Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
Nie oglądałem.
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Heat (1995)
Dziękówa, ale mimo wszystko mogłeś oznaczyć spoilerem, bo filmu nie oglądałem, a miałem zamiar...

Ech Ty!
Aktualnie rządzi: ja

Odpowiedz
ja mam gdzies w pokoju skitrany wielki plakat z Goraczki musze kiedys go wywiesić w końcu Język

Odpowiedz
Mush Room napisał(a):Dziękówa, ale mimo wszystko mogłeś oznaczyć spoilerem, bo filmu nie oglądałem, a miałem zamiar...

miałem napisać, że to spojler, ale zapomniałem :)

a tak na poważnie - nie wiem, na co ty jeszcze czekasz...

Odpowiedz
Czekam aż się ściągnie Oczko

Odpowiedz
Błąd. Zrezygnuj z metra browaru i skocz do sklepu po dwupłytowe wydanie Heat.

Odpowiedz
Hmm.. rozejrzałem się po sklepach zorientować się w cenie i właściwie cena elegancka, bo 30 pln. Jakoś jednak nie mogę nigdzie trafić na to wydanie dwupłytowe - rozumiem, że w cholerę dodatków się znajduje w tym wydaniu?

Odpowiedz
Tu masz info: http://www.whv.pl/film-3345.html

Na oceanie napisali, że nakład wyczerpany. Tydzień temu widziałem Heat w MM ale nie pamiętam, czy to była dwupłytówka, chyba nie.

Odpowiedz
dodatków jest naprawdę sporo - wszystkie tłumaczone. Mann to mądry człowiek, wypowiada się oszczędnie, ale treściwie - warto posłuchać, co ma do powiedzenia. no i menu jest świetne, interaktywne.

Odpowiedz
Tylko szkoda, że komentarza Michaela Manna nie przetłumaczyli Smutny. Ale samo wydanie jest boskie; kupiłem je jak tylko wyszło; właściwie to 5 tygodni pod rząd chodziłem do sklepu i pytałem "Jest już?" Duży uśmiech. Ale najlepszy motyw był jak pytam inną panienkę ze sklepu:

- Ma pani "Gorączkę"?
- Nie, a ja źle wyglądam?

Szczęśliwy

Kiedyś jak oglądałem "Bullita" zauważyłem dwie sceny, które wyglądają jak w "Gorącace". Scena pościgu po lotnisku (też w nocy i pomiędzy samolotami) i scena, kiedy Steve McQeen kładzie spluwę po robocie (w "Heat" to było między innymi w zwiastunie). Ciekawe czy to inspiracja czy przypadek, bo te sceny naprawdę są do siebie podobne.

Odpowiedz
W Gdańskim Media Heat 2 płytówka w błyszczącej kartonowej okładce kosztuje 39,99 Duży uśmiech

Odpowiedz
Predator895 - wielkie dzięki za info!

Odpowiedz
Cytat:Kiedyś jak oglądałem "Bullita" zauważyłem dwie sceny, które wyglądają jak w "Gorącace". Scena pościgu po lotnisku (też w nocy i pomiędzy samolotami) i scena, kiedy Steve McQeen kładzie spluwę po robocie (w "Heat" to było między innymi w zwiastunie). Ciekawe czy to inspiracja czy przypadek, bo te sceny naprawdę są do siebie podobne.

Nie tylko "Bullitt", choć "Bullitt" nade wszystko. Także "The Getaway" Peckinpaha - cała masa subtelnych nawiązań na pograniczu aluzji. Tak w ogóle to "the Getaway" rulezzz :) Rzadko w kinie można zobaczyć faceta, który policzkuje kobietę w taki sposób, jak McQueen :)

Odpowiedz
Mental napisał(a):Rzadko w kinie można zobaczyć faceta, który policzkuje kobietę w taki sposób, jak McQueen Uśmiech
Osobiście wolę jak James Cagney rozmaśla grapefruita na twarzy Mae Clarke we "Wrogu publicznym", jeśli już mówimy o niedżentelmeńskim traktowaniu pań Uśmiech

Odpowiedz
ARmy napisał(a):scena, kiedy Steve McQeen kładzie spluwę po robocie

właśnie przypomniałem sobie ten motyw. chodzi ci o samo zakończenie, gdy McQueen wraca z roboty do chaty, uchyla drzwi od sypialni, zerka na swoją kobietę śpiącą w łóżku, po czym zdejmuje szelki z kaburą i znika w łazience? powiem tak: zamykającą "Bullitta" scene w mieszkaniu uważam za jedno z najlepszych - o ile nie najlepsze - zakończenie, jakie w życiu widziałem...

w ogóle to powiem wam, że rozstrzygnięcia finałowe w takich filmach jak Heat, Bullitt czy The Getaway są do tego stopnia proste/klasyczne, że stają się paradoksalnie największą siłą tych dzieł. ja to widzę na zasadzie szczelnie zamkniętej szklanej kuli - świat filmowy pędzi do przodu, zmienia się raz na lepsze, raz na gorsze, a fikcyjna rzeczywistość wyżej wymienionych obrazów po prostu tkwi nienaruszona; jest nie do skompromitowania.

Odpowiedz
ktoś jest z WAWY bo 27tego w Multikinie jest maraton policyjny i miedzy innymi to cudeńko jest w nim wymienione . Ciekawe kiedy zawita do Gdańska oddałbym wszystko aby to zobaczyć na dużym ekranie Smutny

Odpowiedz
wkrótce postkomunistyczna telewizja publiczna wyemituje Heat. moja prośba do wszystkich, którzy filmu Manna jeszcze nie widzieli, a zamierzają obejrzeć - NIE OGLADAJCIE TEGO W TELEWIZJI - TYLKO NA DVD W PELNEJ PANORAMIE Z PRZESTRZENNYM DZWIEKIEM!

Odpowiedz
jak już w TV oglądać to na antenie TVN maja kopie w pełnej panoramie Język
a jeśli chodzi o Polsat i Tv4 to rzeczywiście kupa odradzam Język

Odpowiedz
nie słuchajcie gostka nade mną - gada od rzeczy :) Heat oglądamy wyłącznie w full panoramie i przy dźwięku przestrzennym. na tvn są reklamy. poza tym to Heat, na boga, ludzie, co się z wami dzieje? :)

Odpowiedz
Ja usłucham rady Mentala i kupuję sobie DVD Uśmiech

Odpowiedz
Przypomniałem sobie wczoraj "Gorączkę" na tvp1. Kilka spostrzeżeń:
- lektor zbyt głośny
- obraz zabrudzony paprochami
- na szczęście nie było w 4:3, ale i nie w pełnej panoramie - w jednej ze scen widać tylko rękę i ucho Diane Venory :?

Co do filmu, obiecałem że rozpiszę się szerzej, ale wszystko tu zostało już powiedziane więc napiszę po prostu że ten film jest
GENIALNY.
A napad na bank i strzelanina po nim to istne cudo.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości