![[Obrazek: f0e99a03bbdc68f85e1f47163c821fd1.jpg]](http://cdn.mos.cms.futurecdn.net/f0e99a03bbdc68f85e1f47163c821fd1.jpg)
29-12-2016, 21:43
|
Gry
|
|
Punch Club - mieszanka Rocky'ego, Batmana, Żółwi Ninja i Podziemnego Kręgu, a to wszystko okraszone oprawą godną miana "retro". Na początku myślałem, że to jakiś "symulator boksera", ale to tylko ułamek całego gameplaya bo gra ma w sobie fabułę (głupią ale śmiechową i ja ją kupuję). W skrócie, jako młody uliczny fighter szukamy morderców ojca, a trop zaprowadza nas do okolicy, w których rozgrywane są amatorskie, legalne i mniej legalne walki. Na Steamie kilka osób trafnie ujęło to co czuję po około 5 godzinach rozgrywki - Punch Club paradoksalnie jest bardzo złożony, ale w żadnym elemencie nie wybija się ponad przeciętność, a w pewnym - kluczowym - momencie staje się bardzo powtarzalnym clickfestem. Grindowanie umiejętności oraz powtarzanie tych samych czynności może wkurzać, ale i tak uważam że w tej grze drzemie niemały czad oraz potencjał.
![]()
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
29-12-2016, 21:43
Przy premierze zarzekali się, że to kanon, że mają błogosławieństwo Foxa itp., że naprawiają błędy trójki (to samo mówili, co Blomkamp), ale kiedy gra okazała sie niedorobionym niewypałem, jakos ucichli i chyba woleliby, żeby świat o niej zapomniał.:) Zresztą - Hicks wraca, ale musisz kupić DLC żeby sie dowiedzieć, jak przeżył, bo główna gra pomija to słowami (to dluga historia, nie teraz).:) Ja DLC kupiłem i w sumie nie żałuję, bo lepsze niż właściwa kampania. Choć fabularnie to taka nędza, że można doznać szoku - zwłaszcza widząc ostatnią cutscenkę, która wpisuje się w finał A3.
01-01-2017, 21:14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-01-2017, 21:14 przez military.)
Haha, ta limitowana edycja to jedyna edycja, jaka powstała - innych nie było. Chyba dlatego, że nie sprzedali nawet tej limitowanej. KAŻDY ma postacie z Aliens w multi.:) A DLC fabularne parę baksów kosztuje.
Mnie w sumie ACM nawet się podobało - durne to, ale strzelasz sobie w znanych sceneriach. W takiej cenie więcej mi do szczęścia nie trzeba. 01-01-2017, 21:37
Wracam po latach do serii Arkham, nadrabiając Origins. Czy to ja robie się zbyt stetryczały na wychowaną w internecie generację do której celowane są te gry, czy to Origins ma totalnie spierdolony interfejs, lub przynajmniej sposób w jaki oswaja z nim gracza (czy też raczej tego nie robi)? Odpalam grę myśląc, że ta powoli i sprawnie nauczy mnie jak być Gackiem, a tu kurva od samego poczatku takie zatrzęsienie ikon, napisów, infromacji, świeciących na niebiesko pierdolników na całym ekranie i user interfejsie, który do mnie krzyczy ze wszystkich stron. Gram już z półtorej godziny, ale nie czuje się tu swobodnie. Nie pamiętam, ale City i Asylum chyba gładziej w to wszystko wprowadzały, a przecież nie były prostsze mechanicznie.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.
10-01-2017, 04:47
Ja ostatnio grywam w Shadow Tactics i muszę przyznać, że już dawno gra mi nie dawała tyle satysfakcji. Tytuł jest opisywany jako następca Commandosa i faktycznie budzi takie skojarzenia - i tak samo wciąga, bo pamiętam, że za dzieciaka sporo czasu się potraciło na komandosów.
Nawet na normalnym poziomie dosyć wymagająca, ale i oferuje sporo swobody co do przebiegu misji. Do tego trzeba uwzględnić szereg czynników - pogodę, światło, przeszkody, patrole. Dobrze wykonane grupowe akcje dają dużo radochy. Oczywiście zdarzają się absurdy w zachowaniach przeciwników, jednak i tak widać, że to przemyślana produkcja. Do tego japoński dubbing i jest klimacik.
10-01-2017, 16:37
Czekaj, CZEKAJ!
Czy dobrze widzę, że pełen tytuł tej gry to: Life of Black Tiger: The Rage of Black Tiger? AAAHAHAA! Szykuje się dzieło na miarę Godzilli, choć prawdę mówiąc, za dzieciaka wymarzyła mi się taka gra i wciąż pamiętam, jak ją sobie wyobrażałem. 13-01-2017, 11:49
Ten power-punch z 1:05 po prostu wymiata, uśmiałem się po stokroć :)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
13-01-2017, 12:03
Znaczy może jakiegoś dowcipu nie skumałem ale to z tym lwem to jakiś tam dodatek do gry o nazwie Life. Biegasz sobie zającem czy innym lwem. Do obczajenia na byle jejach.pl.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 13-01-2017, 21:31
Najlepsze jest to, że z 18 lat temu, ludzie by się jarali takim trailerem :)
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.
13-01-2017, 22:16
No ja w ogole nie widze powodu do zdziwienia szczerze mowiac. Tj. chyba, ze to jakies AAA coś za 200 milionów. :) Bo wyglada jak indie gierka, jakich na PC jest pelno, wiec czemu na PS4 nie?
14-01-2017, 00:20
Bo jakość modeli jak PS1, otoczenie jak z PSP, a chodzi to w 15 klatkach na sekundę na PS4.
14-01-2017, 07:40
No tak, ale indie gry generalnie nie powalają grafiką, wiec nie widze powodu do takiej burzy, chyba że gra będzie kosztowała miliony. :) Troche mnie irytuje śmieszkowanie na całym świecie z tej gry, bo "łojeny, jaka grafika, taka słaba, że to chyba żart, a nie poważna gra dislajk" jakby to było najważniejsze w grach. Jakby to była kolejna część Kol of Djuti to okej, rozumiem, ale to jakas mała gra, która - nota bene - jest adaptacją gry z telefonów, na których zresztą dostępna jest za darmo. :)
14-01-2017, 09:27 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-01-2017, 09:28 przez Gal Anonim.) |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |