CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,267
Liczba wątków: 29
Highlander II (wersja pełniejsza nr 1 ?, choć wydaje mi się, że pewnych scen brakowało) - obejrzane po wielu latach.
Ten film zasługuje na osobny temat. Ba, nawet na jakieś prace dyplomowe. Bo to jeden z niewielu przykładów, w historii kina, na totalne odmóżdżenie twórców.
Nie wiem na czym jechali scenarzyści, którzy to napisali i na czym reżyser i aktorzy, którzy zgodzili się w tym uczestniczyć. Film w sam sobie jest durnowaty a jako kontynuacja to już w ogóle jakaś schizofreniczna wizja.
Nie potrafię tego ocenić. Nie ma skali dla takich tworów.
A czy mogło być jeszcze durniej? Okazuje się, że... tak.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
04-03-2014, 14:08
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-03-2014, 14:14 przez shamar.)
Captain Skullet
Liczba postów: 20,275
Liczba wątków: 128
Zmontowałem sobie coś takiego w 2006 roku (moja pierwsza przymiarka do montażu video):
Przez jakiś czas Lou miał to na swoim MySpace :)
Ten film to jedno z moich guilty pleasures, kiedyś często się nim katowałem.
Cytat:Serio? Coś przegapiłem... czym się różnią
Są cztery wersje:
- kinowa europejska
- kinowa USA
- Renegade Version
- Special Edition
http://www.joblo.com/horror-movies/news/highlander-ii-there-can-be-only-four-cuts---part-1
http://www.joblo.com/horror-movies/news/highlander-ii-there-can-be-only-four-cuts---part-2
Kiedyś czytałem o tym sporo na jednej świetnej stronce, ale to było dekadę temu i teraz nie mogę jej znaleźć.
Co do wydań DVD - widziałem w polskich sklepach conajmniej trzy wydania, a na półce mam dwa (polskie SE 2DVD i francuskie z wersją kinową)
Pierwsze polskie wydanie zawiera "Renegade Version" czyli najdłuższą wersję filmu (dłuższą również od Special Edition), ale jeszcze bez poprawionych efektów specjalnych, dodatki na tym wydaniu to kpina - jest tylko kilka minut "making of" (i to po chamsku ucięte, bo to początek dłuższego dokumentu z wydań zachodnich) opisane jako... zwiastun. Obraz niby 16x9/2.35:1 ale koszmarnej jakości. Plusem jest lektor, którym jest na tym wydaniu Knapik :D
No i wydanie dwupłytowe od KINA ŚWIAT, już bez Knapika i ze śmiechu wartą drugą płytą okaleczoną w stosunku do wydań zachodnich które wyglądają tak:
DVD Compare Net napisał(a):DISC ONE
*The Movie
"Deconstruction of Highlander II" interactive bonus view feature (21:43)
DISC TWO
"Seduced by Argentina" documentary (50:03)
"Shadow of Darkness" featurette (5:51)
"Redemption of Highlander II" featurette (13:46)
"The Music of Highlander II" featurette (9:05)
"The Fabric of Highlander II" featurette (10:07)
"Cannes Film Festival" featurette (9:29)
6 Deleted scenes (5:48)
Theatrical trailer (0:52)
Warto wspomnieć, że edycja specjalna ma niby te poprawione efekty ale za to brakuje jej jednej sceny z wersji Renegade (strzelanina w końcówce tuż przed finałowym pojedynkiem). Była ona trochę bez sensu bo Connor dał babce karabin i kazał jej powstrzymywać atakujących strażników korporacji Shield (ja tam bym swojej kobiecie tego typu zadań nie powierzał, szczególni będąc nieśmiertelnym) podczas gdy sam poszedł rozprawić się z gen.Kataną :)
Co do fabuły - planeta Zeist z wersji kinowej moze nie była genialnym pomysłem, ale wymienienie jej na "odległą przeszłość" to już idiotyzm do potęgi, który zabija wszelką logikę w tym filmie, przykład - gen Katana siedzi sobie w "odległej przeszłości" i obserwuje poczynania Connora w 2025 roku na ekranie zastanawiając się czy temu przypadkiem nie wpadnie do głowy wrócić do swoich czasów zanim zemrze, no żesz ku*wa skoro może obejrzeć rok 2025 to czemu nie zerknie trochę dalej w przyszłość? Odpowiedź: bo oryginalnie byli w tym samym czasie i obserwował tylko wydarzenia bieżące, co po zmianie fabularnej prowadzi do takich kwiatków.
19-03-2016, 01:28
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-03-2016, 01:57 przez Gieferg.)
CGI Paul Walker
A już myślałem, że jakiś mod wydzielił OT z "Kruka"
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
19-03-2016, 19:27
CGI Paul Walker
Główna przypomniała, choć do samego tekstu mam zastrzeżenia.
30 lat temu...
29-03-2016, 23:24
Stały bywalec
Liczba postów: 18,490
Liczba wątków: 148
Chad Stahelski - ziomek od Johna Wicka, przymierzany też do stołka przy Deadpoolu 2 - reżyserem rebootu :)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
23-11-2016, 10:52
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-11-2016, 10:53 przez Pelivaron.)
Captain Skullet
Liczba postów: 20,275
Liczba wątków: 128
Do Deadpoola 2 przecież przymierzają Leitcha.
23-11-2016, 11:31
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-11-2016, 11:31 przez Gieferg.)
Stały bywalec
Liczba postów: 18,490
Liczba wątków: 148
(23-11-2016, 11:31)Gieferg napisał(a): Do Deadpoola 2 przecież przymierzają Leitcha.
No Leitch już reżyseruje Deadpoola 2. Gdzieś też widziałem jakieś newsy, że jednym z kandydatów miał być też Stahelski, no ale nieważne. Tak czy srak - Stahelski stanie za kamerą nowego Nieśmiertalnego.
Teraz ciekawego kogo wybiorą do roli głównej. Jakoś nic mi ciekawego w głowie mi nie świta. Wazne, żeby nie padło na jakiegoś Kellana Lutza czy innego gagatka.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
23-11-2016, 11:41
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-11-2016, 11:42 przez Pelivaron.)
PapaBoomer
Liczba postów: 12,983
Liczba wątków: 1
https://collider.com/highlander-remake-henry-cavill-chad-stahleski-comments-new-movie/
Cytat:'Highlander' Remake with Henry Cavill Is "Closer Than We've Ever Been," Says Chad Stahelski
10-08-2022, 16:45
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-08-2022, 16:46 przez marsgrey21.)
Stały bywalec
Liczba postów: 13,290
Liczba wątków: 77
Nie to, że nie lubię Cavilla ale kolejny film w którym ma machać mieczem czy czymś innym średnio mi się widzi. No i jego postura ma się nijak do typowego everywhere-mana, a taki był właśnie Lambert - gość nie wyróżniał się niczym szczególnie w społeczeństwie. A tutaj? Mamy mieć koksa żyjącego od wieków.
Zdecydowanie bardziej odpowiadałby mi Sebastian Stan lub Richard Madden.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
10-08-2022, 20:22
NUMA Director
Liczba postów: 2,092
Liczba wątków: 2
Z drugiej strony koleś, który od wieków walczy z nieśmiertelnymi i jako jeden z nielicznych dożył do współczesności, właśnie jak najbardziej może być koksem. Ciągle trenuje, jest czujny... Kupuję to.
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.
10-08-2022, 20:28
CGI Paul Walker
(10-08-2022, 16:45)marsgrey21 napisał(a): https://collider.com/highlander-remake-henry-cavill-chad-stahleski-comments-new-movie/
Cytat:'Highlander' Remake with Henry Cavill Is "Closer Than We've Ever Been," Says Chad Stahelski
Jeszcze nie zaczęli tego kręcić nawet?
10-08-2022, 20:32
There Can Be Only One!
Liczba postów: 10,893
Liczba wątków: 15
Mam tylko nadzieję, że nie zamkną historii w jednym filmie, że Ramirez nie zmartwychwstanie pod koniec filmu i zostaną przy sposobie mordowania, bo ten poprzedni scenariusz, który wyciekł był tragiczny
10-08-2022, 20:33
PapaBoomer
Michael Fassbender by mi pasował na nieśmiertelnego, wygląda zwyczajnie, ma taki zadzior jak Lambert za młodu, były idealny.
Co do Cavilla i jego postury, ten sam problem mam z Wieślixem, Cavill wygląda jak model który chodzi na siłownie, je proteinowe batoniki i regularnie wstrzykuje sterydy. Wygląd i siła nie mają nic do rzeczy, Marciano był silny jak skurwysyn, a wyglądał niepozornie, tak jak Cavill wyglądają goście którzy "mają wyglądać", w rzeczywistości facet by padł gdyby miał latać z prawdziwym mieczem przy takiej masie.
10-08-2022, 20:34
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-08-2022, 20:41 przez marsgrey21.)
Red Crow
Liczba postów: 12,668
Liczba wątków: 50
Plus gra ostatnio w samych szrotach, racja.
10-08-2022, 20:37
Stały bywalec
Liczba postów: 13,290
Liczba wątków: 77
Ciekawe, czy w ogóle zrobią remake z tymi samymi bohaterami czy może będzie to jakiś reboot z nową talią kart. Generalnie niewiele ryzykują, bo pierwsza część jest klasyką, ale z kolejnymi szmirami nie muszą się w ogóle liczyć i spróbować czegoś nowego. Pewnie Macleoda zachowają, ale Ramireza wcale tam nie musi być (wypadłby chyba zbyt kiczowato).
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
10-08-2022, 20:38
CGI Paul Walker
Bo tym razem będzie Ramirezka. Zresztą mogę się założyć, że będą niesmertelne. Tak jak w serialu wprowadzili w którymś tam sezonie.
10-08-2022, 20:44
There Can Be Only One!
Liczba postów: 10,893
Liczba wątków: 15
Nieśmiertelne to żaden problem. Ja natomiast martwię się, że albo pójdą za bardzo od linijki albo wprowadzą durne pomysły.
Gdybym to ja dostał to w swoje ręce to skupiłbym się na wątku Heather i podkreślił, że Connor po jej śmierci to w zasadzie „trup”, który żyje tylko po to wygrać bo za pomocą nagrody będzie mógł przywrócić jej życie. Nadałbym dzięki temu mocniejszy wydźwięk historii jak i samej zemsty. Do tego u mnie Ramirez miałby twarz 20latka, w rzeczywistości byłby to mentalny starzec ale wyglądający młodziej od MacLeoda - nauczyciel młodszy od ucznia, tego nie było ;) Dev Patel by się nadał.
10-08-2022, 21:34
Stały bywalec
Liczba postów: 12,479
Albo Mena Massoud, jeśli Ramireza miałby grać faktyczny Egipcjanin, a nie Szkot będący nie w tej roli co trzeba :).
10-08-2022, 21:38
PapaBoomer
Ja to bym zmienił ideę "nagrody", bo na jednym filmie się nie skończy, a w oryginale też ten element mitologii wydawał się niezbyt przemyślany/pomysłowy.
10-08-2022, 21:39
CGI Paul Walker
Scenariusz do którejś tam wersji leży ciągle gdzieś tam w necie. Czy będą na nim bazować czy napiszą nowy? Chu nolłs.
10-08-2022, 22:06
|