Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Justice League (2017)
Cytat:Jeżeli naprawdę - a na to wygląda - po pokazaniu go na zdjęciu całej ekipy na ubiegłorocznym Comic-Con i w materiale z zakończenia zdjęć w Wielkiej Brytanii w październiku postanowili ukrywać jego obecność w JL, to mamy FAIL roku

Za wcześnie by wyrokować, Warner ma jeszcze czas by to przebić :)

(25-03-2017, 01:57)Krismeister napisał(a):
(25-03-2017, 00:37)Szpeku napisał(a): próbuję myśleć, też marnie.

To już lepiej nie próbuj.

Owned! :)

Odpowiedz
Phil

Nie, nie to miałem na myśli i trzeba mieć polot, by dojść do takich wniosków ;)

Ale rozumiem, najwyraźniej gdyby go nie pokazali na plakacie, ani nie ogłosili obecności Cavilla w obsadzie, to teraz w napięciu oczekiwałbyś czy powróci czy nie i nie burzyło by to atmosfery niepewności.

Zaś plakaty filmowe w większości to chłam, więc nie dziwi mnie ich krytyka, a wasze zdziwienie, że takie plakaty są publikowane.

Odpowiedz
(25-03-2017, 00:37)Szpeku napisał(a): Ale teraz budują fundament pod ten powrót więc przestają pokazywać materiały z supermanem by zbudować emocje, to nie jest ani skomplikowane, ani głupie, to jest logiczne.

Jedyne emocje jakie to u mnie - póki co - wzbudziło, to zdziwienie, irytację i zażenowanie. :P

(25-03-2017, 00:37)Szpeku napisał(a): Spece od photoshopa w większości robią brzydkie i nudne plakaty które nie mają być ładne, tylko mają przypominać o filmie.

Więc nie dbają o detale ani o proporcje i JL nie jest w tym osamotniony, jeśli ktoś oczekuje ładnych plakatów na tym etapie promocji to jest bardzo naiwny.

Jestem naiwny licząc, że jeżeli do GotG potrafiono stworzyć świetną galerię plakatów reklamujących film (do drugiej części zresztą też, choć nie tak dobrą) to do JL też mogą? I masz problem z krytykowaniem tych plakatów? LOL.

Żeby nie było. Większość z opublikowanych plakatów JL mi się podoba (jedyny brzydki to ten z cyborgiem, potem najsłabszy jest chyba ten z 5/6 drużyny)! Szkoda tylko, że brakuje na nich tego, na którego najbardziej czekam, żeby budować emocje. :P

Odpowiedz
WOW co za niesamowita linia obrony. Data publikacji plakatu nie ma żadnego wpływu na jego jakość. Data premiery filmu nie determinuje jego jakości, budżetu i grupy docelowej, już w styczniu pojawiają się filmy z olbrzymim budżetem, celujące w młodszych widzów (ostatnio Monster Trucks, Kung Fu Panda 3, xXx 3). Wielu ludzi nie potrafi gotować, co nie usprawiedliwia tego, że w restauracji dostajemy przypalonego kotleta. Wielu ludzi nie potrafi jeździć mimo prawa jazdy, ale stłuczka nie kończy się machnięciem ręki.

Jak można budować emocje z powodu czegoś co już nastąpiło w finale Batman v Superman? Odpowiedź na całe to marketingowe dziwactwo jest w zasadzie prosta- ktoś zauważył, że zainteresowaniem cieszyła się kwestia czarnego kostiumu Supermana. Zatem, mimo wcześniejszych materiałów wpadli na pomysł, że poukrywają trochę strój Cavilla aby część internautów zastanawiała się czy wystąpi w czarnym wdzianku.

Znak Batmana jest biały, bo na plakacie silnie wyróżnione miały być emblematy naszych bohaterów, niczym flagi zjednoczonych państw, w przypadku Afflecka jest to najbardziej widoczne, bo posunięto się do zmiany kolorystycznej, a nie efektu świetlnego.

Odpowiedz
Juby

Jesteś naiwny oczekując, że wszystkie filmy, nie tylko komiksowe będą miały oryginalne i estetyczne plakat.

To chyba dosyć klarowne, że plakaty to dodatek do trailera, nie odwrotnie.

A takich plakatów do premiery pojawi się jeszcze masa i pewnie wtedy będą dopiero prezentować przyzwoity poziom.

Pisałem, że nie mam probemu z krytyką tylko waszym zdziwieniem, wystarczy uważniej czytać LOL.

Phil

Masz, otrzyj łzy :(

[Obrazek: HWUwKJU.jpg]

Odpowiedz
Tu było moje pytanie "to fanart, prawda?", które niechcący poszło do śmietnika - Phil

Jasne.

Odpowiedz
(25-03-2017, 10:34)Szpeku napisał(a): Juby

Jesteś naiwny oczekując, że wszystkie filmy, nie tylko komiksowe będą miały oryginalne i estetyczne plakat

Niczego takiego nie oczekuje i niczego takiego nie napisałem.

Cytat:A takich plakatów do premiery pojawi się jeszcze masa i pewnie wtedy będą dopiero prezentować przyzwoity poziom.

Mam nadzieję, że nie tak niski jak plakaty do BvS.

Cytat:Pisałem, że nie mam probemu z krytyką tylko waszym zdziwieniem, wystarczy uważniej czytać LOL.

A ktoś tu się dziwi?

Plakat z Supermanem słaby, zdecydowanie za dużo photoshopa na Cavillu. A to, że go jednak opublikowano już PO plakacie zbiorczym Ligii to kolejny fail.

Odpowiedz
Cytat:A to, że go jednak opublikowano już PO plakacie zbiorczym Ligii to kolejny fail.

...ale to nie jest oficjalny plakat mój drogi Juby ;)

[Obrazek: tumblr_mx3iveo0431rpop88o1_250.gif]

Odpowiedz
Plakaty plakatami ale czy ktoś się naprawdę łudzi, że to ukrywanie Supermana ma jakiś sens / cel?

Obstawiam że w jutrzejszym (?) trailerze albo całkowicie go pominą, albo najwyżej w jednym ujęciu zasugerują jego pojawienie się, ale już full trailer i spoty TV pojadą po bandzie i tak jak przy BvS pokażą co się da. Stawka jest wysoka, ten film musi zarobić więc nie będzie miejsca na subtelności i intrygujące trailery zachowujące to co najlepsze na kino.

Odpowiedz
Naiwnie wierzę, że Liga i Wonder Woman to jeszcze pozostałości po epoce małżeństwa Snyderów, a konferencja z 1 kwietnia będzie otwarciem nowej, lepszej epoki. Ale nie jest to wielka wiara, zmniejszyła się od kiedy zrezygnowali z rocznej przerwy między Ligą i Aquamanem którą postrzegałem jako czas na uporządkowanie spraw.

Odpowiedz
(25-03-2017, 10:59)Szaman napisał(a): Tu było moje pytanie "to fanart, prawda?", które niechcący poszło do śmietnika - Phil

Jasne.

TU jest prawdziwy poster Supka do JL :)
[Obrazek: 17523222_1386583428030051_59596902204945...e=5972EAE1]

Odpowiedz

Odpowiedz
Zapowiada się o wiele gorzej, niż BvS i SS, ale może to... lepiej?

Odpowiedz
Nie podobał mi się wizualny styl BvS, więc jakoś nie potrafię się tym ekscytować. Odrealniony, sztuczny świat Snydera nadającego już z jakiejś CGI orbity. Wygląda na to, że gdy ma on za dużo swobody twórczej, to wychodzą Sucker Punch i jego filmy o Batmanie.

Odpowiedz
Najlepsze ujęcie Wonder Woman z 1:20. :D

Odpowiedz
A ja tam się jaram, jak większością komiksowych widowisk - nieważne czy MCU czy DC - jestem w dniu premiery w kinie :D
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Nie powiem, dość ok to było. Jest potencjał przynajmniej na fajne interakcje w drużynie. Szkoda tylko, że wszystko wygląda tak szaro-buro-kupiasto-seledynowo :)

+1 za sumiastego wąsa Gordona.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
(25-03-2017, 17:09)nawrocki napisał(a): Najlepsze ujęcie Wonder Woman z 1:20. :D

Amber Heard też bardzo fajnie wygląda <3
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Nie wygląda to gorzej niż poprzednie materiały, ale czy tylko ja mam wrazenie - jako hejter, oczywiscie, i fanboj Marvela, oczywiście - że dla kogoś, kto ma małe pojęcie o komiksowym Justice League to będzie wyglądało jak podróbka Avengers?

Moze przez to, ze Corn o tym napisal (z czym sie wtedy nie zgadzalam), ale Cyborg w zwiastunie wygląda jak czarny Iron Man. Nie ma tylko jego uroku, ale poza tym, dla kogoś, kto nie ma pojecia kim jest postac, będzie raczej tak się kojarzył (nawet jakąś maskę/hełm zakłada podczas lotu w jednym ujęciu). No a Aquaman to totalnie czarnowłosy, troche brudniejszy Thor z pierwszego "Thora".

Odpowiedz
A całe "i'm rich" wskazuje na kąśliwego milionera jako przywódcę grupy. Coś w tym jest, ale łatki Avengers od DC nie dało się odczepić od pierwszego dnia na planie.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon