Stały bywalec
Liczba postów: 10,643
Liczba wątków: 5
Jezus Maria Chrystus, ale gówno:
https://www.youtube.com/watch?v=yBUckLZ5QRk&source_ve_path=MjM4NTE&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fwww.ppe.pl%2F
Marzył mi się ten remake, ale kierwa nie tak. To już fani robili dużo lepiej wyglądające rzeczy jak te poniżej:
To jest po prostu brzydkie i nie ma klimatu oryginału :/
26-08-2026, 00:02
Stały bywalec
Liczba postów: 1,407
Liczba wątków: 1
Ciekawe kiedy Ubisoft zacznie usuwać oryginalną wersję ze sklepów, aby zmusić wszystkich na przerzucenie się na nową i jedyną słuszną wersję. Mam trójkę na płytach, ale chyba niebawem zakupie wersję GOGową zanim zniknie.
26-08-2026, 00:13
Stały bywalec
Jeszcze tam jest w ogóle pełno ewidentnego AI slopu, ta graficzka na końcu to jest IMO na 99% AI. Jebany Ubisoft, niech to raczysko w końcu padnie...
26-08-2026, 00:16
Agent Putina
Liczba postów: 4,532
Liczba wątków: 23
Motyla noga, ruski remake King's Bounty sprzed 18 lat wygląda 10x lepiej.
26-08-2026, 00:24
Stały bywalec
Pojawiła się 9-minutowa prezentacja rimejku "Heroes of Might and Magic III".
Po tym filmie jestem nieco bardziej przekonany. Wizualnej wygląda dla mnie czytelniej niż Olden Era, gdzie wszystko mi się ze sobą zlewa.
I tak pewnie nieprędko w to zagram. Z reguły nie interesują mnie rimejki.
26-08-2026, 15:24
Stały bywalec
Zaczyna się karawana kłamstw:
Swoją drogą robisz grafikę promocyjną, która jest wszędzie i promując grę nazywasz ją "bad". L O L.
Co najmniej miniatury stworzeń to stuprocentowo AI, więc chuj im w dupke. Swoją drogą grę podobno robią w 100% Chińczyki, więc tym śmieszniej wyglądają te wywiady, gdzie ich nawet nie widać.
26-08-2026, 18:44
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-08-2026, 18:46 przez Albertino.)
Stały bywalec
Fragmenty przerywników filmowych pokazane w materiałach promocyjnych też trochę sprawiają wrażenie wygenerowanych za pomocą sztucznej inteligencji.
26-08-2026, 19:32
Stały bywalec
Liczba postów: 2,215
Liczba wątków: 15
NIe wiem gdzie wrzucić:
Filmik o Red Alert 2 w wykonaniu AI. Jak dla mnie, total odlot - nie tylko dobrze to wygląda, ale jest też fajnie wyreżyserowane z kompletnie odjechaną końcówką.
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”
01-09-2026, 08:35
PapaBoomer
Liczba postów: 13,301
Blood of Dawnwalkers bardzo dobre recenzje dostaje, nikogo?
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
01-09-2026, 20:04
Stały bywalec
Liczba postów: 2,745
Liczba wątków: 0
Wampiry, Karpaty, ja mam już weekend zarezerwowany.
01-09-2026, 20:56
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,987
Liczba wątków: 30
nawet zjebany IGN dał 9?
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
01-09-2026, 22:19
Stały bywalec
Liczba postów: 10,159
Liczba wątków: 33
Nvidia wbija na rynek procesorów chociaż wczesne testy mówią, że ma być słabszy od Apple M5 Pro
https://ithardware.pl/aktualnosci/nvidia_ujawnia_szczegoly_rtx_spark_data_premiery-53755.html
04-09-2026, 21:10
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,987
Liczba wątków: 30
(20-01-2013, 15:43)military napisał(a): Saboteur - miało być pięknie: sandbox/skradanka w okupowanym Paryżu. Niestety to gra niedorobiona jak gust filmowy Danusa.:) A może nie tyle niedorobiona, co zwyczajnie chybiona koncepcyjnie.
Zacznę od plusów: jest fajny klimat, który tworzy czarno-biała grafika w terenach, hmm, bardziej okupowanych od reszty.
Minusy: to najgorszy sandbox z możliwych: dwuminutowe misje, do których trzeba dojeżdżać przez pięć minut. Nuda jak sukinkot; żeby uruchomić misję, popieprzam na koniec miasta, oglądam króciutki filmik i popieprzam na inny koniec miasta. Dwie minuty zabawy i znowu trzeba dojeżdżać. Emocji nie ma w tym żadnych, bo to okupacja bardzo, hm, niskobudżetowa: można przejechać przez pięć przecznic i nie zobaczyć ani jednego naziola. A nawet jak go zobaczysz, to nic się nie dzieje - trzeba mu dopiero rozkwasić nos żeby się tobą zainteresował. Przed (nielicznymi) okupantami ucieka się łatwiej niż przed policją w GTA. Możesz w samochodzie masakrować przechodniów - ale to nikogo nie rusza. Dopóki nie zaczniesz otwartej rozróby w towarzystwie co najmniej dwóch Niemców, nic się nie dzieje. NIC.
A już możliwość skradania się czy łażenia w przebraniu to, że tak powiem, skandal. W praktyce polega to na tym, że na minimapie masz swój "zasięg bezpieczeństwa" i musisz manewrować tak, żeby żadna czerwona kropka (Niemiec) nie wszedł w ten zasięg. Gra polega więc na lampieniu się w malutką minimapę; reszta ekranu jest w tym momencie bezużyteczna.
To mogła być wielka gra, ale błędy koncepcyjne sprawiły, że to prawdopodobnie najnudniejszy tytuł, z jakim zetknąłem się w tej generacji konsol. Miał fajne zawiązanie fabuły, ale potem stanął w miejscu. Mechaniczne przechodzenie kolejnych krótkich i nudnych misji po prostu usypia. Przykro mi bardzo, ale 1/10 - ani krzty zabawy w tej "grze".
![[Obrazek: 960464-the_saboteur_06.jpg]](http://media.giantbomb.com/uploads/0/30/960464-the_saboteur_06.jpg)
Palenie fajek jest ciekawsze niż zabawa w Saboteura.:)
BTW: jak ktoś jest zainteresowany tym tytułem, mogę się wymienić za coś innego na X360.:)
Odkryłem to ostatnio. Na razie jest bardzo dobrze. Oprócz... zjebanych zapisów gry :)
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
06-09-2026, 16:18
PapaBoomer
Zagrałem w The Blood of Dawnwalker, w obecnym stanie psychicznym nic mi nie sprawia przyjemności, ale mogę powiedzieć, że gra wchodzi szybko, kilka kliknięć, okno gry, włączamy, bardzo krótkie i treściwe wprowadzenie w świat, bohaterów, przyjemnie i gramy, nienawidzę gdy początki gry to niekończące się cutscenki i lore dump, muszę pochwalić.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
10-09-2026, 05:29
Stały bywalec
Liczba postów: 2,745
Dawnwalker bardzo dobry, trochę drewna z Gothica, a trochę to, czego można się było spodziewać, więc taki Wiedźmin 3 z wampirami, a że lubie W3 i wampiry...
Fajny klimat bo wampy wjechały, zabity kniazia, opanowały kotlinę i wszyscy są trochę zesrani, bo traktują ludzi jak bydło, ale tak po gospodarsku. Czasem kogoś odjebią jak osłabia stado, zbeszczeszczą kościół i powieszą gobelin z ludźmi ponabijanymi na pale...
No ale poza tym to nie gwałcą, obniżyli podatki, znieśli dziesięcinę, no... żyje się nienajgorzej. Jak oddajesz bez gadania kwartę krwi miesięcznie i idziesz po linii partii to i awansować można :)
Gram sobie powoli i sporo jeszcze przede mną, ale na razie questy są bardzo dobre, choć zdarzają się takie sobie. Wątek Ambrusa to było złoto. Zarówno sama historia, konstrukcja questa, to jak pogrywał ze mną i moimi emocjami/oczekiwaniami i to jak mnie "nagrodził" za takie a nie inne decyzje.
Dobrze, że można "psuć" grę. Vlada wypiłem na samym początku, bo walkę przed rozmową skończyłem z minimalnym zdrowiem i Cohen poddał sie rządzy krwi (od razu po tej akcji postanowiłem nie korzystać z sejwów po niefortunnych wydarzeniach i to była bardzo dobra decyzja), quest z tą krową z oberży skończyłem w jakies 3 minuty, a okazuje sie że tam było sporo opcji, ale poprowadziłem rozmowę tak, a nie inaczej. Ważna postać zginęła, bo zostawiłem ja na chwilę w krypcie i nie wybiłem wszystkich stworów jak prosiła. No, podoba się. Z minusów, widać, że zespół nie opanował jeszcze silnika, więc wymagania wysokie w stosunku do jakości grafiki (brzydko nie jest), no i kursy trochę błędów do naprawienia i mechanik do doszlifowania. Jest co poprawiać do drugiej części.
12-09-2026, 14:15
PapaBoomer
Ja nie mogę narzekać na grafikę, dwuletni readon, 60fps, bez bugów, bez zacinania.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
12-09-2026, 15:02
Stały bywalec
A jak się gra z "limitem czasowym"? Czuć trochę presję? Czytałem, że wielu graczom to się nie spodobało i ktoś stworzył modyfikację, która ten limit znacznie wydłuża albo likwiduje. Czyli nie spodobała im się jedna z kluczowych mechanik gry. Mięczaki.
12-09-2026, 17:54
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-09-2026, 17:57 przez Żółte Krzesło.)
Dużo pisze
Liczba postów: 282
Bardziej czuć konsekwencje decyzji "co teraz zrobić", niż presję i stres. Czy iść zrobić quest, czy zlevelować postać? Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zrobić większość wątku głównego i dawkować sobie resztę czasu już na spokojnie. Jestem przy końcówce, zostało mi 6 pełnych dni, a mam zrobione większość side questów fabularnych (tak mi się przynajmniej wydaje), trochę wyczyszczonej mapy i wydane większość talentów. Także nie jest tak, że jak sobie pobiegasz po mapie przez 2 dni, to nagle przegrałeś grę i musisz zaczynać od nowa. Gra ma kilka ścieżek do różnych finałów, więc nic nie stoi na przeszkodzie olać te, które Cię nie interesują i spędzić te 1-2 dni na innych aktywnościach.
Zdjęcie tego limitu jest bez sensu, ale patrząc po ilości opcji pokazywania gdzie iść w liniowej grze (Wolverine), to dzisiejsi gracze to smutne pokolenie...
Jak na debiut jest to naprawdę świetna gra, a pod kątem walki, fabuły i questów spokojnie zjada takiego Wiedźmina 3.
I want to belive.
12-09-2026, 19:11
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-09-2026, 19:22 przez Gladius.)
Agent Putina
Liczba postów: 4,532
Liczba wątków: 23
Gladius napisał(a):ale patrząc po ilości opcji pokazywania gdzie iść w liniowej grze (Wolverine), to dzisiejsi gracze to smutne pokolenie...
Tak trochę off topic, właśnie się dowiedziałem że za scenariusz do Sony Wolverine odpowiada Walt Williams. Gość kiedyś napisał moją najukochańszą grę, a teraz opowiada w wywiadach że Logan i Victor to dwa pedały w szafie.
Czekam jak wyjdzie to całe Rise of Hydra i okaże się że Amy Hennig przez cały scenariusz ssie czarnego fiuta Pantery.
12-09-2026, 22:51
Dużo pisze
Liczba postów: 282
Taa, nie wiem, czy da się niżej upaść od niego... Amy za to przydałoby się odkupienie, po tym jak potraktował ją Naughty Dog i chciałbym, żeby ta gierka Marvela tym była. Nie wierzę, niestety, żeby w dzisiejszych czasach to się udało...
I want to belive.
13-09-2026, 11:55
|