Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
Nie oglądałem.
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Heat (1995)
Wszystkie usunięte sceny z

H E A T

powinny być z powrotem włączone do filmu. Piszemy petycje. Jak oni mogli to usunąć?

Odpowiedz
Wszystkie są chyba w dodatkach. Czyli wystarcży se wmontować.
Kicha jest wtedy gdy takich scen nie wydają
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Zrobiłem ostatnio ich seans przed pozbyciem się dwupłytowego DVD. Na blu-rayu już niestety takich smaczków ni ma Język

Odpowiedz
Eee... że jak? Na BD nie ma tych dodatków?
Co za nędza?

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Nic tam z powrotem nie włączą, bo Mann wziął część tych scen i wkleił do tej nieszczęsnej powieści. Chociażby Hannę nachodzącego pasera.

Odpowiedz
Bezdyskusyjnie najbardziej Mannowski numer, który nigdy nie został włączony do ost żadnego z jego filmów. Mann's vibes are all over it.

Odpowiedz
U Manna nie było, ale Penn użył w Crossing Guard.

Odpowiedz
(29-03-2023, 07:11)Albertino napisał(a): Ja dalej nie rozumiem co oni chcą w tym filmie zrobić - Pacino w obsadzie...

Ja tak sobie teraz pomyślałem, że zrobią recast wszystkich głównych postaci - bo ma to najwięcej sensu, żeby młodszych aktorów postarzyć charakteryzacją. A Pacino jest w obsadzie, bo Mann dał mu tam inną rolę. Jego angaż to na razie jedyny zgrzyt, który trochę zaciemnia sytuację tego projektu. W sumie to może plota, że wraca.

Jest jakaś postać energicznego dziadka w tej książce?

Swoją drogą po Heat 2 w takim kształcie Mann - trzymaj się Mental - mógłby zreameakować jedynkę z nowymi aktorami xD

Ps. W sumie jest jeszcze opcja, że Mann dodał jakiś epilog/prolog z bardzo starym Hanną, którego symbolicznie gra Pacino.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Cytat:W sumie jest jeszcze opcja

Jest jeszcze trzecia opcja: nie ruszać tego tematu. Nie ma dzisiaj aktorów do zagrania takich ról jak kiedyś.

Kiedyś to było.

Odpowiedz
Wpadłem zameldować, że obejrzałem wczoraj "Heat" po raz kolejny po 2-3 latach (tym razem przed lekturą książki) - no i ja pierdolę, jak to jest PERFEKCYJNIE nakręcone, o mój Thorze. Każde jedno ujęcie Dantego to poezja ekranu, jak muzyka działa - coś pięknego, aktorstwo TOP, akcje, nastroje, LA by night, rozmowy, gesty (scena balkonowa nadal miażdży), wszystko po prostu.

BTW dzięki Mannowi odkryłem skandynawski jazz, konkretnie Terje Rypdala i wczesniej niedocenianego przeze mnie Garbarka.

Odpowiedz
Zgadzam się - najlepszy film w historii filmów.

Odpowiedz
Ale to co po scenie balkonowej kuleje.
Najglupsza scena filmu - kontrola - I dziwne, że nikomu nie przeszkadza.

Odpowiedz
shamar, o co ci chodzi?

Odpowiedz
Ta scena gdzie blokada wypusciła Chrisa. Nie moge jej przetrawić. Jest niedorzeczna.
Ogromna, zaplanowana obława, kazdy glina na pewno wie kogo szukają a oni wpuszczają typa, ktory nawet specjalnie nie zmienil wyglądu.

Odpowiedz
Mógł wąsy dokleić.

Odpowiedz
Jest usunięta scena:

Uśmiech Btw:

The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Chyba z 10 lat zajelo mi ponowne obejrzenie ponoc najlepszego filmu MannaUśmiech
Pamietalem film niczym skurwol tabliczke mnozenia czyli slabo, a myślę ze kilka smaczków mozna wyciagnac z tego filmu.
Po oierwsze co juz niedawno pisalem. Mann to sprawny reżyser ocierający sie o geniusz, ale...
nigdy nie libilem jego stylu czyli tej surowosci w przedstawianiu wydarzeń. To wszystko sprawia, ze mam problem z emocjonowanie się tym co dzieje sie na ekranie. Mam gdzies bohaterow czy to tych stojacych po dobrej stronie czy tych po zlej. Nie ma emocji, tak jakbym ogladal dokument na discovery chociaz i tak Heat i Collateral to najbardziej filmowe produkcje Manna.
Nie mniej to znakomicie nakrecone dzielo z fantastycznymi zdjeciami i aktorstwem. Ile tu jest nazwisk. Ladna ekipe sobie Mann zebral.
Dlatego Heat to drugi jego najlepszy film zaraz po Collateral- sory Mental.
Z ciekawostek. W napadzie na bank Sizemore biega z Galilem wiec stanal mi bo kocham ten karabinek. Oczywiscie strzelanina nakrecona na tip top z zachowaniem wszelkich prawidelUśmiech

Teraz najwazniejsze. Nie wiem czy zauwazyliscie, ale gdyby dzisiaj Mann nakrecil ten film to zostal by zjechany przez wszelkie lewackie organizacje. Przeciez to jest koszmar lewaka. Nie mowie tu o broni oczywiscie która niekiedy wychodzi na pierwszy plan tylko to jak Mann w tym swiecie przedstawia kobiety. Nie ma w tym filmie ani jednej silnej niezaleznej kobiety. Sa same placzki, wariatki ćpunki, kurwy, przykładne żony albo i nieUśmiech wszystkie tez w tym filmie sa calkowicie uzaleznione od mężczyzn. Albo sa na ich utrzymaniu i musza sie ich potulnie sluchac w kazdej sprawieUśmiech cos niesamowitegoUśmiech
9/10
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz

Odpowiedz
Jestem lekko pijany i zadowolony, więc spamuję forum

Mam dziś urodziny i dostałem w prezencie to:
[Obrazek: 32d4ac042e04ae3a17121dd84d3b81fd.jpg]
.

Odpowiedz
Z tyłu widzę biustonosz.
Ruchanko było?
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości