Harry Potter
(18-07-2025, 12:58)marsgrey21 napisał(a): niech mu się tam powiedzie po flopie z terminatorem i wycięciu ze star warsów.

Przecież wycięcie ze Star Warsow należy rozpatrywać w kategoriach powodzenia/sukcesu :D

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Z obecnej perspektywy to tak.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
(17-07-2025, 02:28)marsgrey21 napisał(a): No będzie czarny dręczyciel białego chłopca, to czemu nie czarny voldemort?

Dlatego obawiam się, że Snape zostanie mocno - paradoksalnie - wybielony przez twórców serialu. Zrobią z niego biedactwo, które zostało pchnięte ku złemu przez (białasa) Jamesa Pottera. Już filmy dość mocno ugrzeczniły Snape'a. Serial pewnie pójdzie jeszcze dalej.

Odpowiedz
Albo czarny będzie gnębił białego ucznia, czyli life accurate :D
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Właśnie do mnie dotarło biorac pod uwagę hollywood, że prawdopodobnie voldemortem zostanie pedzio pascal :D
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Ja uważam że może być to Ryan Gosling. Ma to sens, idealnie sprawdził by się zarówno jako Voldemort jak i Tom Riddle.

Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
Dajesz do pieca solidnie ostatnio
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Pierwszy sezon, 8 odcinków.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Z tego co wiem pierwszy film miał 2,5h i był dość wierną ekranizacją. Można to rozciągnąć by dłużej pobyć w tym świecie, ale do maksymalnie tych 5 godzin. Więc jakby te odcinki były 40-minutowe to by wyszło 5h20, ale czytam teraz, że są godzinne. Do tego dalej Snape będzie grany przez totalnie niepasującego aktora.

Odpowiedz
Pierwszy i drugi film jest bardzo wierny książkom. Umiejętnie zawarli to co najważniejsze. Od trójki już zacznie się robić ciekawie, bo wiele wydarzeń z książki nie zawarto w filmie. A czwórka i piątka to już idealny materiał na serial. Jeśli będą się w miarę wiernie trzymać pierwowzoru to filmy jeszcze na tym stracą. Nie są złe, ale widać, że to "cegły" upchnięte do 2 godzin z hakiem.

Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
Chyba jakieś nowe fotki mi wyskoczyły:

Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Hagrid jakiś chudy ale nie wiem jak to było w książce. Za to Harry ma dobry brytyjski drip
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Tego gnojka powinni byli wziąć:
[Obrazek: Adolescence_(UK)_n_S1_E3_00_14_39_15.jpg]
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Pewnie miałby szanse, ale dyskwalifikuje go wiek - 15 lat.

Szukali chłopca, który w chwili kręcenia będzie miał 9-11 lat.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
[Obrazek: 535157785_981212527958834_23552712263364...e=68AA55BB]Mamy nowych rudzielców
Youniverse

Odpowiedz
Kurde, wciąż jestem pełen podziwu, że Weasleyowie są biali i rudzi.

Odpowiedz
Voldemort była kobietą.

Podobno ludzie od obsady przesłuchują zarówno mężczyzn jak i kobiety jako potencjalnych odtwórców roli Voldemorta. Istnieje więc możliwość, że z Voldemorta zrobią kobietę (ewentualnie zatrudnią kobietę i przerobią ją na faceta).

Podejrzewam, że i tak wybiorą faceta, a dopuszczanie do przesłuchań kobiet wynika z wymogów parytetowych czy innych zasad inkluzywności.

Źródło:
https://comicbookmovie.com/fantasy/harry-potter/rumor-lord-voldemort-could-be-gender-swapped-lady-voldemort-in-hbos-upcoming-harry-potter-reboot-a223939

Odpowiedz
(22-09-2025, 16:20)Żółte Krzesło napisał(a): (ewentualnie zatrudnią kobietę i przerobią ją na faceta).
To akurat nie byłoby głupie, bo Voldek i tak jest gadopodobnym stworem, który w książce był opisany jako najstraszniejsza kreatura i w charakteryzacji można się pobawić i wykorzystać kobiece atrybuty na korzyść (np. wyższy głos). W Wiedźmach Roega do części wiedźm zatrudniono łysych facetów, by zaoszczędzić na łysych czepkach.

Poza tym, patrząc na poglądy autorki, to można spodziewać ładnej gównoburzy :).

Odpowiedz
Nieironicznie Cate Blanchett albo Tilda Swinton byłyby top wyborem na Voldiego chociaż pewnie to oczywisty wybór jeśli chodzi o kobiety do tej roli.
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Swinton byłaby strzałem w 10. W ogóle ciekawy jestem nowego wcielenia Czarnego Pana.

Oryginalny Voldemort Fiennesa był skopany jako postać, w tym z wyglądu, ale w Czarze Ognia ta postać działała. W scenie otwierającej jak go jeszcze nie pokazują był straszny i zabił mugola - świetnie tutaj wszystko zainscenizowano, potem w fajny-obleśny sposób zostaje przywrócony do pełni sił + morduje postać Pattisona i takim powrotem na nowo budzi postrach w Higwarcie. Niestety w kolejnych filmach robi się śmieszny a jego wygląd to tylko potęguje. No dobra, ma fajny pojedynek z Voldemortem, ale tym dalej w las, tym więcej jest niezręcznych scen z nim w roli głównej

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon