Jupiter Ascending (Wachowscy)
[Obrazek: RpKdJHX.jpg]

Gdybym zobaczył ten zwiastun nie wiedząc, że to robota Wachowskich, pomyślałbym, że to jakieś kolejne gówno w stylu "Divergence" czy "My name is number four". Ale jako, że to Wachowscy biorący się za space operę... Może z tego wyjść coś bardzo fajnego. Może będzie to szajs pokroju Speed Racera, może nie. W trailerowym temacie padło stwierdzenie,że to casting fail. Jak dla mnie tylko połowiczny, bo uwielbiam Milę, nie cierpię Tutuma.

Odpowiedz
Mi to śmierdzi jakimś nastolatkowym gównem tylko bez nastoletniej obsady. Tyle że poza Beanem, którego postać pewnie czeka straszliwa śmierć, ta "nie nastoletnia" obsada prezentuje się biednie. Tatum i Kunis? Jezu Chryste...

Ale z drugiej strony jest to kosmiczne SF, więc bankowo obejrzę, ale nie sądzę że w kinie.

Odpowiedz
A mnie się spodobało. Efekty, Bean, Tatum, Kunis - chętnie zobaczę w kinie, tym bardziej, że od czasu "Matrix:Rewolucje" nie widziałem żadnego filmu Wachowskich.

Odpowiedz
Właśnie zobaczyłem ten trailer i od razu mam uśmiech na twarzy i serduszko bije mi szybciej. Może i jakaś space opera, ale naprawdę wygląda to ładnie, plus po "Cloud Atlas" (wiem że miał i w tym udział Tykwer) mam spore zaufanie do Wachowskich.
A zresztą fantastyki nigdy za wiele.:)
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Speed Racer jest szajsem? Nie widziałem jeszcze, ale przypominam sobie raczej pozytywne recenzje.

Odpowiedz
(10-12-2013, 11:18)Craven napisał(a): PS. lol - czy moderator może zmienić nazwę tematu, tak żeby to Wachowscy a nie tytuł filmu byli w nawiasie? :D

Przecie sam możesz to zrobić.

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Tak jak powiedziałem w trailerach: normalnie byłbym negatywnie nastawiony, ale nazwisko Wachowskich po CLOUD ATLAS znowu nabralo dla mnie znaczenia. To może być coś nietuzinkowego.

Poza tym: efekty. Na mnie rzadko robią wrażenie i rzadko przykładam do nich wagę, ale tutaj byłem milo zaskoczony.

No i Charming Potato w roli głównej, to też na plus. Choć tutaj grać będzie chyba poważnego twardziela, a nie czarującego twardziel - szkoda, bo to drugie wychodzi mu lepiej.
(10-12-2013, 12:48)Arahan napisał(a): A mnie się spodobało. Efekty, Bean, Tatum, Kunis - chętnie zobaczę w kinie, tym bardziej, że od czasu "Matrix:Rewolucje" nie widziałem żadnego filmu Wachowskich.
Nadrób CLOUD ATLAS.

Odpowiedz
Najlepiej wieczorem, idealnie działa na bezsenność.

A to? wygląda ładnie. Tylko boję się przesady - tu jakaś królewna, tam androidy i korporacje, jeszcze czekam do dobrą czarodziejkę.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
"Cloud Atlas" to dla mnie magia kina w najczystszej postaci i kto nie widział tego filmu, niech to jak najszybciej nadrobi. Dla mnie mój drugi najlepszy i ulubiony film 2012 roku.
I jeżeli "Jupiter Ascending" będzie posiadał tę samą magie to wybaczę wszelkie głupoty, niedorzeczności i nie do końca mnie jeszcze przekonywującą obsadę.
#istandbydaenerys

Odpowiedz
(10-12-2013, 15:00)Lawrence napisał(a): "Cloud Atlas" to dla mnie magia kina w najczystszej postaci i kto nie widział tego filmu, niech to jak najszybciej nadrobi. Dla mnie mój drugi najlepszy i ulubiony film 2010 roku.

Ale ten film był w 2012. ;)

Odpowiedz
Już dobrze, dobrze poprawiłem. Po prostu bardzo lubię filmowo 2010 i 2012 dlatego też czasami mi się te daty mylą ;)
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Jak Wachowscy to czekam. Będzie albo pstrokata, pretensjonalna kupa, albo coś nietuzinkowego. W każdym razie bracia W. w klimatach space opery dają potencjał na coś więcej niż sugeruje zwiastun.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
(10-12-2013, 15:10)Proteus napisał(a): W każdym razie bracia W.

Rodzeństwo W. ;)

Ha, teraz ja kogoś poprawię :P
#istandbydaenerys

Odpowiedz
No tak :)
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
Strasznie sztucznie to wygląda - tylko nie wiem co bardziej, styl filmu, czy Kunis (parknąłem śmiechem przy jej krzyku podczas spadania - WTF?). Jestem neutralny.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Wygląda to jak sequel Johna Cartera ;)

Odpowiedz
Wizualnie może i ciekawe (czasami), ale obsadę ciężko mi będzie strawić. Kunis jeszcze od biedy, ale z Tatumem może być już bardzo pod górkę.

Odpowiedz
Fajne. Prawdopodobnie ambitniejsze niż to sugeruje zwiastun (a przynajmniej przemyślane - tutaj Wachowscy raczej nie zawodzą, nawet "Speed Racer" miał wiele zalet). "Atlas chmur" nabrał kolorytu dopiero za drugim razem, więc tym razem może pozwolę im się uwieść od razu :)

Odpowiedz
Już z 3 razy widziałem dzisiaj ten trailer i naprawdę podoba mi się to. Aż tak bardzo "Johna Cartera" też bym się nie dopatrywał. Tamten film to w dużej mierze było takie barbaric s.f. tutaj widzę jednak bardziej futuristic. Plus podoba mi się motyw z pierścieniami otaczającymi planetę.

Co do obsady to rzeczywiście do dwóch głównych bohaterów nie mogę za bardzo się jeszcze przekonać. Podobno jednym z kandydatów do głównej roli był Joseph Gordon-Levitt. Zaś jeżeli chodzi o rolę żeńską to brano pod uwagę Natalie Portman i Rooney Marę. Nic do Miley Kunis, ale nie wiem czy jednak nie wolałbym w tym ujrzeć Rooney Marę.
Ale za to bardzo ciekawia wygląda reszta obsady: Jest wspomniany Sean Bean, Eddie Redmayne to też dobry aktor. A Tuppence Middleton ma nie tylko ciekawe imię, ale i ciekawą urodę:

[Obrazek: tuppence_middleton02.jpg]

Plus widzę i nadziwić się nie mogę, że w obsadzie jest Terry Gilliam.

Chyba zaliczam ten film do mojego TOP5 Najciekawszych premier 2014 roku.
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Niesamowity trailer! Ciary. Czajnik Tatum bad ass. Kunis sam sex, król Jupitera mega groźny. Czekam! :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon