Iron Man 2 (2010)
Warto wspomnieć, że IM2 jest debiutem Petera Parkera w MCU :)

Cytat:Za to Skarletka zalicza tu swój pierwszy i najlepszy występ jako Black Widow (te włosy!), w żadnym kolejnym filmie już się do tego nie zbliżyła.
Zgadzam się w 100%
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
(13-03-2018, 22:42)szopman napisał(a): Warto wspomnieć, że IM2 jest debiutem Petera Parkera w MCU :)

Ale to potwierdził ktoś od Marvela czy to było tylko pitolenie Hollanda? Czy Sony już złożyło pozew za naruszenie praw do postaci? ;)
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
O co chodzi z tym Parkerem w IM2?

(13-03-2018, 22:23)Badus napisał(a): Ulubiona scena: No chyba żartujecie - oczywiście, że czołówka z Shoot to Thrill :)

Akurat ten kawałek leci już po czołówce. :P

A najlepsze jest "F**k You Mr. Stark! F**k You!" na przesłuchaniu. XD

[Obrazek: Marvel-War-Machine.jpg]

Też wczoraj powtórzyłem. Podobało mi się tak samo jak w kinie i za kolejnymi dwoma (trzema?) razami. Typowy sequel, z masą problemów (dziwnie rosnące "%" zawartości palladu we krwi Tony'ego, słabo poprowadzony - wręcz odbębniony - wątek z nowym pierwiastkiem, czarne charaktery, które są słabszym zagrożeniem dla Starka od niego samego, mało akcji z Iron Manem) oraz brakiem płynności jaka cechuje część pierwszą, ale potrafiąca równie dobrze bawić, głównie za sprawą bohaterów i udanym humorem.

Poza tym, nawet jeśli nie jest to dobry film (dla mnie niezły) to robi bardzo dobrą robotę jako część uniwersum: w odpowiedni sposób wprowadza nowych bohaterów (Fury, Wdowa, młot Thora), poszerza ten świat, kładzie fundamenty pod kulminację pierwszej fazy MCU, dzięki czemu zyskali Avengersi. To na plus. Warner może się tylko uczyć!

Scarlett wygląda obłędnie w cywilu, ale jako Black Widow - po raz pierwszy odłączam się od zachwytów. Ten make up i pokręcone do granic możliwości włosy są nazbyt przerysowane i niepraktyczne. Za bardzo wygląda na modelkę/gwiazdę filmów dla dorosłych, niż na agentkę, która mogłaby lać facetów na gołe pięści.

A na koniec komplement - Vanko i Hammer wcale nie są tacy źli (pun indeed), nie będę ich krytykował. Są słabym zagrożeniem, ale lubię Rourke'a pierdzielącego po rosyjsku i okazjonalnie rzucającego chwytliwymi tekstami, z kolei Hammer rządzi tym, że Rockwell rządzi.

Odpowiedz
Serio wszyscy przegapili kilka m-cy temu info, że oficjalnie potwierdzono, że ten chłopiec w IM2 to P. Parker ? :O
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
(13-03-2018, 23:56)szopman napisał(a): Serio wszyscy przegapili kilka m-cy temu info, że oficjalnie potwierdzono, że ten chłopiec w IM2 to P. Parker ? :O

Słyszałem tylko jakieś gadanie Hollanda, ale nie traktuję go jako super źródło ;) 
Nadal mnie ciekawi co na to Sony :P
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Ale co Sony? W filmie nie pada imię i nazwisko Parkera, jest tylko mały chłopiec w masce Iron Mana z którego teraz, gdy Spider-Man jest w MCU, zrobiono easter egga. Tyle.

Odpowiedz
(13-03-2018, 23:56)szopman napisał(a): Serio wszyscy przegapili kilka m-cy temu info, że oficjalnie potwierdzono, że ten chłopiec w IM2 to P. Parker ? :O

Możesz nie wierzyć, ale nie każdy codziennie śledzi newsy związane z MCU...

Już myślałem, że Holland miał małą rolę w IM2, a wy mnie tu z takim pierdem. Eh.

Odpowiedz
Czekam na info, że młody czarny chłopak w jednym ujęciu na ulicy to T'Challa.

Odpowiedz
@Juby
No może ja na to bardziej zwróciłem uwagę po prostu bo Spider-Man to moja ulubiona postać Marvela :)

Kurcze, jakoś tak zaczynam nabierać przez Was ochoty na powtórke Iron Manów. WIdziałem te filmy tylko raz, w 2010 bodajże. Wtedy bardzo mi się podobały, ciekawe jak by to wyglądało teraz.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon