Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Justice League (2017)
Cytat:Serialowe uniwersum rozwaza nawet wprowadzenie Batmana podbno.
Tak, ale będzie to zupełnie inny Batman, tak samo jak serialowy Superman to nie jest Henry Cavill, tylko ten koleś. Przecież serialowy Suicide Squad został wymordowany, by mógł w spokoju pojawić się na dużym ekranie.

Odpowiedz
Ja na razie tylko czekam na Suicide Squad, który pewnie będzie moim pożegnalnym filmem z DC :( <chlip> A poza to tak Wonder Woman wygląda dobrze i kostium ma fajny. Za to kostium Flasha, przekombinowany. Prosty kostium, który by też dobrze symbolizował szybkość i nie byłoby problemu. Plus naprawdę trzeba jakoś pokazać boskość tych bohaterów. To zawsze różniło DC od Marvela, gdzie tylko Thorem był Bogiem, zaś u DC większość jest potężnymi boskimi istotami i trzeba to jakoś pokazać. I serie animowane jakoś tę epickość miały:

[Obrazek: latest?cb=20110715072507]

Justice League musi być trochę napuszona, trochę z kijem w pupie, ale boję się, że o takiej możemy zapomnieć. :(
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
@raven.second:

Ale co ma jedno z drugim wspólnego? :) Seriale i filmy istnieją niezależnie od siebie. Anulują serial Flash żeby ten mógł pojawić się w kinie?

Odpowiedz
Przecież kreskówki JL i JLU, to były właśnie bardzo śmieszne i luźne serie, miały czasem poważniejsze wątki, ale raczej kija w dupie nie miały :P

Odpowiedz
No w serialu zrezygnowali z Suicide Squad na rzecz filmu - skoro w serialu jest Marsjanin, a w ekipie JL go nie ma, to zrezygnowali z tej postaci na rzecz serialu :)

Cytat:Justice League musi być trochę napuszona, trochę z kijem w pupie
Bullshit, nie musi, nic takiego w komiksach nie zauważyłem, za to widziałem prostackie żarty w stylu wystawiania gołego tyłka w stronę Batmana przez Green Lanterna.

Odpowiedz
(24-07-2016, 18:44)RysuMack napisał(a): Przecież kreskówki JL i JLU, to były właśnie bardzo śmieszne i luźne serie, miały czasem poważniejsze wątki, ale raczej kija w dupie nie miały :P
Za to trzeba przyznać, że były świetne.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
OK, to niech w takim razie najlepiej goście od Robot Chicken zajmą się Justice League, gdyż z ich skeczy widać, że znają i kochają te postacie, a ich żarty zdają się być lepsze od tych co serwuje Zack Snyder.
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Były epickie, tak samo jak TAS czy Batman Beyond.

Odpowiedz
(24-07-2016, 18:45)raven.second napisał(a): No w serialu zrezygnowali z Suicide Squad na rzecz filmu - skoro w serialu jest Marsjanin, a w ekipie JL go nie ma, to zrezygnowali z tej postaci na rzecz serialu :)
To jak wyjaśnisz funkcjonowanie w serialach i filmach Flasha i Supermana? Może mnie dzisiaj przygrzało, ale czytam i nie rozumiem :)

Odpowiedz
Cytat:No w serialu zrezygnowali z Suicide Squad na rzecz filmu - skoro w serialu jest Marsjanin, a w ekipie JL go nie ma, to zrezygnowali z tej postaci na rzecz serialu :)

Kiedyś była zasada w Warner/DC, że jak pojawia się coś w filmach to z automatu jest to zbanowane do użytku w przez The CW. Więc odjebali Suicide Squad. Ale kilka miesięcy temu, zmieniła się tam władza i już to nie obowiązuje. Dlatego w "Supergirl" pojawi się Superman i jest rozważane Batfamily w Arrowverse.

Odpowiedz
Ale to nie byla chyba zadna pisana zasada, regula prawna? Chyba chodzi tylko o to, ze Warner po prostu ogarnal troche i zdal sobie sprawe, ze walic to. :P

(24-07-2016, 18:37)raven.second napisał(a):
Cytat:Serialowe uniwersum rozwaza nawet wprowadzenie Batmana podbno.
Tak, ale będzie to zupełnie inny Batman, tak samo jak serialowy Superman to nie jest Henry Cavill, tylko ten koleś. Przecież serialowy Suicide Squad został wymordowany, by mógł w spokoju pojawić się na dużym ekranie.
No ale co? To nie bedzie Bruce Wayne? Superman to przeciez Kal-El, jak w filmach. To nie jest to samo uniwersum, ale to, ze ktos sie pojawia w jednym serialu to wyraznie nie jest problemem dla DC. Suicide Squad niby tak, ale to nie jest przeciez regula, bo jak mowie: Flash jest, Superman jest, Batman ma byc. To kwestia widzimisie raczej. ;)

Odpowiedz
@Grievous: Teraz wszystko jasne.

Odpowiedz
Cytat:Ale kilka miesięcy temu, zmieniła się tam władza i już to nie obowiązuje.
Aha, okej, tematu nie było, proszę zapomnieć o kilku moich ostatnich postach :)

Odpowiedz
Cytat:Ale to nie byla chyba zadna pisana zasada, regula prawna? Chyba chodzi tylko o to, ze Warner po prostu ogarnal troche i zdal sobie sprawe, ze walic to. :P

Twórcy "Arrow" kiedyś to wyjaśniali. Pomiędzy filmowymi a telewizyjnymi dywizjami w zasadzie nie istniała żadna komunikacja, a filmowa dywizja ma zawsze pierwszeństwo. Więc jak oni sobie pracowali nad 3/4 sezonem "Arrowa" w którym Suicide Squad miało mieć dużą rolę, dostali pisemko, że powstaje film, więc z automatu nie mogą korzystać z tych postaci. Dlatego albo musieli ich porzucić lub uśmiercić.

Ale teraz władza się zmieniła, a Arrowverse jest bardzo popularne, więc zluzowano majty i filmowa dywizja już nie będzie blokować telewizyjnej.

Odpowiedz
Ja tam widzę jednak zmarnowaną szansę i nigdy nie rozumiałem, jaki problem połączyć filmowe uniwersum z telewizyjnym. Zarówno Flash jak i Arrow mają już zbudowaną historię, mają solidną bazę fanów i akurat ja bym te postacie podciągnął do filmowego Justice League. Przy czym wiem, że teraz to niemożliwe.
#istandbydaenerys

Odpowiedz
(24-07-2016, 18:11)RysuMack napisał(a): Długie uszy są niepraktyczne

To nie kreowany na realistyczny świat Nolana, tylko film Snydera, w którym są latający kosmici w czerwonych pelerynach i amazońskie półboginie. Nie muszą być praktyczne. Byłem za krótkimi uszami, bo nie chciałem żeby Batman był jeszcze wyższy od Supermana (a Affleck ma nad Cavillem z 5 cm), ale jakoś teraz mi to zupełnie by nie przeszkadzało. Bardzo lubię strój z BvS, ale gdyby przywrócono długie uszy, byłby zachwycony. To samo z logo w żółtej elipsie <3 .

Odpowiedz
Nigdy nie lubiłem logo z żółtym tłem, a długie uszy odchodzą do lamusa, nie żebym ich nie lubił, ale obecnie wolę te krótkie, a nawet w komiksie nie pamiętam kiedy bacio nosił ostatnio długie uszy.

Odpowiedz
Skończyli z długimi uszami chyba jakoś w 2002-2003 roku. Z logo w żółtej elipsie też. Nie widać tego, ale mój awatar płacze. :(

Odpowiedz
(24-07-2016, 18:07)Krismeister napisał(a): A ja chciałbym powrót długich uszu u Batka. A zamiast Cyborga powinien być ten pan:
[Obrazek: blog_ij_4835386_7436455_sz_fgdfgd.jpg]
Podziękuj New 52, które w nowej historii DC, w JL w miejsce Marsjanina dało Cyborga...  

Odpowiedz
Myślałem, że po Rebirth, zmienią to i wróci marsjanin, ale nie, dalej jest Cyborg, a ja nie wiem w jaki sposób chcą oni zrobić o nim wysokobudżetowy film który się sprzeda? Cyborg zawsze był mentorem Teen Titans i gdyby taki film powstał to wtedy jasne, że byłbym podjarany i mam przeczucie, że jak się skapną, że ten film nie ma racji bytu to przesuną datę premiery i zrobią z tego film o TT.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon