23-07-2017, 20:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-07-2017, 20:03 przez Szaman.)
|
Justice League (2017)
|
|
Christopher McQuarrie i Joss Whedon od lat 90-tych ratują różne superprodukcje w mniejszy lub większy sposób i nie wiemy nawet o ułamku takich dobrze płatnych fuch, bo stronie pod krawatem zależy na dyskrecji. Na przykład Sam Raimi bodajże dopiero po 20 latach przyznał, że Whedon ratował scenariusz jego "Szybkich i martwych" już na etapie postprodukcji. Z tego żyła też choćby Carrie Fisher, która grzebała np przy "Bohaterze ostatniej akcji" po klęsce na pokazach testowych, ale również jej praca należała do dyskretnych. Whedon został zawołany do konkretnych problemów, a nie dla atmosfery w szatni.
Nie rozmawiamy o Benie i BvS tylko o Whedonie, Snyderze i JL. Skąd ta nagła zmiana tematu? :)
23-07-2017, 20:00
Jestem pewien że przed edycją pista tego "Kuba" tam na początku nie było :)
(23-07-2017, 19:59)Szpeku napisał(a): ty wszystkie możliwe powody angażu Whedona sprowadzasz do naciąganego "faktu", że JL Snydera było złym filmem...Nigdy czegoś takiego napisałem. Uważam że film musiał mieć jakieś problemy, z którymi najwyraźniej Snyder nie umiał sobie poradzić a których musiał być świadom skoro zwrócił się o pomoc do innego reżysera, mającego doświadczenie w drużynowych filmach superhero. (23-07-2017, 19:51)Szpeku napisał(a): A czytałeś może o tym, że to sam Snyder poprosił o pomoc Whedona przy post produkcji na długo jeszcze przed oficjalnym komunikatem o samobójstwie jego córki? (23-07-2017, 19:51)Szpeku napisał(a): Snyder szukał pomocy po tym jak zmarła jego córka i to oznacza z miejsca, że nie chodziło o jego psychikę po czymś takim tylko, że film był zły i Whedon musiał naprawiać i oczywiście nie dostrzegasz innej możliwości?Dobra, uściślijmy coś bo już sam się pogubiłem: wzięli Whedona przed samobójstwem córki czy po? Tak czy inaczej zatrudnili go do napisania nowych scen (po to są dokrętki, nie tylko kręci się nowe sceny ale modyfikuje / kręci od nowa już istniejące) i to zostało potwierdzone przez Charlesa Rovena. 23-07-2017, 20:18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-07-2017, 20:19 przez Mierzwiak.)
W czym się pogubiłeś?
Piszę, że Snyder mógł skorzystać z pomocy Whedona po śmierci córki, ale przed oficjalnym komunikatem. Możesz mi podać, gdzie Roven mówi o tym, że Whedon napisał nowe sceny? PS: bo nie było nicku "Kuba", napisałem do Kuby, potem odświeżyłem i zobaczyłem, że dodałeś post, więc zedytowałem i dodałem jego nick na początku, a pod spodem odpisałem tobie. 23-07-2017, 20:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-07-2017, 20:24 przez Szpeku.)
Ja bym tam Rovena nie słuchał za bardzo bo go po BvS odsunęli od prawie każdego filmu ;) Choć tu pewnie ma racje.
23-07-2017, 20:25
http://batman-news.com/2017/05/29/joss-whedon-already-working-justice-league-before-zack-snyder-stepped-away/
--- Chodzi mi o to że Whedon pracował nad filmem zanim podano oficjalnie że córka Snydera popełniła samobójstwo, ale nie wiemy czy było jeszcze to przed, czy już po jej śmierci. Tak czy siak Whedon miał pisać nowe sceny, ale ani ty, ani ja nie wiemy jak te dokrętki faktycznie przebiegały, a przecież łatwo sobie wyobrazić, że Whedon wpadał na nowe pomysły, dopisywał kolejne sceny czy dialogi itp. jeszcze na planie (nic nowego, tak się robi filmy) i równie dobrze mógł to robić przy pełnej aprobacie Zacka. Bo chyba nikt nie sądzi, że odejście Snydera oznacza całkowite odcięcie się i zerowy kontakt z Whedonem czy studiem. 23-07-2017, 20:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-07-2017, 20:33 przez Mierzwiak.)
Osobiście uważam, że scena rozmowy Diany z kustoszem jest całkowicie od Whedona, bardzo mi do niego pasuje.
23-07-2017, 20:35
Ja nie mam problemu z tym, by Whedon pomagał, ale raczej irytuje mnie odbieranie jego udziału jako ratunku dla całej serii.
Poza tym w tym linku znalazłem taki tekst: Cytat:Snyder hired Whedon to write some of those additional scenes, and then when he realized he couldn’t finish the movie himself, he convinced Whedon to take over the director duties as well. Czyli jest poniekąd tak jak pisałem, Snyder chciał udziału Whedona i to on decyduje jak ma ten film wyglądać, a nie Whedon. 23-07-2017, 20:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-07-2017, 20:38 przez Szpeku.)
Pamiętasz jak Ayer do końca zapierał się, że ta abominacja pt. Suicide Squad która trafiła do kin to jego wersja reżyserska? Bo ja tak :) Producenci, reżyserzy, scenarzyści i aktorzy mówią nam dokładnie to co trzeba i o ile ktoś się nie wyłamie, ich zadaniem jest z uśmiechem na ustach zapewniać nas , że wszystko gra jak w zegarku.
Jakby naprawdę nie było, najważniejsze by film był dobry i jeśli taki się okaże, co oczywiście każdy oceni sam, nawet i połowa materiału nakręcona od nowa nie będzie mieć najmniejszego znaczenia. 23-07-2017, 20:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-07-2017, 20:57 przez Mierzwiak.) (23-07-2017, 19:52)Kuba napisał(a): @Szpeku zazwyczaj się zgadzamy, ale osobiście nie uważam by obsada kochała Snydera bez granicznie. Nie wszyscy pamiętają, ale Affleck został producentem JL, ale również dostał zadanie kontrolowania scenariusza i Sndyera do spółki z Johnsem bo nie ufał Zackowi po BvS (a przypomnijmy, że Ben jedyny wyglądał na zdołowanego tym jak fani przyjęli tamten film). Szpaku, a Ty zdajesz sobie sprawę, że chłop wtedy walczył z alkoholizmem i rozpadającym się małżeństwem? Zwiastun JL obsysa. Co tam się stało na tym dachu u Gordona? Wszyscy zniknęli, zostawili najszybszego gościa na Ziemi, a on tego nie zauważył?
Dyskretny urok burżuazji, Ran, Terminator 2, Big Lebowski, Fanatyk, Cries and whispers, Annie Hall, Eraserhead, Mroczny przedmiot pożądania, Noc na Ziemi, Lot nad kukułczym gniazdem, Capote, Boogie Nights, Zed i dwa zera, Żywot Briana.
23-07-2017, 20:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-07-2017, 20:57 przez EL-Kal.) (23-07-2017, 20:55)EL-Kal napisał(a):(23-07-2017, 19:52)Kuba napisał(a): @Szpeku zazwyczaj się zgadzamy, ale osobiście nie uważam by obsada kochała Snydera bez granicznie. Nie wszyscy pamiętają, ale Affleck został producentem JL, ale również dostał zadanie kontrolowania scenariusza i Sndyera do spółki z Johnsem bo nie ufał Zackowi po BvS (a przypomnijmy, że Ben jedyny wyglądał na zdołowanego tym jak fani przyjęli tamten film). I dlatego dali mu taką funkcje przy JL? Interesujace. 23-07-2017, 20:57
No ale co Ty chcesz napisać - że go zdołowalo przyjęcie tego durnego filmu? Otóż nie, Kuba, ludzie mają emocje, rodziny, nałogi, a smutek przebijający się z czyjejś twarzy nie dotyczy tylko recepcji dzieła kultury, w którym dana osoba maczała palce. Dla mnie te wszelkie zdołowane wywiady, przygaszone oczy, spuchnięta twarz to efekt perturbacji w życiu. A dostał zadanie kontrolowania JL, bo z całej tej ekipy uchodził za najlepszego rzemieślnika, przecież wkroczył na pokład ze swoim scenarzystą z "Argo".
Dyskretny urok burżuazji, Ran, Terminator 2, Big Lebowski, Fanatyk, Cries and whispers, Annie Hall, Eraserhead, Mroczny przedmiot pożądania, Noc na Ziemi, Lot nad kukułczym gniazdem, Capote, Boogie Nights, Zed i dwa zera, Żywot Briana.
23-07-2017, 21:08 (23-07-2017, 21:08)EL-Kal napisał(a): No ale co Ty chcesz napisać - że go zdołowalo przyjęcie tego durnego filmu? Otóż nie, Kuba, ludzie mają emocje, rodziny, nałogi, a smutek przebijający się z czyjejś twarzy nie dotyczy tylko recepcji dzieła kultury, w którym dana osoba maczała palce. Dla mnie te wszelkie zdołowane wywiady, przygaszone oczy, spuchnięta twarz to efekt perturbacji w życiu. A dostał zadanie kontrolowania JL, bo z całej tej ekipy uchodził za najlepszego rzemieślnika, przecież wkroczył na pokład ze swoim scenarzystą z "Argo". Myślisz, że chodzi mi o ten filmik? Otóż nie. Chodzi mi o konkretne doniesienia z planu które uważam za całkiem prawdopodobne a także wnioskuje na podstawie paru innych rzeczy. Na pewno nie na "Sad Affleck". Zresztą jemu chyba najbardziej na sukcesie BvS zależało. W końcu to on ściągnał Terrio aby ratował skrypt i podobno sam co nieco zmieniał w trakcie zdjęć. I tak, jestem w stanie uwierzyć, że kogoś dołuje przyjęcie BvS zwłaszcza jak w innych wywiadach tryska życiem i energia. Acz nie zaprzeczam, że Ben miał problemy, żeby mi zaraz nikt z takim tekstem nie wyskoczył. 23-07-2017, 21:18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-07-2017, 21:21 przez Kuba.) Ray Fisher zrobił genialna robotę, nie interesował mnie Cyborg ani trochę, a przez jego entuzjazm, naprawdę ciekawi mnie teraz ta postać. 24-07-2017, 09:06
Co cię w tym przypadku nie ciekawi? Co ci się nie podoba? I czy dziwi cię, że Szaman napisał, że obrzydzicie te filmy jak nie wiem co?
Myślę, że stanie się dobrze jeśli dopiszą Jossa do reżyserii filmu. To nie jest w końcu tak, że po prostu zastąpił on Snydera przy planowanych dokrętkach - nikt mi nie wmówi, że planowali 2-miesięczne dokrętki, po potężnym 7-miesięcznym okresie zdjęciowym, przy którym mogli nakręcić wszystko - tylko praktycznie zmienia sporą część domniemanego produktu. Poza siedzeniem przez kilka dodatkowych tygodni na stołu z opisem "Director" napisał on też nowe sceny i nadzoruje całą post-produkcję. A tak w ogóle to jest mi strasznie smutno. Kocham Batmana i DC, nie spodziewałem się, że dożyje czasów, w których na film z bohaterami tego uniwersum, w tym dla mojej ulubionej postaci ever, będę miał wyjebane. Nawet na BvS, który wkurzał mnie niemiłosiernie doniesieniami z planu i kampanią reklamową, czekałem z wypiekami na twarzy. Ale teraz, po tym co zaoferowało mi to uniwersum w ostatnich 3 filmach, nie potrafię wykrzesać z siebie nawet krztyny optymizmu. Mało tego, nie polubiłem Afflecka i Ironsa jako Batmana i Alfreda, to chyba pierwszy raz kiedy te postacie nic mnie nie obchodzą, zamiast nakręcać mnie na ich kolejne występy. Gal jest fajną Wonder Woman, ale jej solowy film póki co nosi tytuł "overrated of the year", więc nie czekam i na jej losy. Aquamany, Cybrogi i Flashe są dla mnie praktycznie anonimowi. Jedynym, dla którego wciąż chcę iść na to do kina to Cavill-Superman, którego stałem się fanem w 2013 roku. Niestety, banda debili, która pokazała go na oficjalnym zdjęciu ekipy na ubiegłorocznym Comic-Conie, w materiale po zakończeniu głównego etapu zdjęciowego w UK i potwierdzeniu, że Superman pojawi się w filmie, postanowili w 2017 roku udawać, że jednak go nie będzie (epic fail! Nawet dla kogoś kto nie ma neta, bo wystarczy, że widział zakończenie BvS). I jak tu się jarać, skoro nic nowego z nim nie publikują? :( Mam nadzieję, że na głównym plakacie będzie już cały skład Ligii, bo jeżeli chcą ciągnąć tę farsę do końca, to krzyżyk na drogę takiej Lidze. 24-07-2017, 09:45
Okej, jestem gotów cofnąć się w czasie. Jestem PEWIEN, że jakby Superman był pokazywany to Juby by płakał, że Warner się niczego nie nauczył.
Cieszę się, że obrzydzamy ci ten film, może będziesz rzadziej sie wypowiadał, przechodze w tryb ignorowania, wiec nie musisz odpisywać. Dla twojej informacji, sporo randomów nadal nie zdaje sobie z powrotu Supermana sprawy. Nie wiemy jak powróci, w jakiej formie w jakim stanie więc na cholere to pokazywać wczesniej? Skreślasz film bo będziesz miał niepełny plakat? Oh, jak mi przykro. 24-07-2017, 09:54 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-07-2017, 09:58 przez Kuba.)
Spokojnie, będzie w trzeciej fazie kampanii, logo na plakacie i scenka z Alfredem jak dla mnie nie pozostawiają wątpliwości. O sensowności takiego budowania napięcia dla każdego kto choćby widział zakończenie BvS, nie mówiąc już nawet o zdjęciach i doniesieniach z planu, już parę razy rozmawialiśmy i w zupełności się zgadzamy.
24-07-2017, 09:56
Zakładając, że z Alfredem na 100% jest Clark. Obejrzałem dokładnie ten hologram w Batcave i faktycznie, to jak najbardziej może być Supergirl i nie zdziwie sie jak dodał ją Whedon, inaczei by nie dali rady jej ukryć.
24-07-2017, 10:00
Juby, jesteś rakiem, irytującym, czepiającym się wszystkich wokół rakiem, który tym razem dowala się do tego, że ktoś okazuje swój entuzjazm wobec filmu na który czeka i jeśli to cię "obrzydza" to może skonsultuj się z psychologiem, bo najwyraźniej masz jakieś problemy, skoro samemu potrafisz toczyć zażarte boje o zakola Cavilla i to jakoś nie wywołuje u ciebie obrzydzenia.
24-07-2017, 10:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-07-2017, 10:03 przez Szpeku.) |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) | Huntersky | 3,829 | 610,567 |
04-08-2025, 20:56 Ostatni post: shamar |
|
| Wonder Woman (2017) | zombie001 | 787 | 120,280 |
29-11-2023, 22:33 Ostatni post: Mefisto |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |