Gry - pytania, dyskusje, popierdółki
A skąd masz informacje o tym, jak do tego wszystkiego doszło?:)

Odpowiedz
To moze zdecydujmy, gdzie jest rozmowa, bo gadalismy tez w grach o tym.

Moj stary post:

(27-10-2014, 15:59)rogaluz napisał(a): http://gamezilla.komputerswiat.pl/newsy/2014/43/waldemar-pegaz-nowak-zegna-sie-z-secret-service-i-zabiera-ze-soba-prawa-do-marki

10/10
No i sprawa Secret Service wróciła. Secret Service is no more... Ale będzie istniał pod inną nazwą. W komentarzach miliard ton hejtu, poniekąd go rozumiem, ale nie do końca. Rozumiem, gdyby teraz zaczeto wydawac nowe pismo z zupelnie nowymi ludźmi i nie zostalby nikt ze starego SS, ale skoro to będzie ta sama ekipa bez jednej osoby, z nowa nazwa, ale w tym samym stylu to o co halo? Czy jakby sytuacja była odwrotna i zostalaby nazwa, ale caly sklad by sie zmienil poza Pegazem to by sie ludzie nie wkurzali? WTF? Nie kumam ludzi.

https://www.facebook.com/secretservicemagazine/posts/1513786525559650

I moja aktualizacja:

Ale widze, ze sprawa jest grubsza. Zniknąl nie tylko post o zmianach w Sikret Serwis, ale CALY fanpejdż wyleciał w kosmos. WTF?

Bezcelowy napisał(a):Pixel (albo inne pismo pretendujące do miana "polskiego Retro Gamera") miał być od początku, ale głupi Łapusz pochwalił się pazernemu Pegazowi i wyszło, jak wyszło.
Czyli jednak to prawda? To ta sama ekipa? To teraz rozumiem wkurf. Bo Pixel wychodzi w styczniu bodajże, czyli tak jak "nowy Sikret" miał. Wiec jasne jest, ze rzeczywiscie to przekret i tylko chec dodatkowej promocji. Teraz sie nie dziwie.

Odpowiedz
Ta sama, lub w nieznacznie zmienionym składzie ma być ekipa z Pixela. Na razie przekaz jest niejednoznaczny, bo Łapusz mówi, że na bank będą ci sami, a Mańkowski jest trochę jakby bardziej powściągliwy w deklaracjach, i mówi, że taka sama, lub w nieznacznie zmienionym składzie. Natomiast dodatkowego niesmaku dodaje fakt, że domena dla magazynu Pixel i fejsbukowy fanpejdż został założony już gdzieś w okolicach października, jeszcze przed ukazaniem się drugiego i ostatniego numeru wskrzeszonego SS.

Pixel ma być miesięcznikiem, bakerzy mają dostać jeden dodatkowy numer gratis, ale z tego, co udało mi się wyczytać między wierszami, to nie powiedziano, że będzie to pismo papierowe. Ma być wydane za to w nowym formacie magazynowym, multimedialnym, zgodnym z współczesnymi standardami wydawania prasy elektronicznej.

A'propos - jeśli jeszcze nie słyszeliście, a chcielibyście dobre pisemko za darmo, którego zawartość i obszerność kosi wszystko, co jest dostępne na polskim rynku (choć poziom artykułów bywa nierówny), to polecam. Bogate w treść, ciekawą publicystykę, atrakcyjne graficznie i nowoczesne pod względem formy (czyta się dobrze zarówno na tablecie, jak i komórce - każda strona może zostać w locie przeformatowana, tak by się wygodnie czytało na czymkolwiek).

http://www.gamermag.pl/
https://the-twilight-area.com/ - strona poświęcona serialowi "The Twilight Zone"
http://www.strefamrokupodcast.pl/ - podcast o "Strefie Mroku"
https://readersinitiative.podbean.com/ - podcast o literaturze wszech treści

Odpowiedz
Jestem tą gazetką rozczarowany tak jak tylko się da. Pierwszy numer sprzedałem na allegro, drugiego już nie kupiłem. Pierwszy miał niecałe sto stron, drugi już 82 (za tę samą cenę), w następnym pewnie ubyłoby kolejnych. W ogóle nie ma pomysłu na to pismo, nie mówiąc już o niskiej jakości zawartości - nie wróżę mu długiej kariery, tym bardziej, że zniknie główny wabik, czyli "Secret Service" na okładce :P.

Najbardziej jednak razi w tym wszystkim jawna nieszczerość ze strony przedstawicieli pisma - od dawna wiedzieli jak sprawy się mają, ale ukrywali sytuację przed czytelnikami. Na pytania "podejrzewających coś" czytelników od miesiąca na FB nie odpowiadali. Gdybym wyłożył przed paroma miesiącami kasę na wskrzeszenie SS, to miałbym pełne prawo, aby czuć się teraz oszukanym. Na szczęście nie byłem na tyle naiwny :)

Odpowiedz
Grał ktoś w "Shadow of Mordor" na PS3? Mam na kompie, ale chyba przez te parę lat totalnie znienawidziłem granie na piecu, bo totalnie nie chce mi się dalej w nią brnąć (podobnie w "Wiedźmina 2" i "Stick of Truth"). Nie dlatego, że jest słaba - wręcz przeciwnie. Po prostu na konsoli wygodniej. A że nie mam PS4, zastanawiam się, czy wersja na stare generacje daje radę. Od razu zaznaczam, że leję na grafikę :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Okroili wersję na poprzednie generacje w najfajniejszym aspekcie gry, czyli systemie 'nemesis' i za to głównie wersje na PS3 i X360 zbierają srogie baty, kiedy wersje na PC i nowe konsole wychwala się pod niebiosa Valinoru: http://www.gamespot.com/articles/one-of-shadow-of-mordor-s-most-ambitious-features-scaled-back-for-xbox-360-ps3/1100-6417861/
https://the-twilight-area.com/ - strona poświęcona serialowi "The Twilight Zone"
http://www.strefamrokupodcast.pl/ - podcast o "Strefie Mroku"
https://readersinitiative.podbean.com/ - podcast o literaturze wszech treści

Odpowiedz
(20-01-2015, 00:44)Hitch napisał(a): Grał ktoś w "Shadow of Mordor" na PS3? Mam na kompie, ale chyba przez te parę lat totalnie znienawidziłem granie na piecu, bo totalnie nie chce mi się dalej w nią brnąć (podobnie w "Wiedźmina 2" i "Stick of Truth"). Nie dlatego, że jest słaba - wręcz przeciwnie. Po prostu na konsoli wygodniej. A że nie mam PS4, zastanawiam się, czy wersja na stare generacje daje radę. Od razu zaznaczam, że leję na grafikę :)
olej, bo to totalny niewypal. pomijajac okrojony system nemesis i marna grafike (jak na mozliwosci ps3 rzecz jasna), gra kompletnie lezy pod wzgledem optymalizacji. chcesz wejsc do menu - czekaj az sie doczyta, chcesz aktywowac nowe skille na drzewku umiejetnosci - czekaj az sie doczyta, chcesz sprawdzic mape - czekaj az sie doczyta. mozna sie k***icy nabawic. zlecili zrobienie portu jakiemus ulomnemu studiu i takie sa tego efekty. lepiej grac na kompie albo zagrac za jakis czas na nowych konsolach, jak sie juz czlowiek ktorejs dorobi, anizeli denerwowac przy tym potworku i tracic wiekszosc funu, jaka ta gra normalnie oferuje.

w przypadku wiekszosci tytulow cross-genowych roznice sa na dobra sprawe jedynie w oprawie i mozna spokojnie grac na starszych konsolach. z shadow of mordor jest inaczej, na ps3 to zupelnie inna gra, duzo gorsza.

Odpowiedz
Pograłem trochę na PC i szczerze mówiąc, nie wiem o co tyle szumu z tym Nemesis. Po gejmplejach wersji PS3 na Tubie stwierdzam, że jego forma mi w zupełności wystarczy, a i nie płakałbym, gdyby wywalili to kompletnie. Najbardziej te loadingi mnie nurtują. Ponoć jakieś patche wyszły, co to naprawiają, ale nigdzie nie mogę znaleźć potwierdzenia.
--
Laozi

Odpowiedz
(20-01-2015, 20:45)Hitch napisał(a): Pograłem trochę na PC i szczerze mówiąc, nie wiem o co tyle szumu z tym Nemesis. Po gejmplejach wersji PS3 na Tubie stwierdzam, że jego forma mi w zupełności wystarczy, a i nie płakałbym, gdyby wywalili to kompletnie. Najbardziej te loadingi mnie nurtują. Ponoć jakieś patche wyszły, co to naprawiają, ale nigdzie nie mogę znaleźć potwierdzenia.
o patchach nic nie slyszalem. gra zbiera opinie najgorszego portu od ladnych kilku lat i po tym, co zobaczylem nie dziwi mnie to. serio, jesli nie naprawili tych loadingow, to nawet do tej gry nie podchodz, bo doczytywanie straszy na kazdym kroku. nawet jak wychodzisz z menusow do gry czy wylaczasz mape to tez trzeba odczekac dluzsza chwile, by znow moc grac. wylacznie dla bardzo cierpliwych :)

Odpowiedz
No z pewnością póki nie dostanę potwierdzenia spaczowania tych baboli, i póki gra lata po 180 zł to jej patykiem przez szmatę nie tknę nawet :)
--
Laozi

Odpowiedz
(20-01-2015, 15:50)Spawne napisał(a): w przypadku wiekszosci tytulow cross-genowych roznice sa na dobra sprawe jedynie w oprawie i mozna spokojnie grac na starszych konsolach.

Nie w Dragon Age: Inquisiton. Chciałem dla tej gierki sprawić sobie PS4, ale stwierdziłem w końcu, że jednak na czwórkę jeszcze trochę za wcześnie i kupiłem DA na trójkę. Średnio co godzinę zawias i hard reset, ale gierka był na tyle dobra, że rzucałem kurvami pod nosem grałem dalej.

Odpowiedz
Mój lapek pomimo tego że powinien spokojnie DAI osiągnąć na średnio-wysokich, to krztusi się niezależnie od ustawień graficznych. Dwa miechy minęły, nic w związku z tym nie zostało zrobione. Za grę dałem tylko 30 zł, więc całkiem niezły deal jak za premierówkę, ale z drugiej strony cholerstwo jest niegrywalne...

Odpowiedz
(21-01-2015, 21:49)Perfik napisał(a): Nie w Dragon Age: Inquisiton. Chciałem dla tej gierki sprawić sobie PS4, ale stwierdziłem w końcu, że jednak na czwórkę jeszcze trochę za wcześnie i kupiłem DA na trójkę. Średnio co godzinę zawias i hard reset, ale gierka był na tyle dobra, że rzucałem kurvami pod nosem grałem dalej.
dlatego napisalem "wiekszosc" :) jesli to tylko trwale zwiechy i nic wiecej, to powinni naprawic w patchu. wazne, by optymalizacja byla dobra i mechanika nienaruszona. w sumie niewykluczone, że po prostu masz pecha i jesteś jednym z nielicznych, u ktorych problem wystepuje, co niekiedy sie zdarza w przypadku starej konsoli, ktora sie przegrzewa, gdy gra wyciska z niej siodme poty. tak bylo w przypadku the last of us, z którym czesc starszych modeli sobie nie radzila i gra sie wieszala. co prawda Inkwizycja mnie nie interesuje, wiec i nie sledzilem zbytnio tematu, ale do tej pory nie slyszalem, by ktos mial z nia podobne problemy.

Odpowiedz
Czy jakiś tutejszy posiadacz PS3 (z tych zaufanych użytkowników) nie chciałby mi pożyczyć The Last Of Us?:) W tydzień - dwa powinienem uporać się z przejściem, pokryję koszty przesyłki. Ewentualnie mogę wysłać w zamian np. God of War 3, Resistance 3 czy co tam chcecie z mojej kolekcji.

Odpowiedz
Swojego The Last of Us nawet koledze z naprzeciwka bym nie pożyczył, najcenniejszy film i gra w jednym dla mnie w całej kolekcji :)
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
GOTY śmiga teraz w cenie podstawki, jak nie w lepszej. Warto się zaopatrzyć, nie zostawiać się na czyjejś łasce :)
--
Laozi

Odpowiedz
Nie interesuje mnie kupno tej gry.:)

Odpowiedz
Smuteczek. Jest rewelacyjna i moglibyśmy połupać po sieci :(
--
Laozi

Odpowiedz
No też raczej nie, nie grywam w multi. Taki ze mnie hipster.

Odpowiedz
Ale ta gra ma naprawdę zacne multi. Zupełne przeciwieństwo dennego berka w sieciowym "Uncharted".
--
Laozi

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości