Gry
Już o tym rozmawialiśmy tutaj. Level zwykle się ładuje wraz z końcem filmiku - przynajmniej u mnie, na kompie, który całkiem płynnie pociągnął Wiedźmina 2 na full detalach. I nie tylko ja mam z tym problem, także pozdro.

Odpowiedz
A ja na PS3 nie mam takich problemów. Można większość przewinąć nawet wcześniej niż, gdzie Milton mówi.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Killzone 3
Ostatnia juz (chyba) czesc sagi i chyba moja ulubiona. Graficznie nie ma jakiegos duzego przeskoku pomiedzy poprzedniczka, ale wciaz momentami jest naprawde slicznie. Bardzo fajnie, ze w niektorych misjach mozna zasiasc za sterami mecha, statku kosmicznego czy innego pojazdu. Rowniez swieten sa ataki melee, wydlubywanie oczu higom jest boskie. Oczywiscie nie zabraklo nowych broni, przeciwnikow czy nowych twarzy w naszej kompanii. Jedynym minusem jest chyba koncowka, ta niestety jakas taka mdla i malo efektowna, jak by zabraklo czasu na skonczenie gry i zostawili takie cos.
8+/10

Odpowiedz
Hitch, ja też zwykle mogę wcześniej, ale podałem połowę, bo jeszcze ktoś by się przypindzielił, że u niego czeka się do 42%.:) Swoją drogą, to nieźle Max musi żreć pamięć na komputerach - a jakiegoś szczególnego skoku jakościowego grafiki w porównaniu z konsolami nie widzę.

Odpowiedz
Pamiętajmy też, że Rockstar ma na koncie tylko dwie udane konwersje na PC - "Vice City" i "San Andreas".
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
W Fara 3 grałem i ja. Fajne. Dobre motywy - halucynacje naszego gostka i ich wizualia, trochę nawiązań do kina ( Forrest, Rambo 4, pod koniec gry gdy w głośnikach gra Walkiria a my robimy rozpiździel mimowolnie przychodzi na myśl Czas Apokalipsy ), możliwość eksploarowania wyspy po zakończeniu kampanii ( w złym endingu też co może niektórym wyda się nielogiczne ), skradanie fajniejsze niż standardowa młócka. Nieco popsioczę. Fabuła ogółem zachwycająca jakaś nie jest. Szczerze to pierwszy Far miał ją ciekawszą. Również nie polubiłem tych cool-dzieciaków. Nie wiem też czy było potrzebne tyle tych wyścigów, rzucania nożem do tarcz, granie w pokera porozsiewanych kilka razy na obydwu wyspach. Wyścigi mają chociaż inną trasę ale takie rzucanie do celu lub strzelanie do ptaków? Robi się to samo. Niby trochę dano do zabawy pobocznej ale jednak uczucie, że urozmaicenie jest zbyt małe. Niemniej bardzo dobra, długa gierka.

Pograłem też w Black Ops 2 - kampania dłuższa niż u poprzednich Codów, jak zwykle wybuchowa. Lubię to. :P Misje Strike Force dość niefortunnie wyszły. Ciekaw czy z nich Treyarch zrezygnuje w kolejnym swoim dziele. Zakończenie wyszło mi raczej średnio-dobre.

Demko Forza Horizon - bardzo ładna i przyjemna ścigałka. Nie gustuje w tym gatunku ale przy okazji tego tytułu się przełamię. :P
L.A. Confidential - 8/10
He liu - 7/10
The Insider - 8/10
Dredd - 6/10
Total Recall ( 2012 ) - 5/10
G.I. Joe: The Rise of Cobra - 5/10

Odpowiedz
Aha, a propos Far Cry 3 jeszcze. Może wy mi pomożecie. Buck niesamowicie mi kogoś przypomina - jakąś postać z filmu, jakiegoś aktora. Mimiką i głosem. Nie wiem tylko czy mimika i głos należą do tej samej osoby. Myślałem, że może Mela Gibsona, ale nie wiem do końca czy o niego chodzi mojemu umysłowi. Ktoś miał podobne wrażenie?

Odpowiedz
Shadow Complex - gierka w stylu Metroida, czyli łażenie po labiryntach połączone z platformówką i strzelanką. Totalnie bezpłciowa gra - nie wciąga, ale i nie odrzuca. Nie wyróżnia się niczym. No dobra, jest całkiem ładna jak na tytuł z dystrybucji cyfrowej. Rzetelnie zrobione małe bezsensowne nic. 4/10

[Obrazek: shadow_complex_.jpg]

Odpowiedz
Far Cry zabrał mi 3h życia w taki sposób, ze nawet nie
zauważyłem upływu czasu. Jak na razie gierka świetna. Fajny
motyw skradania i więcej expa jeśli zabijamy wrogów po
cichu ...
Mam pytanko. Odbiłem jak na razie jeden posterunek, ten w
głównym wątku fabularnym no i robiłem wszystko tak, żeby
nikt mnie nie zauważył i nie wszczął alarmu. No i wywabiłem po
kolei każdego z wrogów i zadźgałem po cichu ... został mi tylko
ujadający pies, którego zostawiłem sobie na koniec i rozwaliłem
karabinem maszynowym za co jednak dostałem 500 expa, a
czytałem, że za odbicie posterunku bez zauważenia dostaje się
750-1000 exp ... co zrobiłem źle?

Odpowiedz
Rozwaliles psa karabinem. :) Sam nie potrafię dojść do końca do tego, jak po cichu odbić posterunek, który ma psy. Wydaje mi się, że trzeba psy zabić łukiem, bo większość małych zwierząt pada po jednym celnym strzale z łuku.

Odpowiedz
Psy padają po jednym strzale Z93 (nie ma znaczenia, czy strzela się w łeb, czy w inną partię cielska). Aby uniknąć wykrycia należy, oczywiście, użyć opcji z tłumnikiem, i najlepiej z wzmocnionym teleskopem. I tyle, wielka mi filzofia ;)
https://the-twilight-area.com/ - strona poświęcona serialowi "The Twilight Zone"
http://www.strefamrokupodcast.pl/ - podcast o "Strefie Mroku"
https://readersinitiative.podbean.com/ - podcast o literaturze wszech treści

Odpowiedz
Wszystkich rozwalić ze snajpera z tłumikiem. A najlepiej go użyć przeciwko psom i ciężkozbrojnym jeśli się nie ma wyuczonego przeciw nim umiejętności. I już.
L.A. Confidential - 8/10
He liu - 7/10
The Insider - 8/10
Dredd - 6/10
Total Recall ( 2012 ) - 5/10
G.I. Joe: The Rise of Cobra - 5/10

Odpowiedz
A kiełbasą nie da się przekupić?
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
(04-01-2013, 14:59)Joe Chip napisał(a): Wszystkich rozwalić ze snajpera z tłumikiem. A najlepiej go użyć przeciwko psom i ciężkozbrojnym jeśli się nie ma wyuczonego przeciw nim umiejętności. I już.
No zależy jaką snajperką. Z93 nie mam jeszcze (chyba dopiero po misji z ratowaniem Olivera się ją ma?). Ale łuk na psy działa bardzo dobrze - jeden strzał i leży.

Gram drugi raz i bawię się bardzo dobrze. Bez latania i strzelania non stop, ale polowanie na ludzi łukiem, coltem 1911, minami, c4. Miodzo. Chciałbym, żeby Far Cry 4 był taki sam, tylko lepszy - tj. żeby były też budynki, w których można robić podobne podchody. Aż się prosi, by posterunki na drugiej wyspie były przynajmniej jakimiś rozwalającymi się blokami. Brakuje mi akcji w środku oraz miastach i wiochach. Oby dali to w kontynuacji, która na pewno powstanie.

Odpowiedz
(03-01-2013, 21:28)military napisał(a): Shadow Complex
To tylko na xboxa ? Bo szczerze zagral bym w to, ale pozbylem sie tego zlomu w pizdzielec, bo po za Gears of War ta konsola nie ma dla mnie zadnych ciekawych ex'ow (od razu uprzedzam kolejnego posta. Nie, nie interesuje mnie Forza Motorsport, bo nie ludzie sciganek i nie interesuje mnie Halo bo nie lupie Power Rangers) a wszystko co bylo ciekawym exem potem wyszlo na PC albo na PS3.

Odpowiedz
Tylko na Xboksa, więc chyba jednak ma ciekawe eksy.

Odpowiedz
Gdy odbijałem pierwszy posterunek to robiłem to metodą wyciągania kolejno przeciwników przez rzut kamieniem, zainteresowanym takim obrotem sprawy ów delikwent wychodził z obozu chen daleko i tam ja mu kosę w nerkę. Podobnie postąpiłem z pozostałymi czterema przeciwnikami, a że nie miałem żadnej innej broni to musiałem psiaka poczęstować serią a AK-47 przecież świńską skórą go nie przekupię ... czyli mam rozumieć, że przez tego kundla zostałem "zauważony" czy po prostu w pierwszym posterunku nie dało się wyciągnąć więcej niż 500 exp.
No i druga sprawa, że gdybym miał np. snajperkę czy karabin tłumikiem, to i tak muszę wszystkich wywabiać po kolei z obozu bo przecież gdybym załatwił jednego po ciuchu to zaraz inni patrolujący teren by zauważyli zwłoki ...

Odpowiedz
Tak, przez psa zostałeś zauważony.

Odpowiedz
(04-01-2013, 19:33)military napisał(a): Tylko na Xboksa, więc chyba jednak ma ciekawe eksy.
jednak gearsy i shadow complex to za malo, abym ponownie zaopatrzyl sie w ta konsole.

Odpowiedz
Frankly, my dear, I don't give a damn.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
3 gości