Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
Nie oglądałem.
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Heat (1995)
(06-06-2026, 01:09)Paszczak napisał(a): W sumie co właściwie jest łatwiejsze? Cyfrowe postarzanie czy odmładzanie? Na logikę to pierwsze, bo łatwiej młodemu grać starego pierdołę (sam to robiłem w teatrze studenckim) niż dziadydze młodego jebakę (patrz Irishman).

No ale... On kurwa zatrudnił STAREGO aktora do roli młodego DeNiro. Jaki to ma sens?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Pablo Schreiber w ogóle był brany pod uwagę?
(06-06-2026, 01:01)shamar napisał(a): Kurva, mają tego Butlera, który przypomina młodego Kilmera. Nawet tego nochala bym zaakceptował jako Nealia. A tu jakiś cyrk.
Tak samo to widzę.

Enviado desde mi RMX3363 mediante Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan

Odpowiedz
(06-06-2026, 11:51)shamar napisał(a):
(06-06-2026, 01:09)Paszczak napisał(a): W sumie co właściwie jest łatwiejsze? Cyfrowe postarzanie czy odmładzanie? Na logikę to pierwsze, bo łatwiej młodemu grać starego pierdołę (sam to robiłem w teatrze studenckim) niż dziadydze młodego jebakę (patrz Irishman).

No ale... On kurwa zatrudnił STAREGO aktora do roli młodego DeNiro. Jaki to ma sens?
Graham jest chyba w tym samym wieku co DeNiro podczas zdjęć do Gorączki. Albo w zbliżonym.

Pytanie do tych co czytali książkę.
Co do części prequelowej - ona jest w ogóle istotna w kontekście całości? Może Mann to po prostu wywalił na potrzeby filmu?

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
W wieku zbliżonym ale wygląda starzej. Do tego gra postać z 8 lat młodszą.

Jak miał wywalić jak zatrudnił aktora do postaci Neila, którego pozniej już nie ma.
Z tego co się orientuję to przede wszystkim ta część jest ważna bo to zupełnie nowa historia, która zajmuje pół ksiązki.
*Nie, jeszcze nie zacząłem czytać. Zacznę jak zaczną kręcić i podadzą datę premiery.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
No właśnie. Neil jest tylko w części prequelowej, poza tym rozdziały z 1988 wprowadzają głównego antagonistę, przyszłą damsel in distress, wyjaśniają czemu wszyscy nienawidzą antagonisty i takie tam.

Odpowiedz
To jest tak samo zbędny projekt jak milion innych współczesnych odcinań kuponów. To, że to flopnie, to tylko kwestia czasu.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
A to to wiadomo. Zresztą sama książka jest do dupy.

Odpowiedz
Z takimi wydatkami na obsadę, to flop jest dosyć pewny. Mnie tam bardziej ciekawi czy to będzie dobre, czy będą nominacje oscarowe, czy będzie kicha na każdym polu.

Odpowiedz
Wg. kolejnych plotek nazwiska do ról wcale nie są dopasowane i wiele zależy też od kalendarzy aktorów.

Niby tylko Bale ma zaklepany pewniak - rola po Pacino.

Odpowiedz
To powinien być po prostu osobny film, ale wiadomo: $$$

Odpowiedz
(06-06-2026, 16:47)zombie001 napisał(a): Niby tylko Bale ma zaklepany pewniak - rola po Pacino.

Jego se mogę wyobrazić jako Pacino. No ale... on też nie jest już, kurva, młody.

Odpowiedz
Shamar.... Ale to nie ma znaczenia jak oni wyglądają, czy są podobni, czy nie.. Mann najwyraźniej ma to w dupie też, dla niego to po prostu kolejny projekt marzeń - weźmie na pokład każdego aktora, w jakiejkolwiek roli, żeby mu tylko dali na to finansowanie.

Jakby ktoś mu rzucił 250-300mln tak bez niczego prosto w ryj, to pewnie by to nagrał nawet i z DeNiro/Pacino, a następnie ich odmładzał komputerowo jak Scorsese...

Odpowiedz
I pewnie dlatego dostał te kasę. Że załatwił Bale vs DiCaprio.

Odpowiedz
Michael Mann przy pracy

https://www.instagram.com/p/DZOTVOAj7I5/?utm_source=ig_web_copy_link

Odpowiedz
No, wrzucałem to już na poprzedniej stronie.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
To Filmweb więc wiecie... Ale nie chce mi się teraz szukać czy bredzą.

W skrócie: ponoć DiCaprio jest niezdecydowany czy zagrać. A jesli tak czy nie Neila. Tu bym go ostatecznie przełknął.

https://www.filmweb.pl/news/Leonardo+DiCaprio+nie+mo%C5%BCe+si%C4%99+zdecydowa%C4%87%2C+czy+i+kogo+zagra%C4%87+w+filmie+Michaela+Manna+%22Gor%C4%85czka+2%22-166978

Odpowiedz
Jason Clarke jako Nate to w sumie bezpieczna opcja. Waingro będzie? Jeśli tak, to kto ma go mógłby go zagrać?

Odpowiedz
Poznali go w jedynce i zginął w jedynce więc oczywiście że będzie.

Odpowiedz
Mann to jest w ogóle głupi...

On najpierw powinien nakręcić remake Gorączki - takie Gorączka I 2.0, a następnie brać się za ten prequelo-sequel z tymi samymi aktorami co w remake'u

Odpowiedz
Goraczka to juz przeciez remake, a wiec 2 rimejki tej samej histori...no nie wiem Uśmiech

Zreszta, jaki bylby sens takiego rimejku?

Mann to powinien po prostu olac tych bohaterow, bo komu to w ogole potrzebne i jak chce krecici sensacyjniaka to zakladam, ze po Holly kraza do wgladu z dwa tuziny scenariuszy, ktore sa lepsz niz to co on tam kombinuje, a ktorych nikt bez nawiska nie zrealizuje.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości