Harry Potter
W Kamieniu filozoficznym był najfajniej pokazany, ryło nie było przekombinowane, a także twórcy byli wierni opisowi książkowemu. I dużo roboty robił Ian Hart.

Odpowiedz
Świetny to był młody Riddle w Księciu Półkrwi, ale ten z Kamienia też miał swój klimacik

Odpowiedz
Co?! Riddle z Księcia Półkrwi gdy sobie go wyobrażałem czytając książkę tak się różnił od tego jaki był w filmie jak to tylko możliwe. Wg książki miał 16 lat a wyglądał jak dziecko.

Idealnym i najlepszym Riddle'em był ten nieznany aktor, który grał go w "Komnacie tajemnic". Widząc twojego posta w pierwszej sekundzie byłem nawet pewny, że o niego ci chodzi, aż doczytałem do końca :)

Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
To wcielenie Voldemorta także pochwalę, jak każde inne, które nie jest Fiennesem. Niemniej wolę creepy dzieciaka z retrospekcji z Voldemortem. Nie znam książki, ale wiem, że nie wszystkie jego sceny trafiły do filmu. Pomimo tego w tych paru momentach film mocno błyszczał na tle śmiesznej młodzieżowej dramy i biednego wątku z Ginny. Do tego dzieciaki potrafią świetnie grać takie rolę, stad dużo ich w horrorach w takich rolach

Odpowiedz
Wygląda ok, ale kto wpadł na pomysł by zatrudniać 79-latka? Chcą iść zgodnie z duchem oryginału i recastować w środku serii?

[Obrazek: john-lithgow-seen-in-dumbledore-costume-...9f3531e8dc]
[Obrazek: john-lithgow-seen-in-dumbledore-costume-...34d248b9cf]
[Obrazek: john-lithgow-seen-in-dumbledore-costume-...a2cd1ce020]

No i gdzie są przecieki z Tyronem Snapem?!
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Ale widzę progres, bo nie ma maseczek.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Rita Skeeter pisze w Teletygodniu :)
https://www.facebook.com/FilmyKtoreRyjaBanieZbytMocno/posts/pfbid0WfpLc29YEBqFtnuA4spRCfdvFDoiBKvCXZqYRUZvm62Q3DAqaF7i6Mn9drdsrHH8l

Odpowiedz

Odpowiedz
Informacje sprzed tygodnia, ale nikt nie wrzucał. Hans Zimmer skomponuje muzykę do serialu. Nie będzie jednak sam. Wspomogą go muzycy z firmy Bleeding Fingers Music specjalizującej się w komponowaniu muzyki do filmów i telewizji.

Wrzucam też film o tym, jak adaptacje popsuły Voldemorta.

Odpowiedz

To byłoby coś ;)

Dlatego uważam, że lepiej jakby to jednak Cyntia Erivo zagrała Voldemorta :)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
O wpływie Wizarding World z parków rozrywki Universala na strefy tematyczne (przynajmniej w Ameryce):

Odpowiedz

Odpowiedz
Pamiętajcie o grzechach Rowling i żeby bojkotować serial:
Cytat:Jutro pojawi się zwiastun nowego serialu o "Harrym Potterze" i chciałabym wam powiedzieć od razu. Nie będę oglądać tego serialu, nie będę o nim pisać, nie będę się nim interesować, w ogóle, na Zwierzu będziemy sobie funkcjonować tak jakby nie istniał. Wynika to z faktu, że działania autorki serii absolutnie mi ją zepsuły (bardzo lubiłam książki) i nie sprawia mi ona dalszej przyjemności.

Jednocześnie, wiem, że zyski z tego serialu będą z racji praw autorskich i zaangażowania producenckiego częściowo szły do osoby, która wspiera organizacje prześladującą jedną z najbardziej wrażliwych na prześladowanie mniejszości. Co dodatkowo przyczynia się do mojej decyzji. Nie mogę z jednej strony przyjaźnić się z osobami trans a z drugiej udawać, że JK Rowling nie dostaje kasy z Potterowych rzeczy. A skoro dostaje to są to dla mnie rzeczy w jakiś sposób "skażone".

Nie oceniam nikogo kto serial obejrzy, ale jest różnica między aktem oglądania a aktem promowania danej produkcji swoimi działaniami w social mediach. Nie mam też wątpliwości, że znajdziecie wiele innych źródeł tych informacji i przemyśleń i beze mnie sobie poradzicie. Jest wiele innych produkcji, które obejrzę z większą przyjemnością i bez tak głębokiego poczucia dyskomfortu.

NIe zostawiam miejsca na komentarze, bo też nie wdaje się w dyskusję. Taka jest od dłuższego czasu moja postawa.
Cytat z mojej ulubionej blogerki, ona jest tak skrajnie zideologizowana w swoich ocenach kultury, że jest to dla mnie aż fascynujące i przez to lubię ją czytać. Na Instagramie wyłapałem ostatnio od niej bana :(
Blokowanie komentarzy to już klasyka klasyk, w ogóle każdy jej wpis powinien mieć zastrzeżenie, że kochani w komentarzach proszę tylko o tych, którzy się ze mną zgadzają, to nie jest przestrzeń na dyskusję i inne zdanie :p

Odpowiedz
Cytat: Jest wiele innych produkcji, które obejrzę z większą przyjemnością i bez tak głębokiego poczucia dyskomfortu.

To oglądaj i nie zawracaj nikomu gitary. Miłych seansów bez poczucia dyskomfortu.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Spaślak na pewno i tak obejrzy tylko po cichu :D
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Czy to ze Zwierza Popkulturalnego? Jak ten blog się pojawił, to nawet go lubiłem, bo myślałem, że to wpisy jakiegos gościa. Po latach odkryłem kto za tym stoi i że to wszystko nie jest pisane z szyderą, tylko na serio i kompletnie zmieniło wydźwięk tych samych postów ;)
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
(24-03-2026, 18:11)simek napisał(a): Pamiętajcie o grzechach Rowling i żeby bojkotować serial:
Cytat:Jutro pojawi się zwiastun nowego serialu o "Harrym Potterze" i chciałabym wam powiedzieć od razu. Nie będę oglądać tego serialu, nie będę o nim pisać, nie będę się nim interesować, w ogóle, na Zwierzu będziemy sobie funkcjonować tak jakby nie istniał. Wynika to z faktu, że działania autorki serii absolutnie mi ją zepsuły (bardzo lubiłam książki) i nie sprawia mi ona dalszej przyjemności.

Jednocześnie, wiem, że zyski z tego serialu będą z racji praw autorskich i zaangażowania producenckiego częściowo szły do osoby, która wspiera organizacje prześladującą jedną z najbardziej wrażliwych na prześladowanie mniejszości. Co dodatkowo przyczynia się do mojej decyzji. Nie mogę z jednej strony przyjaźnić się z osobami trans a z drugiej udawać, że JK Rowling nie dostaje kasy z Potterowych rzeczy. A skoro dostaje to są to dla mnie rzeczy w jakiś sposób "skażone".

Nie oceniam nikogo kto serial obejrzy, ale jest różnica między aktem oglądania a aktem promowania danej produkcji swoimi działaniami w social mediach. Nie mam też wątpliwości, że znajdziecie wiele innych źródeł tych informacji i przemyśleń i beze mnie sobie poradzicie. Jest wiele innych produkcji, które obejrzę z większą przyjemnością i bez tak głębokiego poczucia dyskomfortu.

NIe zostawiam miejsca na komentarze, bo też nie wdaje się w dyskusję. Taka jest od dłuższego czasu moja postawa.
Cytat z mojej ulubionej blogerki, ona jest tak skrajnie zideologizowana w swoich ocenach kultury, że jest to dla mnie aż fascynujące i przez to lubię ją czytać. Na Instagramie wyłapałem ostatnio od niej bana :(
Blokowanie komentarzy to już klasyka klasyk, w ogóle każdy jej wpis powinien mieć zastrzeżenie, że kochani w komentarzach proszę tylko o tych, którzy się ze mną zgadzają, to nie jest przestrzeń na dyskusję i inne zdanie :p

No ta babka to w ogóle pisze jak upośledzona. Nie da sie jej czytać po prostu. Rowling zła, bo transy krytykuje ? i jakaś babka w Polsce seriali nie obejrzy. Ba pewnie dysponując wehikulem czasu, pierwsze coby zrobiła to by zabrała młodszej sobie książki o Potterze...

Odpowiedz
Lepiej, powinna zastrzelic mlodsza wersje siebie za lubienie Pottera :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Ciekawe, czy w zwiastunie pojawi się Gangsta Snape. Na to czekam najbardziej. Aktor już się skarży, że dostaje groźby śmierci. Oczywiście, teraz każda krytyka zapigmentowania Snape'a będzie zbywana zaklęciem Rasismus!

Odpowiedz
Zwierz oprócz pisania książek, udzielania się w wielu swoich podcastach (chyba z pięć ich ma, jeden o musicalach, zvz i kilku innych) to też coraz częściej ją w mediach widzę, np była gościem na kanale Onetu, na Napisach Końcowych, a ostatnio to przy okazji Oscarów dużo jej bylo w mediach na youtube.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon