Inception (2010)
Gieferg napisał(a):Nie ma to jak tłumaczyć komuś oczywiste oczywistości
Dla mnie teoje wytłumaczenie jest strasznie dziwne, a nie jest oczywistością. Ja rozumiem Militarego, ale Ciebie nicholery!
Dobrze rozumiem? Widzisz recenzje, opinie wysławiające film, idziesz do kina, rozczarowujesz się, następnie czepiasz się filmu przy każdej okazji. Następnie kupujesz go na BD i wiedząc już jaki to film, oglądasz i nagle film staje się lepszy bo go już znasz?
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Cytat:Dla mnie teoje wytłumaczenie jest strasznie dziwne, a nie jest oczywistością. Ja rozumiem Militarego, ale Ciebie nicholery!

To już twój problem, napisaliśmy praktycznie to samo, z wyjątkiem tego, że dodałem że za drugim razem oglądało mi się lepiej co nie jest dla mnie niczym dziwnym, wiele razy już tak było z różnymi filmami, pewnie wiele razy jeszcze tak będzie.

Cytat:Następnie kupujesz go na BD i wiedząc już jaki to film

Kupiłem za tyle, że spokojnie mógłbym potem odsprzedać wychodząc na zero lub z zyskiem, czemu więc nie obejrzeć po raz drugi i przy okazji zobaczyć jak film prezentuje się w HD i zapoznać się z dodatkami na BD? Zresztą wszystko o co sie czepiałem tego filmu pozostaje aktualne, poza tym od początku oceniałem go na 7/10 co oznacza dla mnie DOBRY FILM, a dobre filmy to takie, które kupuję na DVD/BD i oglądam wielokrotnie.

Odpowiedz
No i git <ok>

Odpowiedz
Phil napisał(a):http://www.dvdactive.com/news/industry/inception-replacement-programme.html

Wysłałem jakiś miesiąc temu - cisza. Teraz wysłałem znowu, zobaczymy co odpowiedzą.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Cytat: Wszyscy dookoła mówią o objawieniu

Znaczy kto mówi? Nie widziałem żeby ktokolwiek na tym forum napisał, ze to objawienie Uśmiech

Odpowiedz
Cytat:Znaczy kto mówi?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LxOeG3myCdU&NR=1[/youtube]

Czy ktoś mówił, że chodzi o to forum? Chodzi o cały internet Język

Odpowiedz
Dobra przyznaję się, to byłem ja. Zdezorientowanymile: Zresztą dalej tak uważam :grin:
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Incepcja objawieniem? W jakiej kategorii, bo nie rozumiem?
Ani efekty ani fabuła (zwłaszcza ona) nie uprawnia do tak przesadzonych wniosków. Cóż więc było w tym obrazie tak wiekopomnego i niezapomnianego, bo przyznaję, że już słabo go pamiętam (oglądałem jakoś w sierpniu 2010 i wtedy się rozczarowałem wręcz potwornie).

Odpowiedz
Jedyne co jest związane z tym filmem i warto do tego wracać to muzyka Zimmera. Film dobry na jeden raz, chociaż znam takich, którzy zasnęli w połowie i to nie żart. Pewnie też bym się kimnął na drugim seansie. Sen zimowy zalatywał już jakimś tanim kinem akcji z ostatnich lat w stylu - Przygody młodego Jamesa Bonda.
Warto nastawić się przed seansem, że film może być przereklamowany.

Odpowiedz
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
No, bo nie ma to jak robić film, którego punktem kulminacyjnym jest debilna akcja rodem z Bonda, i kończyć go w ten sposób.Uśmiech To tak jakby Transformery kończyły się sekundowym widokiem rozpikselizowanego krajobrazu, na który patrzy Szyja - czy to wszystko było Matriksem? A może snem komputerowego nerda? Czy ten bzdurny film akcji nie chce mi czasem czegoś powiedzieć? Wstawianie takich akcentów do TF czy Incepcji to rzucanie pereł przed wieprze, mieszanie sacrum z profanum (gdy profanum to 99% filmu), to silenie się na mądre zakończenie nieskończenie głupiej intrygi (żeby nie wydawała się aż tak głupia), no po prostu filozofia w wydaniu hamburgerowym.

Odpowiedz
Panie filozofie a co z moim pytaniem ? Kto dookoła mówi o objawieniu? Uśmiech ( nie liczę odpowiedzi Lawrence'a i Gieferg'a - super scena btw Oczko

Odpowiedz
Hitch, jednak wchodząc na niektóre dyskusje o tym filmie, widzę tam głównie kłotnie o zakończenie, 1001 teorii spiskowych, podobnie jak przy Shutter Island.

Odpowiedz
Wiem. Dlatego chciałem pokazać, że nie mają najmniejszego sensu, a i film nie jest tego warty.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Dla rozluźnienia atmosfery:
[Obrazek: 07165-27695857d92fad1.jpg]

Odpowiedz
ByłoJęzyk

Odpowiedz
Spoko film. Jak zwykle w przypadku Nolana przehajpowany w chu, ale przyjemnie się oglądało. Zadziwiające jest tylko to, jak wielu ludzi ma problem ze zrozumieniem prostych elementów tego filmu... Ode mnie 7/10. Może 8/10, jeżeli ta teoria na temat Incepcji była zamierzeniem Nolana (bo fajny meta motyw, a ja takie rzeczy lubię).

Aha, no i dla ludzi, którzy myślą o bączku ciągle - scenariusz mówi:

Cytat:James and Philippa TURN- see their Dad. He steps to the window, watching their BRIGHT FACES SHINING as they run towards him...

Behind him, on the table, the spinning top is STILL SPINNING. And we-

FADE OUT.

CREDITS.

END.

Odpowiedz
Phil & Me napisał(a):http://www.dvdactive.com/news/industry/inception-replacement-programme.html

Wysłałem jakiś miesiąc temu - cisza. Teraz wysłałem znowu, zobaczymy co odpowiedzą.

Odpowiedzieli, płytka zastępcza w mig znalazła się u mnie i śmiga jak ta lala - obraz jest taki, jaki być powinien od początku. Warner zapunktował tą akcją.

Odpowiedz
Wydali gówno, nie mieli innego wyjścia jak to naprawić.

Spartolone DVD: -1.
Poprawione DVD: +1.
Wynik: 0

Nie widzę tu żadnych punktów :razz:

Odpowiedz
Punkty za:
- nie zlanie klienteli, co robi np masa polskich dystrybutorów
- w ogóle za podjęcie się naprawy problemu - u nas nikt by palcem nie kiwnął
- za mega szybkie wysłanie dvd - nawet amazon się zdziwił

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości