03-12-2012, 16:03
|
Gry
|
|
Far Cry 3 rządzi! Więcej jak pogram trochę dłużej bo jak na razie mam za sobą niesamowitą pierwszą godzinę.
(22-11-2012, 18:43)Crov napisał(a): Gram w Hitmana. Jestem zawiedziony. To dobra gra, ale to nie Hitman. To dowód na to, że w przyrodzie nic nie ginie, bo to Splinter Cell pomieszany z Hitmanem. To może być dobre, bo starego Splinter Cella już nie ma i seria z Fisherem poszła w grę akcji, ale kurde. Co teraz będzie nowym Hitmanem? Mam to samo. Gra niezła, ale skręciła w uproszczoną skradankę pokroju COnvictiona. Dobija mnie system save'ów w tej grze, który zabija jakikolwiek fun związany z maxowaniem wyników. Bieganie jak debil od pokoju do pokoju by znaleźć checkpoint to jest żenada. A Blacklist powoli zyskuje w moich oczach. Ta pierwsza misja jaką dali na tragach wcześniej chyba jest niefortunna lub specjalnie pokazali "vigilane style" Fishera, żeby udobruchać gimbusów.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
03-12-2012, 16:17 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-12-2012, 16:17 przez Snappik.)
Potwierdzam, Far Cry 3 to chyba najlepsza i najbardziej klimatyczna produkcja tego roku. Czysta filmowa rozrywka. Na razie jestem bardzo ukontentowany i zaskoczony, bo dwójka zupełnie mi nie podeszła.
03-12-2012, 22:03
Rzeczywiście FC3 super gra.Podobna ewolucja jak w serii Assassin's Creed, jedynka kiepska a w dwójce wyeliminowali wszystkie błędy , dodali masę świetnych motywów i wyszła rewelacja, podobnie FC2, gra nudna jak flaki z olejem ale z dużym potencjałem który odpowiednio wykorzystali dopiero w trójce, idę polować na dziki.
04-12-2012, 19:17
Jedynka Far Cry kiepska? Pomijając potworki to była dla mnie gra ideał na tamte czasy. Co do wspomnianego AC3 - zauważyliście że oba hity Ubisoftu zaczynają się tym kiepawym, oklepanym cytatem z Alicji w Krainie Czarów?
04-12-2012, 21:29
Źle przeczytałeś. Assasin's Creed 1 słaba, Far Cry 2 słabe, Assasin's Creed 2 dobre, Far Cry 3 dobre.
L.A. Confidential - 8/10
He liu - 7/10 The Insider - 8/10 Dredd - 6/10 Total Recall ( 2012 ) - 5/10 G.I. Joe: The Rise of Cobra - 5/10 05-12-2012, 00:08 (05-12-2012, 00:08)Joe Chip napisał(a): Źle przeczytałeś. Assasin's Creed 1 słaba, Far Cry 2 słabe, Assasin's Creed 2 dobre, Far Cry 3 dobre. Trochę zagmatwałem ale dokładnie o to mi chodziło, FC jedynka nie pasuje do schematu, brak zajęć pobocznych, znajdziek itd.Nie była to typowa piaskownica. 05-12-2012, 12:09
http://www.gametrailers.com/full-episodes/rsonhm/video-game-awards-2012-vga-2012--part-4---character-of-the-year--dark-souls-ii
Jak dla mnie to największa i najprzyjemniejsza niespodzianka tegorocznych VGA. 08-12-2012, 10:30
Czekam na pierwsze gameplaye. Pierwsza część jest prawdopodobnie najlepszą grą w mojej konsolowej kolekcji, więc "dwójka" to absolutny must buy.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church
08-12-2012, 11:23
O ile nie podążą za trendem upraszczania wszystkiego, to będę szczęśliwy:) Jak dla mnie to może wyglądać tylko ciut lepiej niż w pierwsze Dark Souls, grunt żeby klimat i gameplay były na co najmniej tym samym poziomie. W zeszłym miesiącu zaliczyłem trzy razy Artorias of the Abyss, a zaraz po tym wpadła również platyna - my body is ready :P
08-12-2012, 11:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-12-2012, 11:34 przez Khet.)
http://nienagrani.pl/2012/12/08/nowy-trailer-the-last-of-us/
Szykuje się mocarna mieszanka survivalu, westernu, post-apo i przygody.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 08-12-2012, 22:02
Boję się, że będzie w tym więcej do oglądania niż grania, ale mimo wszystko czekam.
10-12-2012, 11:55
Myślę, że rozgrywka będzie przypominać "Uncharted" (choć pewnie bez tylu sekwencji "skakanych"), więc proporcjami bym się nie martwił. ND potrafią perfekcyjnie to wyważyć. No i tryb multiplayer zdaje się to poniekąd potwierdzać.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 10-12-2012, 12:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-12-2012, 13:20 przez Hitch.)
Gameplayem bym się nie martwił - prezentowany na ostatnich E3 fragment można było przejść na kilka bardzo odmiennych sposobów. Deus Ex to może nie jest, ale swobody ma być sporo, jak na survivalowe action-adventure.
10-12-2012, 20:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-12-2012, 20:15 przez Khet.)
Jak dla mnie będzie miód i orzeszki - większa swoboda w przechodzeniu niż w Uncharted, możliwość łączenia przedmiotów (widoczna w demie z E3) i grafa wykorzystująca ps3 do granic możliwości (serio, w życiu bym nie pomyślał, że takie czady można tam osiągnąć). O fabułę się nie martwię, co najwyżej będzie kilka wartych zapamiętania momentów. :D
Aktorsko będzie też świetnie, can't fucking wait.
Red, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Aug 2012.
10-12-2012, 22:45 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-12-2012, 22:48 przez Red.)
Jeżeli chodzi o aktorstwo i motion capture to jednak a przynajmniej z tych obu materiałów jakie oglądałem Beyond: Two Souls wypada lepiej. Jednak po Heavy Rain moim zdaniem jedna z lepszych gier a właśnie w tym kierunku będzie szło Beyond uważam, że bedzie to lepsza gra. Last of Us też źle nie wygląda i będzie warto się jej przyjrzeć.
Jeszcze wiadomość dla fanów Metal Gear Solid. W ten czwartek, 13 grudnia ma się pojawić demo Metal Gear Rising do pobrania przez konsole Xbox360, PS3. Zaś w necie pojawiła się informacja na temat nowego Metal Gear Solid Ground Zeroes i dnia premiery gry - wrzesień 2013, konsola PS3. Poniżej video gameplay: 10-12-2012, 23:04 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-12-2012, 23:27 przez Sephiroth.)
Vampire the Masquerade - Bloodlines
Jako że tę grę można uruchomić wyłącznie na piecu, byłem przygotowany na to, że coś się spieprzy. Na początku gra nie znajdowała Steama, więc w ogóle nie mogłem jej włączyć. Później pojawił się komunikat dotyczący zbyt małej ilości miejsca na dysku (poniżej 15 mb), co było oczywiście bzdurą. Gdy w końcu jakoś udało mi się Bloodlines odpalić, to okazało się, że rozdzielczości (całe dwie) w ogóle nie są przystosowane do współczesnych monitorów, a grafa jest rozmyta. Zaczęła się jazda z patchami, ręcznym ustawianiem rozdzielczości (ingerencja w plik odpowiedzialny za silnik) itd. Po zagraniu nie żałuję ani jednej chwili spędzonej na dopieszczaniu ustawień. Świat Bloodlines wciąga jak jasna cholera. Jest fascynujący, bardzo sensowny i co chwilę odkrywający coś nowego. Questy w tej grze są niczym powiew świeżości - zero prowadzenia za rękę i pokazywania palcem na mapie gdzie trzeba się udać. Są wytyczne w quest logu, a ich właściwa egzekucja zależy od inwencji gracza. Czasami trzeba być naprawdę kreatywnym i dać sobie trochę czasu na odkrycie rozwiązania. Poza tym zadania pozostają w bani na długo po ich ukończeniu. Quest w nawiedzonym hotelu (żużel w gaciach), finał zleceń od bliźniaczek Voerman, czy namierzenie psychopaty kolekcjonującego ludzkie kończyny - tego się po prostu nie zapomina. Poza tym jest to jedna z niewielu gier, w których słuchanie dialogów tak bardzo wciąga. Ani razu nie złapałem się na tym, żeby przerwać którejkolwiek z postaci. To jak mówią i co mówią NPC to czysta magia.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church
11-12-2012, 03:10 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-12-2012, 10:38 przez Wawrzyniec.)
Nawiedzony hotel... pamiętam, że w piwnicy prawie się zesrałem ze strachu:P To w ogóle jest ciekawe, że filmów nie boję się ani trochę i nie rozumiem jak można się wystraszyć na horrorze, ale gry kilka razy musiałem wyłączać z nadmiaru wrażeń.
I w ogóle fajnie, że się podoba Bloodlines:) Co do problemów technicznych, to chyba z ich powodu gra jest niedoceniana i trochę zapomniana. 11-12-2012, 09:57
Władca pierścieni: Wojna na północy - nie do końca wiedziałem, co to za gra, kiedy do niej siadałem, ale miało się okazać, że to z grubsza nieważne, bo gra jest po prostu dobra.:) W duchu to hack'n'slash w rodzaju Diablo, ale moim zdaniem lepszy. Bo walka jest zręcznościowa (tzn. samemu trzeba dusić kombosy i robić uniki) i bardzo dobrze zrobiona (strzelanie z łuku daje dużą satysfakcję), bo przeciwnicy nie padają od jednego ciosu i wymagają bardziej rozsądnego podejścia, bo lootu nie ma od zarąbania, a ekwipunek zmienia się stosunkowo rzadko, co też nadaje jakiegoś realizmu.
Jest sporo dialogów w miastach, ale na szczęście nie ma ich tak dużo jak w Mass Effect czy Dragon Age, czyli w grach totalnie przegadanych. Fabuła jest fajna - dzieje się na uboczu LOTR-a; czasem przeplata się z wydarzeniami z filmu, przelotnie poznajemy Drużynę, ale mamy własne cele w innym regionie Śródziemia. Fajne! Największy zgrzyt to tylko główni bohaterowie - praktycznie nic o nich nie wiadomo, a że prawie ze sobą nie konwersują, lepiej można poznać kowala w Bree niż gościa, który towarzyszy ci przez całą grę. Gra jest mega-klimatyczna. Graficznie jest dość prosto, choć postaci - a zwłaszcza ich kostiumy - wyglądają świetnie. Lokacje robią wrażenie właśnie realistyczną prostotą. Kiedy szedłem po zaśnieżonej górze, a gdzieś daleko, w kanionie, widziałem maszerującą armię orków z pochodniami, musiałem się zatrzymać i podziwiać. Widoczek prosty technologicznie, ale ociekający klimatem. No i jest gadający orzeł, którego głos, wygląd, animacja, funkcja sprawiają, że chcę grę tylko o nim.:) Podsumowując - żadne arcydzieło, ale kawał solidnego hack'n'slasha z mega-klimatem. BTW: jak na LOTR-a, gra jest zadziwiająco brutalna. Nogi, ręce i głowy latają we wszystkie strony.:) 8+/10 ![]() ![]()
11-12-2012, 10:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-12-2012, 15:11 przez military.) |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |

![[Obrazek: Lord-of-the-Rings-War-in-the-North-Walkt...guide1.jpg]](http://vgfaq.com/wp-content/uploads/2011/11/Lord-of-the-Rings-War-in-the-North-Walkthrough-%E2%80%93-Chapter-3-game-guide1.jpg)
![[Obrazek: lotrwarinthenorth.jpg?cda6c1]](http://cdn2.gamefront.com/wp-content/uploads/2011/05/lotrwarinthenorth.jpg?cda6c1)