Gry
https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=jNY7AEQ59-8&feature=emb_logo

Coraz bliżej :)
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Spore poruszenie w sieci po tym gameplayu nowego Baldura. Jedni czekają na kolejną nowoczesną turówkę od Lariana, inni krzyczą o bezczeszczeniu klasyka i braku odwołań. Dla mnie wygląda to na świetną grę, ale w sumie nie do końca rozumiem wzięcie tej marki. Wiadomo, że tytuł to mocny argument marketingowy, ale Larian wyrobił już sobie renomę DOSami i równie dobrze mogliby wejść w inne uniwersum. Szczególnie że wiedzieli, że ogólnie chcą dalej iść podobną drogą tylko rozwijać silnik. Teraz będą musieli się użerać z fanami, alergicznie reagującymi na każdą zmianę. Trochę to dziwne. Chyba że mają ciekawy plan na prowadzenia fabuły z tego świata.

Odpowiedz
Jeszcze w tym roku enhanced edition przygodówki "Blade Runner":
https://www.hollywoodreporter.com/heat-vision/classic-blade-runner-video-game-be-restored-consoles-steam-1283768
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.

Odpowiedz
(12-03-2020, 17:16)Dirk napisał(a): Jeszcze w tym roku enhanced edition przygodówki "Blade Runner":
https://www.hollywoodreporter.com/heat-vision/classic-blade-runner-video-game-be-restored-consoles-steam-1283768

Huh? To będzie ta sama wersja, która pojawiła się niedawno na GOGu?
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
I tak i nie.

Tak, bo to ta sama historia, a nie bo będzie ulepszona grafika i cutscenki.

Wprawdzie zaginął kod źródłowy, ale udało się go odzyskać za pomocą reverse engineering. Nie wiem tylko, czy będzie możliwość przełączania między nową wersją, a klasyczną na wzór na przykład Monkey Island.
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.

Odpowiedz
Jeśli prawdą okaże się, że poprawią oprawę jakościowo (modele sic!), to będzie brane nawet i na premierę. Niestety, giera się mocno postarzała graficznie, więc po cichu liczę na porządny lifting.
Grałem w nią tak dawno, że fabułę średnio kojarzę, a i tak nie ograłem wszystkich wariantów.
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Może zdobędę w końcu te brakujące statki w FTL. ;)

Odpowiedz
Doom Eternal już ograny przez niektórych. GmanLives wystawia recenzję, która jest delikatnie mówiąc...entuzjastyczna.

"Evolution of the genre"

Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
Szkoda, że nie wyjaśnił na czym ta ewolucja niby polega. Bo z jego recenzji wyłania się obraz "Doom 2016 tylko bardziej".
Z drugiej strony ta painkillerowa formuła zastosowana w poprzedniej części nigdy do mnie nie trafiała, więc może się nie znam.
Z trzeciej strony Gman stracił dla mnie wiarygodność gdy kręcił nosem na Ion Fury. Ion Fury to arcydzieło.
Zobaczymy, co powie Civvie11.

Odpowiedz
Wszystkie bossy z nowego Dooma. Ten ostatni jest... duży i trudny do pokonania, delikatnie rzecz ujmując :)

Odpowiedz
Jedyna rzecz jakiej się obawiam to nadmiaru elementów metroidvaniowych, już w poprzedniku ten element był w górnych rejonach mojej wytrzymałości na skakanie po platformach w pierwszej osobie.

Odpowiedz
Ponoć właśnie jest znacząco więcej skakania. Porównania z Metroid Prime też mówią za siebie.
Jak dla mnie okej, to nie czasy pierwszego HL gdy platformówkowanie w FPP przypominało masturbację papierem ściernym gruboziarnistym.

Odpowiedz
"Hey Nomad, you're still with us?"
Po czterech latach milczenia (!) odezwało się twitterowe konto "Crysisa"
[Obrazek: ff7a50c8c18d8b10med.jpg]

Odpowiedz
Będzie remaster? Tylko po co? Crysis do dzisiaj wygląda świetnie i ma bardzo dobry gameplay, a średniej historii to raczej nie zmienią bo wtedy nie będzie to remaster ;) 
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
"Crysis Remastered on PC, PlayStation 4, Xbox One, and – for the very first time on the Nintendo Switch Platform."
https://www.crysis.com/

Odpowiedz
Cd-Action się skończyło. Dawno nie kupowałem, bo merytorycznie nigdy nie były to wyżyny (co ponoć pogłębiło się w ostatnich latach), ale za dzieciaka miałem trochę tych gazetek (znaczy czasopism), więc jakiś tam sentyment jest (tym bardziej, że przez te wszystkie lata dali sporo dobrych gier).

Odpowiedz
Ważne, że Pixel wychodzi, bo to fajne pisemko na przyzwoitym poziomie. CD Action już dawno by padło, gdyby nie te płyty.

Odpowiedz
"Się skończyło" w sensie, że słabe jest, czy że już ogłosili koniec?

Ja czytałem przez ładnych parę lat, ojciec przynosił z kiosku z regularnością prenumeraty, miałem konkretną kolekcję tego, chyba od roku 1999. Gdzieś w okolicach 2007-8 przestałem czytać, to były czasy, gdy jeszcze w ogóle o konsolach nie pisali, a ostatnio to nawet się zdziwiłem w Empiku jak to zobaczyłem, bo obstawiałbym, że padli już dawno.

Odpowiedz
Właściciel wręczył im wypowiedzenia (redakcji), myślę że w związku z koronką. To niekoniecznie oznacza definitywny koniec, pewnie sprzedaż czasopism znacząco spadła, więc je wygaszają przynajmniej tymczasowo.

Odpowiedz
Ok, już doczytałem.
No cóż, sentyment mam spory, bo za gówniarza czytałem to od deski do deski, ale już gdy kończyłem przygodę z pismem, to czytanie czegoś takiego przestało być modne i potrzebne, więc i tak sukces, że pociągnęli tyle lat w jako takiej formie.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości