Ech Ty!
26-03-2007, 16:16
|
Heat (1995)
|
|
Dziękówa, ale mimo wszystko mogłeś oznaczyć spoilerem, bo filmu nie oglądałem, a miałem zamiar...
Ech Ty!
Aktualnie rządzi: ja
26-03-2007, 16:16
ja mam gdzies w pokoju skitrany wielki plakat z Goraczki musze kiedys go wywiesić w końcu
26-03-2007, 16:25 Mush Room napisał(a):Dziękówa, ale mimo wszystko mogłeś oznaczyć spoilerem, bo filmu nie oglądałem, a miałem zamiar... miałem napisać, że to spojler, ale zapomniałem :) a tak na poważnie - nie wiem, na co ty jeszcze czekasz... 26-03-2007, 16:31
Hmm.. rozejrzałem się po sklepach zorientować się w cenie i właściwie cena elegancka, bo 30 pln. Jakoś jednak nie mogę nigdzie trafić na to wydanie dwupłytowe - rozumiem, że w cholerę dodatków się znajduje w tym wydaniu?
Aktualnie rządzi: ja
26-03-2007, 22:06
Tu masz info: http://www.whv.pl/film-3345.html
Na oceanie napisali, że nakład wyczerpany. Tydzień temu widziałem Heat w MM ale nie pamiętam, czy to była dwupłytówka, chyba nie. 26-03-2007, 22:28
dodatków jest naprawdę sporo - wszystkie tłumaczone. Mann to mądry człowiek, wypowiada się oszczędnie, ale treściwie - warto posłuchać, co ma do powiedzenia. no i menu jest świetne, interaktywne.
26-03-2007, 22:29
Tylko szkoda, że komentarza Michaela Manna nie przetłumaczyli
. Ale samo wydanie jest boskie; kupiłem je jak tylko wyszło; właściwie to 5 tygodni pod rząd chodziłem do sklepu i pytałem "Jest już?" . Ale najlepszy motyw był jak pytam inną panienkę ze sklepu:- Ma pani "Gorączkę"? - Nie, a ja źle wyglądam? ![]() Kiedyś jak oglądałem "Bullita" zauważyłem dwie sceny, które wyglądają jak w "Gorącace". Scena pościgu po lotnisku (też w nocy i pomiędzy samolotami) i scena, kiedy Steve McQeen kładzie spluwę po robocie (w "Heat" to było między innymi w zwiastunie). Ciekawe czy to inspiracja czy przypadek, bo te sceny naprawdę są do siebie podobne. 27-03-2007, 15:32 Cytat:Kiedyś jak oglądałem "Bullita" zauważyłem dwie sceny, które wyglądają jak w "Gorącace". Scena pościgu po lotnisku (też w nocy i pomiędzy samolotami) i scena, kiedy Steve McQeen kładzie spluwę po robocie (w "Heat" to było między innymi w zwiastunie). Ciekawe czy to inspiracja czy przypadek, bo te sceny naprawdę są do siebie podobne. Nie tylko "Bullitt", choć "Bullitt" nade wszystko. Także "The Getaway" Peckinpaha - cała masa subtelnych nawiązań na pograniczu aluzji. Tak w ogóle to "the Getaway" rulezzz :) Rzadko w kinie można zobaczyć faceta, który policzkuje kobietę w taki sposób, jak McQueen :) 27-03-2007, 17:22 Mental napisał(a):Rzadko w kinie można zobaczyć faceta, który policzkuje kobietę w taki sposób, jak McQueenOsobiście wolę jak James Cagney rozmaśla grapefruita na twarzy Mae Clarke we "Wrogu publicznym", jeśli już mówimy o niedżentelmeńskim traktowaniu pań
27-03-2007, 17:28 ARmy napisał(a):scena, kiedy Steve McQeen kładzie spluwę po robocie właśnie przypomniałem sobie ten motyw. chodzi ci o samo zakończenie, gdy McQueen wraca z roboty do chaty, uchyla drzwi od sypialni, zerka na swoją kobietę śpiącą w łóżku, po czym zdejmuje szelki z kaburą i znika w łazience? powiem tak: zamykającą "Bullitta" scene w mieszkaniu uważam za jedno z najlepszych - o ile nie najlepsze - zakończenie, jakie w życiu widziałem... w ogóle to powiem wam, że rozstrzygnięcia finałowe w takich filmach jak Heat, Bullitt czy The Getaway są do tego stopnia proste/klasyczne, że stają się paradoksalnie największą siłą tych dzieł. ja to widzę na zasadzie szczelnie zamkniętej szklanej kuli - świat filmowy pędzi do przodu, zmienia się raz na lepsze, raz na gorsze, a fikcyjna rzeczywistość wyżej wymienionych obrazów po prostu tkwi nienaruszona; jest nie do skompromitowania. 28-03-2007, 01:01
ktoś jest z WAWY bo 27tego w Multikinie jest maraton policyjny i miedzy innymi to cudeńko jest w nim wymienione . Ciekawe kiedy zawita do Gdańska oddałbym wszystko aby to zobaczyć na dużym ekranie
17-04-2007, 19:24
wkrótce postkomunistyczna telewizja publiczna wyemituje Heat. moja prośba do wszystkich, którzy filmu Manna jeszcze nie widzieli, a zamierzają obejrzeć - NIE OGLADAJCIE TEGO W TELEWIZJI - TYLKO NA DVD W PELNEJ PANORAMIE Z PRZESTRZENNYM DZWIEKIEM!
18-04-2007, 21:32
jak już w TV oglądać to na antenie TVN maja kopie w pełnej panoramie
![]() a jeśli chodzi o Polsat i Tv4 to rzeczywiście kupa odradzam
18-04-2007, 23:39
nie słuchajcie gostka nade mną - gada od rzeczy :) Heat oglądamy wyłącznie w full panoramie i przy dźwięku przestrzennym. na tvn są reklamy. poza tym to Heat, na boga, ludzie, co się z wami dzieje? :)
18-04-2007, 23:43
Przypomniałem sobie wczoraj "Gorączkę" na tvp1. Kilka spostrzeżeń:
- lektor zbyt głośny - obraz zabrudzony paprochami - na szczęście nie było w 4:3, ale i nie w pełnej panoramie - w jednej ze scen widać tylko rękę i ucho Diane Venory :? Co do filmu, obiecałem że rozpiszę się szerzej, ale wszystko tu zostało już powiedziane więc napiszę po prostu że ten film jest GENIALNY. A napad na bank i strzelanina po nim to istne cudo. 22-04-2007, 22:08 |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |