Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Justice League (2017)
Czas się nieco bardziej o trailerku wypowiedzieć. Nie jest on idealny choć nadal się jaram.

Najgorszy minus? CYBORG! Jedyna nadzieja to jakieś plusy fabularne tej postaci bo w akcji prezentuje się po prostu źle. W paru momentach w oczy kuje CGI, zwłaszcza w trakcie starć na tym pobojowisku/Apokolips, oj jak się obejrzy parę razy to to bardzo boli, mam nadzieje, że jakoś to dopracują bo jednak cenię Snydera za stronę wizualną MoS, Watchmen czy niektóre sceny BvS. Tutaj obawiam się, że może przedobrzyć. No i bardzo niewyraźny kadr pod wodą (ale Amber......:D )

Największe plusy? Tradycyjnie, Flash, Aquaman i Batman. Ten pierwszy...no z tym kostiumem można by polemizować czy jest dobry, ale jego efekty wyglądają dobrze i widać, że próbują sie odróżnić od serialu i efektów Quicksilvera, przynajmniej trochę, wygląda to nieźle. Aquaman to totalny badass ze świetnym strojem i całą otoczką, no i Momoa wygląda na takiego który najlepiej bawi się swoją rolą mimo, że teoretycznie gra mruka. Nie mogę doczekać się solówki, Miller też sobie radzi (cała scena z "I'm rich" MEGA BYŁA :D )

Batman? Stroj nadal mi pasuje, na dodatek biorąc pod uwage zmiany w charakterze Bruca mam wrażenie, że Affleck już w trailerze ma więcej pola do '"popisu". No po prostu dobrze mi się go ogląda zarówno jako Wayne jak i Batmana. WW też dawała radę choć było jej chyba najmniej. Na plus mały rzut oka na Gordona i ojca Barrego (nawiazanie do serialu, identyczna scena). Trochę mnie rozczarowali nie pokazując Steppenwolfa czy Supermana choć to było do przewidzenia.

No i nie było uczucia WOW jak przy Comic Conowym trailerze BvS czy wszystkich SS. Mimo to widzę sporo plusów i nadal czekam. W ostateczności licze po prostu na dobrą rozrywkę.

Odpowiedz
Dwa wnioski z trailera:
- Gal <3
- wizualne ścierwo

Odpowiedz
Ktoś mi powie czemu Batman jedzie konno na miejsce do którego mógłby dostać się samolotem, helikopterem albo czymkolwiek wygodniejszym? W końcu jest kurewsko bogaty.

O reszcie szkoda gadać. To jak bardzo nie wie czym chce być ten świat i próbuje być jednocześnie szalonym komiksem a zarazem czymś quasi realistycznym, to szkoda gadać...

EDIT: Ktoś jeszcze pamięta w ogóle, że Man of Steel - ten film gdzie Superman boi się ludzi bo ma super moce - dzieje się w świecie z biegającym Czarnym Ironmanem? ;) #BekazDC #SnyderTyLamuchuSkoncz
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
(26-03-2017, 01:28)Corn napisał(a): EDIT: Ktoś jeszcze pamięta w ogóle, że Man of Steel - ten film gdzie Superman boi się ludzi bo ma super moce - dzieje się w świecie z biegającym Czarnym Ironmanem? ;) #BekazDC #SnyderTyLamuchuSkoncz
Ja pierdole, faktycznie - PO CO CYBORG JEST W TYM FILMIE? Istnieje na świecie choć jedna osoba, która powiedziałaby post premierowo coś w stylu "kurcze byłby dobry film ale niestety zabrakło cyborga"??? Przecież o takiej postaci jak cyborg, bez solowego filmu, wiedzą tylko największe komiksowe geeki, max 1% potencjalnych nabywców biletów. OK, chcieli murzyna, kumam - zróbcie murzynem Aquamena albo Flasha. Nikt by nie miał problemów z czarnym Flashem, a jakby miał to by się go nazwało rasistą. Proste.

Odpowiedz
Przecież rozwiazanie kwestii Murzyna było banalne....trzeba było wprowadzić Martiana Manhuntera lub Johna Stewarta. Poprawność polityczna z głowy a znacznie ciekawsza postać na pokładzie.

Odpowiedz
und3r serio? Zamień sobie w tym zdaniu "Czarnego Ironmana" na "Człowieka rybę". Lepiej?
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
A nie lepiej? Aquaman to taki gorszy superman, chowa się oceanie, ma prawo żywa dusza o nim nie wiedzieć i spokojnie by pasował w MoS jako epizodyczna postać. Nie uderzyłoby to mocno w "realizm" filmu. Cyborg to inna para kaloszy, prędzej by pasował do serii Transformers.

Odpowiedz
(26-03-2017, 00:13)Szpeku napisał(a): [Obrazek: C7xhD6_VMAIFIOC.jpg]

Pierwszy raz w historii filmów z Batmanem mam bekę jak go widzę. XD Ten kostium jest bardzo zły (maska).

@Corn - to Snyder! Bruce musi jechać na koniu, bo Batman jeździł na koniu w TDKR Millera.

Odpowiedz
Ja już miałem bekę ;)

[Obrazek: 371765.1.jpg]

Odpowiedz
@Juby wytłumacz mi łopatologicznie co powoduje, że ten kostium jest zły i śmieszy? Przecież mimo paru zmian na gorsze to nadal najlepszy strój Batmana w historii kina. W porównaniu z tym Nolanowym...

A co do kostiumu bojowego, w akcji prezentuje się nieco lepiej niż na zdjęciach.

Odpowiedz
Cały Affleck sprawia wrażenie opiętego, ociężałego, odzianego w strój o dwa numery za mały. Szczególnie widać to przy masce, która dzięki nietrafionej linii poprowadzenia bardzo małych uszu sprawia wrażenie naciągniętej, opinającej twarz czego uzupełnieniem jest właśnie brak możliwości swobodnego poruszania głową. Ani przez moment nie mam wrażenia, że Affleck nosi wygodny kostium, że może w nim walczyć, że zwyczajnie nie przeżywa w nim katuszy.

Odpowiedz
To ja jestem jakiś dziwny albo ślepy, nic takiego tam nie widzę (i to nadal najlepszy stój ever). Generalnie jeśli chodzi o stroje to DCEU ma nierówny poziom, WW i Aquaman też mają świetne, Flash średni a Cyborg...uhh.

W ogóle to teraz przejrzalem jeszcze raz trailer. Zastanawiam sie jak dlugi będzie ten film i jak bardzo wypchany wątkami. On jest bardziej przepełniony postaciami niż Avengers 2.

Btw. Tylko mi bardziej od "zaciasnej" maski Gacka przeszkadza kadr z Atlantydy, niewyraźny i po prostu brzydki?

Odpowiedz
Szybkie wyjaśnienie:
[Obrazek: yB7suwW.png]
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
(26-03-2017, 11:31)Szaman napisał(a): Cały Affleck sprawia wrażenie opiętego, ociężałego, odzianego w strój o dwa numery za mały. Szczególnie widać to przy masce, która dzięki nietrafionej linii poprowadzenia bardzo małych uszu sprawia wrażenie naciągniętej, opinającej twarz czego uzupełnieniem jest właśnie brak możliwości swobodnego poruszania głową. Ani przez moment nie mam wrażenia, że Affleck nosi wygodny kostium, że może w nim walczyć, że zwyczajnie nie przeżywa w nim katuszy.
To.

Phil wspomniał o Europie wschodniej i to jest dla mnie najgorsza część tego trailera. Co za obrzydliwa, pusta, paskudna, waląca komputerem sceneria. RZYG.

Odpowiedz
Obrzydliwa sceneria, ale będą sobie mogli spokojnie porozpieprzać opuszczone komunistyczne fabryki, więc problem z malkontentami solved. ;)
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Tak i na pewno wspomną co najmniej trzy razy że jest to niezamieszkany, opuszczony od kilku dekad teren a Snyder będzie się onanizował budynkami powalanymi przez fale uderzeniowe i inny syf.

Odpowiedz
Wchodzę na forum i widzę 365 postów nieprzeczytanych. Myślę "Pewno jakaś ostra jazda w światopoglądowym". A tu nie. To tylko Szpeku znowu wywołał burzę w temacie o marnym filmie.
W kwestii merytorycznej (żeby mnie nie zbanowano ;)). Ten nowy trailer jest gwałtem na moim poczuciu estetyki. Stężeni mhroku i CGI jest niemal śmiertelne i wykluczam obejrzenie tego na dużym ekranie (mam słabe ubezpieczenie zdrowotne) a i na małym będzie potrzebna asysta pielęgniarki.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
(26-03-2017, 11:40)Huntersky napisał(a): Szybkie wyjaśnienie:
[Obrazek: yB7suwW.png]

^ To. Dla tych, których ciągle tego nie widzą. Ja widzę i powtarzam od ubiegłorocznego Comic-Con Footage.

Niby zrobili tylko drobne poprawki w stroju (jakieś zbędne płytki na torsie i kończynach, nowe rękawice), a sprawili, że Batman wygląda przekomicznie, jakby wcisnęli wielką głowę Afflecka w coś x2 rozmiary za małe. No i wygląda on na cały ciemno-szary, gdzieś zanikła ta granica między czernią logo, maski i peleryny, a szarością resztą stroju.

Z kolei ta jego zbroja prezentuje się całkiem fajnie. Gorzej, że w okularkach wygląda jak Nocny Puchacz, nie jak Batman. :P

Tak więc, sorry Szpeku, ale Bale - nawet w swoim gorszym stroju - prezentował się dużo lepiej:
[Obrazek: tdk_zfilmu_327.jpg]

A teraz dobre podśmiechujki z trailera

Odpowiedz
Ten trailer to jeden wielki meeeh.
Tak słabego i mało angażującego zlepku scen dawno nie widziałem. Poprzednie trailery nawet zachęcały do wizyty w kinie, mimo iż mało pokazywały. Teraz to już nic zachęca do obejrzenia tego filmu. Warner co ty robisz z tym uniwersum?
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Największą (i chyba w sumie jedyną) wadą stroju z TDK jest to, że za bardzo wyszczupla Bale'a. Christian w każdej części miał świetnie rozbudowaną sylwetkę, czego niestety nie widać w tym kombinezonie. Swoją drogą, ciekawe jakby wyglądał Ben w stroju bez "wkładek mięśniowych", może byłaby taka sama sytuacja.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon