28-02-2020, 15:51
|
Gry
|
|
Spore poruszenie w sieci po tym gameplayu nowego Baldura. Jedni czekają na kolejną nowoczesną turówkę od Lariana, inni krzyczą o bezczeszczeniu klasyka i braku odwołań. Dla mnie wygląda to na świetną grę, ale w sumie nie do końca rozumiem wzięcie tej marki. Wiadomo, że tytuł to mocny argument marketingowy, ale Larian wyrobił już sobie renomę DOSami i równie dobrze mogliby wejść w inne uniwersum. Szczególnie że wiedzieli, że ogólnie chcą dalej iść podobną drogą tylko rozwijać silnik. Teraz będą musieli się użerać z fanami, alergicznie reagującymi na każdą zmianę. Trochę to dziwne. Chyba że mają ciekawy plan na prowadzenia fabuły z tego świata.
28-02-2020, 20:17 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-02-2020, 20:18 przez Salto.)
Jeszcze w tym roku enhanced edition przygodówki "Blade Runner":
https://www.hollywoodreporter.com/heat-vision/classic-blade-runner-video-game-be-restored-consoles-steam-1283768
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.
12-03-2020, 17:16 (12-03-2020, 17:16)Dirk napisał(a): Jeszcze w tym roku enhanced edition przygodówki "Blade Runner": Huh? To będzie ta sama wersja, która pojawiła się niedawno na GOGu? 12-03-2020, 17:54
I tak i nie.
Tak, bo to ta sama historia, a nie bo będzie ulepszona grafika i cutscenki. Wprawdzie zaginął kod źródłowy, ale udało się go odzyskać za pomocą reverse engineering. Nie wiem tylko, czy będzie możliwość przełączania między nową wersją, a klasyczną na wzór na przykład Monkey Island.
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.
12-03-2020, 18:30
Jeśli prawdą okaże się, że poprawią oprawę jakościowo (modele sic!), to będzie brane nawet i na premierę. Niestety, giera się mocno postarzała graficznie, więc po cichu liczę na porządny lifting.
Grałem w nią tak dawno, że fabułę średnio kojarzę, a i tak nie ograłem wszystkich wariantów. 12-03-2020, 18:51
Doom Eternal już ograny przez niektórych. GmanLives wystawia recenzję, która jest delikatnie mówiąc...entuzjastyczna.
"Evolution of the genre"
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.
17-03-2020, 20:23
Szkoda, że nie wyjaśnił na czym ta ewolucja niby polega. Bo z jego recenzji wyłania się obraz "Doom 2016 tylko bardziej".
Z drugiej strony ta painkillerowa formuła zastosowana w poprzedniej części nigdy do mnie nie trafiała, więc może się nie znam. Z trzeciej strony Gman stracił dla mnie wiarygodność gdy kręcił nosem na Ion Fury. Ion Fury to arcydzieło. Zobaczymy, co powie Civvie11. 17-03-2020, 21:35
Wszystkie bossy z nowego Dooma. Ten ostatni jest... duży i trudny do pokonania, delikatnie rzecz ujmując :)
19-03-2020, 12:12
Jedyna rzecz jakiej się obawiam to nadmiaru elementów metroidvaniowych, już w poprzedniku ten element był w górnych rejonach mojej wytrzymałości na skakanie po platformach w pierwszej osobie.
19-03-2020, 12:24
Ponoć właśnie jest znacząco więcej skakania. Porównania z Metroid Prime też mówią za siebie.
Jak dla mnie okej, to nie czasy pierwszego HL gdy platformówkowanie w FPP przypominało masturbację papierem ściernym gruboziarnistym. 19-03-2020, 16:42
Będzie remaster? Tylko po co? Crysis do dzisiaj wygląda świetnie i ma bardzo dobry gameplay, a średniej historii to raczej nie zmienią bo wtedy nie będzie to remaster ;)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
14-04-2020, 20:09
"Crysis Remastered on PC, PlayStation 4, Xbox One, and – for the very first time on the Nintendo Switch Platform."
https://www.crysis.com/ 16-04-2020, 20:38
Cd-Action się skończyło. Dawno nie kupowałem, bo merytorycznie nigdy nie były to wyżyny (co ponoć pogłębiło się w ostatnich latach), ale za dzieciaka miałem trochę tych gazetek (znaczy czasopism), więc jakiś tam sentyment jest (tym bardziej, że przez te wszystkie lata dali sporo dobrych gier).
27-04-2020, 15:20
Ważne, że Pixel wychodzi, bo to fajne pisemko na przyzwoitym poziomie. CD Action już dawno by padło, gdyby nie te płyty.
27-04-2020, 15:39
"Się skończyło" w sensie, że słabe jest, czy że już ogłosili koniec?
Ja czytałem przez ładnych parę lat, ojciec przynosił z kiosku z regularnością prenumeraty, miałem konkretną kolekcję tego, chyba od roku 1999. Gdzieś w okolicach 2007-8 przestałem czytać, to były czasy, gdy jeszcze w ogóle o konsolach nie pisali, a ostatnio to nawet się zdziwiłem w Empiku jak to zobaczyłem, bo obstawiałbym, że padli już dawno. 27-04-2020, 15:49
Właściciel wręczył im wypowiedzenia (redakcji), myślę że w związku z koronką. To niekoniecznie oznacza definitywny koniec, pewnie sprzedaż czasopism znacząco spadła, więc je wygaszają przynajmniej tymczasowo.
27-04-2020, 15:59 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |

![[Obrazek: ff7a50c8c18d8b10med.jpg]](https://images92.fotosik.pl/348/ff7a50c8c18d8b10med.jpg)