Harry Potter and the Deathly Hallows
Ach nostalgicznie się zrobiło. Wygląda na to, że Yates dosłownie zabrał się za "rozwalanie" świata "Harry'ego Pottera. :razz: W "Zakonie" już mu nieźle poszło, w "Księciu" jeszcze bardziej się postarał, aż strach się bać co tym razem wykombinuje :wink:
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
O, nawet nie zauważyłem jak fajnie tematycznie się łączą te dwa plakaty.

Odpowiedz
No tak, ale w tym zestawieniu chodzi o to, że kształt zamku jest inny. Ale co tam, w końcu to magiczny zamek, nowe wieże mogły mu wyrosnąć po tych kilku latach ;)

Odpowiedz
Zamek "przebudowali" już w Więźniu Azkabanu, więc w sumie żadna nowość ;-).

Odpowiedz
W sumie to dodali bardzo fajną wieżę zegarową, dodali fajny mostek i przenieśli chatkę Hagrida, ale po za tym to bryła została raczej ta sama. Ale bryła i proporcje były chyba jednak te same:
[Obrazek: potter09_HarryPotter3-rains.jpg]
#istandbydaenerys

Odpowiedz
2 fajne wywiady z Rowling, duzo wyjaśniaja:

http://www.hogsmeade.pl/articles.php?article_id=402
http://www.hogsmeade.pl/articles.php?article_id=468
Youniverse

Odpowiedz
Tyler Durden napisał(a):chodzi o to, że kształt zamku jest inny.

Rzeczywiście tak wygląda, ale spójrzcie na pionowe kolumny akweduktu. Zdjęcie jest wykonane z drugiej strony - powiedzmy że w pierwszym zamek jest od lewej do prawej, a w drugim od prawej do lewej sfotografowany.

Odpowiedz
Pierwsze wrażenia z pokazu testowego + ogólne streszczenie pierwszego filmu: KLIK!

Czyli w sumie to, czego można się było spodziewać - poza fajnymi, klimatycznymi scenami i wydarzeniami nieodbiegającymi od akcji książki, zieją czarne dziury fabularne (lusterko) i niewytłumaczalne wydłużenia, lub skróty...
Część "koczownicza" natomiast zapowiada się naprawdę nieźle i sam ciekawy jestem efektu końcowego.

Odpowiedz
Seria skończyła się na niezłej części czwartej, od piątki zaczęło porządnie się sypać. To już nawet lżejsze pod względem klimatu dwie pierwsze części Chrisa Columbusa ogląda się o wiele lepiej niż kompletnie bezbarwne filmy Yatesa.
koronex1989

Odpowiedz
Trailer Part 1 -> KLIK!

Jeszcze nie oglądałem, więc nie wiem jak bardzo beznadziejny/fajny jest.

Odpowiedz
Pierwsze zwiastuny były kiepskie, ale ten podoba mi się:) Całe szczęście, bo bardzo lubię Harrego Pottera.

Odpowiedz
VOLDEMORT W TRUMNIE Z DUMBLEDORE'EM!!

Bez rewelacji. Ale chyba lepszy niż poprzedni. Naliczyłam jednego Thewlisa, jeden Rickman (bo raz nic nie mówi) i zero Broadbentów. Na plus Radcliffe w niby-dragu;).

Zdarza się.
DON'T BLINK AND TURN LEFT.

Odpowiedz
Zdecydowanie lepszy, ale nadal jak słyszę drewniane monologi Radcliffa to paszport się w kieszeni otwiera :-)

Odpowiedz
Dużo lepszy niż ostatni, wygląda na nawet wierne odwzorowanie książki, chociaż pewnie i tak trailer się okaże lepszy od filmu. Nawet Zgredek się pojawił na sekundę : )

Odpowiedz
A pamiętacie teasery do pierwszej i trzeciej części...?

Tak, wiem, że już to omawialiśmy, ale... łezka się w oku kręci :cry:
DON'T BLINK AND TURN LEFT.

Odpowiedz
Może być, ale bez rewelacji. Yates myśli, że efekciarstwem zasłoni brak magii. Zobaczymy co to będzie, ale pamiętam, że zwiastuny do 5 i 6 części też wyglądały dobrze :???:

A zwiastuny do pierwszych trzech części to było coś. Szczególnie te do mojego ulubionego i najlepszego "Więźnia Azkabanu". Aż się rozmarzyłem :roll:
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Cytat:Może być, ale bez rewelacji. Yates myśli, że efekciarstwem zasłoni brak magii
Z pierwszych relacji wynikało, że film jest znacznie bardziej wyważony niż by się mogło wydawać. Jak dla mnie to na plus, bo fabularnie nie powinno być źle o ile nie wykastrują połowy wątków. Widzę jednak, że może być zaskakująco wiernie książce.

Odpowiedz
To dobrze jeżeli będzie wierny książce. Ale ja spodziewam się rzemieślniczej roboty, niż jakiegoś naprawdę wielkiego filmu fantasy.
Jest po za tym jedna rzecz, która mnie z filmu na film coraz bardziej razi. A mianowicie trójka głównych aktorów. W pierwszych filmach mówiono, jakie to zdolne dzieciaki. I rzeczywiście z filmu na film było coraz lepiej i widać było pewne postępy. Zaś od "Zakonu Feniksa" widzę regres. Jakaś sztywność, nienaturalność w ich grze. Szczególnie odczuwalne to jest w niektórych naprawdę sztywnych dialogach.
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Akurat o ile ja dobrze pamiętam to na Radcliffe'a narzekano już od pierwszej części. Zresztą on w każdym filmie z serii był najsłabszym obsadowym ogniwem. Nie żeby z pozostałą dwójką było lepiej. Zawsze waliło szkolnym teatrzykiem przy ich wspólnych scenach.

Odpowiedz
O, Nighy'ego obsadzili... I jak tak patrzę w IMDB, to chyba skołowali wszystkich dorosłych aktorów z poprzednich części - poza Branaghem i Thompson... I Ciaram Hinds jako brat Dumbla - ciekawy wybór, nie powiem... W sumie dawno nie było filmu z taką epicką obsadą :-)
Why are you firing wallnuts at me?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon