Gry
Chyba najsilniejsze E3 od wielu, wielu lat:

Red Dead Redemption 2
The Last of Us 2
Death Stranding
Cyberpunk 2077
TES VI?
Dying Light 2
Nowe Soulsy
Beyond Good and Evil 2

Odpowiedz
EA zapowiedziało "Star Wars: Fallen Order", gra od twórców Titanfalla pokaże się razem z IX Epizodem Sagi, historia dziać się będzie między III a IV Epizodem i opowie o jednym z Jedi którzy przetrwali pogrom.

Odpowiedz
Nie nazwałbym tego zapowiedzią.

Żadnego logo, żadnej grafiki koncepcyjnej, nic, tylko rzucone od niechcenia przez gostka w czapce z daszkiem dwa zdania na krzyż którym trzeba wierzyć na słowo. Nie mogli tego, bo ja wiem, napisać na twitterze zamiast pchać się z taką żenadą na E3? E3???!!!

KomEAdia.

Odpowiedz
EA to ogólnie błaźni sie z roku na rok.
Ale już niedługo Sony pokaze im jak się robi konfe.

Odpowiedz
Cyberpunk na 90%:

https://www.twitch.tv/xbox

Odpowiedz

Bethesda znowu się chwali, że świat będzie 4 razy większy niż w Falloucie 4. CZTERY razy. WTF, jak oni to chcą zapełnić jakąkolwiek treścią? Oczywiście u nich światy generują się przede wszystkim automatycznie (patrz. absurdalne rozmiary Dagerfalla). Naprawdę liczę na to, że oni kiedyś zrobią dobre RPG.

Odpowiedz
Bardzo mehowy ten zwiastun, niech się idą schować z tymi wszystkimi pierdami na jedno kopyto, tu się robi analizy klatek z trailera Cyberpunka :)

Odpowiedz
Zwiastun nowego Halo. Ta marka jako uniwersum, setting, fabuła, obecnie zupełnie mnie nie jara (a i gejmplejowo, nowe części nie były tak dopracowane jak za czasów gdy odpowiadało za nie Bungie), ale jeżeli nowej części uda się oddać uczucia, które towarzyszyły mi podczas przechodzenia ponadczasowej jedynki i jej wybornego remastera, to biorę to bez popity. A tak się wstępnie zapowiada. Zwiastun nie tylko zalatuje duchem jednyki, jest ładny i kameralny. Nie pokazano za dużo, ale z wypowiedzi devów, można odnieść wrażenie, że nie celują w masówkę jak ostatnie części, tylko chcą do tego podejść wolniej, na spokojnie i z powrotem do korzeni. Z ostrożnością jaram się.

Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
OH YEAH. Ogłosili w końcu sequel do ostatniego DOOMA. I do tego rozgrywa się na ziemi. Sam teaser raczej meh, ale tutaj sama informacja powstawania jest wystarczająca.

DOOM 2. Rage 2. Halo Infinite. Witchfire. Co to się porobiło? Az kilka nowych, dużych FPSów ogłoszonych tego samego roku, z których każdy daje podstawy by być do nich względnie optymistycznie nastawionym? Czy cofnęliśmy się w czasie?

Teaser sugeruje DOOMGUY miał mieć klasyczną zbroję.

[Obrazek: DfYCi0LVMAE0MlR.jpg]

Odpowiedz
No i mamy potwierdzenie The Elder Scrolls VI. Nie jest to jakieś wielkie zaskoczenie, bo wszyscy dopominają się o następce Skyrima już od baaaardzo dawna. Od premiery piątej odsłony minęło jedyne 7 lat, a na szóstkę poczekamy jeszcze kolejne kilka.

Odpowiedz
(11-06-2018, 02:45)Proteus napisał(a): Zwiastun nowego Halo. Ta marka jako uniwersum, setting, fabuła, obecnie zupełnie mnie nie jara (a i gejmplejowo, nowe części nie były tak dopracowane jak za czasów gdy odpowiadało za nie Bungie), ale jeżeli nowej części uda się oddać uczucia, które towarzyszyły mi podczas przechodzenia ponadczasowej jedynki i jej wybornego remastera, to biorę to bez popity.

To jeszcze sobie trochę poczekasz, to była tylko prezentacja silnika, do gry jeszcze daleko:

https://www.gamespot.com/articles/e3-2018s-halo-infinite-trailer-was-only-an-engine-/1100-6459632/

Ja nigdy nie grałem, ani w Halo, ani Gearsy, zawsze mi się te serie kojarzyły z takim amerykańskim piu-piu-piu.

Odpowiedz
Gearsy są akurat fajne (choć grałem tylko w jedynkę), głównie dzięki stylistyce i satysfakcjonującym strzelaninom oraz systemowi osłon z którego po tej grze zrzynali dokładnie wszyscy. TPP też w moim przypadku zrobiło swoje bo za FPSami nie przepadam.

W Halo nigdy nie grałem, ale ta seria zawsze odpychała mnie swoją stroną wizualną, pod względem czysto projektowym zawsze wydawało mi się to po prostu mierne i brzydkie, nie rozumiem też powodzenia postaci Master Chefa, dokładniej jego zbroi. Meh.

Doom mnie nigdy nie kręcił ani nigdy w żadnego nie grałem ale ten ostatni reboot wygląda tak, że absolutnie nie dziwi mnie że ma to swoich fanów. Teaser nowej części też niczego sobie.

Jak na razie w ogólnym rozrachunku tegoroczne E3 jest nieprawdopodobnie nudne i wtórne (kolejne Elder Scrolls? Na sam widok niektórych nagłówków mam ochotę zapaść w śpiączkę) i gdyby nie Cyberpunk 2077 nie byłoby o czym rozmawiać.

Odpowiedz
Doom 2 wygląda fajnie, choć brauje mi trochę sci-fi stylistyki. Przeniesienie piekła do metropolii to też banał, a gdyby tak zamienić ją na jakieś stare europejskie miasteczko z górami i zamkami?
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Wolfestein wygląda fajnie, ale brakuje mi trochę sci-fi stylistyki. Zabijanie nazistów w zamku w starym europejskim miasteczku to banał, a gdyby tak zamienić lokację na Marsa i otworzyć tam piekło? - ID software 1992

Doom 2 wygląda fajnie, choć brauje mi trochę sci-fi stylistyki. Przeniesienie piekła do metropolii to też banał, a gdyby tak zamienić ją na jakieś stare europejskie miasteczko z górami i zamkami? - Huntersky 2018
;)

Odpowiedz
Well, shit. Ale wtedy będzie bardziej Quake niż Wolfenstein. :)
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Co do Halo, mi też ta seria zawsze zalatywała tanim blockbusterem, a zbroja Master Chiefa wyglądała jak zapasowy kostium Power Rangersa.

Ale jedynka to ponadczasowy klasyk, który pomimo swojej prostoty, był w dniu premieru, nie tylko miażdzący gejmplejowo, ale też mega, mega klimatyczny, pobudzający wyobraznie w duchu prawdziwego science-ficition (nawet jeżeli opierał się na dość prostym i wcale nie oryginalnym koncepcie).

W czasach prehistorycznych, napisałem na forum tekst o tym dlaczego ta gra jest tak dobra.

Od tamtego czasu mam jako-taki sentyment do tej marki. Pozniejsze części, fabularnie, klimatycznie i stylistycznie, to już czysty blockbuster, bez tajemnicy i fascynacji jedynki i w dodatku pokazujące miałkość tego uniwersum na poziomie ogólnikowej fabuły i frakcji (a te ostatnie dwie częśći od 343, to już totalne Lego Bionicle), ale przynajmniej gejmplejowo dają radę. No i ich multiplayer był swego czasu legendarny.

A, no i jeszcze Halo Reach, jest całkiem zacne.

Odpowiedz
Cieszę się, że nie oglądałem Bethesdy, to było chyba jeszcze gorsze od EA :) Niestety, ale od pewnego czasu wszyscy boją się chyba pokazać jakąś nową, fajną markę, tak naprawdę jedynie Sony idzie do przodu.

Square Enix oczywiście będzie hypował Tomb Raidera który wygląda dokładnie tka jak każdy poprzedni (w ostatnią część nie dałem rady grać, nuuuda). Powinni też pokazać w końcu materiał z Avengers Project i to w sumie jedyne na co od nich czekam. Ubi pokaże Assasyna, jak Origins było świetne tak teraz ewidentnie będą chcieli dociągnąć całą trylogię na jednym schemacie, obawiam, że się dopóki nie zabiorą się za Japonie to te gry czeka raczej obojętność. Odyssey nawet nie próbuje udawać,że jest czymś więcej niż dużym DLC do Origins, sorry, opcje dialogowe to ciut za mało. Niewykluczone jednak, że zadbają o dobrą historię i da się w to grać. A cała reszta ich gier nie interesuje mnie nawet trochę.
Niby Rocksteady powinno coś w końcu pokazać, chociażby grę o Supermanie o której plotkuje sie od dawna, ostatnią dużą produkcję wydali z 3 lata temu i za cicho o nich.

Więc zostaje tylko Sony :) 4 fantastycznie zapowiadając się gry na wyłączność, pewnie jakieś nowe IP, niespodzianka w formie Bloodborne 2 i oby kolejny zwiastun Cyberpunka.

Odpowiedz
Redzi, to nie jedyny deweloper z dystansem do siebie i "czujący" gracza:

Odpowiedz
WTF Jade ?! Przecież to miał być prequel ???

Odpowiedz
Fuck, yeah! 

Ok, dostałem już co chciałem z tych targów - Cyberka i BG&E2 - mogę iść spać :P

Ps. No ewentualnie jeśli Nintendo pokaże nowego Metroida...
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości