https://ew.com/movies/indiana-jones-and-the-dial-of-destiny-james-mangold-2023-preview/
I nowa fotka:
19-12-2022, 17:01
|
Indiana Jones
|
|
Wywiad z Mangoldem:
https://ew.com/movies/indiana-jones-and-the-dial-of-destiny-james-mangold-2023-preview/ I nowa fotka:
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.
19-12-2022, 17:01
https://www.joblo.com/indiana-jones-and-the-dial-of-destiny-mutt-williams/
:) Cytat:He probably transitioned to a female and that’s who phoebe Waller bridge is playing.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 22-12-2022, 15:52
Pewnie będzie jakiś dialog, w którym ktoś (może Sallah) zagadnie Jonesa o syna, a ten odpowie coś w stylu "Mutt? Prowadzi warsztat motocyklowy w LA". Albo wyślą Mutta do Wietnamu.
22-12-2022, 16:14
Ostatnio widziany w drugim "Avatarze".
Wysłane z mojego H8216 przy użyciu Tapatalka
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
22-12-2022, 18:13
Od jakiegoś czasu odświeżam sobie te filmy z serii "The Adventures of Young Indiana Jones", ostatni raz ogladalem w 2017. Kurcze, ta produkcja starzeje się jak dobre wino, z każdym seansem bardziej doceniam to co zrobił George Lucas. Na ekranie naprawdę widać ile serducha, pracy i kasy w to włożono. Piękne widoczki, praktyczne efekty specjalne, spory jak na telewizyjne (zwłaszcza wtedy) standardy rozmach, fajne lokacje. Coś pięknego.
Co do konwencji samej w sobie, wydaje mi się że albo ktoś kupuje pomysł Lucasa albo nie. Jeśli komuś konwencja przypada do gustu, to będzie miał mega fun z oglądania kolejnych przygód młodego Indy'ego. Po raz kolejny pominąłem te części z 10-letnim Indym, nigdy za tym nie przepadałem. Dla odmiany (i żeby lepiej wprowadzić pasierba do całej historii) 'podmienilem' "Wakacyjna przygodę" na oryginalny pełnometrażowy pilot serialu ("Klątwę Szakala"). Wydaje mi się, że w taki sposób cała historia działa lepiej. Póki co obejrzeliśmy wspomniany pilot, "Love's Sweet Song", "Piekło Okopów", "Demons of deception" oraz "Pancerny pociąg widmo". Najsłabszy póki co był chyba ten z Mata Hari, o ile kupuje konwencję z prawdziwymi wydarzeniami oraz spotkania Jonesa z postaciami historycznymi, tak cały ten pomysł z ich romansem był trochę z dvpy dla mnie. Za to "Pancerny pociąg widmo" to istny sztos. Piękna Afryka, dużo humoru, wartka akcja, charyzmatyczna ekipa dziadków - super się to ogląda. Kiedyś chyba się skusze na to wydanie DVD młodego Indy'ego, tam do każdego filmu wyprodukowali po 4-5 dokumentów dot wydarzeń/postaci hist pokazanych w danym obrazie. Do premiery IJ5 mam zamiar odświeżyć sobie resztę serii oraz cztery kinowe produkcje z IJ.
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
08-01-2023, 17:51
Ponoć nastąpiła zmiana polskiego tytułu zamiast "Indiana Jones i tarcza przeznaczenia" teraz jest "Indiana Jones i artefakt przeznaczenia".
Ten nowy tytuł się nie klei i źle brzmi. Poprzedni był lepszy.
10-01-2023, 16:46 Corn napisał(a):Ten tekst pojawił się już w Poszukiwaczach Poszukiwacze to jest tak doskonały film, że Indiana mógłby powiedzieć, że wierzy w Świętego Mikołaja i wszystkie teorie Alexa Jonesa, albo być płaskoziemcem, a ocena nie spadłaby nawet o jeden punkt. :) W zwiastunie mamy kretyńską scenę uniku przed 30 karabinami maszynowymi i "wrogowie.exe has stopped working", głupi tekst o magii i dość mdły monolog. Czy to znaczy że film będzie zły? Nie. Ale zwiastun jest bardzo zły
10-01-2023, 19:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-01-2023, 19:19 przez Capt. Nascimento.) (10-01-2023, 16:46)Dirk napisał(a): Ponoć nastąpiła zmiana polskiego tytułu zamiast "Indiana Jones i tarcza przeznaczenia" teraz jest "Indiana Jones i artefakt przeznaczenia". Może dlatego, że tarcza w Polsce się skończyła 1 stycznia ;) Mi też się nie klei, ale tytuł to najmniejsze zmartwienie jak dla mnie. Obawy budzą opinie po testowych pokazach - nawet jeśli weźmiemy pod uwagę że 95% tych "recenzji" to fejki, to te 5% i tak nie brzmi pozytywnie.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
10-01-2023, 20:53
Na razie oficjalna narracja jest taka, że nie było żadnych pokazów testowych. Tak twierdził reżyser i oczywiście mógł kłamać/robić damage control, ale jakoś Mangoldowi wierzę.
10-01-2023, 20:56
A jak to ogólnie jest z pokazamj testowymi przy dużych produkcjach? Norma czy niezbyt?
.
10-01-2023, 21:01
O tym też się wypowiedział Mangold: https://twitter.com/mang0ld/status/1605388415905562624
Cytat:Many film makers do tests. I've learned from them in the past. But on high profile franchises, such as this, the studio never puts the film in front of a civilian audience due to the danger of leaks and spoilers and piracy.
10-01-2023, 21:17 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-01-2023, 21:18 przez Dirk.)
Spot z Super Bowl:
13-02-2023, 02:11
Przy "Królestwie Kryształowej Czaszki" ludzie narzekali, że efekty CGI nijak im nie pasują do Indiany Jonesa. Po zwiastunach piątej częsci widzę, że ludzie z Disneya postanowili odwalić teraz taki CGI-fest, że czwórka w porównaniu będzie się wydawała Indym nakręconym po bożemu :D
13-02-2023, 09:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-02-2023, 09:28 przez al_jarid.)
To wszystko zależy od jakości CGI, Avatar ma w chuj CGI, ale wszystko jest dopracowane i fotorealistyczne, z kolei u Marvela w ostatnich sptoach do Ant-Mana jebie volumem na kilometr, a nawet proste ujęcie z dublowanymi Ant-Manami wydaje się jak zrobione w latach 90.
Ja mam gorszy problem z tym... Indiana w tym wieku powinien mieć brodę i długi płaszcz, nadrabiać wiedzą i żartem, a nie ganiać w obcisłej kurtce z pejczem, bo nawet gdy używają dublerów widać 70-latka który próbuje nadrobić brak siły w nawet najprostszych ruchach i to wygląda po prostu dziwnie, a przecież dobrze wiemy, że Indiana w tym filmie będzie wszystkich napierdalał z pięści i skakał z kilku (nastu?) metrów w dół i w dal. Przy Keatonie we Flashu to sobie chociaż można dopowiedzieć, że ma tam jakiś egzoszkielet ktory go wzmacnia, ale tutaj? Nope. Mi to już przeszkadzało w The Force Awakens, tam też próbowali z dziadka zrobić 30 latka, do dzisiaj przewracam oczami na myśl tego starszego biegu przed tymi kałamarnicami na początku filmu. 13-02-2023, 09:45 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |