspot.com/-OfNx_PkXTCk/TWUDQKM5TKI/AAAAAAAAAMs/QS2cFy2jE8U/s1600/Machinarium_Microsoft_gry_4065342.jpg)
![[Obrazek: Machinarium_Rec.6.jpg]](http://www.adventure-zone.info/fusion/images/articles/Machinarium_Rec.6.jpg)
![[Obrazek: 4012604163814e9e26feo.jpg]](http://img832.imageshack.us/img832/5646/4012604163814e9e26feo.jpg)