09-09-2016, 11:41
|
Heat (1995)
|
|
O ile rozumiem Manna to żałuje, ze tej sceny brakuje, bo to dodawaloby tylko do jego skupienia na pracy i niemozności w pełni normalnego funkcjonowania poza nią.
Cytat:Chętnie bym zobaczył taka scenę (nie ma jej w usuniętych?), ale wydaje mi się niepotrzebna w filmie, skoro z tymi dragami nie wiąże się żadna historia, to w sumie bez znaczenia, czy Hannah jest taki porywczy, bo tak ma, czy ze sobie wciągnie raz na czas kreche. Dla mnie ma znaczenie, bo jak widzę przegiętą reakcję, bo ten Hannah to taki krejzol, to ciężko mi w to uwierzyć, bo stwierdzam, że scenarzysta trochę przegina. Natomiast jeśli reakcja wywołana jest przez frykanie śniegu, to chociażby scena o tyłku zyskuje nowy, zajebisty kontekst i znacznie łatwiej mnie przekonać, że ktoś tak mógł się zachować.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church
09-09-2016, 12:09 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-09-2016, 12:10 przez Wawrzyniec.)
W przypadku Pacino takie wytłumaczenie trzeba by dopisać do 3/4 jego ról od lat 90tych w górę...
Why are you firing wallnuts at me?
09-09-2016, 12:21 (09-09-2016, 12:09)Wawrzyniec napisał(a): Dla mnie ma znaczenie, bo jak widzę przegiętą reakcję, bo ten Hannah to taki krejzol, to ciężko mi w to uwierzyć, bo stwierdzam, że scenarzysta trochę przegina. A co ma do tego scenarzysta? Przecież ekspresja spoczywa na barkach aktora, a Pacino zawsze był trochę nadekspresyjny.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 10-09-2016, 01:26
Reunion Nolana z obsadą i nie tylko >>
Aż mi się zachciało powtórki Niepokojące jest to, że przy restoracji ingerowali w niektóre tła, przy pomocy blu>green - screenów
10-09-2016, 16:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-09-2016, 16:03 przez Predator895.) Cytat:Niepokojące jest to, że przy restoracji ingerowali w niektóre tła, przy pomocy blu>green - screenów Przy remasterowaniu obrazu ingerowali w nasycenie czerni. Wątek z green screenem dotyczy samego kręcenia sceny na tarasie. Mann wyraźnie mówi, że z powodu ograniczeń technologicznych nie mógł uchwycić tła na dalszym planie tak jak chciał i jednocześnie postaci na pierwszym. Dlatego ustawili przed nimi tło, nakręcili dialog, a potem osobno kręcili nocny pejzaż LA. Dzisiaj masz już sprzęt, który umożliwia takie sztuczki bez kompa. Aparat ze średniej półki cenowej (np. Sony Alfa 7S) zrobi to bez problemu. 10-09-2016, 16:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-09-2016, 16:24 przez Mental.)
Tak ale tłumaczą, że nagrali teraz materiał na faktycznej lokacji i wrzucili to do filmu. No chyba, że źle interpretuję
10-09-2016, 16:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-09-2016, 16:52 przez Predator895.)
Jakie to ma znaczenie? Nikt nie zauważył - job well done.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.
12-09-2016, 04:52
Świetne kompendium w pigułce na temat Heat i ogólnie Micheala Manna:
http://www.cinephiliabeyond.org/michael-manns-heat-complex-stylistically-supreme-candidate-one-impressive-films-nineties/
Aktualnie rządzi: ja
14-09-2016, 10:30
Pierwsza powtórka od pierwszego seansu rok temu i cóż mogę rzec. Robert De Niro wspiął się na wyżyny swojego aktorstwa, Al Pacino i jego "GREAT ASS" dodają filmowi luzu, a Val Kilmer po prostu genialnie wygląda z bronią, i nie wiem czemu ale uwielbiam jego postać. Prawie trzy godziny filmu mijają jak z bicza strzelił. Film jest wielowątkowy ale za to każda postać (nawet czarny zastępca kierowcy, który i tak ginie bardzo szybko) ma swoje 5 minut. Akcja i strzelaniny to po prostu kozak, którego nie umieją osiągnąć dzisiejsze filmy. Dialogi również klasa. W skrócie: Michael Mann stworzył film, którego samo oglądanie powoduje ciężki oddech. 10/10.
17-09-2016, 00:52
Wersja remaster 4k na blu-ray wychodzi już w lutym we Francji. Steelbook i zwykły amary >>
https://www.amazon.fr/Heat-Blu-ray/dp/B01N3RWSYV https://www.amazon.fr/Heat-Blu-ray/dp/B01M5KQZ05 Steel zamówiony
17-11-2016, 00:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-11-2016, 00:32 przez Predator895.)
Pewnie nie ma co liczyć na to, że Galapagos wyda to u nas?
Są już jakieś porównania remastera 4K, a wcześniejszego na Blu? 18-11-2016, 18:18
Chyba sobie trochę poczekasz, bo jakoś nikt nie chce wydawać starych filmów na UHD BD, co jest trochę dziwne, bo przecież remastery wielu filmów w 4K kurzą się w archiwach i nic się z nimi nie dzieje, a nowe filmy kręcone w 2K są upscalowane i wydawane. Nie ogarniam.
18-11-2016, 21:54 |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |
Niepokojące jest to, że przy restoracji ingerowali w niektóre tła, przy pomocy blu>green - screenów