Gry
Tragedia, to wygląda jak Gears of War 3,5. Najlepsze że producent DS3 twierdzi, że gracze chcieli własnie takiego Dead Space, bo horrory nie są w modzie.

Odpowiedz
Od klaustrofobicznego horroru do przesadzonego shootera na otwartym terenie? lulz

Odpowiedz
Trolololo. Żaden gatunek gry nie jest bardziej popularny niż gra akcji. Dead Space zamiast iść bardziej w stornę horroru idzie w stronę gry akcji, Splinter Cell zamiast isć w stronę skradanki idzie w stronę gry akcji, Fallout 3 zamiast iść w stronę RPG poszedł w stronę gry akcji z elementami RPG, a zaraz pewnie się okaże, że nowe Gran Turismo będzie miało opcję wychodzenia z samochodu i strzelania do przeciwników.

"We made sure pulping is super-awesome."

<3

Odpowiedz
(16-06-2012, 18:59)Khet napisał(a): Tragedia, to wygląda jak Gears of War 3,5. Najlepsze że producent DS3 twierdzi, że gracze chcieli własnie takiego Dead Space, bo horrory nie są w modzie.

EA robi najwyraźniej wszystko, by pozostać ulubionym producentem graczy. :> Brak mojego komentarza pod tym video miał stanowić najbardziej wymowny komentarz. Toć do kroćset fur beczek, nie byłoby chyba przesadą nazwać pierwszą odsłonę tej franczyzy jednym z najlepszych pecetowych horrorów. Dwójka była już bardziej wygładzona, straciła na chropowatości, ale za to widoczny był skok technologiczny i poprawki z głową, choć i tak w ogólnym rozrachunku wypadła w moich oczach krztynę gorzej. Natomiast tutaj nie ma już chyba o czym mówić. Fajnie będzie się strzelać, już nawet wiem, z kim będę to robił, ale do cholery...

Yeah, dumb everything down.

Odpowiedz
wydma

Odpowiedz
DayZ ciagle nie przestaje mnie fascynowac, ale ciagle po nie nie siegam, bo ciagle sie obawiam, ze wydam kase na gre, ktora mnie zmeczy swoimi wymaganiami:

http://polygamia.pl/Polygamia/1,107162,11964356,Znikajacy_Makarow__czyli_jak_DayZ_pokazalo_srodkowy.html?bo=1

Odpowiedz
Ciekawe techdemo:

Odpowiedz
Ukończyłem dzisiaj (z małym bagażem nerwów) Metro 2033. Fajne!

Prym wiodą atmosfera i czynnik immersji, bardzo przyzwoita fabuła, niezła oprawa oraz niełatwa, satysfakcjonująca walka, natomiast ogólne wrażenie psują bugi, gorsze finalne rozdziały i ogólne poczucie niewykorzystanego potencjału. No, jest też chujowy narrator, który najwyraźniej przyjął paradygmat smutnego zamulania. Niemniej, kiedyś przejdę raz jeszcze, choćby dla alternatywnego zakończenia i kilku achików. Warto!

8-/10

Odpowiedz
Prym wiodą sekwencje nieinteraktywne, przez które ta gra jest za drugim razem niegrywalna - po prostu oglądasz film. Idziesz tunelem (dosłownie), czekasz aż ktoś skończy dialog, idziesz dalej, zatrzymujecie się i patrzycie na coś, idziesz dalej, krótka i mega-liniowa sekwencja strzelania, idziesz dalej i trafiasz do rury wypełnionej postaciami, którym aktywują się dialogi gdy podchodzisz. Oczywiście nie możesz wziąć w nich udziału - masz stać i słuchać.

Za klimat - 10/10. Jako gra - 0/10.

P.S.
Dla alternatywnego zakończenia wgraj ostatniego sejwa i po prostu strzel zamiast nie strzelać. Jedyna pozostawiona graczowi decyzja w całej grze.:)

Odpowiedz
Cytat:Za klimat - 10/10. Jako gra - 0/10.

Przesadzasz trochę :P Takich reżyserowanych sekwencji jest tam sporo, ale nie aż tak. To już CoDy są bardziej "nieinteraktywne". W Metrze można przynajmniej zboczyć z głównej ścieżki niejednokrotnie. Jak dla mnie grywalnościowo jest okej, mogło być jedynie ciut dłużej.

Odpowiedz
Cytat:To już CoDy są bardziej "nieinteraktywne".

Oj, mylisz się i to bardzo.

Odpowiedz
Precyzując - seria Modern Warfare JEST bardziej nieinteraktywna i choć bym chciał, to nie mogę stwierdzić inaczej. Metro 2033 nie jest celowniczkiem na szynach, a CoD już tak. Jedynie Treyarch jakoś starali się do tej pory zmieniać ten stan rzeczy. Chyba, że o wszystkim wg Ciebie przesądzają te misje "dialogowe", ale ja Metro zaliczyłem w sumie jakieś 4 razy i nigdy mi one specjalnie przeszkadzały.

Możliwe, że THQ trochę za bardzo poniosło z tym przenoszeniem typowo książkowej narracji na mechanikę gry, ale znowu MGS2 to to nie jest ;-)

Odpowiedz
Jak to nie jest celowniczkiem na szynach? Oczywiście, że jest - i to gorszym, bo tor akcji jest tu znacznie węższy. W MW przynajmniej w obrębie małej mapki masz kilka korytarzy, od czasu do czasu możesz flankować itp. - tu nie ma szans, po prostu nie ma szans. Jeden tunel i już - nawet na powierzchni. Co z tego, że niby widać rozległe przestrzenie, skoro iść możesz tylko wyznaczoną ścieżką?

Co gorsza, w MW zawsze coś się dzieje, a tutaj przez DŁUUUUUGIE okresy po prostu czekasz, aż ktoś skończy dialog, aż odegra się scenka itp.

A już najgorsze jest to, że w tych bardzo ograniczonych, ubogich chwilach faktycznego grania w Metro, mechanika jest po prostu tragicznie zła. Podczas strzelaniny można odnieść wrażenie, że pruje się do wrogów ślepakami - nie ma ŻADNEGO wskazania, czy trafiasz; wróg nie reaguje na kule, nie ma rozbryzgów krwi. A do tego w nich amunicja po prostu wsiąka. Czasem miałem wrażenie, że mam jakiegoś buga, bo strzelam i strzelam - i nic, i dopiero po dwóch magazynkach wróg pada. Tak nagle, jakby jeden nabój w całym moim zapasie amunicji okazał się prawdziwy.

No i nawet nie wspominaj o sekcji skradankowej, która nie dość, że jest TOTALNIE liniowa (do tego stopnia, że wystarczą dosłownie dwa kroki z obranej przez autorów ścieżki, żeby zginąć), to w połączeniu z niedziałającą mechaniką mordowania wrogów jest jednym z najgorszych fragmentów w historii gier wideo.

Odpowiedz
A ja gram sobie w Call of Juarez: BiB i gra jest po prostu wyśmienita! Jak już przyzwyczaiłem się do tego systemu osłon, który notabene jest genialny - to jakaś autorska koncepcja od Techlandu? nie spotkałem się wcześniej z takim pomysłem - i w grze westernowej sprawdza się znakomicie (wychylanie się zza winkla, kilka strzałów, żeby się "odgryźć" przeciwnikom i z powrotem z osłonę, fajne). Jest jednak kilka rzeczy, które mnie w trakcie grania w CoJ 2 irytują. Pierwsza, to mój brak skilla :-) który wychodzi na jaw w co trudniejszych momentach (etap z ostrzeliwaniem przeprawiających się przez rzekę Jankesów - nie, nie był trudny, jak już pojąłem, po n-tym razie, że trzeba wykorzystać wiedzę wyniesioną z lekcji fizyki :-) - drugi pojedynek doprowadzał mnie do szewskiej pasji, ucieczkę dyliżansem powtarzałem chyba z 10 razy), a druga sprawa to jedna naprawdę przegięta sekwencja: wjazd zaprzęgiem w budynek. Konie parły do przodu, jak czołg, nie reagując w ogóle na to, że przebijają się przez jedną "ścianę", potem przez werandę i jeszcze jedne drzwi. Głupie to było. Pominąwszy już fakt, że wątpię, aby udało się konie zmusić w jakikolwiek sposób, żeby popędziły centralnie na jakąkolwiek ścianę. W tej sekwencji wyszło chyba z worka, jakieś zapatrzenie na sekwencje z pojazdami w CoD'ach...

Poza tym gra cud miód, spaghetti western na całego :)
https://the-twilight-area.com/ - strona poświęcona serialowi "The Twilight Zone"
http://www.strefamrokupodcast.pl/ - podcast o "Strefie Mroku"
https://readersinitiative.podbean.com/ - podcast o literaturze wszech treści

Odpowiedz
Albatros: a nie mówiłem?:)

Inna sprawa, że właśnie szykuje się coś niesamowitego, czyli kolejna zarąbiaszcza część Halo:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QWWzhpjS62I[/youtube]

Uuuu jeeea. Naprawdę zapowiada się na ciekawe poszerzenie mitologii i coś nowego w serii. Jestem zaintrygowany.:)

Odpowiedz
Jedyny powod, zeby zagrac w zapowiadajaca sie słabo grę The Amazing Spider-Man:

Odpowiedz
Trochę kupa, bo Lee to tylko inna tekstura, nic więcej. Mogli by się pokusić o coś więcej.

Odpowiedz
No, podejrzewam, ze granie w gre o Spider-Manie postacią, która zachowywałaby się jak prawdziwy Lee to byłoby super. ;) Dla mnie wlasnie zabawniejsze jest to, kiedy szaleje jako Pająk. I nie tylko inna tekstura, także głos i najwyraźniej jakieś zadanie dodatkowe. Inna sprawa, ze gra zupelnie mnie nie ciagnie poza odblokowalną postacią Stana Lee. :)

Odpowiedz
Nie mówię, że było by to ciekawe, ale panowie mogli się bardziej wysilić. A co do samej postaci to ma być grywalna dla tych, którzy zamówią pre-order'y.

Odpowiedz
W sensie ze sklepu BitTorrent? Spoko. :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości