Interstellar (2014)
@Craven A główna para to Matthew i Anne, czy Matthew i Jessica?

A w ogóle to ja nigdy nie oczekiwałem tutaj drugiej "Odysei Kosmicznej". Ja chcę otrzymać fajne przygodowe science fiction, eksploracja innych wymiarów, światów itd. I coś czuję, że to mi Nolan zaserwuje.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
@Lawrence

Główna para to Matthew i Anne. W sumie szkoda, bo jak dla mnie Chastain o wiele lepiej by pasowała, ale cóż Język

zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Lipa, liczyłem na Annę z Jessicą Smutny
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Też mi się wydaje po tym co przeczytałem, że ruda byłaby lepsza, no ale się zobaczy. Może w ogóle przepiszą jakoś female lead, bo póki co była to taka sobie postać.

Odpowiedz
Nie zapominajmy, że postać zapisana na papierze może się różnić od później kreacji aktorskiej. Zresztą nawet w słabszych filmach Anne Hathaway potrafiła tchnąć w swoje postacie odpowiednie życie. A jako, że wątpię, aby to był słaby film, to zupełnie nie przejmuję się o tę postać, a wręcz czekam na nią. Uśmiech
A poza tym i tak nie macie tutaj co narzekać, zważywszy na panujący kult rudowłosych pań na forum. Jest Jessica, która i chyba tak na początku miała być Jessym.
Dla każdego coś miłego Uśmiech
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Tyż prawda, bo w tym co czytałem była praktycznie jedna postać żeńska.

Odpowiedz
OK, co prawda nie dowiadujemy się nic nowego, gdyż wiadomo musi być tajemniczo, ale i tak mój apetyt jeszcze bardziej wzrósł:

A więc świetny, oryginalny scenariusz, świetne scenografie, świetny McCounaghey i nie mam powodu, aby Jej nie wierzyć Oczko
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Ta jasne, standardowy wywiad w którym aktorzy rozpływają się nad filmem i wszystkim co jest związane z projektemUśmiech
Ja jej nie wierzęJęzyk
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Aha, i Nolan, w ramach wyjątku, dostał szansę kręcenia na taśmie, czyli tak jak zwykle, choć to nie po myśli Paramountu, który zapowiedział przejście w 100% na cyfrę.

http://collider.com/christopher-nolan-interstellar-film-digital-paramount/

Cytat:Earlier today, Paramount Pictures vice chairman Rob Moore added a caveat to the studio’s mandate (via LA Times), saying, “Although we anticipate the majority of the studio’s future releases to be executed in digital formats across the U.S., select exceptions will be made.” The studio went on to confirm that Interstellar will indeed be one such exception. This isn’t an altogether surprising move, as Nolan is an avid proponent of film projection and personally worked to convert a number of IMAX theaters across the U.S. from digital to film projection in order to display The Dark Knight Rises to his preferred specifications. Interstellar is again being filmed using IMAX cameras, so expect the same presentation to follow later this year when the pic opens on November 7th.

Odpowiedz
Anne Hathaway, pierwsza w historii aktorka która nie mówi tego, do czego zobowiązuje ją promowanie filmu (czytaj: kontrakt), tylko szczerze!

(29-01-2014, 16:55)desjudi napisał(a): Aha, i Nolan, w ramach wyjątku, dostał szansę kręcenia na taśmie czyli tak jak zwykle, choć to nie po myśli Paramountu, który zapowiedział przejście w 100% na cyfrę.
1) Kręcenie na taśmie filmowej wciąż jest standardem i jeśli dobrze pamiętam dane z artykułu który nie tak dawno czytałem to chyba nawet większość dużych nowości kinowych to w dalszym ciągu filmy analogowe. (pomijając oczywiście późniejsze DI, czyli cyfrową postprodukcję)
2) Paramount zapowiedział przejście w 100% na DYSTRYBUCJĘ cyfrową swoich filmów, ale Interstellar będzie również dostępny na kopiach tradycyjnych (czytaj: na taśmie) i tego dotyczy wyjątek, a nie sposobu kręcenia filmu.

Odpowiedz
Taśma jeszcze chwile pociągnie, nie mówiąc o tym, że jeśli jakiś reżyser ma odpowiednią pozycję (czytaj: może zorganizować większą kasę na taśmę), to najpewniej będzie sobie do końca życia kręcić na taśmie, tylko większości kin będzie pokazywana cyfrowa wersja.

Odpowiedz
Jasne, ale jeśli w żadnym kinie w USA nie będzie tradycyjnego projektora, to Nolan może sobie wsadzić te swoje fanaberie.

Odpowiedz
O ile do tej pory teaser pozostawił mnie raczej obojętnym, tak muszę przyznać, że oglądany na dużym ekranie wygenerował bardzo przyjemny klimat. Ale dzieciom na widowni (seans LEGO) chyba się nie podobało Oczko

Odpowiedz
Mogli puścić trailer Nimfomanki, dzieci byłyby zachwycone. Oczko

Odpowiedz
Co prawda parę postów wyżej Drodzy i wielce przeze mnie szanowani Forumowicze zwrócili mi uwagę, że nie należy zbytnio ufać, wierzyć i dodatkowo się podniecać aktorom grającym w "Interstellar", którzy chwalą "Interstellar". I nie uwłaczając forumowiczom, ale chyba jednak wybieram aktorów i wklejam kolejną opinię tym razem Matthew McCounagheya, który powiedział:

Cytat:Chris is a general, the constant search for what is original. A courageous thinker capable of transforming into a cinema reasoning abstract, complex, extraordinary. " Put it this way, Chris has so far made films rather ambitious. But this will be the most ambitious of all."

Mmmm, te słowa to ja liście aloesu owijające się i masujące moje serce.Uśmiech

I jakby co chyba "Mud" zachęcił Nolana do McCounagheya:

Cytat:"Christopher Nolan came up to me and said, "Mud", I love that movie," recalls McConaughey...

A jakby co trailer ma się ukazać dokładnie wraz ukazaniem się "Transcendence".
#istandbydaenerys

Odpowiedz
(20-02-2014, 00:21)Lawrence napisał(a): I jakby co chyba "Mud" zachęcił Nolana do McCounagheya:

Oj, Crov się ucieszy, że Nolan ma taki dobry gust Język

(20-02-2014, 00:21)Lawrence napisał(a): A jakby co trailer ma się ukazać dokładnie wraz ukazaniem się "Transcendence".
I do tego dobry z niego (tzn. Nolana) chłop, bo zapewnia widownię Pfisterowi.

A tak na poważnie, co do słów McCounagheya: póki aktora obowiązuje kontrakt, to choćby i reżyser go pogrzebaczem po głowie walił, a kręcenie filmu było dla niego największym koszmarem - złego słowa na produkcję nie powie, a tylko będzie zachwalał i zachwalał i jeszcze raz zachwalał. Zazwyczaj im więcej chwalą, tym gorszy film, dlatego ja takim wypowiedziom nie ufam i traktuje je z dystansem.

Odpowiedz
Czy wiedzieliście, że...

Cytat:Some of the "archive footage" in the teaser trailer was filmed specifically for the production and then altered by the visual effects teams to appear much older.

???

Jeśli Interstellar mnie zawiedzie, na rok zniknę z forum. Obiecuję Uśmiech

Oczko
#istandbydaenerys

Odpowiedz
(09-03-2014, 20:14)Lawrence napisał(a): Czy wiedzieliście, że...

Ja o tym czytałem, co więcej chodzą plotki, że w tym trailerze jest więcej postarzonych ujęć z filmu - to podobno McConaughey

Trochę naciągane, ale kto tam ich wie.

Odpowiedz
Moje parcie na Interstellar wzrasta. Trailer po ponownym obejrzeniu zrobił na mnie większe wrażenie. Ogólnie ciekaw jestem co z tego wyjdzie, bo z tego co się orientuje ma być to pierwszy film Nolana od Prestiżu, nie będący kinem akcji (nie czytałem scenariusza ani żadnych spoilerów) w dodatku z premierą w listopadzie - bardzo ciekawi mnie jak to wpłynie na walkę filmu o Oscary (może będzie przyszłoroczną Grawitacją i Nolan doczeka się nominacji za reżyserię, którą powinien już mieć za Incepcję).

Odpowiedz
Ciekawe czy (poza tym forum) będzie nastrój rywalizacji i porównywania Interstellar z Transcendence.

Tak naprawdę oba filmy są kompletnie różne, ale z racji reżyserii (może też z racji tego, że oba scenariusze czytałem) każdorazowo jak widzę coś o Interstellar myślę sobie, że znacznie większe emocje wiążę z tym drugim, choć oba mają ogromny potencjał (i oba można spaprać).

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości