![[Obrazek: comment_1605818160njah5OwXVSqbpxC6CIXkyy.gif]](https://www.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_1605818160njah5OwXVSqbpxC6CIXkyy.gif)
Ale to moje odczucia, nie mówię, że tak wszyscy powinni to odbierać.
26-05-2022, 23:15
|
Indiana Jones
|
|
No po prostu mi się to nie komponuje, osoba starsza powinna dostosowywać ubiór do wieku i wtedy to dodaje epy, a tak Ford dla mnie czy w ostatnich Star Warsach czy nawet już w Kryształowej Czaszce, wygląda tak:
![]() Ale to moje odczucia, nie mówię, że tak wszyscy powinni to odbierać. 26-05-2022, 23:15
Pewnie, że tak :)
Chodzi mi tylko o to, że w przypadku Indiany strój jest równie ikoniczny, co sam bohater. To jakby jego druga skóra. No, nie mogli go po prostu inaczej ubrać :) Natomiast przed twórcami ogromne wyzwanie, by ze względu na wiek Forda pokazać to wiarygodnie. Ford trzyma się nadzwyczaj dobrze, sam bohater jest o około 10 lat młodszy niż odtwarzający go aktor (co jednak wciąż daje 70 na karku), a pewnie większość scen dynamicznych wykonali kaskaderzy. Jestem ogromnie ciekaw co z tego wyjdzie...
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.
26-05-2022, 23:20
Ikoniczny jest tak naprawdę bicz i kapelusz. Cała reszta to dodatek, który powinien wynikać z epoki w której rozgrywa się akcja filmu
27-05-2022, 07:07 Corn napisał(a):Ikoniczny jest tak naprawdę bicz i kapelusz. Cała reszta to dodatek, który powinien wynikać z epoki w której rozgrywa się akcja filmuCzyli nie pasują Wam kurtka i ewentualnie koszula (spodnie zmieniały się już wcześniej)? Przecież do dzisiaj chodzi się w skórzanych kurtkach... :) (27-05-2022, 07:42)yacajackowski napisał(a): Ehh... Oby potraktowali go z szacunkiemNo, cholernie trudno będzie zrobić to tak, żeby wyglądało wiarygodnie. Ale zobaczymy, może wyjdzie z tego coś z serduchem.
27-05-2022, 08:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-05-2022, 08:26 przez Dirk.)
Mi przeszkadza (aż tak mi nie zależy), że pan +70 nosi ciuchy dla mężczyzn max 50 lat z rozpiętą koszulą pokazują siwe włoski, chodzi mi o traktowania postaci w podeszłym wieku jak bohatera filmów przygodowych w swoim prime, sorry, ale to się po prostu nie klei, to tak jakby pokazywać teraz Hellen Mirren w kusej sukience z Caliguli.
Daliby mu dłuższą marynarkę, brodę, jakąś chustkę pod szyją i już by inaczej wyglądał. Wszystko oczywiście utrzymane w podobnej kolorystyce i stylistyce i byłoby git. ![]() A tak na siłę próbują z dziadka robić młodziaka. 27-05-2022, 08:36 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-05-2022, 08:37 przez marsgrey21.) (27-05-2022, 08:36)marsgrey21 napisał(a): Mi przeszkadza (aż tak mi nie zależy), że pan +70 nosi ciuchy dla mężczyzn max 50 lat z rozpiętą koszulą pokazują siwe włoski, chodzi mi o traktowania postaci w podeszłym wieku jak bohatera filmów przygodowych w swoim prime, sorry, ale to się po prostu nie klei, to tak jakby pokazywać teraz Hellen Mirren w kusej sukience z Caliguli.Tutaj są dwie sprawy. Jedna to sam strój (przy czym nie wiemy jeszcze czy rzeczywiście będzie paradował z rozpiętą koszulą etc. - na większości zdjęć z planu ma koszulę zapiętą, więc gołej klaty raczej na pewno nie uświadczymy :D). Tutaj dla mnie nie ma tematu. Oczekiwałeś czego innego, innego stroju - ok, choć ja się nie zgadzam :) A druga, poważniejsza sprawa - jak potraktują bohatera. Z sekwencji, które nakręcili fani podczas produkcji (roiło się od nich w Internecie) wyglądało, że będą intensywne sceny akcji. Jak to wypadnie na ekranie i na ile będzie wiarygodne - nie mam pojęcia. Obawiam się, że może być stosunkowo mała różnica do poprzednich filmów i nie będzie się to kleić. Ale to wszystko się dopiero okaże. No i moje tradycyjne - mam nadzieję, że go nie ubiją :)
27-05-2022, 08:44 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-05-2022, 08:44 przez Dirk.)
Ja to w ogóle bym chciał go wiedzieć w wersji w której używa przede wszystkim mózgu i sprytu, a jestem przygotowany na oglądanie dużej ilości starczego biegu, mieliśmy tego przedsmak w The Force Awakens, gdzie nawet gdy kogoś uderzył to robił to z prędkością 0,7, a dźwięk ciosu był głośniejszy niż powinien być.
W nowym Indianie, powinni się skupić na grze Forda, napisaniu jakichś zajebistych scen dialogowych, a nie scenach akcji z nim, dla mnie po prostu takie sytuacje przypominają skecze SNL gdzie aktorzy po wielu latach zakładają stroje z filmów w których grali o wiele młodszych i wygląda komicznie, Ford nie wygląda aż tak źle, ale zajebiście też nie, ale ja już ucinam temat, swoje powiedziałem, a nie chcę psuć atmosfery, spoko loko :) 27-05-2022, 08:54 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-05-2022, 08:55 przez marsgrey21.)
Nie, no spoko, dyskutujemy na poziomie :)
Ja jeszcze tylko dodam, że najbardziej bym chciał dostać dobry film przygodowy i godne zwieńczenie serii (z zakończeniem w stylu Last Crusade - Indy'ego odjeżdżającego w stronę zachodzącego słońca). Zobaczymy jak Mangold podszedł do sprawy. Starczego biegu może być mało, bo kaskaderzy intensywnie na planie pracowali (znów - było to widać na filmikach w Internecie). Na przykład tu: albo tu: https://www.youtube.com/shorts/GPyStZpVhaE Ja jestem fanboyem Indy'ego więc czekam z pewnymi obawami, ale i dużą nadzieją. Choć powinienem już stracić całą wiarę w Disneya i Darth Kennedy, po tym co zrobili ze starwarsami.
27-05-2022, 09:03
Pamiętam, że Mangold ochoczo bronił Johnsona i też twierdził, że tylko toxic fanboys krytykuję The Last Jedi, więc różnie może być, może wysmaży film na poziomie Logana, a może myśli podobnie jak Johnson i wywróci nasze oczekiwanie do góry nogami xD
27-05-2022, 09:08 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-05-2022, 09:09 przez marsgrey21.)
Tylko przypomnę, że przed premierą BD2049 sporo osób oburzało się, że Deckard nie ubiera się jak w jedynce tylko chodzi po chacie w szarej koszulce.
27-05-2022, 09:12 marsgrey21 napisał(a):i wywróci nasze oczekiwanie do góry nogami xDUgh... Żadnych więcej subverting expectations w odniesieniu do legendarnych bohaterów. :) Krismeister napisał(a):Deckard nie ubiera się jak w jedynce tylko chodzi po chacie w szarej koszulce.Tylko, że Deckard to zupełnie inna postać, niż Indy ;) Abstrahując już od tego, mogli jednak wymyślić Rickowi jakiś fajniejszy strój, niż sprany T-Shirt (co nie zmienia faktu, że BR2049 to świetny film).
27-05-2022, 09:16 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-05-2022, 09:23 przez Dirk.) (26-05-2022, 23:15)marsgrey21 napisał(a): No po prostu mi się to nie komponuje, osoba starsza powinna dostosowywać ubiór do wieku Pozwólcie się Indy'emu ubierać tak, jak lubi. Tak serio, to nie wiem, czy będzie mi się chciało na starość zmieniać styl, zamiast dalej nosić się tak, jak przez całe życie. Może i tak, ale na razie sobie nie wyobrażam, że np. patrzę w kalendarz i mówię: "O! Stuknęła mi 60-tka. Wrzucam swoje ulubione ciuchy na zawsze do szafy i od dzisiaj zaczynam ubierać się jak starzec. Pora zaopatrzyć się w zmechacony sweter wycięty w serek i... no, nie wiem, jakieś inne rzeczy, które noszą starzy ludzie". 27-05-2022, 09:39 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-05-2022, 09:40 przez al_jarid.) Darth Kennedy zapewnia, że Mangold wykonał super robotę, miał fantastyczną chemię z Fordem, film jest świetny i fani go pokochają.
Więc chyba czas zacząć się bać...
Bo biorąc pod uwagę, że Darth Kennedy była Sasinem dla starwarsów...
27-05-2022, 16:43 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-05-2022, 17:42 przez Dirk.)
Ja to mam wrażenie, że Kennedy to już tylko tam figuruje co by siać propagandę sukcesu i nie przyznawać do błędów i nie ma już nic do powiedzenia w kwestii jakichkolwiek projektów. Chapek tam wszystkim dyryguje, Favreau i Filoni rządzą Star Wars, a Mangold pewnie przedstawił swój pitch który się spodobał i dostał większą swobodę.
The Last Jedi był flagowym projektem Kennedy, tak jak całe Sequel Trilogy było dziedzictwem Boba Igera i spierdolili to po równości, wszystkie inwestycje oparte o sequele i tą erę przyniosły straty, wszystkie parki, atrakcje, wszystko to było jednym wielkim niewypałem bo sequele, w szczególności The Last Jedi zostały przez publikę kompletnie odrzucone. 27-05-2022, 18:02
Jakkolwiek straty Disneya byłyby swoistą karmą, to pobawię się w adwokata diabła. TFA wciąż jest numerem jeden pod względem zarobków w USA. Kolejne części też zarobiły. Zapewne spodziewali się dużo więcej i pod tym kątem to (zasłużona) porażka, ale strat to raczej na pewno nie było (może "Solo"?).
Ja osobiście nie cierpię shitqueli, ale to też nie jest tak, że generalnie je odrzucono. Zdaje się, że wielu się podobały... Więc generalnie to chyba jest sukces, przynajmniej finansowy, choć potencjał był o wiele, wiele większy.
27-05-2022, 18:24
TFA to był samograj, nostalgia fest, ANH reboot i po robocie, a teraz ten film nie przedstawia wartości nawet dla jego fanów, TLJ mialo wysokie otwarcie i jednocześnie w drugim weekendzie wielki spadek, a później jechał na oparach, później mieliśmy flop z Solo, a na końcu TRoS, finał sagi zarobił tyle samo co Joker z kategorią wiekową R.
Disney dopiero w 2018 zaczął mieć zyski, bo do tej pory to spłacali te 4 biliony dla Lucasa, ale... Tak jak pisałem, zainwestowali w te wszystkie atrakcje/parki/zabawki oparte fabularnie o sequele i to wszystko okazało się klapą, to jest fakt, dlatego teraz zaczynają tworzyć seriale oparte o prequele i okres po RotJ. 27-05-2022, 18:36 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-05-2022, 18:38 przez marsgrey21.) Cytat:Mi przeszkadza (aż tak mi nie zależy), że pan +70 nosi ciuchy dla mężczyzn max 50 lat A to jest gdzieś jakiś obowiązujący wykaz ciuchów które można nosić w określonym wieku? Jeszcze się okaże, że nie przestrzegam zasad nosząc t-shirty z kapelami czy tam filmowymi plakatami po 40-tce (a nie zamierzam przestać ich nosić nigdy) i co wtedy? o_O Ogólnie to bezsensowne czepianie się. Spieprzyli sprawę z brodą, bo Ford wyglądałby dużo lepiej, ale reszta jest ok, sam bym tak samo robił. 27-05-2022, 18:45 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-05-2022, 18:51 przez Gieferg.) (27-05-2022, 09:12)Krismeister napisał(a): Tylko przypomnę, że przed premierą BD2049 sporo osób oburzało się, że Deckard nie ubiera się jak w jedynce tylko chodzi po chacie w szarej koszulce. No i wygląda to przechujowo, a od momentu pojawienia się Forda trudno tam dostrzec Deckarda, tylko ma się wrażenie, że Ford zabłądził na plan i go nie wywalili aż do końca.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 27-05-2022, 18:49 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |