Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
Nie oglądałem.
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Heat (1995)
(20-01-2022, 15:06)Mental napisał(a): Nie uważacie, że trochę zabrakło kreatywności przy wymyślaniu tytułu? "Heat 2" Uśmiech

Powinien być "Heat II".
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Ja tu widzę potencjał na całą serię ;)

I-Ieat
H3at
He4t
Heat5
Heats-X (że niby heat six)
Hea7

i na finał
The Fate of the Heat
;)
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
I głównym motywem nie będzie family tylko temperature?

Odpowiedz
Fajnie jakby Mann na koniec kariery zrobił coś ala Heat, może nawet bezpośrednio część drugą z wymiataczami - Hardym, Hemsworthem i np. Butlerem.

Dla podbicia hype'a wrzucam zdjęcie z treningu strzeleckiego Kilmera przed zdjęciami do Heat Uśmiech

[Obrazek: k5BIhAf.jpg]
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Na razie niech wymęczy wreszcie to całe Tokyo Vice.

Odpowiedz
Kilmer zajebiście wygląda na tym zdjęciu. Czapeczka, skórka, okularki, dresiki, adiki. W takiej stylówie grałby we wszystkich moich filmach, nawet tych osadzonych w średniowieczu.

Odpowiedz
Pewnie prosta zagadka (bez googlowania, liczę na Waszą uczciwość, he he he...)
Co to za gość w czerwonej koszuli?
[Obrazek: 272665501_474338454235162_70773788015149...e=61F787DD]
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Pan Niebieski.

Odpowiedz
A jaką miał rolę w "Gorączce"?

Odpowiedz
Konsulanta, bo był rabusiem.

Odpowiedz
Ponadto to na nim Mann częściowo wzorował postać graną przez Voighta.

Odpowiedz
I co, Dr Strangelove, zatkao kakao??????? Myslales, ze z frajerami pogrywasz, mordo????? PIONA NAWROCKI

ELO NARA

Odpowiedz
(26-01-2022, 21:18)Crov napisał(a): I co, Dr Strangelove, zatkao kakao??????? Myslales, ze z frajerami pogrywasz, mordo????? PIONA NAWROCKI

ELO NARA
Nie pamiętam takiego zaorania w moim długim życiu!!!111
SZACUN!!!

Odpowiedz
Swoją drogą fota wali urodzinami wujka Stacha w Skarżysku Kamienna a nie Hollywood Język
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
I dlatego to jedna z najlepszych fot kiedykolwiek zrobionych.

EDIT

Neil McCauley weponz!

[Obrazek: tlyt0fu0qd081.jpg]

Odpowiedz
(26-01-2022, 21:18)Crov napisał(a): I co, Dr Strangelove, zatkao kakao??????? Myslales, ze z frajerami pogrywasz, mordo????? PIONA NAWROCKI

ELO NARA

Uśmiech

Odpowiedz
Kilka informacji ode mnie. Niedawno obejrzałem film por raz nty w niedzielne deszczowe popołudnie. Film ten awansuje do mojego osobistego TOP3 of all time bitches! Tym razem zwróciłem bardziej uwagę na muzykę niż w poprzednich ogldaniach. Absolutnie kozacki motyw Moby, który jak dla mnie sporo traci ze śpiewem. Również na światło w scenach o zmroku. Po prostu jakoś wcześniej szczególnej uwagi do tego nie przykładałem. Nazwijcie mnie wariatem, ale estetykę światła z "Heat", można doszukać w "The Wire".

1. Heat to w zasadzie remake L.A. Takedown Manna z 1989, tylko z innymi aktorami. Podobno dla fanów Heat to jest must see. Nie wiedziałem o tym filmie wcześniej

2. Film stał się inspiracją do "North Hollywood shootout". Goście napadli na bank w kamizelkach i ochraniaczach o wadze ok 20kg. Padło łącznie ponad 3000 strzałów (inne źródła mówią że ok 2k, z czego 1100 to przestępcy a 650 gliny OMG). Po tej strzelanie patrole policji zaczęto rozbrajać w M16.

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Strzelan..._Hollywood

3. Cała kopalnia ciekawostek:

https://m.imdb.com/title/tt0113277/trivi...=tt_ql_trv

Keanu Reeves nie byłby wcale takim złym pomysłem.

4. Na kanale o broni palnej (TFB TV), wypatrzyłem taką oto ciekawostkę. Chris dokonuje WZOROWEJ wymiany magazynka przy samochodzie z tablicą rejestracyjną
"2LUP382". Otóż "2LUP" to skrót w brytyjskiej terminologii wojskowej "Lying up position", czyli 2 pozycja na której Chris miał się zatrzymać i prowadzict ogień osłaniający. Byli komandosi SAS byli konsultantami u Manna przy filmie. Jak tu nie kochać tego filmu?

5. Świetnie zdjęcie Neila o zmroku przy oknie z leżącym USP na stole zostało zainspirowane obrazem Alex Colville's Pacific (1967).

Enviado desde mi Redmi Note 8 Pro mediante Tapatalk[Obrazek: 247548f1e664264f2a78fb00e0687a55.jpg][Obrazek: b374528ec1d6587ac9dbe28a7e3c0772.jpg][Obrazek: 26f7e146308d5990e5b89d488f0ad22d.jpg]

Enviado desde mi Redmi Note 8 Pro mediante Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan

Odpowiedz
Nie zaszkodzi raz na jakiś czas wrzucić jakąś fotkę:
[Obrazek: 272981002_4933421730039937_2824124474029...e=6207076C]

Odpowiedz
[Obrazek: HEAT-1.jpg]
Polski już nie ma.

Odpowiedz
Jeszce powiedz, że sam to namalowałeś Oczko

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości