Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
Nie oglądałem.
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Heat (1995)
http://filmozercy.com/wpis/michael-mann-chce-stworzyc-kontynuacje-filmu-goraczka-o-czym-opowie?fbclid=IwAR2I6jSMEc1jlIr6RdCebAnSE52tOjsoO0fH8fDVyiseXaVcMHBeZn5hrEQ

Co Wy na te ploteczki? Uśmiech
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Szczerze powiedziawszy to brzmi to chujowo. Primo. Dla mnie prequel to będzie rozwadnianie tematu i odzieranie postaci z tych budujących ich zajebistość niedopowiedzeń. Secundo. Serio tworzy powieść o każdej znaczącej postaci z filmu? Co to kurwa, uniwesrum. Język
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Czystej wody idiotyzm. Tutaj nawet na etapie pre produkcji plotek mogę od razu zadeklarować, że jeśliby to jakimś cudem powstało, to nie obejrzę Uśmiech
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Słabe. Czemu nie sequelo-reboot w którym Eady cofa się w czasie by uratować Neilla?

Odpowiedz
Książka, serial z innymi aktorami, już się bałem, że robi film. Można spokojnie olać.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
(03-09-2019, 12:44)SonnyCrockett napisał(a): Szczerze powiedziawszy to brzmi to chujowo. Primo. Dla mnie prequel to będzie rozwadnianie tematu i odzieranie postaci z tych budujących ich zajebistość niedopowiedzeń. Secundo. Serio tworzy powieść o każdej znaczącej postaci z filmu? Co to do kroćset fur beczek!, uniwesrum. Język
Heat jest filmem "dużym", w którym czuć, że jest to tylko fragment starannie przemyślanej całości (co dla mnie jest jednym z najlepszych komplementów w kinie), nie na darmo na plakatach miał "LA crime saga", ale czy serio ktoś miałby ochotę czytać o perypetiach młodego Vincenta gdzieś w Chicago? Pomimo tego, że postać uwielbiam, to ja takiej ochoty nie mam.

Odpowiedz
Wiem że Mann obmyśla postaciom pełne biografie ale jako widz nie muszę znać szczegółów wydarzeń sprzed filmu. Ba, jak napisałem spłyciłoby to film z '95.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Gdyby mieli w tym grać ci sami aktorzy (wszyscy jeszcze żyją), to mógłbym obejrzeć. Ale tylko jako sequel w sensie że Neil jakimś cudem przeżył postrzał i ucieka ze szpitala. W ucieczce pomaga mu seksowna pielęgniarka...

Żartuję. Nie chcę kontynuacji. Tak jak KK od tysiącleci pilnuje, by nikt nic nie zmieniał w Biblii, tak jak stoję na straży nienaruszalności "Heat" - nie życzę sobie dopisywania żadnych apokryficznych historii.

Odpowiedz
Nie no. Niech tego nie rusza. Już wszystko tu powiedzieliście. Pewnych rzeczy nie należy i nie ma potrzeby dopowiadać.

Simek to ładnie ujął. "Heat" sprawia wrażenie wycinku z szerszej historii. Czuć, że te postacie żyły przed wydarzeniami z filmu i że żyją po nich. Jednocześnie to historia zamknięta, opowiedziana w pełni.

Nic więcej nie jest potrzebne.
.

Odpowiedz
Mann nie miał robić jakiegoś serialu o Wietnamie ??

Odpowiedz
Też jestem na NIE. Jednak jak film powstanie to będzie o czym sapać przez następne 20 lat.

Odpowiedz
Jakby ktoś był zainteresowany to na Spotify można znaleźć podcast "Mój ulubiony film", w którym Łukasz Muszyński dyskutuje z ludźmi o ulubionych filmach Uśmiech

No i myk polega na tym, że w jednym z odcinków jest Jakub Żulczyk, czyli pisarz, autor "Ślepnąc od świateł". Jego ulubionym filmem jest właśnie "Gorączka". Fajna rozmowa, Żulczyka słucha się ze sporym zainteresowaniem. Nie tylko o samym filmie, ale również o Mannie. Polecam fanom.

Nie tylko zachwala Gorączkę, ale i Miami Vice, które nazywa "jednym z najbardziej niedocenionych filmów".
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Ok, to teraz twist: Żulczyk tak mówi, bo Żulczyk to ja.

Kopary opadły?

Wiedziałem.

Odpowiedz
https://deadline.com/2020/05/michael-mann-resuming-ansel-elgort-ken-watanabe-hbo-max-tokyo-vice-heat-prequel-1202934528/

DEADLINE: How’s your book imprint going, and when are we getting that prequel to Heat?

MANN: It’s a stack about 10 inches high on my desk right now. We’re on it, and I’m putting time into that and a screenplay I can’t tell you about. But I absolutely want to make a movie of the Heat prequel.

Mowa też o produkcji...sequela XD

Odpowiedz
Kto ma grać głownych bohaterów?
Oraz najważniejsze: jak w dzisiejszych gównianych czasach męskie kino jak HEAT ma szansę wypalić?

Odpowiedz
Jak kase da na to Netflix to jak najbardziej może. Skoro znalazło się miejsce dla oldschoolowego kina gangsterskiego Uśmiech
Mam tylko nadzieje, że Mann podziela opinie Millera o odmładzaniu.

Odpowiedz
Michael Mann napisał(a):I absolutely want to make a movie of the Heat prequel

[Obrazek: source.gif]

Odpowiedz
Moja reakcja taka sama: to nie ma absolutnie żadnych szans się udać.

Odpowiedz
Pacino już raczej ze strzelbą nie pobiega, a Kilmer z wiadomych przyczyn raczej nie wróci, więc kto miałby być w tym sequelu? Natalie Portman?
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Kilmerowi zdarza się zagrać w jakimś filmie (ma być w Top Gunie chyba).

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości