Gry
Czy jakiś pecetowiec chce trzydniowy dostęp do Team Fortress 2? ;) Bo właśnie Steam mi powiedział, że mogę dać 1 znajomemu guest passa i nie mam komu dać, kto by albo już nie miał, albo w ogóle był zainteresowany ;) Ktoś chce wypróbować?
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie

Odpowiedz
Jeszcze slowo o grach o kosmitach: prawdopodobnie poplacze sie ze szczescia kiedy wreszcie wyjdzie Aliens: Colonial Marines. :) Ustalono juz date premiery? Ta gra nawet nie ma oficjalnej strony, tak samo zreszta jak Aliens RPG...

Odpowiedz
Wow!

http://polygamia.pl/gc08-pierwsze-wrazenia-alpha-protocol

W moim odczuciu zapowiada się conajmniej ciekawa gierka. I Mierzwiaka nie będzie wkurzało, że jak strzela to nie trafia. ;)

Odpowiedz
Już wiadomo, że 5 września odbędzie się premiera drugiej części najlepszego FPSa wszech czasów. Już niedługo będzie można pograć w Stalkera Clear Sky który jest prequelem Shadow of Chernobyl. Już nie mogę się doczekać. Czy ktoś oprócz mnie zamówił już Clear Sky w przedsprzedaży??
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
http://www.wayofthepixel.net/pixelation/index.php?topic=5016.0

Niektóre "de-maki" urocze :)
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie

Odpowiedz
http://www.gry-online.pl/s022.asp?ID=5059 - Batman zapowiada się przednio.

Odpowiedz
Cytat:Krótkie pytanie: znacie jakies strzelanki (FPP najlepiej), w ktorych strzela sie do najezdzcow z kosmosu?

"Prey" na przykład, choć tam tak naprawdę to zostajemy przez nich porwani do siebie, ale strzela się do ufoków, do tego sporo ciekawych patentów (głównie zabawa z grawitacją i perspektywą - niezły schiz!). No i początek jest absolutnie genialny, z "Don't fear the Reaper" w tle.

Odpowiedz
Ktoś już gra w najnowszego Stalkera?? Gra prześwietna. Ten sam genialny i niezapomniany klimat i grywalność. Więcej napiszę jak przejdę grę. Ale jak na razie jest przecudna. Ale dodam że jest trochę trudna.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Ja tez tak z początku myslałem, klimat faktycznie powala, niestety mój zachwyt powoli mija. Gra maksymalnie zabugowana i frustrująca, do tego hiper inteligencja wrogów. Nie rozumiem tego, skoro mozna bez problemu zrobić tak złożoną grę jak dajmy na to Deus Ex, dlaczego gra która w gruncie rzeczy jest prosciutkim FPS ze śladowymi elementami RPG jest programistycznym bublem ? Większosc błędów z jedynki występuje tez tutaj...na dobra sprawe sa chyba tylko trzy nowe poziomy -większosc czasu i tak pałętamy sie po lokacjach z SoC...Może faktycznie coś w tym jest ze w Stalkerze liczy sie tylko klimat bo grać normalnie sie w niego chyba nie da...
You Are What You Watch

Odpowiedz
Od jakiegoś czasu jest dostępne kilka nowy gameplapyów z Fallouta 3. Prezentują się całkiem spoko.

http://gamecorner.pl/gamecorner/10,86651,5652755,Fallout_3___Ucieczka_ze_Schronu_101.html

Odpowiedz
Kurcze, nie dosc ze nie moge sie doczekac F3, to jeszcze zobaczylem ponizszy filmik:

http://uk.xbox360.ign.com/dor/objects/14226061/far-cry-2-/videos/FC2_immersion_090208.html;jsessionid=5e4pbcfs1fpj8

I szczeka mi opadla, przebila podloge i wyladowala u sasiada w owsiance. Do tej pory nie zmeczylem FarCry:IP ze wzgledu na kosmiczny poziom trudnosci, ale FC2 wyglada jak cos, co po prostu trzeba zobaczyc i przezyc.

A poza tym...

Alien Syndrome (PSP) - fajowy i relaksujacy klon Diablo, tyle ze na statku kosmicznym. Nieskomplikowana, latwa rozgrywka, w ktorej przeszkadzaja tylko malutkie bugi, np. nic nie miga, kiedy wskaznik energii jest niebezpiecznie nisko, wiec w ogniu walki mozna sie zagapic i umrzec, bo zapomnialo sie uzyc apteczki. Ogolnie gra wykonana niemal idealnie jak na tego typu produkcje; albo sie hack n slashe lubi, albo nie. Jesli sie lubi - pewnie sie spodoba. Ocena: 8\10

Odpowiedz
W połowie filmiku byłem pewien, że zostanie spuentowany tekstem "jedynym ograniczeniem jest twoja wyobraźnia" i co? No i był. Sorry za spoiler ;)

A tak na serio, to o ile tylko będzie potem można swobodnie grać na takich mapach online z innymi (a zdziwiłbym się, gdyby nie można było) to ma to ogromny potencjał niezliczonych godzin zabawy w ten tytuł. Szkoda, że ja już nie gram w FPP... no ale może się z nimi przeproszę...tylko że najpierw wypadałoby sprawić sobie w końcu jakiegoś current gena... :)

Odpowiedz
Na ign jest filmik pokazujacy mozliwosci edytora map do multi - masakra, edytor z Flashpointa sie chowa.

Odpowiedz
Od początku wierzyłem, że F3 w wykonaniu FPP ma szanse nie tylko być dobry, ale nawet przebić klimatem poprzedników. Każdy kolejny filmik mnie utwierdza w tym przekonaniu, ale na finalny werdykt poczekam do premiery.

Co do FC2, to czekam na tą gre z pewnymi obawami, głównie dotyczącymi dwóch rzeczy. Pierwszą jest opatrywanie ran - pomysł świetny, ale boję się o wykonanie. Mianowicie czuję, że to będzie coś pośrednie pomiędzy realizmem, a jego brakiem - np. wyciągamy pręt z nogi, naklejamy plaster, wstrzykujemy se jakiś środek i jest git. Zbyt nieprzekonywujące może to być po prostu. A druga sprawa to niszczenie się broni wraz z upływem czasu, pomysł sam w sobie, jak powyższy - super. Ale znowu, chciałbym żeby skoro bronie się niszczą, była możliwość ich czyszczenia lub robienia czegoś co przedłużałoby ich żywot, a nawet stosowane systematycznie, praktycznie zapobiegało ich niszczeniu.
To się wydają błahostki, ale są to rzeczy z którymi będziemy mieli do czynienia przez całą gre, od początku do końca, więc mogą cholernie psuć zabawę...
I want to belive.

Odpowiedz
Opatrywanie ran bedzie pewnie wygladac jak w Call of Cthulhu - czyli na poczatku fajne, bo rzadkie, a wiec realistyczne, a kiedy akcja przyspiesza robi sie glupawo, bo co chwile nastawiasz sobie zlamana noge. Choc w FC2 animacja nastawiania reki robi wrazenie.

Co zas co niszczenia sie broni - jesli bedzie jak w Call of Juarez, bedzie ok. Tam nie ma problemu z wymiana zuzytego rewolweru - po prostu bierzesz jeden od najblizszego trupa. :) Choc w FC2 moze byc taki problem, ze o ile uwierze w szybko zuzywajace sie colty z dzikiego zachodu, to nie uwierze w koniecznosc wymiany nowoczesnego pistoletu po wystrzelaniu pieciu magazynkow. Zobaczymy.

Odpowiedz
Odnośnie Far Cry2, to z tym leczeniem ran to racja- w jednym filmiku widać jak koleś nastawia złamaną rekę (nie wybitą, a złamaną), później macha dłonią i wszystko ok. Typ albo jedzie na morfinie, albo ma upośledzony układ nerwowy i nic nie czuje.
Poza tym grafika wgniata w fotel i chętnie bym w to zagrał, ale jestem za pazerny żeby sobie kupić sprzęt, który by to uciągnął (poza tym granie uzależnia strasznie szybko i nie wiem jakby wyglądąło zaliczenie na studiach ;P). Eksplozje (te duże) są niesamowite- latające wszędzie odłamki, luźne kartki papieru, kurz i pył; po prsotu coś niesamowitego. Jak dotąd imho najlepsze ekslpozje były w Battlefield: Bad Company, ale widać Far Cry zdetronizuje aktualnego króla.

Odpowiedz
Nie wiem jakiego masz kompa, ale z tego co pamiętam to FC2 ma mieć raczej rozsądne wymagania.

Odpowiedz
Dodatkowo w FC2 dochodzi problem przestrzeni i znalezienia trupa :P

Rozsądne bedą potrzebne pewnie do samego uruchomienia...

Jeśli kochasz filmy, książki i gry na raz, to zaliczenia na studiach są ciężkie, a nawet bardzo, wierz mi :D :P
I want to belive.

Odpowiedz
Wymagania minimalne: Procesor: Pentium 4 3.2 Ghz, Pentium D 2.66 Ghz, AMD Athlon 64 3500 lub lepszy, Grafika: NVIDIAÂŽ 6800, ATIÂŽX1650 lub lepsza, Shader Model 3, 256 MB Pamięć: 1GB Napęd: DVD-ROM

Wymagania zalecane: Procesor: IntelÂŽ Core 2 Duo Family, AMDÂŽ64 X2 5200+, AMDÂŽ Phenom lub lepszy Grafika: NVIDIAÂŽ 8600 GTS lub lepsza, ATIÂŽX1900 lub lepsza, 512 MB Pamięć: 2 GB Dźwięk: karta dźwiękowa 5.1 Napęd: DVD-ROM

Nie jest to wcale taki kosmos. Zaskakuje mała ilość potrzebnego ramu zważywszy na otwartą przestrzeń.

Odpowiedz
Crysis mi ładnie chodził więc i to pójdzie.

Bardziej martwią mnie wymagania pecetowego GTAIV, niestety Rockstar niezbyt dobrze optymalizuje gry. Pocieszam się jedynie tym że skoro X360 pociągnął GTA, dlaczego miałby nie zrobić tego mój komputer który dobrze radził sobie z innymi grami dostępnymi na tę konsolę?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości