悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
No to Jakuzzi czas zrobic wyjatek bo Fallouty to niespotykanie udane polaczenia apokaliptycznych wizji, komedii, westernu, gry taktycznej, gry akcji, RPG, polityki, horroru, thrillera itd. W Falloucie kazdy znajdzie cos dla siebie :)
A do tego wszystko proste jak budowa cepa. Tworzenie postaci trwa 30 sekund jak dla mnie to dla laika potrwa...1-2 minuty ;)
Nie ma czarow i innych pierdół za to jest walka wrecz, bron palna, granaty, i co tylko fan kina akcji zapragnie.
Do tego swietne dialogi, zajebista fabula i KLIMAT!
Masz w tej chwili zagrac :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
17-06-2007, 15:39
Stały bywalec
Liczba postów: 7,557
Liczba wątków: 50
Hm, brzmi kuszaco, ale jakos nie wierze w te wszystkie superlatywy. :)
Moze i jest tu wszystko proste jak budowa cepa (to dla mnie plus), ale ide o zaklad, ze wspomniana na ten przyklad "walka wrecz, bron palna, granaty, i co tylko fan kina akcji zapragnie", jest wciaz walka w stylu rpg-owym, postaci trzeba rozbudowywac w toku fabuly i w ogole pewnie strace cierpliwosc po dwudziestu minutach. :)
17-06-2007, 17:04
悟
Hm zalezy co rozumiesz przez styl RPGowy. Ja tak o to nie gram w erpegi to nie wiem ;)
Ogolnie walka polega na tym ze jak ktos atakuje ciebie lub ty kogos zaczyna rozgrywka turowa i klikasz na swoja bron i potem na postac ktora chcesz trafic i...tyle w sumie :)
Rzecz ma sie ciekawiej w Tactics gdzie do wyboru jest tryb czasu rzeczywistego wtedy tylko wystarczy ustawic sobie autostrzelanie i poslac zolnierza w srodek pokoju i ogladac walke :)
A postac rozwija sie bardzo prosto i przyjemnie. Jak ktos lubi sie meczyc gre mozna przejsc bez jednego wystrzalu, tylko po co :) najwiecej doswiadczenia jest za pozbawianie zycia roznych ludzi :)
-- Laozi
17-06-2007, 17:43
Stale zapracowany olewacz
Liczba postów: 1,440
Liczba wątków: 11
A ja sobie godzinkę temu zainstalowałem Fallouta 1 i gram raz jeszcze. Nie jestem w stanie policzyć, który to już raz :)
17-06-2007, 18:47
Talking Head
Liczba postów: 16,007
Liczba wątków: 264
Fallout 1 i 2 to najlepsze rpg ever. Ale zwiastun Fallout 3 to odgrzewany kotlet. Intro w F1 było świetne, klimatyczne, nowatorskie. Intro w F2 korzystało z konwencji; no ok, jasna sprawa, podobieństwa usprawiedliwione. Intro w Tacticsach nużyło - to samo po raz trzeci, w dodatku bez tak dobrej muzyki. Zajawka F3 to bezczelny plagiat, zrzynka, kolejny raz to samo, brak jakiejkolwiek inwencji. Remake poprzednich części. Ileż razy można sprzedawać ten sam produkt? Mam nadzieję, że sama gra będzie o wiele lepsza. A jeśli robią remake poprzednich części to niech się przyznają i nie będzie problemu.
17-06-2007, 19:02
悟
hops napisał(a):A ja sobie godzinkę temu zainstalowałem Fallouta 1 i gram raz jeszcze. Nie jestem w stanie policzyć, który to już raz :)
Warchole jeden to wogole zes to odinstalowywal? ;)
Nie no ja tylko dwojke trzymam zawsze na kompie :)
-- Laozi
17-06-2007, 19:31
Stały bywalec
Liczba postów: 7,557
Liczba wątków: 50
Hitch napisał(a):Ogolnie walka polega na tym ze jak ktos atakuje ciebie lub ty kogos zaczyna rozgrywka turowa i klikasz na swoja bron i potem na postac ktora chcesz trafic i...tyle w sumie :)
No wlasnie, rozgrywka turowa. Naleze do tych ludzi, ktorzy uwazaja ja za pomysl poroniony, sztuczny, nuzacy, odpychajacy. ;)
17-06-2007, 19:58
Stały bywalec
Liczba postów: 1,636
Liczba wątków: 8
Hitch napisał(a):Nie no ja tylko dwojke trzymam zawsze na kompie :)
Ja mam tak z Max Paynem ;)
Jakuzzi napisał(a):No wlasnie, rozgrywka turowa. Naleze do tych ludzi, ktorzy uwazaja ja za pomysl poroniony, sztuczny, nuzacy, odpychajacy. ;)
Popieram. Mnie też to męczy.
Ale Baldurs Gate i tak rox.
Aktualnie rządzi: ja
17-06-2007, 20:01
Nowy
Liczba postów: 321
Liczba wątków: 1
Mush Room napisał(a):Jakuzzi napisał(a):No wlasnie, rozgrywka turowa. Naleze do tych ludzi, ktorzy uwazaja ja za pomysl poroniony, sztuczny, nuzacy, odpychajacy. ;)
Popieram. Mnie też to męczy.
Ale Baldurs Gate i tak rox.
W BG też można grać turowo
zresztą polecam :D
17-06-2007, 20:16
Stały bywalec
No wiem właśnie, że też można. Dlatego napisałem "Baldurs Gate I TAK rox" :P
17-06-2007, 20:40
Hitch napisał(a):Warchole jeden to wogole zes to odinstalowywal? ;)
Dobrego windowsa trzeba czasem nagrodzić jakimś formatem przecież :)
17-06-2007, 21:01
悟
Ja cztery lata zyje bez formatu i wszystko dziala pieknie :)
-- Laozi
17-06-2007, 21:24
Stały bywalec
No kurde, Hitch, jak Ty pewnie tylko w tego Fallouta grasz to co ma Ci nie działać :P
17-06-2007, 22:24
悟
Nie tylko, po prostu dbam i nie skladuje smieci :)
-- Laozi
17-06-2007, 22:27
Dużo pisze
Liczba postów: 463
Liczba wątków: 7
Co do Fallout3 to mam raczej złe przeczucia. Część 1 i 2 to klasyki i jedyne gry rpg, które mają wg mnie jakiś sens. Walka nie ogranicza się tylko do klikania na wrogach- możemy wycelowac w ręce, nogi, krocze, tors, głowę, oczy. Podwyższenie statystyk widać od razu w skuteczności wykonywanych czynności (kradzież, walka itd). Fallout3 to kolejna próba przeniesienia gry 2d w rzucie izometrycznym w realia 3d, co jakoś mnie nie przekonuje, chociaż widać, że autorzy poszli po rozum do głowy i nie zrobili walki na zasadzie Tomb Raider, tylko dalej mamy celowanie i tury. Jednak ze screenow nie bije klimat Falloutowy (za dużo niebieskiego, za mało rdzy i śmieciowatości). Mam nadzieję, że autorzy mnei zaskoczą i okaże się, że sie mylę.
18-06-2007, 14:07
Guzeppe napisał(a):(za dużo niebieskiego, za mało rdzy i śmieciowatości).
a) artykuł był skanowany,
b) założę się, że część zdjęć robiona była ekranowi projektora, na którym wyświetlano to demo. Nigdzie indziej tych screenów w dobrej wersji nie ma.
Poza tym, rdza i śmieciowatość będą - poczytaj ten cały artykuł uważnie :)
18-06-2007, 17:03
悟
A ja mam pytanie, mam zamiar kupic se jakas gierke na PS2. Zagram w cos bardzo klimatycznego, posiadajacego spory ladunek akcji, niezla fabule, muzyke i grafike :)
Co polecacie?
http://allegro.pl/6005_gry.html?order=t&view=gtext jak komus sie chce niech przejzy ten link i pomoze wybrac :D
-- Laozi
25-06-2007, 13:20
Dużo pisze
Liczba postów: 527
Liczba wątków: 2
bez wahania: "Shadow of the colosuss" - nie pożałujesz.
unikaj "Metal gear solid 3", mocno przereklamowana gra
get ready for suprise...
25-06-2007, 13:59
悟
A cos bardziej wspolczesnego? Bez obrazy ale nienawidze mieczy, łuków i tego typu opcji :)
-- Laozi
25-06-2007, 14:20
Stały bywalec
Liczba postów: 3,030
Liczba wątków: 36
Shadow of Collosus jest jest świetną grą, ale zdecydowanie nie dla każdego, no i wymagającą czasami zaparcia i cierpliwości, po pierwsze, do poszukiwań kolejnych kolosów, po drugie, przy kombinowaniu jak ich ukatrupić, nie każdemu to przypadnie do gustu.
Ja mimo wszystko polecam ci grę, w której wykorzystuje się broń białą, czyli "God of War 2". Oprócz tego jednego elementu spełnia w 100% pozostałe cechy, jakich oczekujesz po zakupionej grze. Więcej o tym tytule napisałem tutaj:
http://forum-kmf.fc.pl/viewtopic.php?p=57336#57336
Jeżeli jednak upierasz się przy bardziej współczesnych tytułach, to albo postaw na bezmózga jatkę, czyli "Devil May Cry 3", ale ostrzegam, że w filmikach zachodzą różne mocno naciągane patenty, których konwencja może nie przypaść do gustu, albo sięgnij po nieco "dojrzalsze" tytuły skradankowe, które dają masę zabawy, o ile tylko nie wymagasz od gier wyżynania przeciwników liczonych w setkach. W takim przypadku masz do wyboru bardzo filmowego w konstrukcji fabularnej "Metal Gear Solid 3" albo stawiającego na większy realizm i hi-techowy sprzęt "Splinter Cell". W przypadku wybrania tej drugiej serii zdecydowanie najbardziej polecam "Chaos Theory".
25-06-2007, 15:21
|