17-05-2014, 14:40
|
Interstellar (2014)
|
|
Jedna rzecz mi nie pasuje w zwiastunie - mówią tam że po katastrofie ekologicznej "inżynierowie nie są potrzebni" bo liczy się tylko wytwarzanie żywności. ŻE CO? Czyli wracamy do średniowiecza zamiast skupić wszelkie zasoby umysłowe na rozwiązaniu problemu wyżywienia planety... A tę rakietę pewnie farmer zaprojektował... Debilizm.
zombie001
co do twojego spoilera - to w takim razie o co?? bo w trailerze jest jak wół że lecą bo się kończy jedzenie. no i lecą sobie, i nawet nie wiadomo czy wrócą, a jak wrócą to na ziemi może minąć z 50 lat albo i więcej. 17-05-2014, 14:45
@Vast
Jak bym Ci napisał, to właściwie zdradziłbym zakończenie filmu, które wymyślił J. Nolan. Swoją drogą to mam nadzieję, że Nolan aż tak bardzo nie zmienił trzonu fabularnego na którym to wszystko się opiera. Przekombinowany ten 3 akt strasznie, ale mimo wszystko fajny i chciałbym zobaczyć jak pewne rzeczy pokaże Nolan :/
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
17-05-2014, 14:54 Cytat:na początku myslałem ze interstellar będzie opowiadał o wyprawie grupy naukowców którzy odkryli nowe możliwości przez przypadek i są po prostu ciekawi, a nie zmuszeni. O tym opowiadał Prometeusz i co z tego wyszło?
17-05-2014, 14:57 Cytat: A tę rakietę pewnie farmer zaprojektowałNie, inżynier, ale ukrywający się przed światem, bo inżynierowie to zło albo coś równie bzdurnego zwiastun obejrzałem drugi raz - ujęcia kosmiczne są... no, kosmiczne. Robią chyba najlepsze wrażenie z całego tego materiału.Cytat:Jak bym Ci napisał, to właściwie zdradziłbym zakończenie filmu, które wymyślił J. Nolan.Wrzuć w kilka spojlerów i gotowe, kto będzie chciał, to zajrzy, kto nie, to nie. Nikt chyba płakać nie będzie. 17-05-2014, 15:01 (17-05-2014, 14:57)Gieferg napisał(a):Cytat:na początku myslałem ze interstellar będzie opowiadał o wyprawie grupy naukowców którzy odkryli nowe możliwości przez przypadek i są po prostu ciekawi, a nie zmuszeni. wyszło dlatego bo zjebali film i wcale nie oznacza to że koncept fabularny był do kitu.
17-05-2014, 15:08
Vast, jak dla mnie ogólny koncept tego filmu, to jedna z najbardziej rajcujących mnie w nim rzeczy. Wczesnej wersji scenariusza nie czytałem jakby co.
Piszesz o ratowaniu ludzkości, ale nie wygląda mi to na ratowanie ludzkości w rodzaju "Armageddonu" czy "2012". Podoba mi się, że w końcu dostaniemy OPTYMISTYCZNY sf, w którym to właśnie eksploracyjna wyprawa naukowa jest w centrum uwagi. Liczę na podnoszące na duchu, rodzinne sf z śladami dawnego Spielberga, w którym elementy odkrywania będą w kinie wprowadzać w osłupienie. Tak samo motyw ludzkości wchodzącej w nowy etap i opuszczającej ziemie, zamiast ją ratować (czyli kolejna różnica między tym a filmami katastroficznymi), wydaje mi się bardzo atrakcyjny, choć podejrzewam, że nie zostanie to w filmie rozwinięte i będzie to raczej zalążek, wstęp do motywu.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.
17-05-2014, 16:16 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-05-2014, 16:19 przez Proteus.)
Samo ponowne zatrudnienie Caine'a jest spoko, fajnie tylko gdyby w końcu dostał do zagrania inną postać niż mentor głównego bohatera, którym był w Prestiżu, Incepcji i trzech Batmanach.
Cytat:na początku myslałem ze interstellar będzie opowiadał o wyprawie grupy naukowców którzy odkryli nowe możliwości przez przypadek i są po prostu ciekawi, a nie zmuszeni. Cytat: O tym opowiadał Prometeusz i co z tego wyszło? Pierwsze skojarzenie ze zwiastunu to podobieństwo fabuły do 2001: Odyseji Kosmicznej. Czyli jednego z naj-najlepszych filmów s-f opartego na jednej z naj-najlepszych książek s-f. A nie do Prometeusza... Fenomenalnie wyglądał zakrzywiający się kosmos, czara dziura. Mam nadzieję, że wstęp z rodziną, sytuacją na Ziemi itp będzie zawarty w max 1/3 filmu, a przynajmniej 1/3 - mam nadzieję, że więcej - będzie o locie w kosmos, o tym co jest ZA czarną dziurą. Czyli masakrycznie niesamowite widoki kosmosu, tak jak w książce 2001:Odyseja Kosmiczna (nie oszukujmy się, w filmie to akurat wygląda w dzisiejszych czasach bardziej jak wizualizacja piosenek w winampie albo windows media playerze niż jak odległy kosmos). Ogólnie to moje wrażenie jest takie, że po tych wszystkich fajnych ale durnowatych blockbusterach jak Incepcja i Batmany, w końcu Nolan wraca do dobrych filmów, jak Following, Memento, Bezsenność, czy Prestiż. A może nawet to będzie jego najlepszy film. Wielki plus za McCounagheya w obsadzie. 17-05-2014, 16:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-05-2014, 16:52 przez Capt. Nascimento.) (17-05-2014, 16:51)Capt. Nascimento napisał(a): o tym co jest ZA czarną dziurą. Biorąc pod uwagę, że nie da się przeżyć przelotu przez nią, to chyba mało kogo to obchodzi
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 17-05-2014, 17:03 (17-05-2014, 16:51)Capt. Nascimento napisał(a): Pierwsze skojarzenie ze zwiastunu to podobieństwo fabuły do 2001: Odyseji Kosmicznej. Czyli jednego z naj-najlepszych filmów s-f opartego na jednej z naj-najlepszych książek s-f. A nie do Prometeusza... Cieszę się, że zwiastun wywołuje pozytywne reakcje, ale uważam wszelkie porównania z 2001: Odyseją Kosmiczną, za niekoniecznie dobre. a) Przede wszystkim na razie trailer za mało mówi, a zresztą w wywiadach jak już coś Nolan mówił to raczej powoływał się na filmach a la "The Black Hole" i raczej będzie to eksploracjyne s.f. Cóż tak sądzę. b) Takie wypowiedzi są właśnie wodą na młyn całego hejterstwa, które tylko czeka na jakiekolwiek określenia, w które w jakimś stopniu porównują Nolana z najwybitniejszymi i największymi reżyserami wschechczasów. 17-05-2014, 17:08
Słaby zwiastun, zapowiadający jakiś przeciętny, obojętny mnie, film.
Nie czekam.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 18-05-2014, 00:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-05-2014, 00:16 przez shamar.) Cytat:b) Takie wypowiedzi są właśnie Porównałem fabułę, która wygląda na podobną do tej z “2001:Odysei Kosmicznej“. Więc prędzej tu mowa o Clarke‘u niż Kubricku. Btw Odyseja to przecież też jest eksploracyjne s-f. Sednem książki było opisywanie czytelnikowi widoków i wrażeń z podróży w dalekim kosmosie. Liczę, że Nolan mając do wyboru możliwość pokazania widzom odległych galaktyk i utarcia nosa Cuaronowi, lub dramat astronauty opuszczającego rodzinę, wybierze to pierwsze. Na moje nie ma co hejtować na Nolana, bo oprócz głupawych blockbusterów (nie ujmując nic ich zajebistości) nakręcił też kilka bardzo solidnych filmów. 18-05-2014, 01:27
Widzialem trailer przed Godzilla, ktory oczywiście zaostrzył apetyt. Fajny klimat to ma i ciekawy koncept.
Mam tylko jedno pytanie bo nie wiem czy dobrze zrozumialem, ta kosmiczna akcja to nie jest ostatni wspolny zryw calej ludzkości w celu ratowania populacji, tylko kilkoro redneckow organizuje sobie wypad w kosmos rakietą skręconą w stodole?
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 18-05-2014, 12:39 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-05-2014, 12:39 przez Danus.)
Na wstępie prosiłbym jednak o pohamowanie języka. A w ogóle to myślałem, że po półtora roku już się ludziom ten cały hejt znudził, tak samo jak i wmawianie, że wszyscy nienawidzą i nie mogą wytrzymać z Anne Hathaway.
Tylko jakoś dziwnie nie wpływa to na jej karierę, ani to, że jest zatrudniana do takich właśnie wielkich projektów jak ten. Plus ja mogę np. też dać krótką wypowiedź Anne, na temat Matthew: Cytat:“He’s just a very easy guy to be around, he's very inspiring as a human being, and he takes real delight in life,” Anne Hathaway said. He approaches things from a place of deep respect and deep joy, and I just had the best time working with him. I always loved him before, you know — he’s Matthew McConaughey, he’s a fun time! But my respect for him deepened so much, and now I really look up to him. I kind of look at him like a big brother.” Oczywiście możecie to uznać za typową kampanię, ale tak i ja mogę uznać i uznaję to "niby doniesienie" za brukową plotkę, czy tez po prostu bullshit! Nie róbmy z tego tematu pudelka! 18-05-2014, 15:52
Lawrence wie że Anne to wspaniała kobieta bo zna osobiście z widzenia i sypia co dzień przy jej domu.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 18-05-2014, 16:06 |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |

![[Obrazek: rumor-1.jpg?w=650&h=705]](http://uproxx.files.wordpress.com/2014/05/rumor-1.jpg?w=650&h=705)
![[Obrazek: rumor-2.jpg?w=650]](http://uproxx.files.wordpress.com/2014/05/rumor-2.jpg?w=650)