Herkules Poirot
"Murder..." mi się podobało, więc z chęcią obejrzę "dwójkę". Muszę tylko zapoznać się najpierw z literackim oryginałem.

Obsada faktycznie nie aż tak gwiazdorska, jak w przypadku "Murder...", ale to akurat nie jest dla mnie problemem.
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.

Odpowiedz
Pierwsza część mi się podobała, przyjemne patrzydło, ale to był raczej film na raz, odkąd go obejrzałem to do tej pory go nie powtórzyłem, zobaczymy jak będzie z sequelem.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Jedynka mi się podobała i tę część z chęcią zobaczę, tym bardziej, że w obsadzie widzę parę osób, które lubię jak Rose Leslie, czy Russell Brand, czy też Gal Gadot. Jestem jak najbardziej dobrej myśli i dla mnie Brannath może spokojnie ciągnąć Agatha Christie' Universe :)
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
https://www.denofgeek.com/movies/death-on-the-nile-agatha-christie-plot-kenneth-branagh/

"It’s a very dark, very sexy, unsettling kind of film"

Całość brzmi trochę jakby Branagh, wiedziony umiarkowanym sukcesem poprzednika, teraz chciał być odważniejszy. Michael Green po ostatniej serii sukcesów też nie byłbym zdziwiony jakby chciał dać więcej od siebie niż przy "Orient Expressie" - tam dobrze oddał dramatyzm i przeniósł całą historie, ale była to bardzo zachowawcza adaptacja. Ja jestem niezmiennie zainteresowany, zwłaszcza, że w obsadzie są Hammer i Gadot a Poirota Branagha bardzo lubie.

Odpowiedz
Pierwszy trailer Death on the Nile:

Odpowiedz
Wygląda lepiej niż poprzednik

Odpowiedz
Już bardziej kompem walić nie może.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Egipt to w ogóle wdzięczny setting. Sama powieść jest zresztą jedną z moich ulubionych, więc ciekawy jestem jak Branagh poradził sobie tym razem. Morderstwo w Orient Expresie lubię, ale głównie za stronę wizualną i obsadę - zabrakło trochę napięcia, chociaż to może też wynikać ze znajomości oryginału.

Odpowiedz
(19-08-2020, 15:10)Mefisto napisał(a): Już bardziej kompem walić nie może.

Dokładnie. Jeszcze w zamkniętych pomieszczeniach jakoś się to prezentuje, ale jak w oddali widać krajobrazy to ręce opadają. Poprzednia część poprzeczki zbyt wysoko nie postawiła, ale to też nie zapowiada się lepiej.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
(19-08-2020, 15:10)Mefisto napisał(a): Już bardziej kompem walić nie może.
Chętnie zobaczyłbym nawet ten sam scenariusz, tych samych aktorów, muzykę itd. ale nakręcone w plenerze, a nie w studiu, bo to wygląda jakby w ogóle z niego nie wyszli.

Odpowiedz
Bo pewnie nie wyszli #pandemia ;)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Której wtedy nie bylo.

Przy Morderstwie odtworzyli wagony w studiu, reszte odwalił komputer i faktycznie było to widać. Tutaj tak samo, wnętrza wyglądaja fajnie, reszta mniej. Ale generalnie klimat jest całkiem spoko i wiele obiecuje sobie po rolach Gadot czy Hammera.

Branagh też mógłby wynagrodzić ten gwałt na widzach i własnej renomie jakim był Fowl

Odpowiedz
W Morderstwie najbardziej podobał mi się Branagh jako Poirot - i z chęcią zobaczę go znowu w akcji, nawet kilka razy jeśli się nie wypali ;)

Odpowiedz
Premiera odwołana :)

Free Guy również.

Odpowiedz
Obejrzałem to nowofalowe "Morderstwo..." w ramach MegaHitu Polsatu i pasuje to tam idealnie bo bardzo słaby to twór. Odegrano od linijki znaną historię, dodając nieudolnie mikro akcje żeby wyglądało niby to świeżo ale brak temu jakiegoś interesującego stylu czy klimatu. Aktorzy niby wybitni ale są zupełnie bez charyzmy. Nieprzekonująco wypadły np. te końcowe rozterki Poirot i zmiana zdania, Suchet zrobił to znacznie lepiej. Wizualnie dopóki siedzą w pociągu jest OK. ale każda wizyta w CGI plenerach to koszmar. Takie 3/10. Jakiekolwiek porównania z Holmesem Richiego to potwarz dla filmu z Robertem.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Oprócz tego mam wrażenie, że w książce cały proces dedukcji był jakoś sensowniej przedstawiony. Tutaj Poirot wydaje się wyciągać różne informacje po prostu z głowy.

Odpowiedz
Premiera 11 lutego. Może tym razem się uda :)

Odpowiedz
Film jest podany w tak tradycyjnej formie, że niektórzy mogą albo absolutnie to pokochać, albo znienawidzić. Motyw muzyczny żywcem wyjęty ze złotych lat Hollywood. Egiptem zajeżdża na kilometr. Russel Brand w krótkich włosach i poważnej roli bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Poirot bidulek, popełnia błąd za błędem i ogólnie ta sprawa na Nilu to taka chyba jego osobista porażka? Nie wiem, nie czytam kryminałów, ale wcale bym się nie zdziwił, gdyby tak było.

Odpowiedz
Pierwsza część mi się podobała i wybieram się na drugą. Jakiś czas temu przeczytałem też "Śmierć na Nilu". I nie pamiętam, by Poirot popełniał tam błąd za błędem. Raczej była to dość typowa, poplątana kryminalna fabuła z fajną atmosferą Egiptu. Czytało się bardzo dobrze, więc na film czekam z zainteresowaniem.
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.

Odpowiedz
(08-02-2022, 11:00)Dirk napisał(a): Pierwsza część mi się podobała i wybieram się na drugą. Jakiś czas temu przeczytałem też "Śmierć na Nilu". I nie pamiętam, by Poirot popełniał tam błąd za błędem. Raczej była to dość typowa, poplątana kryminalna fabuła z fajną atmosferą Egiptu. Czytało się bardzo dobrze, więc na film czekam z zainteresowaniem.

Po prostu nie znam innych przygód Poirota (no dobra, znam, ale tylko ze słyszenia). W "Śmierci..." Poirot sam przyznaje się do błędu/ów. Oglądając film miałem także takie poczucie, że ta sprawa albo go zwyczajnie przerosła, albo nasz detektyw był nieco zdekoncentrowany (ale nie napiszę czym, by nie spoilerować).

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości