02-05-2014, 20:21
|
Gry
|
|
Okami (HD). Tzn niby na kolejnych odkrywanych terenach postępuje się wedle pewnego schematu, ale ogółem miałem wrażenie całkiem miłej swobody i tego, że gra nie prowadzi mnie za rękę (w 2 czy 3 miejscach utknąłem :D).
Zacząłem grać w Resistance 2. Graficznie jest toto nierówne jak cholera - ma chyba najbrzydsze wnętrza od czasu... sam nie wiem. Half Life 2 wygląda lepiej, o wiele lepiej! Ale kontrasty są tu ogromne - bo wchodzę do jakiejś kwadratowej, żałośnie wykonanej windy rodem z 1999 roku (a konkretnie z SINa), aby wyjść z niej na jeden z najbardziej zakurwistych widoków w historii gier wideo.
Z tego: ![]() Tu: ![]() Ten rozstrzał jest... dziwny, zastanawiający, niezrozumiały. Pod względem grywalności - miodzio. Bronie świetne, zwłaszcza karabin z naprowadzającymi pociskami a la Zorg z Piątego elementu. Pod względem płynności akcji, jej tempa itp. przypomina mi starsze Medal of Honor, co jest bardzo dobrym skojarzeniem. No i jest fajny klimacik. Wstępna ocena: 8+. Może z tej okazji w końcu dokończę Resistance: Retribution na PSP, tym bardziej, że można jakoś połączyć te gry między konsolami. 20-05-2014, 20:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-05-2014, 20:42 przez military.)
No i Resistance 2 zaliczone. Ogólnie to tak 8+/10.
Zalety: - świetne bronie - fajne poziomy - super się strzela - klimacik s-f z lat 50. w paru poziomach Wady: - wygląda raczej koszmarnie, choć ma swoje momenty - o co tu w zasadzie chodziło? Fabuła beznadziejna i słabo podana. - beznadziejny design wnętrz obcych budowli - zero wyobraźni, po prostu generator randomowych obcych struktur - zbyt dużo czasu spędza się w tychże budowlach - gdybym nie miał pod ręką trójki, zakończenie by mnie doprowadziło do furii. Wrzuciłem już R3 i widzę, że błędy poprzedniczki naprawione, a skok jakościowy większy niż między U1 i U3. 25-05-2014, 17:42
Gra jest fantastyczna. Wprawdzie na moim laptopie zaciach mam średnio co minutę, ale i tak gram - niesamowity fun. Pierdzielę, inwestuje w PS3 w te wakacje.
25-05-2014, 21:53
Ale model jazdy, może oprócz motocyklu, jest fatalny (jak zwykle w sandboksach, które nie są GTA). Graficznie jest ok, a Chicago nawet robi wrażenie - takie jest moje zdanie po 2 godzinach wałęsania się bez celu.
25-05-2014, 22:32
Watch Dogs wygląda póki co, tak, jak się zapowiadało - jak gra Ubisoftu, która nie jest Far Cry 3.
28-05-2014, 00:37
Większość wygląda na czepialstwo, zwłaszcza przy tak dużej grze - takie bugi można wybaczyć, bo pojawiają się tylko wtedy, kiedy ich szukasz. Ale już tego zatrzymującego się pociągu nie potrafię zrozumieć - to nie bug, tylko dziwaczna decyzja dizajnerów.
28-05-2014, 09:05
Nawet jeśli to starannie wyselekcjonowane bugi, technologicznie (nie graficznie) ta gra jest zacofana. Sorry, ale wypuszczanie produktu zrobionego gorzej niż sześcioletnie (!) GTA IV (o GTA V nawet nie wspominam, bo byłoby to kopanie leżącego), pod hasłem rewolucyjnego next-genu, to po prostu wstyd i hańba.
28-05-2014, 15:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-05-2014, 16:00 przez Huntersky.)
Myślałem, że pecetowe Watch Dogs będzie graficznie wciągać bez popity wersje konsolowe. Poczekam na patche i fanowskie mody, wtedy się zaopatrzę w Pieski:D. Z filmiku z bugami nie podoba mi się model zniszczeń latarni (jak z jakiegoś starego dema technologicznego xd), wspomniane pociągi i brak śladów po strzelaniu w wodę. Za to dziwne AI, wywalanie pod planszę i spieprzona kolizja obiektów to już chyba domena sandboxów. :)
................ Nowy Battlefield, robiony przez ekipę od Dead Space'a - wygląda całkiem nieźle, takie Payback 2 na sterydach.
Red, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Aug 2012.
28-05-2014, 20:53 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-05-2014, 20:58 przez Red.) (28-05-2014, 09:05)military napisał(a): Większość wygląda na czepialstwo, zwłaszcza przy tak dużej grze - takie bugi można wybaczyć, bo pojawiają się tylko wtedy, kiedy ich szukasz. Ale już tego zatrzymującego się pociągu nie potrafię zrozumieć - to nie bug, tylko dziwaczna decyzja dizajnerów.Filmik wrzucilem jako bonus. Dla mnie giera wyglada jak polaczenie gier UbiSoftu, które mnie koszmarnie nudzą czyli nowych Splinter Celli oraz Assassins' Creed z grą nie-ubisoftu, która mnie koszmarnie nudzi czyli Sleeping Dogs. Zobaczyłem, wywaliłem, raczej nie wróce. 29-05-2014, 01:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-05-2014, 11:44 przez Gal Anonim.)
No ja tam za WD w ogóle zabierać się nie zamierzam, bo sandboksy to dla mnie generalnie rozwleczona nuda (poza rzadkimi wyjątkami, takimi jak Crackdown). Ale czy to wygląda nudniej niż GTA? To wyglada praktycznie tak samo jak GTA.:)
29-05-2014, 05:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-05-2014, 09:25 przez military.) (29-05-2014, 05:34)military napisał(a): Ale czy to wygląda nudniej niż GTA? To wyglada praktycznie tak samo jak GTA.:)Owszem, wygląda tak samo jak GTA, ale w GTA zawsze możesz liczyć na tony zajebistego humoru i bosko wyreżyserowane cut scenki, w Watch Dogs raczej tego ni ma. 29-05-2014, 10:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-05-2014, 10:17 przez simek.)
No ale nie oszukujmy się - siłą sandboksów jest jednak nie fabuła, a otoczenie i to, jak bardzo możesz w nim szaleć. Przynajmniej to moje kryterium - możliwość skakania na wysokość budynku i rzucania samochodami sprawia, że Crackdown jest dla mnie najlepszym sandboksem ever. Tymczasem cutscenki... w GTA4 mnie nudziły. Najfajniejsze było tam jeżdżenie po mieście z fajnym soundtrackiem. Jeśli w WD da się powodować jakieś chaotyczne sytuacje i ogólnie robić burdel, dla mnie może być nawet lepsze niż GTA. Ale zawiodłem się juz na tylu sandboksach, że nie sprawdzę.:)
29-05-2014, 10:44
Military, warto obadać Saints Row IV (Crackdown podniesione do kwadratu) i wrzucić tutaj opinię.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church
29-05-2014, 11:24
III to ulepszona II z jeszcze bardziej porytymi motywami (możliwość wcielenia się w muszlę klozetową) i całą masą kontentu - czołgi zwykłe, laserowe, czołgi 8-bitowe, V-TOLe, światłocykle, genialna customizacja postaci... specyficzny humor i na pewno dostarcza więcej zabawek niż GTA, mimo, że to nie jest ten sam poziom szlifu.
A Saint's Row IV to III plus supermoce. :) 29-05-2014, 12:00
Z poprzednimi Saint's Row ("dwójka" dobra, "trójka" średnia) głównie warto się zapoznać w celu poczucia nostalgicznej wycieczki, jaką twórcy urządzają w najnowszej części. Ale równie dobrze możesz obczaić jakieś filmiki na youtube (polecam), czy poczytać o postaciach. Jeśli zależy Ci głównie na rozwałce, to od razu wskakuj do "czwórki".
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church
29-05-2014, 12:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-05-2014, 12:07 przez Wawrzyniec.) |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 6 gości |

![[Obrazek: Resistance-2-small-0073.jpg]](http://portforward.com/games/walkthroughs/Resistance-2/Resistance-2-small-0073.jpg)
![[Obrazek: 571389-resistance-2-playstation-3-screen...utiful.jpg]](http://www.mobygames.com/images/shots/l/571389-resistance-2-playstation-3-screenshot-san-francisco-beautiful.jpg)

![[Obrazek: z16029119Q,Watch-Doge.jpg]](http://bi.gazeta.pl/im/bf/95/f4/z16029119Q,Watch-Doge.jpg)