Gry
No, Max Payne z lepszą grafiką. I dobrze. Tego oczekuję. Tylko martwią mnie te strzelaniny z wojskowymi - wolałbym, żeby fabuła była jednak stonowana i ograniczyła się do spraw policyjno-gangsterskich.

Odpowiedz
Co tu dużo mówić - wygląda czadowo. Dobrze, że seria trafiła do Rockstara. Miley, w jedynce i dwójce też się strzelało z pozornie dużo lepiej wyszkolonymi i wyposażonymi komando-przeciwnikami pod koniec. Także to żadne zaskoczenie, ani powód do narzekania :)

Mierzwiak:

Ten zacny kawałek gra w jedynce i dwójce w menu.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Zatem w trójce jest ta sama melodia <ok>

Co do filmiku z MP3: Zmiana klimatu wciąż do mnie nie przemawia i jestem pewien, że jeśli ta gra będzie mieć jakieś wady to będzie to właśnie to, ale holy shit, jak to świetnie wygląda!

Odpowiedz
Ośmielę się stwierdzić, że brak nominacji za grafikę i muzykę dla Crysis 2 to żart. Grafika na chwilę obecną miażdży wszystko co istnieje. Muzyka - choć kwestia gustu - jest produkcją olśniewającą.

Oczywiście takie nagrody traktować należy tak jak Oscary - jest show i nic poza tym :)
I was always criticized for style and content, but I enjoy trying to tell stories a different way - Tony Scott

Odpowiedz
Crysis 2 to krok wstecz w stosunku do Crysis 1 więc wszystko się zgadza :)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
(17-11-2011, 21:24)Snappik napisał(a): Crysis 2 to krok wstecz w stosunku do Crysis 1 więc wszystko się zgadza :)

Crysis 2 ma szerszy zakres możliwości graficznych.

Dwójka ze wszystkimi ustawieniami minimalnymi lub wyłączonymi wygląda gorzej niż Crysis 1 z takimi samymi ustawieniami (co też przekłada się na to, że drugą część można odpalić na maszynach, na których pierwsza nie pójdzie)... Ale gdy w obu tytułach włączy się wszystko na maksimum to druga część jest widocznie lepsza graficznie... ;-)

I tak jak Indroman napisał, żaden z nominowanych tytułów nie ma nawet startu do Crysisa 2 pod tym względem...
thug life

Odpowiedz
W jakim aspekcie jest lepsza?

- zrobili corridor shootera z arenami, mapy sa male i ciasne
- modele wrogow 3 na krzyż, sie namęczyli....
- praktycznie zerowa fizyka zniszczeń (regres w stosunku do C1)

Ok poprawili troche oswietlenie i cieniowanie, ale jak na 3 lata rożnicy to obie gry są bliźniacze.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Cytat:Czyżby nominacja tylko za mimikę twarzy?
Uwierz, że sam ten fakt wystarczy. Niby na screenach ogólnie gra wygląda średniawo, ale w ruchu jest śliczna. Oczywiście w starciu z takim "Uncharted 3" całościowo pod względem grafiki przegrywa, ale na nominację zasługuje.
--
Laozi

Odpowiedz
Wierzę na słowo :)

Ja tymczasem mam już GTA IV: Complete Edition i stwierdzam, że gra w dalszym ciągu wygląda fantastycznie i jeśli są jakieś momenty, w których grafika kuleje, to cutscenki - mocno takie sobie wykonanie postaci daje o sobie znać na zbliżeniach.

Odpowiedz
Mierzwiaku, niepotrzebnie zaopatrzyłeś się w GTA4 i dodatki w jednym wydaniu. Chociażby na http://www.gta.wikia.com wymieniają całkiem sporo bugów z tej wersji. Najzdrowiej mieć te pozycje oddzielnie. Poza tym, grafika się jednak mocno postarzała. Widać to choćby w zestawieniu z "Red Dead Redemption" czy też właśnie z "L.A. Noire" :)
--
Laozi

Odpowiedz
(17-11-2011, 21:24)Snappik napisał(a): Crysis 2 to krok wstecz w stosunku do Crysis 1 więc wszystko się zgadza :)

Crysis robi wrażenie do dzisiaj bo biega się po gęstych krzakach, co wciąż jest wydarzeniem wyjątkowym. Żadna inna gierka nie oferuje takiej oczojebnej uczty na taką skalę. I gdy wszyscy oczekiwali, że Crysis 2 przywali dżunglę "razy dwa" pojawił się NY. No i wielki zawód, bo gdzie ta roślinność? Tymczasem w aspekcie technicznym jest lepsza, bardziej dopracowana, a i NY stanowi miłą odmianę od Puszczy Białowieskiej, bo wygląda po prostu obłędnie. Szczególnie od trzeciego poziomu.

Szkoda tylko, że nie była produkowana z myślą "jedynie na PC", bo CryEngine 3 mógłby kopać dupska do potęgi.

I was always criticized for style and content, but I enjoy trying to tell stories a different way - Tony Scott

Odpowiedz
(18-11-2011, 08:51)Hitch napisał(a): Chociażby na http://www.gta.wikia.com wymieniają całkiem sporo bugów z tej wersji.
A dokładny link? Bo na liście bugów przy żadnym nie jest zaznaczone, że występuje konkretnie w tym wydaniu.

(18-11-2011, 09:23)Indroman napisał(a): Szkoda tylko, że nie była produkowana z myślą "jedynie na PC", bo CryEngine 3 mógłby kopać dupska do potęgi.
Każda z wersji powstawała niezależnie i miała w pełni wykorzystywać możliwości sprzętu.

Co do samej grafiki, jakkolwiek dobre by to nie było technicznie, to wygląda po prostu nudno, nudno i jeszcze raz nudno. Jedna wielka nijakość. Powtarzam: na razie nie ma ładniejszej gry niż Uncharted 3 z bardzo prostego powodu - nawet najlepsza technologia przegrywa w starciu z artyzmem.

Odpowiedz
Cytat:nie ma ładniejszej gry niż Uncharted 3

Jest - "Machinarium" :D

[Obrazek: Machinarium_Microsoft_gry_4065342.jpg]

[Obrazek: Machinarium_Rec.6.jpg]

Tak, wiem, że nie do końca o to chodziło, ale to dobra okazja żeby zareklamować to cudo ;).

Odpowiedz
Przeszedłem Machinarium, mam nawet plakat w pokoju. Fajna giera, ale trudna jak cholera, wielokrotnie musiałem konsultować się z sieciowymi solucjami bo nie wyrabiałem :)

Odpowiedz
A nie korzystałeś z tej księgi z podpowiedziami w rogu ekranu? Po przejściu krótkiej minigierki dostawało się podpowiedź w formie komiksu :).

Odpowiedz
(18-11-2011, 21:09)Mierzwiak napisał(a): Powtarzam: na razie nie ma ładniejszej gry niż Uncharted 3 z bardzo prostego powodu - nawet najlepsza technologia przegrywa w starciu z artyzmem.

Mówisz o tej serii, która wali kiepskim antyaliasingiem na kilometr? ;-)

[Obrazek: 4012604163814e9e26feo.jpg]

Niektórzy chyba nie rozumieją, że jakość grafiki to nie różnorodność scenerii, różnorodność przeciwników czy wymyślność plansz...
thug life

Odpowiedz
Cytat:jakość grafiki to nie różnorodność scenerii, różnorodność przeciwników czy wymyślność plansz...

Jakość grafiki to WŁAŚNIE to.

Odpowiedz
Pixi, szkoda, że dałeś screena z wersji multiplayer, która ma grafikę potężnie okrojoną w stosunku do singla.

MIerzwiaku, linka ci nie dam, bo sam nie pamiętam przy okazji czego o tym wspominali. Ot uznałem za warte odnotowania ;)
--
Laozi

Odpowiedz
(18-11-2011, 22:20)Karol napisał(a): A nie korzystałeś z tej księgi z podpowiedziami w rogu ekranu? Po przejściu krótkiej minigierki dostawało się podpowiedź w formie komiksu :).

Korzystałem. Nie pomagało :P

Odpowiedz
O... :P

No cóż, ja za to jako przygodówkowy weteran nie miałem jakiś wielkich problemów, podpowiedzi twórców jakoś mi wystarczyły (choć niektóre są rzeczywiście niejasne i trzeba się było nieźle wysilić żeby je odczytać). Jeśli dobrze pamiętam to grę przeszedłem w ciągu jednego popołudnia, które minęło mi na podziwianiu kolejnych lokacji i zachwytami nad muzyką, z nosem wciśniętym w monitor z niedowierzania nad pięknem grafiki, animacji, kreacji świata. Cudna rzecz.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości