Ankieta: what about Iron Man 3?
jest super!!!
dobry, jeden z lepszych filmów MCU
daje radę, ale mogło być lepiej
kiepski, jeden ze słabszych filmów MCU
dno i trzy metry mułu
[Wyniki ankiety]

Iron Man 3 (2013)
Dyskusja o pluszaku jest lepsza niż dyskusja o szmince Catwoman. Sam mam pluszowego pieska w pokoju, pamiątka po osiemnastych urodzinach.

Odpowiedz
Ale szybko to odkryliście! ;)

Tony to pewnie furry, a pluszak to kostium, który zakłada Pepper albo on. ;)

Odpowiedz
Fotka bez osiołka w tle :(

[Obrazek: 20423794.jpg]
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
[Obrazek: 408443_10151395199577290_2094574595_n.jpg]

Mnie się podoba.
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
OK, ale szkoda, ze nie normalne zdjęcie, tylko wyraźnie komputerowo podładowane.

Odpowiedz
Tak jak Crov mówi, ale pocieszeniem jest, że widać pewien postęp względem wcześniejszych kampanii reklamowych Marvela, szczególnie tych do Iron Mana 2 i Avengers.

Odpowiedz
(31-01-2013, 09:42)Crov napisał(a): szkoda, ze nie normalne zdjęcie
Normalne zdjęcie Downeya Jr. spadającego z ogromnej wysokości w częściowo zniszczonej zbroi? :)

Na obecnym etapie rozpoznawalności i kasowości bohaterów Avengers naprawdę mogliby dać sobie spokój z tymi plastikowymi wyrobnictwami i zwrócić się do artystów, którzy potrafią robić plakaty mające w sobie coś więcej niż tylko bezduszne piksele.

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):Normalne zdjęcie Downeya Jr. spadającego z ogromnej wysokości w częściowo zniszczonej zbroi? :)
No wiesz, zbroję by ucharakteryzowali na zniszczoną i RDJ udawałby, że spada. Cykają fotkę z helikoptera. Robert odpala zbroję i ląduje. Jak zdjęcie wyszło słabo to powtórka.
:)

Też wolałbym coś mniej nachalnego np. samą maskę, zniszczoną i leżącą w jakimś błocie.

Odpowiedz
(31-01-2013, 12:20)tchopz napisał(a): Też wolałbym coś mniej nachalnego np. samą maskę, zniszczoną i leżącą w jakimś błocie.
Plagiat plakatu TDKR mniej nachalny? O tak :)

Odpowiedz
(31-01-2013, 11:46)Mierzwiak napisał(a):
(31-01-2013, 09:42)Crov napisał(a): szkoda, ze nie normalne zdjęcie
Normalne zdjęcie Downeya Jr. spadającego z ogromnej wysokości w częściowo zniszczonej zbroi? :)
Bardziej chodziło mi po prostu o lepiej zrobione zdjęcie i lepiej poprawione na kompie.

Odpowiedz
Halo! Żart! Ha. Ha. Wiem przecież :)

Tak czy siak postęp jakiś jest, ale brakuje mi poczucia prędkości, wrażenia spadania. Mimo tych odłamków i dymu strasznie to statyczne.

Odpowiedz
Raczej nie mam zamiaru oglądać już żadnego nowego filmu z uniwersum Marvela - z prostego powodu. W Avengersach się wypstrykali. Była inwazją na Ziemię. Prawa Hollywoodu nakazują, żeby w sequelach bohaterowie mieli jeszcze ciężej, jeszcze trudniej, jeszcze bardziej dramatycznie. Wysilony dramatyzm mnie odrzuca; mam wrażenie, że wszystko po Avengersach będzie cierpiało na syndrom TDKR.

Odpowiedz
Ale inwazja super-przeciwnika to nie najgorsze, co można zrobić z bohaterem. Ani też nie musi to byc największą dla bohatera przeszkodą. Nie mówiąc juz o tym, że zawsze znajdzie się większa ryba, jak mawiał znany filozof Dżrodż Lukas. :) Dramatyzm w takim wypadku nie musi być wysilony.

Odpowiedz
Plakat mi się nie podoba. Po świetnym teaser posterze ten wyszedł jak plakat reklamujący film animowany! Ale nie jest tak źle jak przy drugim plakacie MoS.

Odpowiedz
(31-01-2013, 14:33)Crov napisał(a): Nie mówiąc juz o tym, że zawsze znajdzie się większa ryba

Problem w tym, że w ogóle będą jej szukać.:) A ja chętnie zobaczyłbym np. Kapitana Amerykę, ale w mniejszej skali, np. borykającego się z faktem, że obok pozostałych Avengersów jest nikim - ot, facet z tarczą od sprzątania mniejszych śmieci. Albo po prostu mały film akcji z Hawkeyem - bez przesadyzmu, pokazujący bohatera, który działa przede wszystkim z ukrycia albo z daleka.

Niestety obawiam się, że kolejne marvelowe filmy będą jeszcze większymi widowiskami z jeszcze większymi wybuchami, a to ostatnia rzecz, jaką chcę oglądać.

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):Plagiat plakatu TDKR mniej nachalny? O tak :)
Może być rękawica... Byle nie RDJ krzyczący "ałaaaa".
Z resztą na plakacie TDKR jest przede wszystkim villain, a maska przy okazji, pomimo ostrości i planów sugerujących coś odwrotnego, prawda?

Co do problemów, to IM dotychczas z filmu na film ma ich mniej.

Odpowiedz
(31-01-2013, 14:44)military napisał(a):
(31-01-2013, 14:33)Crov napisał(a): Nie mówiąc juz o tym, że zawsze znajdzie się większa ryba

Problem w tym, że w ogóle będą jej szukać.:) A ja chętnie zobaczyłbym np. Kapitana Amerykę, ale w mniejszej skali, np. borykającego się z faktem, że obok pozostałych Avengersów jest nikim - ot, facet z tarczą od sprzątania mniejszych śmieci. Albo po prostu mały film akcji z Hawkeyem - bez przesadyzmu, pokazujący bohatera, który działa przede wszystkim z ukrycia albo z daleka.

Niestety obawiam się, że kolejne marvelowe filmy będą jeszcze większymi widowiskami z jeszcze większymi wybuchami, a to ostatnia rzecz, jaką chcę oglądać.
No to przecięż taki właśnie ma być Iron Man 3. O Capie dwójce wiele nie wiadomo, ale też podejrzewam, że jego solowe filmy będą szły w stronę klimatu znanego z jego najlepszych komiksowych serii - czyli superszpiegostwa, podrasowanego Bonda, ale niekoniecznie zawsze z zagrożeniem w stylu wybuchającego świata. ;)

A o Ironie 3 przeciez od początku było mowione, ze chodzi w nim o to by zrobić trochę taki krok wstecz. Przyprzeć Starka do muru - bez kumpli, nawet bez jego zbroji/gadzetów i zobaczyć co się stanie (pewnie zrobi lepsze gadżety i zbroje :P).

O większej rybie mówiłem odnośnie Avengers 2. Bo solowe filmy mają się skupić własnie na pojedyńczych bohaterach i ich pomniejszych trudach oraz zagrożeniach - tak jak powinny.

Odpowiedz
Cytat:A o Ironie 3 przeciez od początku było mowione, ze chodzi w nim o to by zrobić trochę taki krok wstecz.

Trailer na to nei wskazuje.:)

Odpowiedz
Toć w zwiastunie Tony dostaje wpiernicz, traci wille, uzbrojenie, a na końcu zapieprza lekko ubrany przez śnieg ciągnąc za sobą złom. :D

Odpowiedz
Wspominałem o syndromie TDKR?:)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon