Co Wy na te ploteczki?
03-09-2019, 11:48
|
Heat (1995)
|
|
http://filmozercy.com/wpis/michael-mann-chce-stworzyc-kontynuacje-filmu-goraczka-o-czym-opowie?fbclid=IwAR2I6jSMEc1jlIr6RdCebAnSE52tOjsoO0fH8fDVyiseXaVcMHBeZn5hrEQ
Co Wy na te ploteczki?
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
03-09-2019, 11:48
Szczerze powiedziawszy to brzmi to chujowo. Primo. Dla mnie prequel to będzie rozwadnianie tematu i odzieranie postaci z tych budujących ich zajebistość niedopowiedzeń. Secundo. Serio tworzy powieść o każdej znaczącej postaci z filmu? Co to kurwa, uniwesrum.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 03-09-2019, 12:44 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-09-2019, 12:45 przez SonnyCrockett.)
Czystej wody idiotyzm. Tutaj nawet na etapie pre produkcji plotek mogę od razu zadeklarować, że jeśliby to jakimś cudem powstało, to nie obejrzę
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
03-09-2019, 12:54
Słabe. Czemu nie sequelo-reboot w którym Eady cofa się w czasie by uratować Neilla?
03-09-2019, 13:00
Książka, serial z innymi aktorami, już się bałem, że robi film. Można spokojnie olać.
03-09-2019, 13:28 (03-09-2019, 12:44)SonnyCrockett napisał(a): Szczerze powiedziawszy to brzmi to chujowo. Primo. Dla mnie prequel to będzie rozwadnianie tematu i odzieranie postaci z tych budujących ich zajebistość niedopowiedzeń. Secundo. Serio tworzy powieść o każdej znaczącej postaci z filmu? Co to do kroćset fur beczek!, uniwesrum.Heat jest filmem "dużym", w którym czuć, że jest to tylko fragment starannie przemyślanej całości (co dla mnie jest jednym z najlepszych komplementów w kinie), nie na darmo na plakatach miał "LA crime saga", ale czy serio ktoś miałby ochotę czytać o perypetiach młodego Vincenta gdzieś w Chicago? Pomimo tego, że postać uwielbiam, to ja takiej ochoty nie mam. 03-09-2019, 14:15
Wiem że Mann obmyśla postaciom pełne biografie ale jako widz nie muszę znać szczegółów wydarzeń sprzed filmu. Ba, jak napisałem spłyciłoby to film z '95.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 03-09-2019, 14:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-09-2019, 15:25 przez SonnyCrockett.)
Gdyby mieli w tym grać ci sami aktorzy (wszyscy jeszcze żyją), to mógłbym obejrzeć. Ale tylko jako sequel w sensie że Neil jakimś cudem przeżył postrzał i ucieka ze szpitala. W ucieczce pomaga mu seksowna pielęgniarka...
Żartuję. Nie chcę kontynuacji. Tak jak KK od tysiącleci pilnuje, by nikt nic nie zmieniał w Biblii, tak jak stoję na straży nienaruszalności "Heat" - nie życzę sobie dopisywania żadnych apokryficznych historii. 03-09-2019, 15:53
Nie no. Niech tego nie rusza. Już wszystko tu powiedzieliście. Pewnych rzeczy nie należy i nie ma potrzeby dopowiadać.
Simek to ładnie ujął. "Heat" sprawia wrażenie wycinku z szerszej historii. Czuć, że te postacie żyły przed wydarzeniami z filmu i że żyją po nich. Jednocześnie to historia zamknięta, opowiedziana w pełni. Nic więcej nie jest potrzebne.
.
03-09-2019, 16:05
Też jestem na NIE. Jednak jak film powstanie to będzie o czym sapać przez następne 20 lat.
03-09-2019, 21:37
Jakby ktoś był zainteresowany to na Spotify można znaleźć podcast "Mój ulubiony film", w którym Łukasz Muszyński dyskutuje z ludźmi o ulubionych filmach
![]() No i myk polega na tym, że w jednym z odcinków jest Jakub Żulczyk, czyli pisarz, autor "Ślepnąc od świateł". Jego ulubionym filmem jest właśnie "Gorączka". Fajna rozmowa, Żulczyka słucha się ze sporym zainteresowaniem. Nie tylko o samym filmie, ale również o Mannie. Polecam fanom. Nie tylko zachwala Gorączkę, ale i Miami Vice, które nazywa "jednym z najbardziej niedocenionych filmów".
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
21-01-2020, 03:29
Ok, to teraz twist: Żulczyk tak mówi, bo Żulczyk to ja.
Kopary opadły? Wiedziałem. 02-02-2020, 18:25
https://deadline.com/2020/05/michael-mann-resuming-ansel-elgort-ken-watanabe-hbo-max-tokyo-vice-heat-prequel-1202934528/
DEADLINE: How’s your book imprint going, and when are we getting that prequel to Heat? MANN: It’s a stack about 10 inches high on my desk right now. We’re on it, and I’m putting time into that and a screenplay I can’t tell you about. But I absolutely want to make a movie of the Heat prequel. Mowa też o produkcji...sequela XD 18-05-2020, 17:38
Kto ma grać głownych bohaterów?
Oraz najważniejsze: jak w dzisiejszych gównianych czasach męskie kino jak HEAT ma szansę wypalić? 18-05-2020, 17:41
Pacino już raczej ze strzelbą nie pobiega, a Kilmer z wiadomych przyczyn raczej nie wróci, więc kto miałby być w tym sequelu? Natalie Portman?
18-05-2020, 17:56 |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |